Şimdi Ara

Kafam aşırı karıştı, benim önceliğim ne olmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Yaklaşık 2 aydır yaşam tarzımı aktif bir yaşam tarzına çevirdim. Hiç spor salonuna gitmedim ama 2021 yazında evde spor ve yürüyüşle bayağı bir sıkılaştım. Bu sene de 2 aydır koşu ve home workout yapıyorum. Önce 9 aylık sporsuz yaşamımın getirdiği göbeği ve fazlalığı her gün 10 bin adım ve düzenli aç karna koşuyla erittim. 1 ayı bitirdikten sonra Skinny Fat tanımıyla karşılaştım ve bana uyduğunu fark ettim ve koşuyu haftada 2 güne indirerek haftada 4 kere 45 dk antrenman ve haftada 2 kere 1 buçuk yürüme ve koşma rutini uygulamaktayım. Aşağıda besinlerle alakalı bilgi vereceğim ama şunu sormak istiyorum, gyme gitmeyi zaten planlıyorum ama benim şu anki vücudumda önceliğim göbeği tekrar kalori açığı ve hiit ile götürmek mi yoksa direnç egzersizleri ve kalori fazlalığı ile kilo almak mı olmalı? Birçoğunuzun gelişimi çok iyi bu arada, böyle devam!


    Boy: 173

    Kilo: 60

    Günlük aldığım kalori: yaklaşık 2 bin

    Yeme düzeni: Paketli gıda yemiyorum, ev yemeği ve meyve sebze ile kuru yemiş tüketiyorum. Proteini yumurta ve yoğurt gibi market-pazar destekli ürünlerle almaya çalışıyorum. Haftada 1 gün cheat day yapıyorum -pazar- onda da yine aynı kaloriyi alıyorum ancak o gün alkol veya paketli gıda tüketiyorum.


    Fotoğraflar:

    https://www.dropbox.com/s/6uxzds9qygq6cd0/IMG_7011.jpg?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/x19uz8hpl92h7a4/IMG_7007.jpg?dl=0








  • Göbek eritmeyi yağ yakmayı falan unut, şu aşamada aşırı gereksiz ve riskli. Ki zaten öyle pek yağlı da değilsin, dolayısıyla günlük ihtiyacının fazlasını alarak biraz kütle kazanmanı öneririm. Tabii ki ağırlık antrenmanlarıyla birlikte almalısın bu kütleyi, yoksa yağlanırsın yine.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • torata90 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Başka biri de önce 4-5 kilo verip göbek erit dedi ama bu sefer de o kilolarla birlikte kollarımdaki kas kütleleri de gidecek diye endişeliyim. Ağırlık olarak kendi ağırlığımı ve direnç bandını kullanıyorum evde ama gyme yazılmayı düşünüyorum bir ay içinde. O zaman tam netleşir ne yapmam gereken sanırım çünkü şu anda cevaplar da kafamı açmaya yetmedi.

  • theromin0202 T kullanıcısına yanıt
    Şu anda zaten kilon çok az ve zayıfsın, kilo vermen hem kolay olmayacak hem de verince oldukça cılız bir görüntüye bürüneceksin. Karar senin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • torata90 kullanıcısına yanıt

    Evet, haklısın. Bu da benim olan spor motivasyonumu mahvedecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.