Şimdi Ara

Kablonet Sınırsız GPON Tarifeleri : 200 - 300 - 500 - 1000 MBPS (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
6
Favori
21.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Kutunun içindeki cihazı aldı, Türksat. Aktif kullanıcı yok diye. Şimdi bu tarifeleri görünce bakınıyorum.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    eğer siyah kablo geliyorsa %99 ihtimalle 100mbite kadar desteği vardır. Ayrıca cihazı alıp gitmek nedir ya? altyapı sökülür mü hiç

  • gpon tarifelerden faydalanabilen biri var mı acaba :) binadaki ve dairedeki sistemin farkı ne. yoksa bu tarifeler var ama kullanan yok mu.


    sonuçta durup dururken kimsenin evine fiber kablo çekmezler. binada fiber altyapısı var denmesi yeterli mi , talep olursa ona göre mi eve gelcek kablo değişiyor.


    telekomdaki adsl-vdsl-fiber farklarını biliyorum ama bu turksatta zaten eve kalın kabloyla geldiği için bu iş görmüyrmü anlayamadım.


    şuan 100 mbit akıllı sınırsız kullanıyorum.taahhüt bitimi yaklaşıyo araştırmaya başladım :))


    buarada tarifeler arasında gözükmüyor ama özel hızlı taahhütlü kampanya dökümanında siyah yazılı 150 ve 200 mbit akıllı sınırsız tarifleri var belki ileride onlarda aktif edilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 21 Mart 2022; 23:46:44 >
  • CeSiN kullanıcısına yanıt

    Ümraniye'de gpon kullanıyorum hocam 1 senedir. Bina girişine sırayla türksat, sol ve türktelekom dolapları takıldı türksatın dolabına sinyal verilince başvurdum dolaptan modeme kadar gpon kablo çekildi 100 mb akıllı sınırsız tarifeyi kullanıyorum ama hızım hiç 100 mb altına düşmedi kullandığım süre boyunca. İnternetle ilgili sorun hiç yaşamadım 1 kere aradım o da pingleri düşürebilir miyiz şeklindeydi onun içinde bir iki kurcaladılar ilk aldığım zamana göre 10 ping daha iyi alıyorum taahhütüm dün bitti araştırıyorum ama yine kablonette kalacağım gibi. 145 liraya aynı şekilde devam edebileceğim söylendi taşınma durumları var o yüzden tekrar 1 yıllık taahhüt vereceğim.

    Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 28 Mart 2022; 14:26:46 >
  • İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

    tercih açısından şanslıymışsın :) bizde sadece mevcut turksat kutusu var.100 mbite kadar kullanımda sorun yok şimdilik.


    binaya yeni kurulumda gponla yapmaları mantıklı. aslında benim merakım mevcut kullanıcılarda bina ve dairesinde yeni ne yapıldı onu öğrenmek istiyorum.


    bende en kötü durumda 100 mbit sınırsıza geçiririm ondan devam ederim artık.


    sağol cevap için.

  • CeSiN kullanıcısına yanıt

    2 sene kadar önce baharda dolap koydular bende aradım dedim böyle böyle başvuru yapmak istiyorum dediler dolap koyuldu ama sinyal verilmesi biraz sürer aynı sene sonbaharda sinyal verildi kayıt almışlar galiba aradılar sinyal verdik abonelik yapmak istiyor musunuz diye sordular bende o şekilde başlattım. 30 dk sonra geldiler abi modem nerede olacak dediler dedim ev dubleks benim odama çekilecek dediler ama tv paketinizde var alt kata çekelim dedim yok tv'yi doğru düzgün kimse izlemiyor onlarda dairenin girişinden delip üst kata çıkardılar kabloyu ordan da 2. katın duvarını delip modeme kadar getirdiler. Giderken kablo biraz dışarda kalmış diye gerdirmişler kablo kırılmıştı aradım 10 dk sonra gelip tekrardan kablo çektiler bir daha da sorun yaşamadım. 100 mb akıllı sınırsız dediler 7-12 25 olacak dediler ama ilk abonelerden olduğum için midir nedir hızım hiç 100 mb altına düşmedi.

    Öncesinde vdsl vardı vdsl'e göre kat kat iyi bir sistem gpon. Misal yayın yapıyordum vdsl ile 8 mb upload vardı sözde 4k üzeri bitrate veremiyordum versem bile internete kimse bağlı olmamasına rağmen ping 2-3 katına fırlıyordu. Şimdi 5 mb upload var 5k bitrate ile internete 5 kişi bağlı olsa bile gram hissetmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 29 Mart 2022; 1:37:18 >




  • uploadu 20 mbit olan paketlerde vardı sanırım. gerekirse denersin onlardan birini gponu kapmışssın sonuçta :))


    ben yıllarca dsl kullandım bekarken + evlilik sonrası 2 yıl. şuanki eve 2015 de taşındım binada turksat kutusunu görünce direk atladım tv ve interneti turksattan hallederim diye. memnunum şükür ,nadiren sorunlar olmuştur.


