|
Kablolu kulaklıklar geri döndü: Satışlar yeniden artıyor
-
-
1600 liraya chi-fi iem bir kulaklık aldım airpods pro 3ten daha güzel ses alıyorum. söyleyeceklerim bu kadar.
-
Delinin biri kuyuya taş attı, akıllılar çıkartamadı. Yoksa ne ucuz olduğundan, ne ses kalitesinden kabloluya geçmiyorlar. Zaten, odyofil olanları bir kenera bırak, müzik kulağı iyi olanlar kabloludan vazgeçmediler.
Benim gibi pratiklik peşinde koşan ve kablodan bıkanları, kendi pazarlarına çekmek için, doktorları, araştırmacıları (neyi ne kadar araştırdığı hakemli dergilerde yayınlanmış bir olay mı o da meçhul), resmen ticari pazarlama taktiği gibi kullandılar. Dediler ki, kısırlık yapıyor; erkekleri kız yapıyor...
Yani, dünya tarihinde en çok yalan ne zaman söylendi deseler, 1900'den sonraki dönem derim.
Bundan 100 yıl önce de doktorlar sigara içmeye teşvik eden kampanyalar yapıyordu.
İnsanoğlunun para için yapmayacağı şey yoktur. O yüzden ne hoşunuza gidiyorsa onu kullanın. Delinin aklınızı kurcalamasına izin vermeyin. Gidin, bulun, deneyin, sonra alın.
-
Yıllardır IEM kullanıyorum. Artık paramız yetmediği için KZ alıyorum, inanır mısınız onun bile sesi sözde kaliteli bir çok kulaklığa 10 basar.
-
cihazin ses cikisi dandikse kablolu kulaklik bir seye yaramaz gidip iyi bir dac chipli donusturucu falan arayacaklar bulamayacaklar ya da type c ses kartina bir suru para bayilip bt kulakliktan 10 kat fazla para verecekler. bt'de kulakligin icinde amp var ve ses cikisi onemli degil sadece protokol kalitesi fark ediyor ama cogu farkini anlamaz
tum kulakliklarda cizirtili duyuyorum ayrica kablolu kablosuz, kulaklik kullanmaktan kulaklarim gitti en iyisi arabaya bineceksin dagin bsina gidip muzigi kokleyeceksin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
hi-fi'cılar zaten hep kablolu kullanıyordu, satışların artmasındaki en büyük neden haberde de yazıldığı gibi moda ve nostalji.
şahsen ben evde güzel bir headset kullanıyorum ama dışarda o kadar da iyi ses duymasam da olur düşüncesindeyim. zaten metroda insanın aklında sorular, itiş kakış, koku vs derken müzik sadece arkaplan sesi olarak gelse ve beni ortamdan izole etse yetiyor.
Kablosuz kulaklıklar çok büyük bir rahatlık. Cebinde taşıyorsun küçücük kutusunu, pıt pıt takıyorsun kulağına. Ne headset taşıma zahmeti var, ne kablo şuraya takıldı mı derdi.
-
hifi falan icin oyle ucuz kablolu kulaklik yetmez, hem prof kablolu kulaklik olmasi lazim hem de saglam cikis lazim. o da bol para harcatir zaten, ucuz BT kulaklik, cihaz dac bagimsiz, cok daha ucuza gelir ve cogu kabloludan belki daha iyi ses verir cunku cikisa da para harcayacaksin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Mart 2026; 19:32:40 >
Sağlıksız dendi millet kablolu modellere döndü. Bunun haberde bahsedilmemesi tam bir fiyasko
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hifi ayrı klasman onu geçersek kablolu kulaklıklarda kablo hızla bozulup kulaklığın tek tarafı gidiyordu. Bluetooth kulaklıklarda da kulaklığın pilini o kadar
dandik yapıyorlar ki 2 seneye ölüyor ve sonra değiştirmek istesen değiştiremiyorsun. Hoş zaten değişse de yurtdışı alışveriş yasaklandıktan sonra 2 sene sonra
at çöpe durumuna geldiler, çünkü pilini temin edemeyeceğiz artık. Kulaklıkları sarf malzemesi gibi özellikle dandik üretiyorlar, 2 sene garantisi bitince çöp olsun mantığı.
Bu saatten sonra kulak içi bluetooth kulaklık alacak olsam sanırım bu noktaya önem veririm, Türkiye'de pilini değiştirmek mümkün mü diye bakarım.
Yoksa büyük paralar gömmek mantıklı gelmiyor artık.
Kaliteli kablolu kulaklıklarda kabloyu kulaklık tarafında da jacklı yapıyorlar kabloluda en mantıklısı o gibi. Bluetoothlarda da over-ear kulaklıkların bataryaları kolayca değişiyor,
zaten onlar in-ear gibi çabuk ölmüyor.
Kablosuz kulaklık hiç kullanmadım kullanmam da. Dijital analoğun seviyesine hiç ulaşmadı ulaşamayacak da. Kulaklık soketi ve aşırı yuvarlatılmış köşelerden dolayı apple'a her gün ana-bacı küfrediyoum. Elimizde bir tek kral SONY kaldı. Devam Sony, klasik her zaman kazanır. Sırf kulaklık soketi ve Sd kart yuvası için 50 küsür bin IMEI kayıt ücreti ödüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ TECHNICS SU-A60 PIONEER A-445 TECHNICS SH-GE90 TECHNICS SL-MC7 110 1 Disc PIONEER PL-516 Automatic Return TECHNICS SB-A33 YAMAHA YST-SW215 SONY Xperia Z3 Compact -
kulakliklar kiriliyor zaten kablolu kablosuz fark etmez, kirilsin diye ozellikle dayaniksiz yapiyorlar. ben aldiktan sonra eger ses kalitesinden memnun kalirsam ve zaman harcamaya deger gorursem modluyorum. Kafa bandini celik ile destekliyorum ya da komple celik ile degistirip deri kapliyorum.. lehim calismasi falan gerekiyor malzeme bulmak gerekiyor uzun is ama ugrasip yaptigim kulakliklar var. Kulaiklik daha kirilmadan modlamak gerekir cunku eninde sonunda kirilacak bazilarinin da mentese yerlerinde kablolar falan oluyor onlar kopuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Mart 2026; 19:52:0 >
70 dolara aldığım truthear hexa'nın performansını 250 dolarlık twsler veremediği için olabilir mi? :D
-
Aynı dalga bence saatlerde de var. Mekanik saatlere dönüş görüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Vatansever -
Şarj bitti derdi yok. Pil öldü derdi yok. Bir tarafın şarjının erken bitmesi derdi yok. Ses gecikmesi yok. Bağlantı kopması yok.
Sağlık endişesi taşıyanlar için de daha güvenli bir seçim gibi görünüyor.
F/P olarak üstün. Örneğin, 1.000 TL'lik bir IEM 10.000 TL'lik TWS'den daha kaliteli ses verebiliyor.
Mikrofonları daha kaliteli (Örneğin, kablolu EarPods'un kablosuz AirPods'tan çok daha kaliteli mikrofona sahip oluşu).
Kulaklık girişlerinin bilinçli olarak kaldırıldığı bir devirde bile böylesine artış olması boşuna değil.
_____________________________ -
Zararlı diyenlerin zararsız diyenlerden farklı bir kanıtı yok. "10 yıldır kullanıyorum, ölmedim" geçerli bir kanıt değil.
Doğrusu şu: Henüz bilmiyoruz.
Tam olarak nasıl bir zarar verebileceğini, eğer varsa bu zararın ne kadar süre sonra fark edilebilir olacağını bilmiyoruz. Eğer varsa bu zararın sadece kulaklıktan mı, yoksa bununla beraber çevreden gelebilecek (bilinen veya bilinmeyen) başka etkenlerin varlığıyla mı olduğunu saptama ve analiz etme potansiyelimiz henüz yok.
-
airpods pro 2 kullanıyorum .sesinden gayet memnunum. Bir ara gaza gelip B&W in pi8 aldım 20 bin tl verip ,millet öve öve bitiremedi .ama hiç bir şey anlamadım iade ettim. kablolu kulaklıklarımda var .ama açıkcası youtube music dinliyorum ve arada uçar kaçar bir fark yok. airpods pro2 nin ergonomikliği güzel .ondan devam.
_____________________________ DÜŞÜNÜYORUM , ÖYLEYSE VURUN! -
Pratiklik açısından kablosuz daha iyi ama kablolu kulaklıkların ucuzu bile ses olarak daha iyi gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yani BT beynini mikrodalga gibi pisiriyor ve zombi oluyorsun, kulaklara, sakaklara, beyne falan BT sinyali veriyor, kesin bilgi yayın bence..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Mart 2026; 20:45:12 >_____________________________ -
Hiç gitmemişti ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
|
Delinin biri kuyuya taş attı, akıllılar çıkartamadı. Yoksa ne ucuz olduğundan, ne ses kalitesinden kabloluya geçmiyorlar. Zaten, odyofil olanları bir kenera bırak, müzik kulağı iyi olanlar kabloludan vazgeçmediler.
Benim gibi pratiklik peşinde koşan ve kablodan bıkanları, kendi pazarlarına çekmek için, doktorları, araştırmacıları (neyi ne kadar araştırdığı hakemli dergilerde yayınlanmış bir olay mı o da meçhul), resmen ticari pazarlama taktiği gibi kullandılar. Dediler ki, kısırlık yapıyor; erkekleri kız yapıyor... Yani, dünya tarihinde en çok yalan ne zaman söylendi deseler, 1900'den sonraki dönem derim. Bundan 100 yıl önce de doktorlar sigara içmeye teşvik eden kampanyalar yapıyordu. İnsanoğlunun para için yapmayacağı şey yoktur. O yüzden ne hoşunuza gidiyorsa onu kullanın. Delinin aklınızı kurcalamasına izin vermeyin. Gidin, bulun, deneyin, sonra alın. |
|
Şarj bitti derdi yok. Pil öldü derdi yok. Bir tarafın şarjının erken bitmesi derdi yok. Ses gecikmesi yok. Bağlantı kopması yok. Sağlık endişesi taşıyanlar için de daha güvenli bir seçim gibi görünüyor. F/P olarak üstün. Örneğin, 1.000 TL'lik bir IEM 10.000 TL'lik TWS'den daha kaliteli ses verebiliyor. Mikrofonları daha kaliteli (Örneğin, kablolu EarPods'un kablosuz AirPods'tan çok daha kaliteli mikrofona sahip oluşu). Kulaklık girişlerinin bilinçli olarak kaldırıldığı bir devirde bile böylesine artış olması boşuna değil. |
|
Sağlıksız dendi millet kablolu modellere döndü. Bunun haberde bahsedilmemesi tam bir fiyasko
|
Benzer içerikler
- numara sorgulama
- deepfake nasıl yapılır
- udf dosya açma
- instagram ss alınca bildirim gidiyor mu
- whatsapp mesaj gitmiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt