Selamlar dostlar. Başlıktan da görebildiğiniz üzere Kablonet'te IPv6'yı kullanmaya başladım ve nasıl yapabileceğinizi sizinle paylaşacağım. IPv6'yı aktive etmeden önce birkaç durumu göz önünde bulundurmak gerekiyor:
Üst bölümü okuduysanız v6'nın nasıl açıldığına gelelim. v6'yı açmak için müşteri hizmetlerini aramanıza gerek yok. Zaten arayıp IPv6 veya internet protokolü sürüm 6'yı kullanmak istiyorum derseniz müşteri hizmetlerinin konu hakkında bilgisi olmadığını fark edebilirsiniz. İçlerinde bilgili arkadaşlar varsa onları ayırıyorum, ben kiminle görüştüysem bilgisizdi maalesef. 1)Routerınızın arayüzüne giriş yapın ![]() 2)Network içerisinde bulunan IPv6'ya giriş yapın ![]() 3) IPv6'yı etkinleştirin ve ardından kablo modeminizi girdiğiniz wan portunu seçin ![]() 4) IPv6'yı açın ve kaydedin. Ardından internet bağlantı türünü 6to4 tunnel seçip bağlan'a tıklayın, routerınız tüneli kuracak. Not: Dynamic ip üzerinde bağlantı kurmuyor, tünelle çalıştırabildim sadece :/ ![]() 5) v6 adresi almasını ve internet erişiminin gelmesini bekleyin. Birkaç dakika bekleyince geliyor genelde. 6) IPv6 çalışıyor ![]() https://ipv6-test.com İnternet sitesinden ekran görüntüsü ![]() Pinglerle ilgili olarak basit bir nperf testi bırakayım ![]() ipv6.google.com'a ping testi ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 21 Temmuz 2021; 13:55:42 > |
Kablonet'te IPv6'yı Aktifleştirme
Kablonet abonelerinin IPv6'yı etkinleştirmeleri için şu adımları izlemeleri önerilir:
- Müşteri Hizmetleri ile İletişime Geçin: IPv6'yı etkinleştirmek için 444 54 54 numaralı telefondan Kablonet Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmeniz gerekir.
- Modem Yenilemesi: Bazı durumlarda IPv6 desteği için modem yenilemesi gerekebilir. Kablonet, uyumlu modemleri ücretsiz olarak sağlar.
- Modem Ayarları: Müşteri hizmetleri temsilcisi IPv6'yı etkinleştirdikten sonra modeminizin ayarlarını güncellemeniz gerekebilir. Bu ayarlar modem arayüzünden yapılabilir.
Yardımlaşma Konusu
Eğer IPv6 aktivasyonu sırasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, aşağıdaki kaynaklara başvurabilirsiniz:
- Kablonet Destek Forumu: Diğer kullanıcıların yaşadığı sorunlara ve çözümlerine göz atın.
- Kablonet Canlı Yardım: Web sitesindeki canlı yardım seçeneği aracılığıyla Kablonet destek ekibiyle doğrudan iletişime geçin.
IPv6'nın Faydaları
IPv6, IPv4'ün yerini alan daha yeni bir internet protokolüdür ve bir dizi avantaj sunar:
- Genişletilmiş Adres Alanı: IPv6, IPv4'e kıyasla çok daha geniş bir adres alanına sahiptir ve bu da daha fazla cihazın internete bağlanmasına olanak tanır.
- Geliştirilmiş Güvenlik: IPv6, IPv4'ten daha gelişmiş güvenlik özellikleri içerir ve güvenlik ihlallerini önlemeye yardımcı olur.
- Daha Hızlı Bağlantılar: IPv6, daha hızlı bağlantı hızları ve daha düşük gecikme süresi sağlayarak internet deneyimini iyileştirir.
IPv6'yı etkinleştirerek Kablonet aboneleri bu avantajlardan yararlanabilir ve çevrimiçi deneyimlerini iyileştirebilir.