Şimdi Ara

KAÇAK İNTERNET KULLANMAK VE CEZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
19.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi ben en alt kattan WiFi olarak internet çekiyorum. Kısacası alt haneyle kaçak olarak internet kullanıyorum. 62 liralık 8 Mbps Adil kullanımlık internetin parasını bölüp 31 lira olarak hızlı bir WiFi kullanıyorum. Şimdi bunlar beni bulabilirler mi? Bazı forumlarda WiFi'sa bulamazlar yazıyor. Diyelim ki buldular, ne yapabilirler? Para cezası filan ne kadar. Bir de şu yönden düşünüyorum. Nası anlayacaklar. Eski internetim 4Gb 35 liraydı:)

DH KİMSEYİ BLOKLAMAYANLAR TOPLULUĞU

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaçak İnternet Kullanmak ve Cezası

Kaçak internet, internet erişimi için yetkisiz yollar kullanmaktır. Bu, genellikle WiFi ağlarına izinsiz bağlanma veya internet sağlama yetkisi olmayan kişilerden internet hizmeti alma şeklinde gerçekleşir.

Kaçak internet kullanmak yasa dışıdır ve ciddi cezalara yol açabilir. Türkiye'de kaçak internet kullanımı, 5651 sayılı İnternet Ortamı Kanunu'nun 6. maddesi uyarınca suç olarak tanımlanmıştır. Kanuna göre, kaçak internet kullananlar aşağıdaki cezalara çarptırılabilir:

• İdari para cezası (2.000 TL'ye kadar)
    • Hapis cezası (3 aydan 1 yıla kadar)

Kaçak internet kullanımı nasıl anlaşılır? İnternet servis sağlayıcıları (İSS'ler), şüpheli internet kullanımını tespit etmek için çeşitli yöntemler kullanır. Bu yöntemler arasında şunlar bulunur:

• IP adresi izleme
    • Trafik analizi
    • Ağ taraması

Kaçak internet kullanımından kaçınmak için yasal internet erişim yöntemlerini kullanmanız önemlidir. Bu yöntemler arasında şunlar bulunur:

• Kendi internet bağlantınızı kurmak
    • Yetkili bir internet sağlayıcısından hizmet almak
    • Ücretsiz WiFi erişim noktalarını kullanmak (bu noktalar herkese açıktır ve izinsiz kullanım yasa dışı değildir)

Psiphon Pro gibi kaçak internet kullanmayı kolaylaştıran uygulamalar da yasadışıdır ve kullanılmamalıdır. Bu uygulamalar, internet trafiğinizi şifrelemek ve İSS'nizin tespit etmesini zorlaştırmak için tasarlanmıştır. Ancak, bu uygulamalar kullanımı tespit edildiğinde cezai yaptırımlara yol açabilir.

Kaçak internet kullanımı ciddi sonuçlara yol açabilecek yasa dışı bir faaliyettir. Yasal internet erişim yöntemlerini kullanarak kendinizi hukuki sorunlardan ve cezalardan korumalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • devam et bir şey olmaz

biri gelir de tespit ederse üst katta gariban bir çocuk var öğrenci

işi oluyor ödev yapıyor diye verdik şifreyi garibim kullanıyor ara sıra desin senin komşu yeter

para veriyoruz ortak ödüyoruz demesin sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 19 Temmuz 2019; 11:54:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kaçak internet kullanamazsın zaten ttnet hatta interneti vermezse nasıl kullanıcan :)
  • Çok sakıncalı bir iş yapıyorsunuz. Bu kaçak kullanmayı tespit eden özel IP Detection ve Recognition sistemleri var (nası yani ?!?). Acayip bi şey. Kaçak kullananlar çok ağır cezalar alabiliyor. En az altı ay hapis cezası var bunun. Tüm kamu haklarınızı yitirip Ege denizinde bilinmeyen bir adaya sürgün ve zindanda hapsi cezası alabilirsiniz hatta.

