Şimdi Ara

KABLOSUZ EV ALARM SİSTEMİ 29TL ! [[BİTTİ]] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
0
Favori
22.061
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet başka yöntem varsa lütfen yardım..

Orijinalden alıntı: h_selvi2000

arkadaslar ne yaptıysam olmadı. giris - 0 - 0 - s calısmıyor.
    baska reset yada tanıtma yöntemi varmı ?

not_ babama aldıgımız cihaz2. el ve pilleri içinde unutulmuş akmış ve yıpranmış şekilde geldi. firma defalarca donecez dedi dönen yok

Orijinalden alıntı: bymami78

pilleri ne kadara nereden buldunuz. isterseniz tüm kumandaları önce iptal edin sonra birda deneyim. bu tanıtma yontemini.

not_ babama aldıgımız cihaz2. el ve pilleri içinde unutulmuş akmış ve yıpranmış şekilde geldi. firma defalarca donecez dedi dönen yok

pilleri ben bandırma da küçük bir fotoğraf malzemesi vs satan bir dükkan dan 4 ytl ye tanesini aldım. pilleri teknosa gibi bir yerde bulamadım ama küçücük bir dükkan da buldum.

benim takıldığım nokta bu kumandaları bu cihaz hiç tanımaz ken nasıl iptal edicem ben bunları.

Orijinalden alıntı: pentothale

quote:

pilleri ne kadara nereden buldunuz. isterseniz tüm kumandaları önce iptal edin sonra birda deneyim. bu tanıtma yontemini.

pilleri ben bandırma da küçük bir fotoğraf malzemesi vs satan bir dükkan dan 4 ytl ye tanesini aldım. pilleri teknosa gibi bir yerde bulamadım ama küçücük bir dükkan da buldum.

benim takıldığım nokta bu kumandaları bu cihaz hiç tanımaz ken nasıl iptal edicem ben bunları.

Pillere çok para vermişsiniz, en fazla tanesi 1TL eder. Gitti gidiyor sitesinde bu pilleri uygun fiyata satanlar var. Çevresinde bulamayanlar temin edebilirler.

Sizin kumandaları cihaz tanımıyorsa ve giriş tuşuda çalışmıyorsa yapacak pek birşey yok, aldığınız firmaya (fırsatcıyız 'a) yollayın. Onlar sorunu gidersin veya yeni cihaz yollasınlar

• muhtemelen sizin kumanda cihazın degil dememkki.babama gonderdigim cihazda 2. el hırpalanmış. sensörün içinde pilli ve heryeri küflü olarak gelmiş.

İzlenimler ve sorular.

1- Hareket sensörü işine gelirse görüyor. her zaman görmüyor. bazen uzağı bazende yakını görüyor. tam olarak ne kadar mesafede tam kapasitede çalıştığını anlayamadım. Yeni piller takmama rağmen. Ama sonuç olarak çalışıyor.

2- cihazı kumanda ile ve kutu üzerindeki 1 tuşuna basarak aktive ediyorum. Ancak devre dışı bırakmak için sadece kumandadan devre dışı bırabildim. cihaz üzerinde şifre girerek devre dışı bırakamadım. Bu konuda bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

3- Cihaz üzerinde hem hat hemde telefon diye iki bağlantı değili var. hat yazan yere telefon hattını taktım. ancak telefon yazan yere telefon bağlamadım. anlayamadığım nokta alarm anında 10 adet belirlediğimiz telefonu arayabilmesi için telefon da bağlamamız gerekecek mi?

4- Alarm sesi bence yeterli.

5- Görmüş olduğum başka alarm sistemlerinde alarm kurulu değilkende sensör önünden geçince hangi sensör önünnden geçildiyse o sensörün numarası cihaz önünde yanıyor. ben sensörün yada alarmın çalışıp çalışmadığını anca ötünce anlayabiliyorum.

