Şimdi Ara

Kafa derisinde şişlik (ssli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
26.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 senedir kafa derimde tümsek gibi bir şey var,bastırınca hafif bir acıyor,geçen gün berbere gidince kafayı kazıttım,iyice meydana çıktı berber yağ bezesi falan dedi ama bir doktora görünmek istiyorum, cildiye bölümüne mi gitmem lazım yoksa dahiliye mi??

Kafa derisinde şişlik (ssli)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kafa Derisinde Şişlik: Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Kafa derisinde şişlik, kafa üzerinde görülen yaygın bir rahatsızlıktır. Bu şişlikler ağrılı veya ağrısız olabilir ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Kafa Derisinde Şişliğin Nedenleri

Kafa derisinde şişliğe neden olan çeşitli faktörler şunlardır:

• Saç köklerinde iltihaplanma: Folikülit, saç köklerinde meydana gelen ve kafa derisinde kırmızı, şiş şişliklerin oluşmasına neden olan bir enfeksiyondur.
    • Kistler: Kafa derisinde, trichilemmal kistler veya epidermoid kistler gibi sıvı dolu kistler oluşabilir.
    • İyi huylu tümörler: Lipomlar ve pilomatrikomlar gibi iyi huylu tümörler kafa derisinde şişliklere neden olabilir.
    • Yaralanmalar: Kafa travması, şişlik ve ağrıya neden olan kafa derisinde yaralanmalara yol açabilir.

Kafa Derisinde Şişliğin Belirtileri

Kafa derisinde şişliklerin belirtileri şunları içerir:

• Kafa derisinde şişkinlik: Şişlikler genellikle yuvarlak veya oval şekillidir ve boyutları değişebilir.
    • Ağrı veya hassasiyet: Şişlikler dokunulduğunda ağrılı veya hassas olabilir.
    • Kızarıklık veya şişme: Şişlik çevresindeki cilt kırmızı veya şişmiş olabilir.
    • Saç dökülmesi: Folikülit gibi bazı durumlarda şişlikler saç dökülmesine neden olabilir.

Kafa Derisinde Şişliğin Tedavisi

Kafa derisinde şişliğin tedavisi nedene bağlıdır. Yaygın tedavi yöntemleri şunları içerir:

• İlaçlar: Antibiyotikler folikülit gibi enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılabilir.
    • Cerrahi: Bazı durumlarda, kistler veya tümörler cerrahi olarak çıkarılabilir.
    • Ev ilaçları: Ilık kompresler veya çay ağacı yağı gibi ev ilaçları şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Ne Zaman Doktora Görünmeli?

Aşağıdaki durumlarda bir doktora görünmek önemlidir:

• Şişlik ağrılı veya hassastır.
    • Şişlik hızla büyüyor.
    • Şişlik kızarık veya şişmiştir.
    • Şişlik ateş veya titreme eşlik eder.

Kafa derisinde şişlik genellikle ciddi bir durum değildir, ancak altta yatan bir tıbbi durumu dışlamak için uygun şekilde teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ilk once guzel kafan varmis
    Normalde kil donmesi onu yapar makineyle tras ta kafayi kazittiysan falan
    Ama birden fazla ve 3 senedir dedigin icin araliklimi araliksizmi onu soyle
    Cildiye ye gidiyosun .

• acı varsa kanser oluyormuş beyin tümörü diye gecıyor googleda yazar
    beyın tumoru ve sıslık dıye arat,doktor olarak kemoterapı bolumune gıtmen lazım
    amelıyatla alırlar ama ıyıce temızlenmesı gerekıyor,temızlenmezse yayılıyor
    kafatasını kesıcekler beynınden parca alcaklar mutlaka özel hastaneye gıtmelısın
    anstesı işide profosyoneller gereklı gazı ayarlayamadılarmı beyın oksıjensız kalıyor
  • korkutmayın lan adamı
  • İnternete bakmayın vücuttaki her problemi kansere çıkartıyor boşuna stres yaptırır. Cildiye ye git yağ bezesi falandır muhtemelen

• bende de var aynısı kafamın tam arkasında kalıyor. kendimi bildim bileli var, yağ bezesi sanırım. doktora gitmedim hiç belki giderim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insan sunu simage olarak koyar ya da uyarir, kustum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum Noroloji bolumune git ilk once. Tomografi yada MR isterler. Dermatolojik birşeyse zaten cildiye'ye yonlendirirler. Yag bezesi felansa da Genel cerrah ilgilenir sanirim. Yada beyin sinir cerrahisi. Google'dan bakma hiç bir hastaliga.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Senin anestezide sikinti cikmis belli. Gecmis olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • malign melanom geçmiş olsun
  • Bende de vardı. Bi gün pc başında otururken orayı kurcalıyodum birden hırtt diye bi ses geldi. Bi baktım cerehat patlamış. Nasıl tiksindiysem gözümün önü karardı korkma kanser falan değildir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.