![]() Bunu nereye takıyoruz arkadaşlar bilen var mı ? Kullanım klavuzunda iç ünitenin kapağının arkasını gösteriyor ama aradım bulamadım. Bide elektrik kablosunu dış üniteye değilde iç üniteye bağlasam nolur ? Benim emektar vestel klimam öyleydi. Şimdi Herkes bağlantıyı dış üniteye yapıyor. |
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (92. sayfa)

-
-
ana elektrik bağlantısının dış ünitede olması gerekiyor. usb aparatı on kapagı kaldırın göstergeyi sökün içine takılıyor. servisin takması gerekiyordu takmamış mı
-
Hocam şu video denk geldi marka farklı ama üretici ve klima aynı. 1.35 sn nereye takacağınız görünüyor.
Adem Helvaciyoutube
Rota Seal klima ile ilgili donanım kontrolleri ve test analiz sonuçlarını içeren videoyu sizlere paylaşıyorum. 30 gün 24 saat aktif şekilde test edilen ROTA SEAL klima wifi modülü var mı? Kompresör üreticisi kim? Kompresör kodu ne? Kondenser serpantin derinliği yeterli mi gibi tüm soruların cevap bulacağı bu video sonrası akıllarda soru işareti kalmayacaktır. Rota Seal rüştünü ispat etti, güvenle satın alabilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=8lOtid03PlA -
Bu arada sizin bu mesajınızı kaira türkiye'ye ilettim, şu cevabı verdiler:
"Değerli müşterimiz, böyle bir durumla karşılaşmanız noktasında gereken destek tarafımızca sağlanacaktır. İyi günler dileriz."
Sonucu lütfen bizlerle paylaşın ki diğer tüketiciler de ona göre hareket etsin, geçmiş olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
@M_aTRa_X Hocam 3 tane çocuk geldi 2'si ilkokul lise. 3 Dk civarında vakumlama yapıldı. Herifler 10dk'da montajlayıp kaçtılar. Haliyle iş başa düştü. @Hilas28 hocamın attığı videoyu izledim. Videoki klimanın markası farklı ama cihaz bizimkiyle birebir aynı. Tabi 20dk uğraşmama rağmen ekranı bir türlü ön kapaktan ayıramadım. Zaten plastik kalitesi yerlerde aşırı dandik, kırılacak diye fazlada zorlayamadım. Sonra iç ünitenin kapağını komple söküp masamın üstüne aldım. Orda tornavidayla uğraşa uğraşa en sonunda ekranı sökmeyi başardım. Usb soketine takıp geri taktım.
Neyse 1 saat uğraştırdı ama sonunda takıldı herhalde çalışır diye ümit ediyorum. Deminde 10m 3g1.5 kablo aldım onunlada dış üniteye elektriği bağlayacağım. Artık günümüz ustaları yüzünden her konuda usta olduk napalım.
-
kapağı çıkarmak daha zordu aslında neyse sonuç almışsınız en azından :) sigorta koymayı unutmayın ve keşke 3 x 2,5 yapsanız daha iyi olurdu maksimum 6-7 amper çekeceği için çok sorun olmaz ama yinede kablonun ısınmasını gözlemleyin.
-
Hocam duvarımdaki mevcut deliklerden 2.5luk kablo geçmeyecekti. Birdaha delmekte istemedim 1,5 aldım ve bağladım.
Kalınlık bana yeterli geldi, 2.5 olsa klemens yuvasına oturmazdı. Max belki 3g2 alınabilirdi. Hatta 1,5 bile kalın geldiğinden toprağı civataya dolayamadım tam düzgün olmadı onu ilerleyen günlerde uç çakıp tekrar takacam. Yarım saatte kabloda en ufak ısınma belirtisi bile oluşmadı.
Yarım saat çalıştırdım ilk izlenimlerimi paylaşıyorum. Önce beğenmediğim kısımlar malzeme kalitesi, plastikleri çok dandik. İç ünitenin kapağı kırıldı kırılacak. Kumandasında bile kalıp izleri duruyor. Bide daikin servisleri. Sakaryadaki servisler rezalet.
Beğendiğim kısımlarda fiyatı, performansı ve sessizliği. Özellikle emektar vestelimde kıyasladığımda onu artık traktör sınıfına sokuyorum. 25 Liraya alınabilecek bana göre en güzel klimalardan şimdilik memnunum.