Şimdilik bukadar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yer_cekimi -- 9 Eylül 2009; 4:28:37 >

• o alarm panelini alır hırsız kablodan çeker olmadı pilini çıkarır işine devam eder o şekilde hiç fayda olmaz

Orijinalden alıntı: hsnarmagan

Alarmı daha yeni kurdum

kapı sensörünü nasıl monte ettiniz.
  • direk olarak telefon hattı sökülürse alarm hemen devreye giriyormuş kullanıcı el kitabında öyle yazıyor. ama pilleri sökmeye çalışırsa ne gibi bir durum oluyor bilmiyorum sanırım haklısınız ama elektirik ve telefonun bir arada olduğu bir bölüm yok evde. siz nereye monte ettiniz.
    quote:

o alarm panelini alır hırsız kablodan çeker olmadı pilini çıkarır işine devam eder o şekilde hiç fayda olmaz

o alarm panelini alır hırsız kablodan çeker olmadı pilini çıkarır işine devam eder o şekilde hiç fayda olmaz

ama cihazı nereye kurarsanız kurun, hırsızın bağırıp duran ana üniteyi bulması 10saniye. üzerinde zıpladığında da sesini keseceği garanti.
    çok gizli bir yere de koysanız sesten nerede olduğunu bulacak zaten. bence dış siren eklemekte fayda var bu cihaza.

Alarmı daha yeni kurdum. Fotoğrafta göründüğü gibi evin girişine kurdum zaten odalar arasında geçiş yaparken önünden geçmemek imkansız. Gayet güze çalışıyor

İzlenimler ve sorular.

1- Hareket sensörü işine gelirse görüyor. her zaman görmüyor. bazen uzağı bazende yakını görüyor. tam olarak ne kadar mesafede tam kapasitede çalıştığını anlayamadım. Yeni piller takmama rağmen. Ama sonuç olarak çalışıyor.

2- cihazı kumanda ile ve kutu üzerindeki 1 tuşuna basarak aktive ediyorum. Ancak devre dışı bırakmak için sadece kumandadan devre dışı bırabildim. cihaz üzerinde şifre girerek devre dışı bırakamadım. Bu konuda bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

3- Cihaz üzerinde hem hat hemde telefon diye iki bağlantı değili var. hat yazan yere telefon hattını taktım. ancak telefon yazan yere telefon bağlamadım. anlayamadığım nokta alarm anında 10 adet belirlediğimiz telefonu arayabilmesi için telefon da bağlamamız gerekecek mi?

4- Alarm sesi bence yeterli.

5- Görmüş olduğum başka alarm sistemlerinde alarm kurulu değilkende sensör önünden geçince hangi sensör önünnden geçildiyse o sensörün numarası cihaz önünde yanıyor. ben sensörün yada alarmın çalışıp çalışmadığını anca ötünce anlayabiliyorum.

Şimdilik bukadar ...

1-Sanırım deneme yanılma aslında bu işin prosedürü var ancak tam bir bilgi göremedim.

2-Cihaz üzerinden iptal için * (yıldız) ardından şifreniz (yanlış hatırlamıyorsam)

3-Hat dışardan gelen kablo,telefon girişi paralel telefon bağlamak için. Arama yapması için hat girişine takılı olması kâfi. Şöyle izah edeyim dışardan 1 kablo geliyor ve normal kullandığınız telefonunuza takılı.Telefondan çıkardınız alarma taktınız.Şimdi telefonu nasıl kullanacaksınız,onun için de hat girişi ile telefon arasına kablo takıyoruz.

4-Alarm sesi iç mekan için yeterli olabilir ancak dış mekan için zayıf kalır.Fırsatcıyızda ortak taleple sabotaj korumalı güçlü bir dış siren olsa tam olur.

5-Bu özellik yok sanırım , ya da bir şekilde aktif edilmemişte olabilir. Malum kitapçık zayıf.

Bir de telefon sabota özelliği açık olduğunda , alarm bağırmıyor,sadece uyarı sesi veriyor.Başka ayarı varsa bilmiyorum.

Buarada hatları çektim ancak henüz kurulumu tamamlamadım.

• demiştim yine diyorum. ufak bir caydırıcılık özelliği var. elimizde oyuncakvari olarak kalacak. büyük ihitmal bir süre sonra sorunlarından pilinden falan bıkıp kenara koyacağız.

1- Hareket sensörü çalışıyorsa ve konumu iyi ayarlandıysa (kitapçıkta tarifi var), alarm kurulduktan sonra 5-6 metreden mesafeden yeni oluşacak hareketi yakalıyor. Siz test için şöyle yapın, dışarı çıktığınızda alarmı kapatmadan içeri girin bakalım hareket dedektörü yakalıyor mu? Konumu iyi olduktan sonra kesin yakalar.

2-Cihaz üzerinden "*" tuşuna basıp şifreyi tuşluyorsunuz, alarm kapalı konuma geçiyor. Tuşlar serttir dikkat edin, basıldığına emin olun, her rakama basıldığında bip eder.

3-Telekomdan gelen hattı "hat" yazan yere takıyorsunuz. Evde kullandığınız telefon makinesinin kablosunuda "telefon" yazan yere takın. Hat ile Telefon çıkışları/girişleri paralel yani. Evde başka telefon çıkışınız varsa telefon cihazınızı orayada takabilirsiniz.

4-Alarm sesi iç ortam için yeterli. Caydırıcılık (daha yüksek ses) ve komşuların duyması için harici siren takılabilir.

5-Görmüş olduğunuz diğer sistemler emin olun 29.-TL ya satın alınan sistemler değil Kısmi alarm fonksiyonu yok, olsa belki dediğiniz olur. Pasif sensörler alarm vermeden ekranda görünebilir.

@fatihfx

Cihazın özellikleri ve çalışmasında problem yok, nasıl kurduğunuz ve kullandığınız çok önemli. İyi kurulursa alarm sistemi olmayan biryerden çok daha güvenli bir ortam yaratıyor. Tavsiyem cihazı iyi konumlandırıp hareket sensörüne iyi bir yer belirlemektir. Bunları yaparsanız piller bitene kadar kullanır, cihazı unutursunuz (açma-kapatma dışında). Ben 2 seneye yakın kullanıyorum ve stabil çalışıyor, daha teklediğini görmedim.

• BENİM CİHAZ SATILIKTIR ARKADAŞLAR.

33 lira ödediğim para. yanında 6 tanede 23a 12v model gp pille beraber 40 liraya isteyene verebilirim.

Orijinalden alıntı: Pıncır

@fatihfx

Cihazın özellikleri ve çalışmasında problem yok, nasıl kurduğunuz ve kullandığınız çok önemli. İyi kurulursa alarm sistemi olmayan biryerden çok daha güvenli bir ortam yaratıyor. Tavsiyem cihazı iyi konumlandırıp hareket sensörüne iyi bir yer belirlemektir. Bunları yaparsanız piller bitene kadar kullanır, cihazı unutursunuz (açma-kapatma dışında). Ben 2 seneye yakın kullanıyorum ve stabil çalışıyor, daha teklediğini görmedim.

kapı sensörü çelik kapı üzerinde çalışmıyor. sanırım sinyali engelliyor. yanlış anlamayın cihazlar aynı tarafta arada kapı yok yani. kapıdan 1 karış uzaklatırsam yetiyor çalışması için ama mecbur kapı üzerine takılması lazım öylede olmuyor.

6- uzaktan kontrol ü aktive ettim. cep telefonundan alarmın bağlı olduğu hattı aradım yaklaşık 10-15 sn boyunca telefon çaldı daha sonra cihaz telefonu açtı kitapçıkta bahsedildiği gibi iki adet kısa bip sesi geldi. şifreyi hemen doğru girmeme rağmen hiçbir faaliyet olmadı ve 5-6 sn sonra 3 adet bip sesinden sonra cihaz telefonu kapadı. sanırım cep telefonundan arayınca şifreyi girdiğimizi anlamıyor :) bu özelliği kullanabilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

7- ses kaydını yaptım alarm anında aranacak iki numarayı kayıt ettim ama çalışıp çalışmadığını denemedim. deneyen arkadaşlar var mı?