    çok fazla ping mevzularına kafa yormadım açıkcası ama onlineda fifa ve cod oynuyorum rahatsız etcek bi durumda yaşamadım.


    devam ederiz yine turksata :)) sadece 80 tl ödediğim paketin 110-120 bandına gelmesi kötü olmuş. bari biraz daha ekler full 100 mbit kullanırım diye düşünüyorum artık gpon olmazsa.

  • bu gpon denen şeye yabancıyım biraz yıllardır 100 mbps kullanıyorum 200 için gpon mu gerekiyor ? bunun altyapısının olup olmadığını nasıl anlarım ?

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    selam üstad, turktelekom 1gigabit alamayınca kablonete başvurdum :) bizim binanın bodrumuna gpon kutusu koymuşlar. bugün 200mbit 160tl taahhütlü aboneliğe başvurdum.


    bakalım daireye kadar fiber optik kabloyu çekebilecekler mi.


    ek olarak Huawei - EG8247W fiber modem getirecekler muhtemelen, bu modemden direk sonlandırma yapılıyor fiber kablo ile, acaba keenetic ultra modelinde sfp modül girişi var uyumlu bir modül bulsak sonlandırmayı keenetic üzerinden yapmak mümkün mü?

  • payda P kullanıcısına yanıt

    Kablonet fiberleri ile ilgili pek bir bilgim yok. Ama istersen verdikleri modemi köprü moduna alıp keenetic router ile kullan, 200mbit hız için bu sorun çıkarmaz.

  • O konuyla ilgili youtube'dan mı forumdan mı 3. ağızdan duyduğum kadarıyla ISS'lerin verdikleri ONT cihazlarından farklı bir cihaz kullanmak router kullanmak kadar kolay veya basit değil diye teyitsiz bir bilgi anımsıyorum. Kullanılacak cihazın firma yetkilileri tarafından Mac eşleşmesi için girilmesi gerekiyor gibi bir kaç yoruma denk gelmiştim sanırsam.


    Ama @miskindvd 'nin dediği gibi detayını verimini bilmiyorum ama köprü moduna almak tavsiye ediliyor genelde bu dahili ont'lu cihazlar için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 5 Temmuz 2022; 22:28:16 >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    bende şunu hatırlıyorum ONT cihazının yazılımsal olarak bir işlevi yok fiziksel olarak fiberi dönüştürüyor. Kısaca uygun hale getiriyor.

  • Merhaba arkadaşlar
    Kablonet Gpon kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
    - elimde keenetic hero gbit modem /router var. Eve gelen fiber kabloyu herhangi bir yöntemle bu modeme takarak kullanabilir miyim?
    - kullanıcı adı /şifreyi kablonet paylaşıyor mu?
    - iptv izleme ile ilgili bir kısıt var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar, kablonet hakkında hiçbir fikrim yok cevaplarsanız sevinirim,


    1. sorum, bu fiber ttnet'in altyapısı mı yoksa ayrı fiber hattı mı olması gerekiyor kablonetin?


    2. sorum, sizce biraz daha beklemek gerekli mi, ttnet altyapısı için belki fiyatlar daha da düşer mi 1gbps için?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo-wan -- 12 Temmuz 2022; 3:23:56 >
  • payda P kullanıcısına yanıt
    Hocam o iş biraz karışık. Gpon modülü de çeşit çeşit. Uzun olan versiyonları var ama gpon cihazdaki şifreyi bulmanız lazım. O da mümkün oluyor mu bilemiyorum. Biz SOL İçin bulamamıştık. Şifre hatalı uyarısı veriyordu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt

    selam


    1) Kablonet'in kendi Fiber (gpon) altyapısı. Telekom ile alakası yok.

    2) İlk çıktığında 600 TL/ay olan 1000 mbps , şimdi 300 TL'ye düştü. Artan rekabetle gelecekte elbet biraz daha iyi seviyeye gelecektir :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taydag kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler üstad  

  • Bizim apartmanda kablonet fiber altyapısı yok, koaksiyel kablo var Allah bilir ne zaman fiber getirirler, 8 dairelik apartman ve superonline var

  • deepestlove D kullanıcısına yanıt

    Getirmezler. Getirmiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay sonra mevcut fiyatlara göre superonline mantıklı gözüküyor


    Kablonet 185*12+200*12 = 4.620 TL (100M+TV)

    Superonline 227*24 = 5.448 TL (500M+TV)


    gigabitler şimdilik değmiyor fiyatlarına

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.