-
Baglantiyi en sag L N Kismina yapin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz günlerde [KAİRA PLUS 18000 BTU] klimamın montajı yapıldı. Ancak montaj sırasında vakum işlemi hiç yapılmadı. Konu hakkında biraz araştırma yaptım ve hem servis kılavuzlarında hem de üretici tavsiyelerinde vakumun klima montajının en kritik adımlarından biri olduğu yazıyor.
Vakum işlemi neden önemli?
- Boru hattındaki hava ve nemi tamamen temizler.
- Kompresörün ömrünü uzatır.
- Soğutma verimliliğini korur.
- Gaz devresinde korozyon ve donma sorunlarını engeller.
Vakum yapılmadan montajın tamamlanması, uzun vadede kompresör arızasına, performans düşüklüğüne ve garanti kapsamı dışında sorunlara yol açabiliyor.
Ben durumu belgelemek için montaj anını videoya aldım. Videoda açıkça görüldüğü gibi vakum cihazı hiç kullanılmadan montaj tamamlandı.
📹 Video Linki: [1755071477246_0.mp4 - Google Drive]
Bu nedenle firmaya, dış ünitenin yenisi ile değiştirilmesi ve vakum işlemi eksiksiz yapılacak şekilde montajın tekrarlanması için yazılı şikayet başvurusu yaptım. Talebim kabul edilmezse Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağım.
Aynı durumu yaşayan veya başına gelmiş olan var mı? Özellikle “vakumsuz montaj” sonrası sorun yaşayanlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
-
Hocam bu videodan vakum işlemi yapılmış olsa da çok bir şey anlaşılmaz çünkü görüntü açısı iyi değil. Vakum cihazı hortumla bağlanıp bina içinde yapılan bir işlem. Dış üniteye bağlanan hortumla içerideki cihazda işlem yapılıyor yani. Buradan belli olmuyor ilgili bağlantı yerinin önünde duruyor adam. Keşke bu montaj öncesinde gerekli her şeyi öğrenip ona göre hareket etseydin. Gelen ekibe kutuları açmadan ilk sorduğum soru vakum işlemini yapacak mısınız demek oldu. Onlar da "tabi ki vakum işlemi olmazsa olmaz" diyerek başladılar. Genel olarak güzel kurulum oldu birkaç önemsiz gördükleri ve yapmadıkları işlemler de var tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bahadir90Hocam bu videodan vakum işlemi yapılmış olsa da çok bir şey anlaşılmaz çünkü görüntü açısı iyi değil. Vakum cihazı hortumla bağlanıp bina içinde yapılan bir işlem. Dış üniteye bağlanan hortumla içerideki cihazda işlem yapılıyor yani. Buradan belli olmuyor ilgili bağlantı yerinin önünde duruyor adam. Keşke bu montaj öncesinde gerekli her şeyi öğrenip ona göre hareket etseydin. Gelen ekibe kutuları açmadan ilk sorduğum soru vakum işlemini yapacak mısınız demek oldu. Onlar da "tabi ki vakum işlemi olmazsa olmaz" diyerek başladılar. Genel olarak güzel kurulum oldu birkaç önemsiz gördükleri ve yapmadıkları işlemler de var tabi.
1 saatlik bir video da görüldüğü üzere bile daha bakır boruları bile 45. dk da bağlıyorlar. Vakum motorunun hortumlarını bağlayabilmeleri için dış ünitenin olduğu servis vanası kısmına bağlamaları gerekiyor. Video da bağlamadıkları veya hangi aşamada hangi işlemlerin yapıldığı açıkça görünüyor.
Kanıt kısmında sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Şayet herşey açık net. Ki, vakum yapıldığına dair kanıtı cihazın dış ünitesinin seri numarasıyla beraber vakum motorunun basınç saatini fotoğraf çekerek kanıtlamak servisin işi, onların kanıtlayamadığı her durum benim lehimde ki zaten benim kanıtım var. Bende ilk geldiklerinde ısrarla söylememe rağmen, eski tip klimalarda vakum yapıldığını yeni cihazlarda vakum işlemine gerek olmadığını söylediler. Bence Vakum işleminin neden gerekli olduğunu ve ne gibi sonuçlara sebep olacağını söylediğimde ise işten yırtmak için, vakumu klimanın dış ünitesindeki gazı açmadan kendi kompresörü vasıtasıyla yapıyoruz tarzında saçma bir açıklamada bulundu ama dediği şeyi bile yapmadılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LogitechSystem -- 13 Ağustos 2025; 13:28:37 >
-
Kaira Plus DTXR50KP için merak edip araştıranların yolu buraya düşerse diye kısaca klima değerlendirmesi yapayım.
