Şimdi Ara

Kablonet Sınırsız GPON Tarifeleri : 200 - 300 - 500 - 1000 MBPS (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
6
Favori
21.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kablonun gpon altyapisi cok kisitli bolgede var. Gbps kullanmak istedigimi musteri hizmetlerine ilettim ama docsis oldugundan yapamadilar :/ Docsis 3.0 uzerinden de 1 gpbs teoride mumkun gozukuyor (https://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS) ama kablocular 100mbps uzerini vermiyor. Docsis 3.1 de yok zaten :/ .

  • cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt

    aynen hocam. 2012 yılında kutu takıldı. gpon yok

  • bu gpon denilen olay tam olarak nedir.. seneler önce mahalleme kablonet geldi ve geldiği gün kablonet'e geçtim.. şuan 100mbps akıllı sınırsız tarifelerini kullanıyorum.. 300 liraya 1000mbps olan pakete geçeyim dedim alt yapınızda gpon yok dediler..


    benim bildiğim kablonet kendi altyapısını kurarken zaten fiber olarak döşüyordu türktelekom gibi bakırlar ile getirmedi.. bu gpon için tekrardan altyapı mı yapılması gerekiyor yoksa apartmanların içerisinde ki kutularda mı bir değişiklik yapılması gerekiyor bilal'e anlatır gibi anlatabilecek biri varmıdır  

  • wolkan_1905 kullanıcısına yanıt

    GPON'da fiber kablo eve kadar gelir. Kablo.netin eski sisteminde ise sizin binadada olduğu gibi binaya kadar fiber dairelere koaksiyel kablo ile dağıtılıyor, sizden önce kurulan altyapılarda da apartmanada internet dediğim kablo çeşidiyle gelmekteydi. Normalde sizin sistemde de o hızları rahat alabilmeniz lazım ama Türksat gerekli donanım cihaz yükseltmelerini yapmadığı için alamıyorsunuz o hızları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 21 Temmuz 2022; 18:4:2 >
  • mnihatgokcek M kullanıcısına yanıt

    Teorik olarak 1 gbps hızları desteklediği doğru örneğin Almanya da 500-50 gibi hızları alabiliyorsun docsis ile fakat Türkiye de ki bakırın kalitesi düşük olduğu için bu hızları vermiyorlar/veremiyorlar.

  • Star_Fighter S kullanıcısına yanıt

    Binamin altina kadar fiber geliyor, koaksiyele oradan ceviriliyor. Durum dediginiz gibi ise en azindan rfog kurulumlarda bu opsiyonun olmasi guzel olurdu.


    Taahhutum sonlandigi ve beni tatmin eden bir paket bulamadigim icin kablonetle olan yollarimizi bir hafta icinde ayiriyoruz :/

  • mnihatgokcek M kullanıcısına yanıt

    Benimde ve özellikle son yıllarda altyapı gelen herkese siyah kablolar ile binasına kadar fiber geliyor ve dediğiniz gibi alternatif çözümler mümkün fakat nedendir bilmiyorum uğraşmıyorlar veya ilgilenmiyolar. Kaynak nedir bilmiyorum resmi bir açıklamamı yoksa müşteri hizmetlerinden falan mı söylemişler fakat mevcut bölgelerde binaya fiber gelse bile gpon ile değişim yapmayacaklarını söylemişler eğer ki bu doğruysa çok büyük bir akıl tutulması zaten kablo var geliyor 1 tane cihazı değiştirmek bu kadar zor olmamalı.


    Olumsuz bile olsa geri dönüş yapmayacaklarını bilmeme rağmen yinede denemiş olmak için genel müdürlüğe ve il müdürlüğüne dilekçe yazdım. 2015 yılında binanın önünden kablo geçerken binada yoktu bu şekilde bağlatmıştım.

  • Ben de Konya'daki kablonet müdürlüğüne gittim ve aynı şekilde hepsi bir ağızdan anlaşmış gibi "evet binaya kadar fiber var ama evlere kadar çekemeyiz çok uzun iş abi" gibi durmadan aynı şeyi söylüyorlar. Bir yetkili ağzından kaçırdı "bütün apartman isterse bazen takılılabiliyordu" filan diye, ki eminim bu var, sadece işten kaçmak için yapıyorlar 100% eminim buna


    Bu gpon dönüşümünü ikna edebilen var mı forumda?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 24 Temmuz 2022; 0:38:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Star_Fighter

    Benimde ve özellikle son yıllarda altyapı gelen herkese siyah kablolar ile binasına kadar fiber geliyor ve dediğiniz gibi alternatif çözümler mümkün fakat nedendir bilmiyorum uğraşmıyorlar veya ilgilenmiyolar. Kaynak nedir bilmiyorum resmi bir açıklamamı yoksa müşteri hizmetlerinden falan mı söylemişler fakat mevcut bölgelerde binaya fiber gelse bile gpon ile değişim yapmayacaklarını söylemişler eğer ki bu doğruysa çok büyük bir akıl tutulması zaten kablo var geliyor 1 tane cihazı değiştirmek bu kadar zor olmamalı.


    Olumsuz bile olsa geri dönüş yapmayacaklarını bilmeme rağmen yinede denemiş olmak için genel müdürlüğe ve il müdürlüğüne dilekçe yazdım. 2015 yılında binanın önünden kablo geçerken binada yoktu bu şekilde bağlatmıştım.

    Ben de musteri hizmetlerin telefonla arayarak, online islemlerden ticket acarak ve turksata mail atarak gpon istedigimi belirttim ancak ben de olumsuz yanit aldim. 3x olumsuz yanit :( Bana mail yoluyla gelen 2 olumsuz yaniti ekliyorum.


    Alıntı

    metni:
    Merhaba,Tarafımıza iletmiş olduğunuz talebinize istinaden mevcut bölgeniz için GPON altyapısı ile hizmet sunulamadığını bilgilerinize rica ederiz.Saygılarımızla,Bilgi: Bu e-posta bilgilendirme amaçlı gönderilmiştir. Lütfen geri dönüş yapmayınız.


    Alıntı

    metni:
    Merhaba,[#********] nolu çağrınız sonuçlanmıştır.Çözüm200, 300, 500 ve 1.000 Mbps hızında internet hizmeti GPON altyapısı ile hizmet sunulan adreslerde sağlanabilmektedir. Mevcut altyapı üzerine GPON altyapısı kurulamamaktadır. Daha öncesinde Türksat Kablo altyapısı bulunmayan bölgelere ilgili şebeke verilebilmektedir. Şu an için belirli bölgelerde hizmet sunumu yapılmaktadır.İlginize teşekkür ederiz,Bilgi: Bu e-posta bilgilendirme amaçlı gönderilmiştir. Lütfen geri dönüş yapmayınız.




  • ibo-wan kullanıcısına yanıt
    saçmalık… elektriği kendi cebinden ödemediği için genişler tabii… daya gitsin binaya modülatörün elektriğini… bi mevzuat değişse, bu elektrik konusuyla alakalı, kablonette ortalık bayağı şenlenir bence. insanların %99’u farkında değildir diye tahmin ediyorum.
  • Bugün İstanbul il müdürlüğünden aldığım bilgiye göre fatih bölgesi için yeni veri merkezi kurduklarını yakın bölgelerden başlayıp öncelikli olarak talep de bulunanlardan başlayarak gpon getirebileceklerini söylediler. Kesin tarih veremiyoruz fakat 2-3 aydan önce mümkün değil aksilik çıkmazsa sene sonu gibi yeni veri merkezinin faaliyete geçeceğini söylediler.


    Çalışmaların ilerleyişi hakkında en hızlı bilgi alma yolunun il müdürlükleri veya online destek talebi ile olduğunu, fakat online destekten ulaşacak kişiler müşteri temsilcileri olacağı için bizim kadar konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını (bulunduğunuz bölgede altyapı yok/desteklemiyor v.b. demelerinin sebebi sanırım) bu yüzden dilekçe ile veya il müdürlüklerini doğrudan telefon ile arayarak bulunduğunuz bölge(ilçe) sorumlularına ulaşarak ilerlemelerle ilgi bilgi alınabileceğini söylediler. İl ilçe olarak sanırım değişiklik gösteriyor bu durum ve her yerde bir dönüşüm planı belli ki yok ve bunun takibinin yapılacağı bir internet sayfası da yok tek bilgi kaynağı bu şekilde.





  • Star_Fighter S kullanıcısına yanıt
    Bunu mevcutta docsis altyapıya sahip olan yerler için mi söylediler yoksa sıfırdan altyapı kurmak için mi anlayamadım?
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Halihazırda altyapının olduğu yakındaki yerlere getirebileceklermiş gpon. Hizmet olmayan adreslerle alakalı sormadım fakat yeni veri merkezi kurulacaksa kapsama alanındaki adreslere sıfırdan direk gpon çekerler diye tahmin ediyorum.


    Gerçi son 1 sene içinde yeni altyapı çekilip gpon alamayanda var o kısım biraz karışık neye göre belirleniyor bilmiyorum.

  • Star_Fighter S kullanıcısına yanıt
    Binaya kadar fiber olan alanlara kutu değişimine gidip yeni ince fiber çekmeleri yeter aslında, tabi saha dolapları ne durumda bilemiyorum
  • oLMeCa88 kullanıcısına yanıt

    Zaten ben de söylediklerinden o anlamı çıkardım pek çok yerde binaya kadar fiber geliyor. Kapasiteyle alakalı sorunlardan dolayı her yerde çekemiyor olabilirler. Sonuç olarak herkes 1000 mbps bağlatmayacak fakat minimum 200-300 gibi hızları seçecek kullanıcılarda az olmayacaktır. Saha dolapları veya bağlı olan bölgedeki veri merkezlerinde çok eskilerden kalma sistemler varsa kaldırmayabilir diye güvenmiyor olabilirler bu yüzden yeni yerler kurma ihtiyacı doğuyordur, fakat dediğin gibi konu sadece veri merkezi değil saha dolapları da önemli bunların yetmediği durumlarda değişimleri yapılacak mı veya ne hızda yapılacak önemli.

  • Arkadaşlar selamlar. Halihazırda Kablonet 100MBPS kullanıyorum. Hızı gün içinde değişenden. Bugün superonlinedan geldiler 270 TL’ye tv+ ve 1000 mbps verelim dediler. Cayma bedelini de 1200 TL’ye kadar karşılayacaklar. Kablonetten de çok memnunum. ISP değiştirmeden geçeceğim benzer fiyatlı tv + fiber paketi var mı? Bölgemde GPON var mı nasıl öğrenebilirim?

  • boyleykenboyle B kullanıcısına yanıt

    merhaba


    aşağıdaki linkte sayfanın alt tarafında adres sorgulayabileceğiniz bir form var. Sorgu sonucu "1000 mpbs hizmet alabilirsiniz" şeklinde çıkarsa gpon bölgesindesiniz :)

    Kablonet Sınırsız GPON Tarifeleri : 200 - 300 - 500 - 1000 MBPS
    Kablonet Sınırsız GPON Tarifeleri : 200 - 300 - 500 - 1000 MBPSTürksat Kablo
    Türksat Kablo Resmi Web Sitesine Hoş Geldiniz.
    https://www.turksatkablo.com.tr
  • Arkadaşlar 100 Mbps sınırsız kullanıyorum ama 1000 Mbps kullanmak istiyorum ama bölgemde desteğin olmadığı söylendi. Bu desteği almak için ne yapabiliriz?  

  • Türksat galiba bu hizmeti sadece türk telekom'un ftth alt yapısı olan yerlerde verebiliyor? Yani yine vdsl alt yapısı gibi telekoma bağlı bir hizmet. Türksat'ın kendi fiber alt yapısı yok diye biliyorum. Türksat'ın alt yapısı işte o kablo tv döneminden kalan koaksiyel kablo:


    tr.wikipedia.org
    Koaksiyel kablo - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Koaksiyel_kablo

    Türksat'ın bilmediğimiz bir fiber alt yapısı da mı var?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 4 Ocak 2023; 1:7:36 >
  • Koaksiyel kablo altyapısı olduğu gibi duruyor, 2 senedir sıfırdan FTTH kendi alt yapılarını çekiyorlar kısıtlı bölgelerde.

    VAE üzerinden 6 aydır veriyorlar onun paketleri farklı kısaca şuan Türksat kendine ait Docsis ve FTTH ayrıca VAE üzerinden adsl, vdsl, ftth, fttb hizmeti veriyor.


    @twilightened





    Kablonet Sınırsız GPON Tarifeleri : 200 - 300 - 500 - 1000 MBPS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 4 Ocak 2023; 15:13:24 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.