Gayet normal. Bende hava 32 derece, dış ünite 35 gösteriyor, yaklaşık 2 saattir 26 ya ayarlı yüksek fanda çalışıyor, ağız çıkışı 13 derece üflüyor, ortam sıcaklığı 24 derece. Yalnız bende koridorda 3+1 her yeri soğutuyor o yüzden pek referans alınacak değerler olmayabilir benimki < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 3 Haziran 2024; 13:53:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (48. sayfa)

-
-
odanın büyüklüğü ve klimanın yeri bu şekilde. Fotoğrafı montajdan önce çektim, klima duvarda hazır boruların olduğu yerde şu an.
-
Alanda sıkıntı yok açıkmış etrafı. Yukarda yazdığım gibi dış ünite bahsettiğiniz sürede hiç durmadan çalıştığı halde soğutamıyorsa gazı eksik veya başka bir arızası var. Ağız uflemesi ölçülmeli @civilengineer23 in yaptığı gibi problu termometreyle. Ama dış ünite durup uzun süre çalışmadığı için soğutamıyorsa veya sık dur kalk yapıyorsa o zaman alana büyük gelmiş demektir kapasite olarak.
Ne zaman alınmıştı klima, bu sıkıntı daha önce yok muydu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim klima da aynı şekilde yatak odasından koridora üfleyerek tüm evi soğutuyor.Karşı salonda ise emektar bosch klima ona destek oluyor. Benim klimalarda kıştan çıktı dış ünite temizliği yapamadım daha, muhtemelen dış üniteler kömür tozu ve isi ile doludur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence o da büyüklüğünün ve konumunun bir etkisi yok bu durumda. Eğer gaz az ise klima çalışırken dış ünitede boruların giriş noktasında karlanma ve buzlanma oluşabiliyor eğer yakın bir noktada ise orayı gözlemleyebilirsiniz. Bir de uygulamadan kontrol ettiğinizde herhangi bir hata veriyor mu cihaz?
Tek cephesi açık Gömme balkonda dış ünite sıcaklığını dün 40 derece gördüm. Dış ünite doğrudan açık cepheye bakmıyor karşısında duvar var. Bir de Direkt güneş vuruyor balkona. Cehennem gibi oluyor balkon. Dış cephe yasağı olduğu için balkon koymak durumunda kaldım. Şimdi bu sıcaklık normal mi? Bana çok gibi geldi. Değilse normalde kaç olması gerekiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 3 Haziran 2024; 16:25:23 > -
Benim çatıdaki dış ünite şu an 46 °C gösteriyor. Aynı şekilde sizin balkon ile aynı balkonda ise diğer dış ünite var, cam balkon ile de kapalı. Ben dış ünitenin önündeki camları açıyorum o şekilde çalışıyor. 40 °C yüksek bir sıcaklık değil, klima çalışırken balkonda cam balkon var ise mümkün olduğunca çok cam açarak hava akışını sağlamanız yeterli olacaktır.
6 gün önce takıldı, yeni aldım.
-
Yaklaşık 7-8 metrelik bakır boru kullanıldı montajda, kutudan çıkan 4 metrelik boru yetmedi, ek ücret verdim.
Montaj elemanına sordum ek gaz ilave edecekmisiniz diye, gerek yok dedi. Vakum esnasında ise vaku mmotoru cihazlarının verimli çalışmadığını gözlemledim çok duman çıkarıyordu. Vakumdan sonra eleman dış ünitenin bir yerlerini kurcaladı ve birkaç saniyelik "pssst pssst" gaz çıkışı oldu düdüklü tencerede gibi. Ve o gaz çıkışında kesif bir kimyasal kokusunu yoğun bir şekilde kokladım ve hissettim. Sorduğumda montaj elemanı sorun yok normal dedi.
Dolayısıyla benim aklıma gelenler:
- uzun boru mesafesinden dolayı gaz/soğutucu akışkan yetersizliği
- montajda vakum motorunun arızalı olması ve vakumdan sonra montaj elemanının dış üniteden dışarıya bilerek/bilmeyerek gaz salması/sızdırması.