Klimayı dün akşamüstü 6 gibi ilk kez çalıştırdım soğutma modunda 17 dereceye düşürüp evin mutfak kapısı, küçük oda, tuvalet ve banyo kapılarını kapatıp 30m2 salon, 7m2 hol, 15 m2 çocuk odası ve 20m2 yatak odasının kapıları açarak havayı gezdirerek test etmek istedim. Bu sırada kumandayı öğrenme ve WiFi ayarları sebepli ara ara kapatıp açtığım oldu. Gece 01.30'da Salon 32'den 24'e inmişti. Hol 27 derede falan ama uzak taraftaki yatak odası ve çocuk odasında sıcaklık çok az düşmüş gibi. Ya da salon çok soğuduğu için öyle hissettiriyor olabilir. Özetle sanki sıcaklık aynı gibi ya da 1 derece belki düşmüştür uzak odalarda. Ben evin sıcaklığı 3-5 derece kırar diye düşünmüştüm ama diğer odalara pek etki etmedi şu an.
Klimada iç ünitede bir su sızıntısı vs. durumu görmedim. Klima önüne durup bekleyince çok soğuk hava üfledigini hissediyoruz. Sıcak modunu test etmedim. Kısacası klima kurulduğu ilk andan itibaren soğutması gerekiyor. Herhangi bir klima kurulumu sonrasında size "Yeni kuruldu birkaç saat sonra soğuk üflemeye başlar." diyenler yalan söylüyor bunu iyi bilin.
Wifi bağlantısını yaptım. Midea destekli NetHome Plus uygulaması ile bağlantı kuruluyor. Uygulamayı VPN aktif olmadan açıp kayıt yapın yoksa kayıt yapamıyorsunuz. Ayrıca root varsa root'dan gizleyerek oturum açmak zorundasınız çünkü hiç uyarı vermediği halde uygulama her açılışta çöküyor giriş yaptıktan sonra. Bu 2 durum uyarı vermediği için beni bayağı uğraştırdı ve zor çözdüm. Mobil uygulamada ECO modu var ve aktif hale geliyor ama bu mod kumandasında yok çok ilginç. Bazı kumanda tuşları uygulamada yok. Hava temizleme (Fresh), Follow Me, Self Clean gibi kumanda tuşları uygulamada yok.
İlginç olan başka bir şey kumandada self clean tuşu var ve dokununca devreye giriyor. Klimanın sitesindeki broşürde ve satıcı soru cevaplarından self clean özelliğinin olmadığı yazıyor ama var.
Şu an için klima iyi gözüküyor. Arada bir iç üniteden kıtırtı sesi geliyor ilk çalıştırma sonrası ilk 25-30 dakikada sonra gidiyor. Neden yapıyor bunu bilemedim. Dış ünitede doğru düzgün ses yok sanki çalışmıyor gibi ve akışkan sıvının sesini duyabiliyorum o sırada. Klima 17 derece seçiliyken, turbo mod açık ve son fan hızı ayarında bile bana göre sessiz çalışıyor. Hafif bir ses var ve benim rahatça uyuyabildiğim ses düzeyi. Sessiz mod ya da uyku modunda neredeyse sıfır ses var.
Kullandıkça fatura kısmında ne olacak onu göreceğim. Şimdilik yorum yok.
Özetle klima için ilk izlenimim çok iyi. İç üniteden eve inen herhangi bir su sızıntısı vs. yok. Tahliye hortumunu ve bakır boru bağlantısını yapan konik somun denilen somunlar doğru bağlandığında su veya akışkan sizi sızıntısı vs. olmayacaktır. İşi iyi bilen bir servis bunları artık gözü kapalı yapar. Dış ünitede bakır boru bağlantı yerinde 20 cm mesefa civarında izalator sargısı ve bant yapılmadı. Bunun testler sonrası yapılmasi gerekiyormuş şeklinde okudum. Burada bakır boruda terleme olup hemen altındaki tabla üzerinde birikiyor hafifte. Aşağı damlamıyor gibi görünüyor.
Montajda ufak tefek yapılmayan işler var. Şimdi onlardan aşağıda bahsedeceğim.
