Şimdi Ara

Kadiri Tarikati yasak dinlemedi (zikir dance icerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğin pagan ayini bu.. hatta paganlar görse kıskanır :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

Rabbimin aşkından dolayı nasılda zikir çekiyorlar. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum böyle videoları izlerken. Rabbim sizlerden razı olsun güzel insanlar.

Koronayı bahane edip camileri kapattıranlar şimdi size sesleniyorum. Zikirimize engel olamayacaksınız.Ümmet bu algı operasyonlarınıza alet olmaz.
    Mesaj ve avatar uyumu super

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadiri tarikatının türkiyede 2-3 kolu var. Malesef
    Kadiri tarikatında böyle saçmalık olmaz. Bu videonun çekikdigi yer türkiye degil sadece karalama amacı güden islam düşmanlarının paylaşımı. Er geç islam kazanacak
    Evvel allah istanbulın yedi tepesine camiler yapıldı manevi güç inancımıza göre 7 tepesinde cami ve orda yatan evliyanın hürmetine istanbula bişey olmuycak

• Hala tarikat gibi saçma şeylere üye olup veya bunları savunan özürlüler var mı ? Kendi dinini içinde yaşasana özürlü herif tarikata ihtiyacın mı var ibadetini yapman için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca nakşibendide böyle sesli tepinmeli zikir yapmazlar
    Ne kadiri nede nakşibendi ifrirayı atanlarda bunu paylaşanlarda şu mübarek ramazadan çok vebal aldıllar
    1 senelik olacakların hesabı yapılır gökte yazılıdır şuan bu dönem içindeyiz
    Bir sene içinde kim ölücekse kimin başına bir bela musibet gelicekse bunlar yazıldıgı yerden başınıza düşer ve allahın azabın belası başınıza gelir.

• aq malları bu insana yakışır birşeymidiğr zikir bu mudur salaklar ordusu dans ediyorsun lan bildiğin,biride kalmış din din diyor drüzü ne dini bu dünayda islamı yaşayan gerçek anlamda yaşan kaç kişi var herkes götünden birşey uydurup hadisler bilmem neler yoluyla sokmuş dine ki eğer inanıyorsan şu anda sadece kranı alırsın önüne yoluna bakarsın hiçbirşeyi tınlamazsın eğer tınlıyorsan kullanılan salaklardan olursun bırakın lan boş lafları din insanları kullanmak için yolundan çıkarılmış bir aletdir kim ki o onu demiş yok tarikat yok mezhep yok bilmem ne diyorsa onda din yoktur din sadece kuran kerim demektir gerisi palavra
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    bu bildigib pagan adeti boyle tapınma olmaz ki.muhtemelen samanizim den filan kalma bir sekilde eski inanıslar yenisiyle karısıyor.
  • Bu zikir falan değil bildiğin dans.
    Disko - bar gidemeyenler enerjisini burda boşaltmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

bu bildigib pagan adeti boyle tapınma olmaz ki.muhtemelen samanizim den filan kalma bir sekilde eski inanıslar yenisiyle karısıyor.
    Tasavvufcuların algısı kapalıdır. Ne desen boş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

O yok bu yok. Nerde ?

Camilere yasak olmadan sadece gitmeyin hayatinizi sevdiklerinizi ve hic tanimadiginiz rastgele herkesin hayatini tehliyeye atiyorsunuz denilseydi. Eminim Cuma namazlari kattiyen atlatilmaz gidilirdi ...
    O yok bu yok derken ne demeye calision.. Bunlar islamda olsun birileri bunlari islam diye savunsun sende yanina yandas çekebilmek icin bunlari kullan oylemi.. Sifir bilgi ile bircok fikrin var dimi.. Sende haklisin.. Hee bu arada yasak etmelerine gerek yok salgin varsa cami vs gidilmez akli basinda müslüman bunu bilir cunku peygamber veba ile ilgili yaptıkları ortadadir.. Bunun icinde peygamber olmaya gerek yok aslinda.. Allah bir çok ayetin sonunda hicmi akletmezsiniz vb cümlelerle aklin kullanilmasini emretmistir.. Oldugu kadarı ile sende kullan..

• y.e.c. kullanıcısına yanıt
    Insanlari tanimadan boyle konusma/ yazma ...

Evlatlarina da kotu ornek olma.. HArici tehlikelerden kendince sakindirma niyetin cabanla acaba dogrusunu mu yapiyorsun ? Bir kendini sorgulatir...

Evlatlarin senin kadar bizim de . Terbiyeleri sadece aileden degil bizlerden de aliyor.

Akli basinda olmadan dini basinda olanlair gorduk! Inatla namaz kilmak isteyenlerin yakarislari isyanlari kameralarda gorduk!

Turbe kulturu nedir ? Oluden meden umma ve ritueller nedir ? Birisi is araba ev kari koca filan diler hatta birseyler baglarlar ... BATIL iNANCLAR ... Bunlari Muslumanlik catisinda yasatanlara ne demeli ?

MEzhepleri niye turedi ? Kur'an-i Kerim'de mezhepcilik var midir ? Tarikat yani YOL dahi ayrimcilik unsuru olmustur. YOk bilmem ne TArikati farklilikair ... Olacaksa TEK YOL TEK MEZHEP .. Yani Hicbiri olmamali ... Olacaksa dayanak ilahi inanilan kitap olmali ...

Ama gunumuz sartlari gelismelere gore de yorumlanabilir.. FIKI, icma , Muctehid vs de kacinilmaz. Ama nedense Tarikatlere bakiyoruz sekilci ve geri kalmislar . PEk ifade edilmez hepsi Ingiltere in atadagi liderlerle kitleleri yonetiyorlar.... Bastaki tairkat liderleri Ingiliz usaklari ve DEvlet icindeki curuk elma yoneticilerin de mudurlukleriyle ...

Sonuc... Insanlair geri kalinmasi, kiteleri secim donemleri istrenen partilerin iktidair icin kritik dinamik ama kukla secmenler ile devlet yonetimi kontollu iade edilmesidir... Iktidar olanlar bu kesimlerin hazirlanmis duzenine de muhtaclardir ... Burada bir partiyi one cikartmak icin illa %51 oy almasi gerekmiyor. KEmiklesmis kesimlerin coklu ile belirleyici olanlar azinlik misali kesimleirn manupilasyonlaridir... Yani terazide kabaca 2 parti basa bas ise bunda ibreyi kaydirmasi icin sadec bir damla bir gram eklenmesi kafidir ... Hersey kontrol altinda da tutulmasi gerekir...

Demokrasi seklen vardir. IRadeler medya vs ile manipule ediliyor veya secim yakin donemlerde bazi olaylar yasatiliyor..

Seffaflik olsa ne yazar! Insanlar akli manipule ediliyor...

Sunnet yani bilimin yolunda hareket etmesi de o donemin bilimine saygi uzerinedir... Inanilan Hz. Muhammed gibi gunumuzde de keske Bilim Insanlarin kararlarini net ifade edilip keskin sapmaz esnetilmez kararlar alinsa Turkiye'de Koronavirus e karsi ? ! Araplar Kabe yi kapatti. Turkler inatla Umreye gitmek istedi gitti tavaf filan da edemediler ama bulastirmak icin gittiler! ... Rezlatleri de ayrica ortada ... KAmeralarda . Onlar yuzunde olenler de ortada ...

Yollarimiz farkli...

Ben bilime ve bilimin devingenligine FElsefeye guvenirim.

