Şimdi Ara

Kaçak akım rolesi durduk yere atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
6.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Kaçak akım rolemiz daha önceleri banyodaki prize üçlü kablo vs taktığımızda atardı. Son zamanlarda hiç bir şey yapmazken kendiliğinden atmaya başladı.

    Evde 3-4 tane akvaryum var sıvı temasından olabilir mi diye düşünüyorum. Ama geri kaldırdığımda çalışmaya devam ediyor. 2-3 gün sonra tekrar atıyor bazen bir ay hiç atmıyor.

    Okuduğum yorumlar sonrasında kalitesiz olduğundan atabileceğini öğrendim. Başka neden olabilir mi durduk yere atma sebebi olarak ?



  • Kaçak akım rölelerinin çalışma mantığınp, Nötr hattına 30mA ve daha büyük bir kaçak akım akmasıyla rölenin evin tüm tesisatını kesmesi şeklinde açıklayabiliriz.Dolayısıyla içi nemli bir priz ,arızalı bir makine röleyi tetikleyebilir.Özellikle lavabo,mutfak ve balkon prizlerinizi gözden geçirmelisiniz.
  • siemens ,merlin gerin , schneider markalardan biri ile değiştirin .
  • Siemens marka aldım değiştirdim. Kontrole gelince sürekli atsa kontrol olabilir ama bende öyle bir durum yok. Nasıl anlayacağız ? Umarım sorun çözülür.
  • Banyodaki tüm priz, buat, anahtar ve duaları söküp kablolar nemlimi diye kontrol edin. Ayrıca mutfaktaki prizleride kontrol edin. ( tezgah altındaki prizleri özellikle.) akvaryuma enerji sağlayan üçlü prizide söküp kontrol edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizden ricam şu evin tüm elektirik tesisatı aklınıza ne geliyorsa baştan sona iyi ustalarla değiştirildi elektirik ustası terk akım rolesi denilen cihazıda taktı fakat tüm şarteller kapalıyken bile atıyor bemi çileden çıkarttı artık televziyon izliyorum atıyor duş alıyorum atıyor ütü yapıyorum atıyor bazen bşr gün eve elektirik gelmiyor bazen bşr hafta normal kafayı yicem usta geliyor birşey bulamıyor lütfen yardım edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazların birinden toprağa akım kaçırıyor . sebep bu . bazen priz duyunun nemlenmesi bile K.A.R çalışmasına neden olur .kafası çalışan bir elektrikçi arızayı bulur .
    Tüm sigortalar kapalıyken atması K.A.R arızalı olabileceğine işaret . kaliteli markalar ile değiştirin . Çin markalarını tavsiye etmem .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 14 Aralık 2015; 9:49:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.