-
Normal 50 dereceye kadar sıkıntı olmaz. Zaten sıkıntı olursa anlarsınız.
7 metreden uzun tesisatlarda metre başına belirli miktarda gaz eklemesi yapılması gerekir ama sizin durumda gerekmez doğru. Vakum bittiğinde de rekorları sikarken içeriye hava kaçmaması için az bı miktar gaz salınır onda da sıkıntı yok. Diğer mesajda sorduğum dış ünitenin durumu nedir durmadan mi çalışıyor bahsettiğiniz sürede? Duruyorsa durduğu süre çalıştığı süre ne kadar peki?
bunu daha gözlemleyemedim çünkü dış ünite çatıda, oraya çıkıp bakmam gerekiyor. Birde aplikasyonu kullanmadım hiç, sanırım oradan da varsa eğer hata kodu görülebiliyor.
-
vestel flora 12bin ile arasında sıkıştım kaldım..
-
Merhabalar bugun 12 btu lik modeli aldım kiracı oldugum evde bi onceki kiracidan kalan duvar altında kalmis hortumlar ve elektrik tesisati var onu kullanmamda sorun olurmu
Merhaba 12 lik tesisatta oradaki boru bakırsa ve boruda sıkıntı görünmüyorsa kullanılabilir ama havşaları yenilenmeli. Alüminyumse zaten hiç yapmayın. Vakumu sonrası en az 10-15 dk kontrol etmelerini isteyin kaçak vb varsa belli olur. Kabloya da ek yapılması gerekiyorsa yeni çektirin kullanmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 4 Haziran 2024; 12:1:26 >
Dış ünitenin çalışıp durduğunu da şu şekilde anlayabilirsiniz, iç uniteyi orta fan seviyesinde kullanırsınız, dış ünite durunca iç ünite kendini çok düşük seviyeye çektiginden dolayı o an anlarsınız dış ünite durmuştur diye.
Bence klimanız yeniyse hiç uğraşmayıp servis çağırın onlar gerekli kontrolleri yapsınlar. Montaj sonrası klimayı çalıştırıp kontrolünü yapmadılar mı? Uygulamayı indirmek ve kontrolü yapmak basit bir işlem servisi aramadan önce ön kontrolü uygulama ile de yapabilirsiniz.
Arkadaşlar bu klima en verimli en ekonomik nasil kullanabiliriz dükkanda 13-14 saat durmadan çalışacak usutmesine gerek yok terletmesin yeter
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
26ya ayarlı kullanırsanız dediğiniz gibi ideal ve en ekonomik şekilde kullanırsınız ama bu derece kurtarmazsa deneyerek 25-24 dereceleri de deneyebilirsiniz. Genel kullanımda 26 çok idealdir ancak dükkanda işler değişebilir bunu deneyerek belirlersiniz. Zaten 26 ya ayarladiginizda ortamı 24 e dusurene kadar çalışıyor klima. Yüksek fan ve 26 ayarlı kullanımda kurtarmıyorsa sırayla 25/24 deneyin.
Fan seviyesi de ilk açtığınız 1-2 saat ortam sıcaklığı oturana kadar yüksek fanda kullanip sonra dükkanınızın türüne ve büyüklüğüne göre düşük veya orta fana alinabilir, veya kurtarmıyorsa yüksekte kalabilir. Tahmin edilenin aksine yüksek fan elektrik tüketimini pek etkilemez asıl düşük fanda bırakılırsa dış ünite çok calisir yüksek elektrik tüketir. Ofis tarzı ve korunaklı bir yerse orta veya düşük fan bile kurtarabilir dükkanın büyüklüğüne göre.
Sabah geldiginizde 32-35 dereceleri gören bir yerse gece 28-29a ayarlı bırakmak daha mantıklı olur.
Kaç M2 dükkan? Kaç cephesi açık ve tamamen cam mi açık taraflar? Hangi şehir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 4 Haziran 2024; 20:52:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dostlar bu klimadan aldim iyimi ettim kötümü 25m2 odada kullanilicak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X