Bir Deist olarak yadirgamaman lazim.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Solediklerinin hepsine bir musluman olarak katılıyorum.. Mezhep dedigin seye inanmıyorum zaten allah birçok ayette firkalara ayrılmayın demesine ragmen bu beyin fakiri millet sen sucusun oteki bucu gibi ayiriyolar milleti..
    Sorun araştırmadan etmeden koru korune baglanan embesillerde.. Haa kolaylarina geliyor.. Hazir din iste al uygula gec gitsin.. Allah ne istemis demiyor kul ne istediyse onu yapiyor.. Bunuda din adina yapiyor.. Bana hanefimisin diyene benim mezhebim yok dedigimde ayni guruh beni kafir ilan ediyor.. Hatta mezhepler kuranda yazıyor diyecek kadar cahiller bunlar.. Iste umreye gitmekte inat eden tayfa bu tayfa.. Ama sen o yok bu yok derken zaten islama alttan alta saldiri niyetiyle yazdigin ortada.. Yalanmi varmi bunlar islamda.. Hicbiri yok hepsi gozumde hayvandan farksız.. Aklini kullanmayanin uzerine pislik yagdiririz diyor ayette.. Bunlarda akil hani nerde.. Yilana düşman diyen muslumanlar var.. Niye dusman diyorum.. Seytan yilanin icine girmis cennete ole girip ademi kandirmis.. Hee allah seytana cenneti yasak edecek ama seytan yilan kiliginda girince allah bunu bilmeyecek.. Ben bunlara senjn allahinla benimki farkli benim allahim herseyi goren bilendir deyince kafir ediyorlar beni.. Ole komiklerki.. Bu arada yilan seytana yardim ettigi icin gordugun yerde oldurmek sevapmis haberin olsun :)

• ortodoks müslümanlar bunları diri diri yakıyorlar asıyorlar kesiyorlar
    Sen aslinda Musluman degilsin de ifade etmeye pek yeltenmiyorsun .

Cok fazla naiflik yapiyorsun. Hayaller alemindesin... Islamiet ne hallerde iste gorunuz... Herkesi oyle boyle degil dersen geriye kim kaliyor ? Sen mi ? Seni de irdelemek lazim o halde ?

Sahsen isim vermeyeyim Islamiyeti en iyi bilenlere sordugum basit birkac sorularda bile cevap veremediler bazilari cevap olsun diye verselerde kendileri de biliyorlarki cevap cevap degildi. En sonunda da kacamak cevap misali halen idrak edemedigimiz seyler var zamanla aciklanir diyor! Yani benim sorularim cagin otesinde filan anlayacagin .

Bu sorularin birkacini yazsam infial cikar... Saka maka degil ... Olaya Islami Ilahi Mantikla ele aliyorum ustelik .

Sorudugum kisilerden biri de Papa ile gorusmus sahis ( F.Gulen degil ! ) . Yani Islam Aleminde kendisi kabul gormus saygin bir sahsiyet. Bizzat yani sahsen kendisini ailesini de tanirim... Farkli dinlere de merak vardir . Felsefe Tarih Bilimin farkli dallariyla basladi hersey .

Haberdeki rezalet aslinda turnusal kagidi misalidir. Istisna bir olgu degildir. Genellestirmek cok makuldur..

Tum bunlar tarih boyunca cehaleti cahil kesimleir kitleleri yonetmek icin Din her daim devleterin turu ne olursa olsun siyaseten kullanilmasinin lokal enstrumanlaridir...

Buna karsi cikan vizyoner dunya liderleri de vardi 1881 dogumludur ... Kendisi baslarda Dini temelli Osmanli terbiyesinden gelse de zamanla son karari Dinin yanlisliklarini dunyevi emellerde sistemlerde bozuklastigi icin yavas yavas koklu adimlar atmistir da. Bazi kesimler surec odakli son durusuna degil de eskilerine eski fikir ve icraatlerine bakarak isine geldigi gibi ele almaktadirlar hatta gunumuzde bile siyaseten malzeme ettirilmektedir! Ama herkes biliyor icraatleri son kararlari ortada ... Yani bile bile yalanlarla sozde Islamiyet Muslumanligi koruduklarini saniyorlar...

Beni de oyle SIG onyargilarla bir sonuca varditma kendi capinda .

Dramatik tonlarca ifadelerimden biri soyle :

Keske 4 kitap yollanacagina ilkin Kur'an-i Kerim gelseymis hani herseyi bilen inanilan Allah 3 kitap ( Islamcilara gore tabi ... ) yozlastirildi veya yok edilmesine karsi hasa aciz mi kaldi ?!

Klise cevaplardan ama yetersiz sacma da : Neymis farkli kavimlere gelmis :) FAlan filan diger cevaplari da vardir. Hepsi her halukarda celisiyor da :) ...

Derin sorular degil. Basit ilkogretim cocugun sorabilecegi sorular... Ama cevap ici bos yetersiz ki kendileri de biliyor... CEvap olsun diye sekilsel destansi uzunca Arap ifadelerle dolu seyler yazarlar Turkce filan sanarsin :) ...

