Şimdi Ara

Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.916
Cevap
94
Favori
156.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim 12lik de 3 senedir titreşimli çalışıyor. Dış fan yüksekte dönerken fanın olduğu taraf baya titreşimli. Galiba fanda balans var. Ama gaz kaçağı sorunu olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba, 2023 Haziranda 12 binlik modeli almıştık. Yakın zamanda soğutmamaya başladı, yanlış hatırlamıyorsam E2 veya E3 hatası da vermişti.

Yetkili servis gazının bittiğini söyledi. Azot basıp kaçak kontrolü yapılabilirmiş.

Garantisi bittiği için 1000 TL servis ücreti.

Sadece gaz basma 2.500 TL.

Kökten çözüm istenirse 6 bin TL iç ve dış üniteyi söküp azotla kontrol etme ücreti..

Daha sonra, arızalı parça ne ise onun değişimi.. Tüm bu işler toplam 12 bine kadar çıkabilir dedi. Yaptırmadık.

E2 E3 sensör hatası olarak görünüyor. Şuan klimayı çalıştırdığınızda nasıl davranıyor detaylı anlatırsanız belki yardımcı oluruz. Açınca dış ünite çalışıyor mu ne kadar çalışıyor, duruyor mu, ne zaman hata veriyor. Bir de klima çalışırken ve hata verdiğinde uygulamadan kontrol testleri yapıp orda varsa hata ismini de yazabilirsiniz.

E1 kodu: İç/dış ünite iletişim hatası

E2 kodu: İç ünite sensör hatası

E3 kodu: Dış ünite sensör hatası

E4 kodu: İç ünite fan motoru hatası

E5 kodu: Kompresör devir hatası

E6 kodu: Yüksek sıcaklık koruması

P2 kodu: Düşük sıcaklık koruması

P3 kodu: Dış ünite fan motoru hatası

P4 kodu: Kompresör Frekans hatası

P5 kodu: Gaz kaçağı (Sistemde gaz akışı yok)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Güncel durum: ayar sıcaklığı 17-20-22 derece olması fark etmiyor, dış ünite ve iç ünite aktif şekilde çalışıyor. Ekranda ayarlanan derece görünüyor ancak soğutmuyor. E hatası da yok. 2 saat boyunca aralıksız çalıştırıldı...

E hatası olayı Temmuzda oldu; E hatasını gece vakti 3-4 kez vermişti, gündüz 1 veya 2 kez. Kapatıp 10-15 dk bekledikten sonra tekrar çalıştırmıştım, çok soğutmasa da geceleyin iş görmüştü. Ara ara gayet soğuk üflüyor, ara ara zayıflıyordu. Yer Adana, hava sıcaklığı o sıralar 40 derece falandı sanki.

Temmuzda 1 hafta kadar böyle kullanmıştık, daha sonra kendi evime geçtim.. Geçen haftaya kadar da kullanılmadı. Sorun devam edince, yetkili servis süreci, bir önceki mesajımda olduğu gibi gerçekleşti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 31 Ağustos 2025; 13:38:25 >

Muhtemelen gaz kaçağıdır o zaman. Üstteki 9luk kliması kaçıran arkadaş gibi gaz eklettirip rekorları sıksalar düzelir muhtemelen. Sökmeye götürmeye gerek yok bence yeni klima.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Klima açıkken kapatmaya programlamak için klimaya tutarak timer off tuşuyla istediğiniz süreyi ayarlarsınız bip sesi gelir, kapanması lazım. Kapalıyken açmak için de tam tersi timer on kullanırsınız.

Bugün bir tanıdık vasıtasıyla özel servis çağırdık, gayet güzel ilgilendiler. İç ve dış üniteyi, tüm bağlantıları kontrol ettiler. gaz hattı rakorları düzgün sıkılmadığı için gaz kaçağı olduğunu söylediler. Gaz basıldı, sorunsuz çalışıyor 2 saattir.

Servis bana da aynı şeyi söylemişti. Bunların rekorlar zamanla gevşiyor bence

Ondan ziyade aslında rekorları uygun tork anahtarıyla sıkmaları lazım ama ingiliz anahtarıyla iş görüyor çoğu. Fazla sıkıp zarar vermeyelim derken gevşek kalıyor bence. Kompresör basınca binince de gevşeyip kaçırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 1 Eylül 2025; 23:40:51 >

Hocam merhaba. Ben de Aydın.da çatı altındaki 28,6m2 (alt kata inen merdiven boşluğu da var) alana taktıracağım. Klimasız en yüksek sıcaklık kaç dereceye kadar çıkıyor ve klima yeterince soğutuyor mu?

• byJuck kullanıcısına yanıt

kendisi yapmaz tuş kombinasyonu vardır oradan yapılıyordur yaklaşık yarım saat süren bir işlem

• byJuck kullanıcısına yanıt

Mobil uygulamasını bir inceleyin, kumandada olmayan özellikler orada aktifti.

Kaira 9000 ve 24000btu'luk modelleri düşünenler için çok detaylı bir inceleme videosu çektim.

Tüketim testlerinden tutun klimanın tüm akıllı özelliklerine kadar her şeyi videoda bulabilirsiniz.

Umarım işinize yarar.

Kaira DTXR Serisi Klima KullanıcılarıBerkan Sezeryoutube
    Bu videoda, Kaira DTXR25E (9000 BTU) ve Kaira DTXR71E (24000 BTU) klimalar ile yaptığım tüm testleri ve akıllı ev entegrasyonlarını paylaşıyorum. ❄️🔥 Enerji tüketimi, soğutma/ısıtma performansı, sessizlik testleri ve Home Assistant & Alexa entegrasyonuyla bu klimaların gerçek kullanım deneyimini göreceksiniz. 📡 Videoda Neler Var? 🔹 BTU hesaplama ve doğru klima seçimi 🔹 9000 & 24000 BTU enerji tüketim testleri (gerçek fatura hesaplamaları) 🔹 Sessizlik ve performans karşılaştırmaları 🔹 Soğutma & ısıtma hız testleri 🔹 Kaira’nın Wi-Fi, Home Assistant, Alexa & Siri entegrasyonu 🔹 Akıllı ev otomasyon senaryoları (pencere sensörü, varlık sensörü, Telegram bildirimleri) 🔹 Artılar & eksiler, servis ve garanti detayları 💡 Kimler İzlemeli? – Klima almayı düşünenler, doğru BTU seçmek isteyenler – Enerji tüketimini merak edenler – Home Assistant ve Alexa ile klima kontrolünü öğrenmek isteyenler – Akıllı ev sistemlerine klima entegre etmek isteyenler 📢 Yorumlarda paylaş: – Sizce akıllı evde klima otomasyonları gerekli mi? – Kaira klimalar hakkındaki deneyimlerinizi merak ediyorum! 🔔 Abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutma! Böylece yeni akıllı ev ve teknoloji videolarını ilk izleyenlerden biri olabilirsin. 📲 Sosyal Medya Twitter/X: https://x.com/berkansezer Instagram: /berkansez
    https://www.youtube.com/watch?v=dYyueMAlxLs

Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba, ürün linkini paylaşır mısınız?

Ekleme: hangi klima modelini kullanıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 1 Ekim 2025; 9:59:17 >

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.