Öncelikle klima alacaklara önerim şöyle: Klima kurulumuna gelen kişilere vakum yapıp yapmadığını sormadan işe başlatmayın. Yapmıyoruz gerek yok vb. şeyler söylerlerse geri gönderin, sonradan başınızı ağrıtmayın. Bir de işlerini yaparken videolar alabilirsiniz eğer vakum yapılmadığını veya çok kısa yapıldığını düşünüyorsanız. Ekip gitmeden önce ortada kalan malzemeleri bir araya toplayıp önemli bir malzeme var mı diye kesinlikle bakın. Önemsiz gördükleri bazı parçaları tekrar yerine takmadan dışarıda bırakıyorlar, bu benim başıma geldi. Kablo kelepçesi ve iç elektrik bağlantı paneli kapağını falan takmamışlar. Duvarda boruyu itmek için kullanılan plastik yuvarlak silindir şeklindeki malzemeyi boruya geçirmemişler ve elimde kaldı öylece. Oysa boruya takılsa boru duvar içinde sürtünme yapmadan gidecek, takmayınca sürte sürte gidiyor. Başka bir yapılmayan iş ise pipo tahliye hortumu Un yapılmaması. Dış ünite altında bir tahliye borusu takılarak buna şu tahliye hortumu bağlanıp gidere bağlanmasi gerekiyormuş ama bunu yapmadılar. Dış üniteye alttan baktığımda buradaki delik açık yani bu malzeme kullanılmamış ama evde de yok. Yani neden yapılmadı ve malzeme götürüldü bilmiyorum. Kışın ısıtma amaçlı kullanıldığında buradan su dışarı akacak ve alt kattaki diğer dış ünitelerin üstüne akacak. Bize bunu kışın kullanacak mısınız deseler ve ben de yok hayır desem anlayacağım niye takmadıklarıni ama sormadılar. Bu biraz canımı sıktı. Ufak detaylar ama dikkat ederseniz içiniz daha rahat olur yapılan işlerden.
Özetle böyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Şu usb'yi alıp da takılmayan var ise ilk önce windows bir bilgisayara taksanız da aygıt yöneticisinden üstüne tıkladığınızda ayrıntılar tabında alttaki seçeneklerden Donanım kimliği kısmına geldiğinizde ne yazdığını söylese birisi(USB\VID_058F&PID_6366&REV_0100 gibi birşeyler yazar, bunu örnek olarak verdim) . İçinde hangi üreticinin hangi çipi olduğunu öğrensek (linux makinaya takıldığında lsusb komutu ile de görülebilir).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maktama -- 13 Ağustos 2025; 17:49:34 > -
Midea grubunun kendi iot ekibi hazırlıyor; annto.com
-
Hakem heyetinden gaz boşaltılıp tekrar vakumlanip gaz verilmesi kararı çıktı değişim istemiştim ama olmadı ilk sene vakumsuz kullandık ikinci sene gaz yenilendi kullanıyoruz şimdilik ileride ne olur ne biter bilemem. Bilirkişi gelmişti hakem heyetinden ona da dedim değişim istiyorum diye gerek yok değişime dedi. O şekilde bildirmiş zaten heyete de sadece gaz yenilendi vakumlanip. Fazlada kafana takma bence. Binlerce belki onbinlerce klima vakumsuz montaj yapılıyor. Memleket de kim doğru çalışıyor ki bunlar çalışsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThesadisT -- 14 Ağustos 2025; 0:10:53 >
Eskişehir'de mayes Daikin servisi 1 hafta sonraya randevu vererek geldiler. Kurulum Hole yapıldı. Usta ilk başka koridor dar bunda follow me özelliği yok set yapar düzgün çalışmaz desede inat ettim. Sağolsunlar ek 7500 ₺ +5 metre bedeli ödeyerek mutfak dolabı üzeirnden bağlantı yapıldı tahliye boruları düzgün takıldı. Klima çok güzel 18000 kaira plus tavsiye ederim
Gelen bilirkişi(!) klima sisteminden zerre anlamıyor demekki. Kompresör yağına karışan nem ne olacak peki? Gazı boşalttın tekrar bastın diyelim, yağdaki nem ne olacak?
-
Bu klimaların minimun btu değerleri yüksek, aslında daha da kendini kısabilmesi gerekir. Oda da yalıtımlı ise artık kendini daha çok kısamadığı için mecbur dış üniteyi kapatmak zorunda kalıyor. Böyle oluncada iç ünitedeki nemi dışarıya kusuyor.
-
Teşekkür ederim. Peki buna çözüm yok mudur?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X