Maneviyati kurumus sekilci Arpaca ile dolu. Hayatin gerceklerine sorunlarina karsi gonulden derinlemeisne net bir cevap verilemiyorsa. Ustelik bundan tarikatler cemaatler Diyanet vaazleri filanda dahil hepsi yetersiz oldugu da asikarken ...

Seytan motifleri caglar boyu aslinda olumsuzluk sifa vs anlamlari vardir ... Gecmisteki kadim bilgiler vs bile cehalet ile yozlastirilmaktadir...

Nice baska ornekler de vardir. Sen bahsettin diye cevap yazdim ...

Yaz dostum sikinti yok bu sorulari bende sordum.. Peki allah direk tek kitabla ilk seferde isi bitirseydi o zamanda demezmiydik bu nasi merhameti rahmeti bol allah bi sans vermis isi kestirip atmis.. Demekki bizi yakmak istiyo.. Ama allah oncekileri ornek gösterir ve yine merhametini sunar.. Iste insan boledir.. Inanmicaksa turlu bahaneler uretir.. Iste burda da iman devreye girer.. Iman inanmak güvenmek demektir.. Küçükken baban sunu yapma dese kafana yatmasa bile ona guvenirsin bu adam benim kotulugumu istemez dersin ve senin iyiligine olduğuna iman edersin dimi.. Buda ole bisi.. Siyaset isinde dediklerin dogru.. Hepsi dini alet ediyor.. Ammavelakin arkadas toplum mal olup buna itimat ediyorsa adamda bu kazlari yonmasinmi sen sole.. Benim tek rehberim peygamberdir ki ondan da gelen rivayetleri kurana vururum.. Kuranlar ortuseni alirim.. Gerisi bos.. Zina mesela taslayarak öldürün diyolar.. Allah alenen meydanda 100 sopa vurun diyor.. Simdi zina edeni taslayan neye gore taslio rivayete gore taslio.. Sen şimdi kuranimi alacan rivayetimi.. Buharinin ömrü yetmio topladigi hadisleri ayiklamaya.. Öğrencileri sonra topluyo edio hadisleri.. Yani dicem o ki bana kuran ve kuranla ortusen sunnet yeter..

Test icin bu alemde isek. Neden SINAVDA hile misali izin veriyor ? Yani Kutsal Kitap ile test olayi bozulur...

Insan test edilecekse ., Kitap, kitapli veya kitapsiz elciler filan olmayacakti..

Hayvanlar alemi bitkiler aleminde sorun yok anlasilan :) .... Bilhassa hayvanlar alemine bakiyoruz : Kendi evladini yiyenler, baska yavrulari yiyenler boganlar var. Yani vahsi alemde degil. Ev kedilerinde bile var ... Orumcek ciftlesiyor kocasini olduruyor! ... Nerde bu kitap ?

Bir insanlar alemine mahsus mu ?

Hayvanlar alemindeki escinsellik var ... Bunlara bela niye gelmiyor LUT KAvmi gibi ?

Bolca sorularim vardir ...
    Abi test dediğin nedir okulda bile once egitim verilir sonra çocuklar teste sokulur calismislarmi ödevleri yapmislarmi diye.. Bunda ben bi sorun görmüyorum mantigima ters olan.. Abi hayvan diyosunda allah alemlerdeki herşeyi size hizmet etsin diye yarattim diyor.. Simdi hayvan bokunuda yiyo.. Sen ben yemioz ama akil sahibiyiz dimi.. Allah onlara cennet cehennem mujdelemiyoki onlar hesaptan muaftir.. Hatta akil sağlığı yerinde olmayan insanlarda muaftir.. Benim sorum daha farkliydi mesela.. Hollanda da dogsak hristiyandik mesela dimi.. Anadan babadan etraftan ole gördük.. Yani ben niye muslumanim ki anamdan babamdan gördüm diye.. Hee dedim bu is bole olmaz ve incil tevrat vs okudum hepsini yasimda baya gencti ortaokul felan civariydi sanırım.. Bu yolu kendim okuyup araştırıp kabul ettim..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.