Şimdi Ara

Kader Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
3.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır bu saçmalığa insanların nasıl iman ettiklerini düşünüyorum. imam diyor ki "allah doğumunuzdan ölümünüze kadar olan her şeyi saniyesi saniyesine biliyor bunlar değişmez" e tamam hocam değişmez de o zaman bu yaşadığımız hayat allahın bize yazdığı bir senaryo? allah bizim yaşamımızı, seçtiğimiz yolları, inançlarımızı taa milyonlarca yıl öncesinden biliyordu peki kardeşim neden yaşıyoruz? allahın bildiği şeyi değiştiremeyiz. şimdi allah herkesin kaderini kendi çabasına bağlı kıldı cılar gelecek onlarada söylüyorum biz ne yaparsak yapalım allah önceden biliyordu neye çabalarsan çabala allah önceden biliyordu. bir hindunun ganj nehrinde bokuyla ibadet edeceğini ve başka hiçbir dini sorgulamayacağını o kişi daha doğmadan biliyordu. ve ölüncede onu cehenneme atacak çünkü senaryo böyle. saçmalık arkadaş neresinden tutarsan tut saçmalık. islam dini başlı başına çelişkilerle ve mantık hatalarıyla dolu

    Edit: Bir alıntıyla konuya nokta koymak istiyorum

    Eğer irade varsa kader yoktur, kader varsa irade yoktur.
    1) Tanrı varsa herşeyi bilendir
    2) İnsanların Özgür iradesi ya vardır ya yoktur
    3) Eğer bir durum, gerçekleşmeden önce kesin olarak biliniyorsa, bu gerçekleşecektir. (Gerçekleşmezse kesin olmaz)
    4) Eğer tanrıya inanmayışımız biz daha ortada yokken biliniyorsa bu gerçekleşecektir
    5) İrademiz varsa inanıp inanmamayı seçebiliriz
    6) Fakat inanmayışımız tanrı tarafından kesin olarak seçildiği için irade kapsamına girmez
    7) Dolayısıyla ya irade yoktur ya da tanrı herşeyi bilmiyordur
    8) Tanrı herşeyi bildigine göre irade yoktur
    9) Dolayısıyla insan iradesine bağlı, ölümden sonra yaşam vaad eden hiçbir görüş gerçek olamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e92v8 -- 4 Mart 2019; 13:50:12 >







  • Hayat bizim tercihlerimizle şekillenen bir şey.

    Allah karşımıza neleri çıkardığında neleri seçeceğimizi biliyor sadece, hepsi bu. Zaman izafi bir şey. Bizim zaman çizelgemizle Allah'ınki farklı.


    Kader bir ölçüye göre belirlemek demektir Arapça'da. Allah her şeyi bir ölçüye göre, bir sisteme göre yaratıyor. Kadir gecesi de aynı kökten geliyor muhtemelen.
  • Hayat bizim tercihlerimizle şekillenen bir şey.

    Allah karşımıza neleri çıkardığında neleri seçeceğimizi biliyor sadece, hepsi bu. Zaman izafi bir şey. Bizim zaman çizelgemizle Allah'ınki farklı.


    Kader bir ölçüye göre belirlemek demektir Arapça'da. Allah her şeyi bir ölçüye göre, bir sisteme göre yaratıyor. Kadir gecesi de aynı kökten geliyor muhtemelen.
  • Tüm dinlerin içtihatları aynını söylüyor. Sen onlarda iyi bilcen kavruk.
    Benim annamdığım bu kadar inançlı müslümanın %2 si bilem farz olan beş vakit namazı neden kılmaz.
  • Sanırım Boethius isimli filozof bu durumu şöyle açıklamıştı: Tanrı, zamanın dışında olduğu için zamanı bir bütün olarak kavrar, yani kişilerin her davranışını bilmesi, onların özgür iradesi olmadığı anlamına gelmiyor. Tanrı yaratır ancak zaman kavramı onda bizdeki gibi geçmiş-şimdi-gelecekten oluşmadığı için bütün olarak oluşları algıladığı için her şeyin geleceğinden (bize göre gelecek, ona göre gelecek diye bir şey yok) haberdardır. Ne kadar ikna edici bilmiyorum ama bu konudaki en makul açıklamalardan biri olduğu kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olasılıksız238 -- 25 Şubat 2019; 0:7:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek verdiğin imamla yola çıkarsan işin yaş. İslam dininde bir çelişki de yoktur. Bir imam nasıl olmalı peki dersen "İtirazım Var" filmini tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O nun bilmesi senin bildiğini göstermez. sen vazifeni yap

    fabrikada işçisin patronla kavgaya tutuşmuşsun işin ilk günü maaşımı verecek misin vermeyecek misin diye senin kavga ediyor olman fabrikayı da yok etmez patronu da kapını önüne konulursun. orada cıyaklamaya devam et sen. ama suçluyu başka yerde arama sadece aynaya bak
  • mumuş kullanıcısına yanıt
    allahın sonsuz ilmi var ve ne yapacağımızı bizi yaratmadan önce biliyor. peki yaptıklarımız için neden bizi yakıyor? çok saçma değil mi. yani yaratacagı insanın ne seçim yapacagını ne olacagını hepsini biliyor bilmiyor diyemezsin, peki neden yaratıyor bizi? hem bu iradeyle de çelişiyor
  • olasılıksız238 kullanıcısına yanıt
    valla hocam hiç tatmin edici değil. zihinlerindeki tanrı motifini güçlendiriyorlar gibi geliyor bana
  • islam dininde çok çelişki var hocam her gün yeni çelişkiler öğreniyorum milyonlarca çelişki var...
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    çok fazla çay house, sözler köşkü izlemişsin hocam. saçma örnekler sana mantıklı gelmeye başlıyor farkındayım
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Sadece bir tanesini söyler misin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alfabetik sıraya göre mi yoksa kronolojik mi istersin? ben yazacağım buraya sende diyeceksin ki "önceki ve sonraki ayetleri oku" , "burda aslında şöyle demek istiyor" , "çevirince hatalar oluşuyor" , "gerçek islam bu değil" falan filan mantık çerçevesinde düşüneceğini bilsem yazarım da
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Sizi en çok rahatsız eden konuyu açabilirsiniz hocam. Bakalım ne olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesela insanlığa yol gösterecek olan rehber bir kitapta peygambere hala kızları amca kızları dayı kızları falan hepsinin helal oldugu ve sadece muhammede has olmak üzere yazıyor(ahzab 50). şimdi sen bu ayeti okuyunca demiyormusun ulan böyle birşeyin 21. yüzyılda bize ne faydası var? düşünüp tutulacak birşey değil resmen kuzen ilişkisi, örnek alınacak birşeyde değil sadece muhammede has yazıyor ee ne yapıcaz peki?. saçmalık arkadaşım saçmalık bunun gibi yüzbinlerce örnek verebilirim sana
  • araştırın hocam iyice araştırın ama buraya 150 satır saçma sapan alakasız cümleler yazacaksanız(tıpkı internette oldugu gibi) hiç uğraşmayın
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Peki ben sana bir soru sorayım Ahzab 50 ile ilgili. Eğer bu kitabı yazan Muhammed ise neden sadece kendine has izin çıkartıyor? Neden diğer erkeklere yasaklıyor? Taraftar toplamak isteyen birisi neticede sana göre neden taraftar sayısını azaltıcı bir iş yapıyor?

    Kader hususunda ise, hoca cahil adamın teki ondan öyle anlatmış sanıyor ki herkes koyun. Kader bir insanın tam anlatabileceği bir olgu değildir.

    Bize bir özgür irade verilmiş ve biz her istediğimizi yapabiliyoruz demek ki biz kaderi belirliyoruz.

    Senin sorduğun soruyu Kur'an da Adem kıssasında şeytan Allah'a söylüyor. Beni azdırmana yemin ederim ki ademoğullarının bir kısmını saptıracağım şeklinde. Yani azmasının sebebi olarak Allah'ı sorumlu tutuyor. Allah ise bize verilenin çok az bir bilgi olduğunu bildiriyor.

    Özet: Kader tam anlamıyla anlaşılacak bir kavram değildir, kaderi insan özgür iradesi ile kendisi belirler. Kaderimizi Allah'ın yaptırdığını iddia etmemiz şeytani bir düşüncedir.




  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Kuran indirildiği döneme ait bir kitaptır.

    Anlatılanları günümüze uyurmamız lazım.

    Bu yüzden günümüze hitap etmesini beklemek anlamsız olur. Biz ondan o günkü mesajı bugünkü anlamıyla anlamamız gerekir.

    Kur'an'da peygamber ile ilgili bayağı ayet var. Biraz kişisel konular var evet. Fakat Kuran'ın bütününe bakmamız lazım. Bütün olarak ana mesajı ne. Neyin üstünde duruyor. Önemli olan o. Bakın Kuran'a kuzen kelimesi kaç defa geçiyor. Vermek istediği ana mesaj kaç defa geçiyor.

    Mesela bir kitap okuduk diyelim. Atıyorum 96 yerde barış geçiyor. 2 yerde savaş geçiyor. Bu 2 yerde geçmesi bu kitabı savaş kitabı yapar mı kötü bir kitap yapar mı? Önemli olan ana temasını anlamak değil midir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayaletcasper -- 27 Şubat 2019; 3:21:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    ateşi görünce ciyaklama
    herkesin vakti değerli ne sen bana ne de ben sana birşey anlatamayız. imkansızla uğrasacak kadar boş değilim
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    araplar sapkındı muhammed eğer herkese helal kılsaydı hem kendi otoritesi düşecekti hemde daha sapkın olacaklardı. bu taraftar sayısını azaltıcı birşey mi sanıyorsun bre cahil? muhammed için ölen insanlar sırf bu ayet için yollarından mı dönecekler? zaten ayetler indirilirken islamı terk edenler oluyordu bunlar direk öldürülüyordu tabi sen bunu kabul etmezsin tatlı su müslümanı . hocanın cahil oldugunu biliyorum onu söylemene gerek yok ama herkes bu hoca gibi kimse mantıklı ve tatmin edici kısa ve öz cevap vermiyor çünkü mantıkdışı. dinlerin tamamı mantık dışıdır bilim dışıdır kimse mantıklı veya bilimsel diyemez uçan atlar,denizi bölen asalar, ayı ikiye yaran insan, gökten koyun gelmesi vs. vs. bunların hepsi uydurma ve saçma mitolojilerdir günümüzde "allah istese olur" dan başka karşılığı yok. kaderi insan aklıyla anlaşılamaz birşey yapın ki bir tutarsızlık daha yok olsun.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.