8- cihazın herhangi bir özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istediğimde cihaz sireni çaldığı an çalıştığını anlıyorum. komşulara alarm denediğimi söyledim. bu arada denerken bayağı bir çaldı. ilerde allah korusun gerçekten hırsız girerse komşular diyecekki alarm deniyor. :) alarmın özelliklerinin çalışıp çalışmadığını alarmı öttürmeden öğrenme şansımız var mı ? hani titreşime falan alsak :)

• quote:

izlenimler ve yardım devam:

6- uzaktan kontrol ü aktive ettim. cep telefonundan alarmın bağlı olduğu hattı aradım yaklaşık 10-15 sn boyunca telefon çaldı daha sonra cihaz telefonu açtı kitapçıkta bahsedildiği gibi iki adet kısa bip sesi geldi. şifreyi hemen doğru girmeme rağmen hiçbir faaliyet olmadı ve 5-6 sn sonra 3 adet bip sesinden sonra cihaz telefonu kapadı. sanırım cep telefonundan arayınca şifreyi girdiğimizi anlamıyor :) bu özelliği kullanabilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

7- ses kaydını yaptım alarm anında aranacak iki numarayı kayıt ettim ama çalışıp çalışmadığını denemedim. deneyen arkadaşlar var mı?

8- cihazın herhangi bir özelliğinin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istediğimde cihaz sireni çaldığı an çalıştığını anlıyorum. komşulara alarm denediğimi söyledim. bu arada denerken bayağı bir çaldı. ilerde allah korusun gerçekten hırsız girerse komşular diyecekki alarm deniyor. :) alarmın özelliklerinin çalışıp çalışmadığını alarmı öttürmeden öğrenme şansımız var mı ? hani titreşime falan alsak :)

6-Benim cihazda 5-6 defa çaldıktan sonra şifre soran uyarı sesi veriyor. Şifreyi doğru tuşlarsanız 1 defa dıt diye bir ses veriyor. Bu sesi duyduktan sonra "1" i tuşlarsanız önce kayıt ettiğiniz sesi dinletir sonrasında 10-20 sn. ortamı dinletir size. "2" ye basarsanız alarm verir, "*" a basarsanız alarm aktif olur "#" alarmı kapatır.

7-Sıra ile 1 den 9 a kadar numaları arıyor ve ses kaydını dinletiyor. Sizede denemenizi tavsiye ederim.

8-Dana önceki mesajlarımda sessiz olarak sadece arama yaparak ayarlanmasının kodunu yazmıştım. Cihaz alarmı sesi vermiyor, tüm fonksiyonlar arama yaptırılarak test edilebilir.

• Arkadaşım 3 tuşuna basarak alarmı kuruyorum. ilk adımımda ötmeye başlıyor. gecikmeli alarm cihaz üzerinden hangi, tuşla oluyor tam olarak yardımcı olabilimisin.
    quote:

Orijinalden alıntı: Pıncır

quote:

Orijinalden alıntı: pentothale

söylediğiniz bütün yöntemleri denedim ama kumanda ya basınca hiç ses bile gelmiyor. kumandasız bu cihazzı kullanmak mümkün mü? yada ne yapmalıyım.?

2 Kumanda da çalışmıyor mu? Kumandalar sisteme kayıt edilmemiş olabilir. Aşağıdaki kodu tanınmayan kumanda ile uygulayın.

Cihazın üzerinden "giriş" tuşuna basın sonra "0" "0" tuşlarına ve son olarak kumanda üzerinden "s" tuşuna basın. Onay sesi verecek cihaz ve kumandanız kayıt edilecek.

Kumandasız olarak cihaz üzerinden * tuşuna basarak şifrenizi girerseniz alarm kapatılır. 1 ve 2 tuşları alarmı kurar, 3 tuşuda gecikmeli alarm kurar.

• quote:

Arkadaşım 3 tuşuna basarak alarmı kuruyorum. ilk adımımda ötmeye başlıyor. gecikmeli alarm cihaz üzerinden hangi, tuşla oluyor tam olarak yardımcı olabilimisin.

3 Tuşuna 1 defa basarsanız gecikmeli alarm devreye girmesi gerekir. Bip bip diye kısa aralıkla 2-3 dk zaman veriyor. Kendi alarm setimde de test ettim, sensörler bu süre içerisinde çalışmıyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.