Şimdi Ara

Kaç tane iç sesiniz var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hani içimizden bir ses konuşur ya. O ses bazılarında iki taneymiş. Biri olumlu biri olumsuzmuş. Ya da iyimser kötümser diyelim.


    Sizin kaç iç sesiniz var ve iyimser mi kötümser mi?




  • iç sesim yok.

    sanırım ilaçlardan.

  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    Eskiden de mi yoktu? İç sesin olmaması iyi bir şey. An'da yaşayabiliyorsun böylece. Bu duruma ulaşabilmek için yıllarca çaba gösterenler var.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    vardı. ilaç içince kesiliyo sanki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iyi bir durum.


    - - -


    Diğer insanlardan iç sesinin farkında olan kimler var? (Kimisi şimdiye kadar fark etmemiştir bile belki.)

  • İç ses muhtemelen en güçlü özelliğim olabilir. Ama iç ses iyimser veya kötümser gibi farklı kategorilere konarak her zaman ikili (?) biçimde alınabilir mi emin değilim. İç sesle farklı varsayımlar ve senaryolardan söz ederken her bir yaklaşım ve senaryoda farklı bir iç ses mi konuşuyor mesela? Hani böyle bir şey diyebilir miyiz? O zaman iç ses itibarıyla birden fazla kişiye bölünüyoruz. Ama aralarındaki karşılaştırma ve değerlendirmeyi "tek ses" yapıyorsa o zaman bundan da o kadar söz edemeyiz.

    Sınırların bu kadar net olduğunu en azından kendi örneğimde zannetmiyorum. İç sesim var ama bu ses sadece diyalog gibi olmak zorunda olmayan bir iç konuşmadan, düşünsel silsilenin sessizce söze vurumundan ibaret. Daha çok mesajımı yazarken sergilediğim biçimde bir değerlendirme gibi. İç sesim katı biçimde iyimser ve kötümser taraflara bölünmez. Zaten her durum altında bir pozitif, bir de daha negatif tarafın bulunduğunu düşünmüyorum. Bazen negatif tarafların görmezden gelinecek kadar minimal ya da fark edilmez olduğu derecede verilmiş tablo komple pozitiftir. Bazen karşında komple negatif olan bir tablo vardır. Zaten bu kadar keskin bir pozitivite ve negativite ayrımını da her zaman yapıyor muyuz? Fayda zarar hesabı yapmamızı gerektiren, böyle bir hesabı tetikleyen durumlarda muhtemelen evet, daha belirgin biçimde.

    Ama bir beyin fırtınası illa ki iyimserlik ve kötümserlik kutuplarına ayrışmak zorunda değil. İddiam bu. İlk bakışta çok gerçekçi gelmese de bir meselenin değerlendirilişi işin doğasına bağlı olarak iyinin ve kötünün ötesinde, fayda ve zararın ötesinde olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olumlu ve olumsuz her iki durumda da konuşan sadece tek iç sesim var; şincik şu sıralar onu susturmaya çalışıyorum ki iç ses olmadan düşüneyim...

  • 2 iç ses,bitane de dış ses. Evet kendi kendime konuşuyorum 😁
    Dışardan görsen aklı başında biriyim içim korkutur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İç sesi bilmem ama arada çıkan bir dış sesim var. Genellikle utandığım bir anım aklıma gelince onu geçiştirmek için istemsizce ağzımdan saçma sapan şeyler çıkıyor. Dışarıda başıma geldi, insanlar ne diyor diye bana baktı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.