Şimdi Ara

Kablonet başvurusu ve kurulumu hakkında yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 256 sınırsız kullanıcısıyım ve telekomu daha fazla zengin etmek istemiyorum...
    belki modem parası falan filan yaptığım işe değmeyecek ama kablonete geçmeye karar verdim...
    ama aklımda birsürü soru işareti var... deneyimli kullanıcılar cevaplarsa sevinirim...

1. Başvuru yaptık diyelim... Firma yetkilileri gelip apartmandaki kutudan kablo bağlantısı çekecekler eve sanırım...
    Bağlantıyı evin içine kendimiz mi dağıtcaz ??? bu kablo normal bi kablo mudur ???
    yoksa apartman içi bağlantıyı da mı kendimiz yapcaz....

2. Hem TV hem de internet bağlantısı için kabloyu ikiye ayırmak gerekecek...
    Bunun için bi aparat falan mı var ?? varsa firma kendisi mi veriyor...

3. Piyasada kablo modem bulumuyor bildiğiniz üzre...
    Firma kendisi satıyor mu modemi ? satıyorsa ne kadara ???

4. Sanırım bağlantı ve kurulum ücreti almıyolar ??? yanlışsam düzeltin lütfen...

5. 256k sınırsız üyesi olursam aylık 29 + 7 = 36 YTL mi ödeyecem ???
    yoksa 7 YTL kablo ücreti 29 YTL'ye dahil mi ???

6. Evde halihazırda kablosuz 4 portlu modemim var...
    kablo modemin çıkışını bilgisayara değil de direk modeme bağlasam kablosuz olarak kullanabilir miyim ???
    yoksa hiç şansımı zorlamayım mı...

7. ADSL için telekomun bayileri ve şubeleri var...
    Kablonet hizmetine ki bakar ??? yeri yurdu belli şubeleri falan var mıdır ??

8.Bunlardan başka öneri ve tavsiyeleriniz varsa bu cahil arkadaşınızı bilgilendirin lütfen...

çok soru oldu ama kafam baya karışık...
    cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
    Saygılar...

dipnot:

Birsürü kablonet konusu var, niye yeni mesaj atıyosun demeyin, hepsi baya bi karışık...
    onlardan bu soruların cevaplarını bulabilsem açmazdım zaten...

• 1- Firma yetkilileri bütün bağlantıyı kendileri yapar. Senin ekstradan bişey yapmana gerek yok.
    2- Splitter denen bir zımbırtı var, kurulum sırasında firma kendi halleder.
    3- Firma satıyor, ama senin bölgene hangi taşeron şirket bakıyorsa fiyatı ve markası değişir. Ama tahmini 70-100 ytl arası bişey olur.
    4- Bağlantı ve kurulum ücreti yok, ama kablo tv kurulum ücreti de bu kampanya içinde alınıyor mu alınmıyor mu emin değilim. Bilen biri cevap versin.
    5- 36 ytl ödeyeceksin.
    6- Modemin router özelliği olması gerek. Bir dene, bişey kaybetmezsin sonuçta.
    7- Kablonete Türksat bakar, günün 24 saati 4440126yı arayabilirsin.
    8- Modemi ikinci el motorola bulabilirsen al, tavsiye ederim. Netmaster ıvır zıvır modemler başını ağrıtabilir bölgendeki sinyal seviyesi düzgün değilse.
  • arkadaşlar ben de kablo modem araştırıyorum,izmirdeyim, 4440126 yı aradım bana hataydaki tesisatı yapan şirketin numarasını verdiler, orayı aradım, ellerinde netmaster marka modem var mış, fiyatı tek çıkışlı 105 lira, wireless 235 lira...fiyatları çok geldi, bir de çankayadan bakacağım motorola modem bulabilir miyim (anladığım kadarıyla bu marka en iyisi), özellikle izmirde oturan arkadaşlar bu modemi bulabileceğim bir yer varsa lütfen yardımcı olsunlar..teşekkürler..
  • bu arada setkom adlı şirket motorola modemi getiriyor sanırım, onun da izmir de iki bayisini buldum internet sitesinden, oralara sorucam bakalım var mı ellerinde motorola kablo modem..
  • sağolun arkadaşlar...
    ekstra bi sorum daha olcak...

evde 2 televizyon var...
    yasal olarak ikisine de kablotv'yi dağıtmam mümkün mü ??
    teşekkürler...
  • switch denen bir anahtarla dağıtıyorlar, bazı arkadaşlar 3 adet tv de kablo tv kullandığını söylüyolar, bunu kablo tv tesisatı yapılırken belirtmek gerekiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

sağolun arkadaşlar...
    ekstra bi sorum daha olcak...

evde 2 televizyon var...
    yasal olarak ikisine de kablotv'yi dağıtmam mümkün mü ??
    teşekkürler...

istiyorsan 10 tv ye dağıt yasal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar 256 sınırsız kullanıcısıyım ve telekomu daha fazla zengin etmek istemiyorum...

Kablonet'in omurgası Telekom'dan geçiyor. Kablonet her yaptığı bağlantı için Telekom'a oldukça yüksek ücretler veriyor, dolayısıyla kablonet'e bağlanınca da telekomu zengin ediyorsun....
  • quote:

Orjinalden alıntı: PhantomX

quote:

Arkadaşlar 256 sınırsız kullanıcısıyım ve telekomu daha fazla zengin etmek istemiyorum...

Kablonet'in omurgası Telekom'dan geçiyor. Kablonet her yaptığı bağlantı için Telekom'a oldukça yüksek ücretler veriyor, dolayısıyla kablonet'e bağlanınca da telekomu zengin ediyorsun....

türksat sadece yurtdışı bağlantısı için ödüyor fakat eğer türksat yeterince büyürse kendi yurtdışı bağlantısın9ı kuracaktır. ayrıca eğer dediğin kadr yüksek olsaydı 256 yı 29 ytl ye veremezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C@r@nthir -- 7 Mart 2007; 22:48:04 >
  • Arkadaşlar, bende kabloya geçecem.
    Şu anda modem olarak GEEK marka 4 portlu modem kullanıyorum.
    İnterneti evde 2 kişi kullanıyoruz.

Bildiğim kadarıyla kablo modemler tek portlu, herhangi bir kablo modemi mevcut GEEK modemime bağlayarak 4 portlu olarak kullanabilir miyim?

Eğer kullanamaz isem 2 kişi kullanabilecek (herhangi bir PC kapalı olsa bile) bir modem önerir misiniz?

Kablo kullanıcıları veya deneyimli arkadaşlardan cvp bekliyorum.
    Çözüm bulur bulmaz ADSLyi kapatıp telekomdan kabloya geçecem...
  • benimde sorum aynı PLL ile..
    önceden ultranet abonesiydim ve halen tek portlu kablo modemim duruyor. elimde şu anda zoom x5 var 4 portlu tek sıkıntım extra masraf yapmadan kablo ya geri dönmek. elimdeki modemi zoom a bağlayıp bağlantıyı paylaştırabilirmiym yoksa illa switchmi almam gerekiyor?
    eski ultranet abonesi oldum için bu kampanya (mart sonna kadar bağlantı ücreti alınmama) beni ilgilendirirmi? bağlantı yapılıcak birşey yok sonuçta ben daha önce bu hizmeti aldım sadece bağlantıyı açtırmak istiyorum?

bu sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim ona göre kablonete geçicem
  • Arkadaşlar lütfen sorularımızı cevaplayın...
    Telekomu daha fazla zengin etmek istemiyoruz. Bir an önce kabloya geçelim, rahat edelim.
  • arkadaşlar sizin sorunuzun cevabı malesef olumsuz, ben de 2 gündür okuya okuya öğreniyorum, anca wirless kablo modem (o da tek marka netmaster cwb 500, hepsiburada da var) ile 2 pc mümkün gibi, ya da tek çıkışlı modeme router alacaksınzı (teknosa da belkin var 80 lira, ordan dağıtım yapılıyor muş)..
  • ozaman bayar :S 2. ethernet kartı alınıcak en ucuz seçenek (tabi bütün gün bilgisayarın açık olması lazım)
  • UyduNet Başvuru , KabloNet Başvuru , Kablo Tv Başvuru Formları

İnternet Üzerinden Online Hizmet Talep Edebileceğiniz Site.

UyduNet Başvuru Formu , KabloNet Başvuru Formu , Tele Dünya Başvuru Formu , Kablo Tv Başvuru Formu

www.uydunet-kablonet-teledunya-kablotv.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.