|
Bildirim
Toplu cevap vereyim.
1- GES projeleri için marjinal sınıf tarım arazilerine izin veriliyor. Yani tarımsal faaliyet yapacak toprak uygunsuz olan yerler. 2- Bunlar devlet ihalesi değil. Özel firmalar üretilen elektriğin satış fiyatı için devletle anlaşıp lisans alıyor. Santrali firmalar kendi parası ile yapıyor. Tabi teşvikler var yenilenebilir enerji yatırımlarında. 3- Nükleer güç santralleri cari açığı kapatacak çünkü 5000 MW nükleer santral elektriği üretmek için kullanılacak uranyum çubukları bir kenara 5000 MW gücündeki doğalgaz santralleri aynı miktardaki elektriği üretmek için kaç milyar dolar doğalgaz ithal ediliyor. Aradaki fark çok fazla. |
nükleer santral gerekli ama geslerden, toprak olarak müsait olan her ilçede yapılası lazım. küçük yada büyük demeden. kurak bir toprağa ges kurulduğunda topraktaki su kaybı azalıyor ve küçük baş hayvanların otlaması için ortam oluşabiliyor. hayvanların gübreleri de toprağa karıştıkça daha fazla ot çıkıyor.
|
Tarım yapılacak yere GES kuralım. Güneş paneli yeriz gaari
|
Haberde geçen arazinin yerini çok iyi biliyorum. volkanik kaya ile kaplı bir yer. yani tarım arazisi değil. volkanik kayaların bittiği noktalarda belirgin daha fazla bitki örtüsü mevcut. uydu fotoğraflarına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. ayrıca o bölgede tarım arazileri çok pahalı. yatırımcı bu maliyeti kaldırmak istemez.
tarım arazisi bile olsa konut yapmak dan daha iyidir. en azından koyun otlatılıyor. |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 30 Ağustos 2024; 23:20:44 > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 31 Ağustos 2024; 11:08:08 > |
Üretilen tüm elektriği Kwsaat'i 12 cent'den Ruslar'dan alınca (üstelik garantili olarak) ödenen dolarlar direkt cari açık olacak. Pırıl Pırıl kafalar işte. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Cari açık kapanacak dediniz ben de tam tersi tamamen cari açık yaratacak dedim. Geriye kalan ithamlarınızı aynen iade ediyorum. Ben öyle bir şey demedim. Kendi gibi düşünmeyen herkesi düşman belleyen ifadeler bunlar (bkz "muhalefet yapacağınıza", "seküler şirketlerden", "konuşmayı biliyonuz") Konuyu çarpıtmayın: Yabancı şirkete garanti dolar ödemeli cari açık yaratan proje. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |