Şimdi Ara

Ağ Bağlantısında Yazıcıya Ulaşma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başımdan geçen bi olayı anlatıcam size.

Yazıcı digital ekranlı ve modeme bağlantısını sorunsuz yapıyoruz. Kablolu ve kablosuz denendi ikisinde de aynı sorun var.

192.168.1.5 ip alıyor. Kurulumda yazıcıyı görmüyor. Aslında sorun ip ye ping atınca ortaya çıkıyor. Erişim yok yani ulaşılamıyor.

PC de antivirus ya da güvenlik duvarı yok. Ağ üzerinde hiçbir bilgisayar o ip ye ulaşamıyor. Farklı browser lar ile denendi. Modemin güvenlik duvarını kapattık.

Yazıcının ip sini manual e çektik sorun yine aynı erişemiyoruz arayüzüne. Modemde MAC filtreleme yok. Özellikle baktım.

Ad Hoc bağlantı metodu ile yazıcının wireless kartını bizzat test ettim. Kablosuz arada modem olmadan çıktı alabildim ama modem devreye girince ip alıyor fakat o ip ye ulaşamıyoruz.

Lütfen kayda değer birşey söyleyebilecek birisi cvp versin.

Teşekkürler..

• slm.
    yazıcının marka ve modeli ne.
    bu tip garip bir sorunu canon mx-410'da yaşadım.
    yazıcıyı ben standart ağ yazıcısı gibi düşündüğüm için 2-3 gün uğraştım.
    şöyleki aynı sizin yaptığınız gibi yazıcının üzerinden ip, gateway ayarlarını felan
    yaptım ve wifi ile access point'e bağlandım. ama gel görki ağda yazıcıya asla ulaşamadım.
    canon un sitesine girdim birde baktımki yazıcıyı kullanacak pc'lere yazıcının arayüz programının
    kurulması gerekiyormuş. programı kurunca şuan bütün pc'ler yazıcıyı kullanabiliyor.
  • 8500A modeli. Bu model aslında herhangi bir programa ihtiyaç duymuyor. Modeme kablolu ya da kablosuz erişince bir ip alıyor ve o ip yi browser a yazınca bir adsl modemin arayüzüne girer gibi yeşil bir arayüz geliyor. Sorun o arayüzün gelmemesi. O sebeple ping atılamadığı için de kurulum yazıcıyı ağda bulamıyor normal olarak ama dediğim gibi adhoc yapınca kablosuz metodla çıktı alıosun. Yani yazıcıda sorun yok. Modem üzerinde bi ayarlama ile ilgili olduğu kesin..
  • aklıma ilk gelen yazıcının otomatik ip alırken gateway bilgisini almaması. Bunu manuel ip ve gateway girerek çözersin. İkinci aklıma gelen modemin qos veya frewall ının açık olup yazıcıyı engellemesi. Birde modemin arayüzünde dhcp client listesinde yazıcının görünüp görünmediğine bakma şansın varmı.
  • Yazıcıya wireless bağlantı üzerinde ulaşmaya çalışıyor ve ulaşamıyorsanız modeminiz yada accesspointinizin wireless ayarlarında AP Isolation seçeneğinin kapalı olup olmadığını kontrol edin.
  • aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Eskiden beri kullandığım ağdaki modemi değiştirdim. yeni modemle bir değişiklik olmadan çıktı alabiliyordum. Birkaç saat sonra yazıcıdan çıktı alamamaya başladık. Yazıcının yazılımını yüklerken ağda yazıcı bulunamıyordu. Ip'sini felan değiştirdim. en sonunda farkettim ki virüs programından kaynaklanıyor. Onu kapatınca şak diye yeni ip adresiyle yazıcı karşımdaydı. Sürücüyü bütün bilgisayarlara anti virüs programlarını kapatarak kurdum. Sonra programları çalıştırdım ve şimdi sıkıntı yok.
  • utkanizmit U kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Benzer sorunu ben de fiber internete zte modeme geçtiğimden beri yaşamaktayım. Yazıcım ağa bağlı durumda ve yazıcı arayüzüne girip ip yi sabitledim. Aynı şekilde zte modemin arayuzunde de yazıcının mac ve ip sini girerek dhcp baglantılarına ekledim. Modem firewallını da kapattım ancak yine de yazıcı dhcp client listte gorunmuyor ve yazıcının programıyla kurulum yaparken ağda gözükmüyor. Windows'a yazıcıyı tcp/ip ile manuel eklemeyi de denedim fakat sonuç alamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.