|
Selamlar dostlar. Başlıktan da görebildiğiniz üzere Kablonet'te IPv6'yı kullanmaya başladım ve nasıl yapabileceğinizi sizinle paylaşacağım. IPv6'yı aktive etmeden önce birkaç durumu göz önünde bulundurmak gerekiyor:
Üst bölümü okuduysanız v6'nın nasıl açıldığına gelelim. v6'yı açmak için müşteri hizmetlerini aramanıza gerek yok. Zaten arayıp IPv6 veya internet protokolü sürüm 6'yı kullanmak istiyorum derseniz müşteri hizmetlerinin konu hakkında bilgisi olmadığını fark edebilirsiniz. İçlerinde bilgili arkadaşlar varsa onları ayırıyorum, ben kiminle görüştüysem bilgisizdi maalesef. 1)Routerınızın arayüzüne giriş yapın ![]() 2)Network içerisinde bulunan IPv6'ya giriş yapın ![]() 3) IPv6'yı etkinleştirin ve ardından kablo modeminizi girdiğiniz wan portunu seçin ![]() 4) IPv6'yı açın ve kaydedin. Ardından internet bağlantı türünü 6to4 tunnel seçip bağlan'a tıklayın, routerınız tüneli kuracak. Not: Dynamic ip üzerinde bağlantı kurmuyor, tünelle çalıştırabildim sadece :/ ![]() 5) v6 adresi almasını ve internet erişiminin gelmesini bekleyin. Birkaç dakika bekleyince geliyor genelde. 6) IPv6 çalışıyor ![]() https://ipv6-test.com İnternet sitesinden ekran görüntüsü ![]() Pinglerle ilgili olarak basit bir nperf testi bırakayım ![]() ipv6.google.com'a ping testi ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 21 Temmuz 2021; 13:55:42 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı