Şimdi Ara

kablolu modemdeki interneti kablosuza çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar herkese benim ufak bir sorunum var şöyle ki;

    istediğim şey asus usb kablolu modemimden gelen internet bağlantımı wi-fi si olan nokia e61 (b/g standartını destekliyor) telefonumda da kullanmak istiyorum.bunun için sanırım 2 yol var;

    1-kablosuz bir modem alıp ordan kullanmak

    2-wireless usb adaptörü alıp ordan interneti kullanmak

    ancak 2. seçenekteki mümkün mü bilmiyorum işte bu noktada sizin bilginize başvuruyorum böyle birşey yapabilir miyim usb wireless adaptörünü interneti kablosuz dağıtmak için kullanabilir miyim?

    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pence46 -- 22 Ağustos 2007; 10:27:05 >



  • Bende usr var dağıtmak için kullanıyor ama pc kapalı olduğunda kullanamazsın onu ve biraz uğraştırıyor o bence kablosuz modem daha güzel olur BENCE.
  • kablosuz modemlerde pc kapalıyken bağlantıyı paylaşabilecek miyim? sanırım usblerden dağıtmak mümkün olmuyormuş ethernet olması gerekiyormuş doğru mu bilgi?

    tekrar teşekkürler
  • usp den dağıtılırsa şayet makine açıl olduğu sürece alıcılara sinyal gönderir. asus kablolu modemi kablosu modeme çevirme aparatları var 45-55 dolar arası 1 ay önce bende asus 4 pot kablolu modemi kablosuza çevirmek istemiştim ozamandan edindiğim bilgiler bu şekilde. bana yapılan öneri kablolu modemi kablosuza çevireceğine sana kablosuz modem verelim şeklinde idi. piyasayı soruşturmak lazım. kolay gelsin.

    iyi forumlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pence46

    sanırım usblerden dağıtmak mümkün olmuyormuş ethernet olması gerekiyormuş doğru mu bilgi?



    bu sorumun cevabını verecek birisi yok mu ayrıca bir kablosuz modem sorunumu çözer diyorsunuz.o zaman
    şöyle ucuza alabileceğim bir adsl modem var mı ben airties rt-103 düşünüyorum uygun mudur sizce de?
  • Kablosuz istersen RT-205.
  • modem almak yerine daha ekonomik bir çözüm için elindeki kablo modem dursun bir access point al ve kablosuz ağın olsun. bu sayede senin elindeki modemdeki internet kablosuz hale gelir ve bu interneti lap gibi wireless özelliği olan bir cihaz sayesinde ya da wireless özelliği yoksa usb wireless adaptör ile kullanabilirsin.wireless modem aldığında pahalı olur zira airties wireless modem 100 liranı üzerinde. fakat airtiesin access pointi var mini access point menzili daha güzel ve düşük sinyallerde kopma yaşamazsın. ama aynı evin içinde kablosuz olsun dersen en makul neyse onu al.

    tavsiye olarak netmaster w213g üzerinde 5db anten var ve değiştirilebilir. ( N female konnektör)
    smartnet basic (değiştirilebilir anten) smartnet pro( sabit anten) 60 lira fiyatı vardı teknosada. netmaster ise 60 idi hepsi burada da fırlamış.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nightmare115

    modem almak yerine daha ekonomik bir çözüm için elindeki kablo modem dursun bir access point al ve kablosuz ağın olsun. bu sayede senin elindeki modemdeki internet kablosuz hale gelir ve bu interneti lap gibi wireless özelliği olan bir cihaz sayesinde ya da wireless özelliği yoksa usb wireless adaptör ile kullanabilirsin.wireless modem aldığında pahalı olur zira airties wireless modem 100 liranı üzerinde. fakat airtiesin access pointi var mini access point menzili daha güzel ve düşük sinyallerde kopma yaşamazsın. ama aynı evin içinde kablosuz olsun dersen en makul neyse onu al.

    tavsiye olarak netmaster w213g üzerinde 5db anten var ve değiştirilebilir. ( N female konnektör)
    smartnet basic (değiştirilebilir anten) smartnet pro( sabit anten) 60 lira fiyatı vardı teknosada. netmaster ise 60 idi hepsi burada da fırlamış.



    Etherneti yokmuş. Usb destekleyen router, access poin hiç duymadım. 54-108 Mbs 'lik kablosuz iletişim sağlayan bir cihaza da 24 Mbs ile sınırlayan bir usb bağlantı seçeneği koymak bence biraz kötü bir fikir olurdu.




  • saol engunaydın uyardığın için. elinde usb modem olduğu noktasını atladım :)

    modemi değiştirmeden ancak bilgisayar açıkken kullanabilirsin benim dediğim çözümü.

    netmaster 11 mbs iletişim sağlıyor bu hız internet için yeterli..

    fakat sorun usb modemden access pointe bu interneti aktarmak. usb to ethernet kullansa maliyeti artar en güzeli wireless özellikli modem olur ki benim de tavsiyem rt 205. 127 lira
  • ben bi rt-205 modem buldum onu alıyorum o zaman.ne dersiniz doğru bir karar vermiş miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.