Neyse işin şakası bir yana. Sizin yaptığınızı memlekette binlerce insan yapıyor. Telekom'a soracak olursanız onlar böyle bir şeyin uygun olmadığını, ceza verilip aboneliğin iptal edileceğini falan söylerler. Ama bunu tespit edip de ceza vermeleri pratikte mümkün değil. Adam interneti wifi üzerinden istediğine paylaştırır. Kimse de buna karışamaz. Siz wifi üzerinden aldığınız bu internet ile illegal bir iş yaparsanız hat sahibinin başı yanar o ayrı. İnternet üzerinden adli bir sorun oluşturacak işler yapmayın. Yoksa normal kullanımda kimse bunu ne tespit eder ne de karışır. İstediğiniz gibi kullanırsınız. Hat sahibinin izni olmadan, gizlice bunu yapmaya çalışırsanız ve bu durum tespit edilirse bu sorun olabilir ama bu bile çok kolay değil. Sizin durumunuz da bu söz konusu değil. Hat sahibi kendi rızasıyla paylaşıyor wifi ağını. Benim evimde mesela her gün aynı anda tablet, telefon laptop vs. üç dört tane cihazla internete bağlanılıyor. Eskiden Ethernet kablosu ile falan paylaşılıyordu. Her hangi bir arıza durumunda eve Telekom teknisyeni falan çağırılırsa ve bu durumu kabak gibi görürse zır zır ediyordu. Sıkıntı çıkarabiliyordu ama şimdi wifi ile bu mümkün değil. İstediğiniz gibi kullanın. Hat sahibi izin verdiği müddetçe sorun çıkmaz merak etmeyin.

• hiç birşey olmaz benim öğrenci bir arkadaşım 4 yıldır neti kaçak kullanıyor o senin gibi para da vermiyor şifresiz wifi peşinde ttnet bunca kazığı atarken iyi sıra bize gelince cezası var birşey olmaz korkma kimse ihbar etmese tabi :)
    ayrıca bazı modemlerden modeme hangi pc nin bağlandığı görünüyor eğer pc adını kendi adın yada soyadın gibi birşey yapmassan çok sıkıntı değil
  • interneti ortak kullananlardan biri suç işlerse tüm kullanıcıların başı belaya girer. Tabi ortak kullanıldığı da ortaya çıkmış olur. Ayrıca çifte suç işlenmiş olur.
  • o zaman gidip devleti dava etsinler devlette semte wireless veriyor :)

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

Norlamda kaçak kulanım cezai yaptırmlar bulunmakta ama her ne hikmet se TT ne herhangi bir yaptırm uyğulamamkta keşke uyğulasa da herhes kendi aboneliğini alsa belki internet ucuzlar bu sayede

iyi fikir

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Çok sakıncalı bir iş yapıyorsunuz. Bu kaçak kullanmayı tespit eden özel IP Detection ve Recognition sistemleri var (nası yani ?!?). Acayip bi şey. Kaçak kullananlar çok ağır cezalar alabiliyor. En az altı ay hapis cezası var bunun. Tüm kamu haklarınızı yitirip Ege denizinde bilinmeyen bir adaya sürgün ve zindanda hapsi cezası alabilirsiniz hatta.

Neyse işin şakası bir yana. Sizin yaptığınızı memlekette binlerce insan yapıyor. Telekom'a soracak olursanız onlar böyle bir şeyin uygun olmadığını, ceza verilip aboneliğin iptal edileceğini falan söylerler. Ama bunu tespit edip de ceza vermeleri pratikte mümkün değil. Adam interneti wifi üzerinden istediğine paylaştırır. Kimse de buna karışamaz. Siz wifi üzerinden aldığınız bu internet ile illegal bir iş yaparsanız hat sahibinin başı yanar o ayrı. İnternet üzerinden adli bir sorun oluşturacak işler yapmayın. Yoksa normal kullanımda kimse bunu ne tespit eder ne de karışır. İstediğiniz gibi kullanırsınız. Hat sahibinin izni olmadan, gizlice bunu yapmaya çalışırsanız ve bu durum tespit edilirse bu sorun olabilir ama bu bile çok kolay değil. Sizin durumunuz da bu söz konusu değil. Hat sahibi kendi rızasıyla paylaşıyor wifi ağını. Benim evimde mesela her gün aynı anda tablet, telefon laptop vs. üç dört tane cihazla internete bağlanılıyor. Eskiden Ethernet kablosu ile falan paylaşılıyordu. Her hangi bir arıza durumunda eve Telekom teknisyeni falan çağırılırsa ve bu durumu kabak gibi görürse zır zır ediyordu. Sıkıntı çıkarabiliyordu ama şimdi wifi ile bu mümkün değil. İstediğiniz gibi kullanın. Hat sahibi izin verdiği müddetçe sorun çıkmaz merak etmeyin.

Bu konuyu iyice araştırdım. Tespit edemiyolarmış. Hem de IP gizleyici (Zenmate) kullanıyorum. onu aşsalar bile hangi hanede oturduğumu filan anla(ya)mazlar. Şaka yaptığınızı da biliyorum. Ege adası da iyiydi.

DH KİMSEYİ BLOKLAMAYANLAR TOPLULUĞU

• Biraz da gülmek lazım. Her şey gönlünüzce olsun..
  • biz banyo boşluğundan en üst kat giriş kat arası kat çekmiştik bütün millet öyle yapıyordu komşun fetöcü çıkıp bir şey yazarsa hat sahibi sorumlu muhabbeti yüzünden bitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.