Libya Lideri Albay Muammer Kaddafi, BM'de yaptığı konuşmasında elinde tuttuğu BM şartnamesini içeren kitapçığı okumaları için BM Genel Sekreter Yardımcısına ve BM Genel Kurul Başkanına fırlattı. Bu yıl 64'üncüsü düzenlenen BM Genel Kurulu toplantılarına ilk defa katılan Libya Lideri Muammer Kaddafi, Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin veto yetkisinin feshedilmesi veya daimi üyelere daha fazla temsilci atanması yönünde reform çağrısında bulundu. BM'nin kuruluşundan bu yana 65 kadar savaşı önlemede veya müdahale etmede başarısız olduğunu söyleyen Kaddafi, BM Güvenlik Konseyi'nin Güvenlik Konseyi değil "terör konseyi" olarak adlandırılması gerektiğini ifade etti. Kaddafi veto yetkisini elinde bulunduran BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya'nın diğer ülkeleri 'ikinci sınıf' olarak görerek küçümsediğini söyledi. Muammer Kaddafi yanında getirdiği BM şartnamesini içeren kitapçığı göstererek, vetonun BM şartnamesine aykırı olduğunu ifade etti ve üye ülkelere eşitlik sağlanması çağrısında bulundu. Kaddafi daha sonra elindeki kitapçığı konuşma yaptığı kürsünün arkasında oturan BM Genel Sekreter Yardımcısı ile BM Genel Kurul Başkanına fırlattı.
Bu şerefsizlere tepki gösteren herkes yok oluyor.Sanki her yerde özgürlük,demokrasi ve eşitlik varmış gibi gösteriliyor ama bütün halklar uyutuluyor.BM kendi kurallarına bile uyamıyor.Kaddafi'nin fırlattığı kitapçıkta ülkeler eşit yazıyor ama sadece 5 ülkenin veto hakkı var.
Bilader adam dikdatormuydu? Evet ...
Halkina zulmediyormuydu? Evet ....
Her dikdatorun sonu assagi yukari aynimi? Evet ...
Neyin davasini guduyorsunuz ben hala anlamis degilim ....
quote:
Orijinalden alıntı: BanKoliK_ÜyE
Sizin gibiler olayın önemini kavrayamamış durumda.Atatürk de zamanında diktatörlük yapmıştır.Eğer batıya karşı dimdik ayakta durmak istiyorsanız sizi içeriden sarsan unsurlar olmamalı.Şuan dünyanın hiçbir yerinde ne özgürlük var ne demokrasi var.Halklar kendilerini özgür sanıyorlar ama her zaman baştakilerin istediklerini istiyorlar.Kaddafi'nin diktatörlüğü ile diğer batılı devletlerin yönetimi arasında tek fark var o da batı halkları kendilerini özgür sanıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: uohk061_TS
quote:
Sizin gibiler olayın önemini kavrayamamış durumda.Atatürk de zamanında diktatörlük yapmıştır.Eğer batıya karşı dimdik ayakta durmak istiyorsanız sizi içeriden sarsan unsurlar olmamalı.Şuan dünyanın hiçbir yerinde ne özgürlük var ne demokrasi var.Halklar kendilerini özgür sanıyorlar ama her zaman baştakilerin istediklerini istiyorlar.Kaddafi'nin diktatörlüğü ile diğer batılı devletlerin yönetimi arasında tek fark var o da batı halkları kendilerini özgür sanıyorlar.
Oldu ...
Tamam ...
bime diye okudum ortalığı dağıtmaya geliyodum
quote:
quote:
quote:
Oldu ...
Tamam ...
Bunun gibi üyeleri toplayıp yumruklayasım geliyo
quote:
Orijinalden alıntı: WantedLord.
quote:
quote:
quote:
Video'nun son kısımlarında Obama'nın Nobel Barış Ödülünü alırken yaptığı konuşması eşliğinde yüzünün büyük bir parçası patlamış çocuğun görüntüsü bulunmakta.
Yazıklar olsun, binlerce kez.
Kaddafi diktatör idi ; halkının sağlık hizmetini , eğitimini, evlenene eviini, ısınma ihtiyacını, işi olmayana iş bulana kadar maaşını vs.vs verirdi. Onu diktatör ilan edip demokrasi getireceğiz diyenler sadece Libya'daki petrolün kullanım hakkını tamamen ele geçirmek için çabalayan Fransa ve abd dir.
Kaddafi diktatörse bizdekiler firavun Kaddafi mert ve delikanlı bir kişilikti en azından öyle bir havayı yılarca verdi.
One Minute ile lider ilan edilen tayyip'in yanında,Kaddafi'nin bu yaptığı gerçek bir ayardır.Anlayana...
evet öyle iyi bir adamdı ancak çok fazla milliyetçi idi türkiyenin bölünmesini isteyerek erbakan hocayı ve tüm türkiyeyi rezil etmeye kalkmıştır. bu tarz muhalefeti yüzünden tüm islam ülkelerinden de deteğini kaybetti birazcık yumuşak olsa idi yani müslüman ülkelere daha sağlam otururdu koltuğunda. asker kafası ile düşünmekten kurtulamadığı için de kaybetmeye mahkumdu zaten. ama gene de iyi idare etti. bence asıl bundan sonrası tartışılmalı. libyanın geleceğinde ne var?
bu kadar hızmet vermısse ne mutlu, allah her ulkeye böyle adam nasıp etsın, elektırık su dogalgaz aylık yardım vergı yok, ısterse kaddafı uzayın en zengını olsun bana bu kadar destek verıyorsa.......
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme