Şimdi Ara

Kablolu ağda tanımlanamayan ağ sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler öncelikle..Benim sorunum,kablosuz ağa rahatlıkla bağlanabildiğim halde,kablosuz ağa bağlanamamam..Aslında nerdeyse 1 ay öncesine kadar hiçbir problem yoktu,bağlanıyordum.Fakat hiçbir şey olmadığı halde bağanmamaya başladı,tanımalanamayan ağ olarak gözüküyor yani..Bu arada,aynı kablolarla evdeki masaüstü bilgisayarda internet kusursuz çalışıyor.Otomatik ip alınıyor masaüstünde de.Ona rağmen,laptopumda da aynı ipleri yazmayı denedim fakat hiçbir işe yaramadı malesef.Yardımcı olabilirseniz çok memnun olucam..

Laptop:TOSHIBA Satellite A200 1Gh
    Sistem türü: Vista 32 bit / Vista Home Premium kullanıyorum
    Kablolu Ağ için Modemim: Realtek RTL8101 Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)

ipconfig/all açıklamaları da şöyle:

Ana Bilgisayar Adı:TOSHIBA-PC
    Birinci DNS Soneki:
    Düğüm Türü:Karma
    IP Yönlendirme Etkin:Hayır
    WINS Proxy Etkin:Hayır

Ethernet Bağdaştırıcısı yerel ağ bağlantısı:

Bağlantıya özgü DNC Soneki:
    Açıklama:Realtek RTL8101 Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)
    Fiziksel Adres:00-1B-38-43-98-9E
    Dhcp Etkin:Evet
    Otomatik yapılandırma etkin:Evet
    Bağlantı Yerel IPv6 Adresi: fe80::48bb:c696:e914:9809%20(Tercih Edilen)
    Otomatik yapılandırma IPv4 adresi:169.254.152.9(tercih edilen)
    Alt ağ maskesi:255.255.0.0
    Varsayılan ağ geçidi:
    DNS Sunucusu:fec0:0:0:ffff::1%1
    fec0:0:0:ffff::2%1
    fec0:0:0:ffff::3%1
    Tcpip üzerinden NetBIOS:Etkin

• konu biraz karışmış gibi sanki."kablosuz ağa bağlandığım halde kablosuz ağa bağlanamam"??? "aynı kablolar"hangi aynı kablolar??? ve açıklama bölümünde verilen ipconfig/all komutu "ethernet bağdaştırıcı için" sorununuz kablosuz ağa bağlanamamak mı yoksa kablolu ağa mı? lütfen biraz daha anlaşılır yazınız
  • aynı sorun bendede var cross kablo ile aleti bağlıyorum ve ip yi manuel olarak giriyorum.şöyle 2 alet içinde bir örnek verirseniz ana makinada ip yi şuraya yaz alt maskesi şöyle diğer bilgisayarda bunu yaz diye çok yardımcı olursunuz.
    Saygılar
  • İki bilgisayarda da Alt ağ maskesini 255.255.255.0 yapın, ip adreslerini ise 192.168.1.x gibi birşey verebilirsiniz. ip adreslerinin ilk üç hanesi aynı olacak, son haneyi farklı verin (192.168.1.2 ve 192.168.1.3 gibi). Yalnız bu iki bilgisayarı birbirine bağlamak için kullanılıyor, cross kablodan bahsettiğnie göre böyle birşey yapmayı istiyorsun diye anlıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: sierratr1

aynı sorun bendede var cross kablo ile aleti bağlıyorum ve ip yi manuel olarak giriyorum.şöyle 2 alet içinde bir örnek verirseniz ana makinada ip yi şuraya yaz alt maskesi şöyle diğer bilgisayarda bunu yaz diye çok yardımcı olursunuz.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin76 -- 5 Mart 2009; 9:03:04 >
  • şimdi resimdeki birden çok ağı tıklayınca internet gateway device çıkıyor en sagda bunun bir ip si var ama ne olduğunu bilmiyorum.Ortadaki bölüm ise ethernetin ayarları ip de en son 1 i verince bu wireless e verilmiş diyor başka bir numara yazmak istiyor.Diğer makinede ise ip yi almıyor.(Diğer makine dream box.Linux lu)bir kere ip aldırabildim ama ondan sonra nasıl yaptığımı unuttum ve bi dahada olmadı.En soldaki ise internetin ayarları.
  • yardım edebilecek varmı acaba??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.