pc1: bu makinenin direk internet çıkışı var.(yanlız bir ayrıntı var burada, ADSL kullanmıyorum... oturduğumuz sitenin kendi internet altyapısı var ve onun üzerinden internete real ip ile çıkıyorum.)
pc2: üzerinde tek ethernet kartı olan bir alet. (pc1 ile arasında bir adet cnet 8 port switch var, internet connection sharing kullanıyorum bu makineye interneti paylaştırmak için).
şimdi tanımlamaları yaptıktan sonra, sorunuma geleyim...
dün bir adet edimax wireless pci ethernet aldım. pc1'den internet connection sharing yaptığım için halihazırda zaten pc1'in üzerinde iki adet ethernet kartı mevcuttu.(biri 3com ötekisi realtek)
benim wireless kart alma amacım iPhone'umu wireless üzerinden internete bağlamaktı. wireless üzerinden yayın yapabildim, ICS kullanarak pc1den interneti paylaştım ve wireless ile iphone'dan nete girdim.
ancak bilindigi üzere ICS sadece bir adet ağ ile paylaşım yapabiliyor. benim ise pc1'e bağlı iki farklı ağım var.(biri kablolu biri kablosuz).
benim bu iki bağlantıyı pc1 üzerinden internete bağlayabilmem için bağlantıları köprülemem gerekiyor. ancak bağlantıları köprülediğim zaman "ağ kablosu takılı değil" hatası alıyorum. hal böyle olunca internet bağlantımı bu köprü üzerine paylaştıramıyorum.
özetlemek gerekirse, ya pc2'ye internet verebiliyorum ya da wireless'a internet verebiliyorum. ne yapıp ne ettiysem "ağ kablosu takılı değil" problemini aşamadım hatta 20 farklı köprü oluşturup sildin ancak nafile.
bu konuda deneyimli olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...
not: daha kolay anlasılması için; network topolojimi, paint programının o geniiiiiş yetenekleriyle(!) çizerek ekledim... şimdiden cevaplar için teşekkürler.
arkadaşlar sorunumu hallettim.... 3 parti bir yazılım olan ve software router kurmaya yarayan NAT32 programını kurdum ve gerekli ayarları yapınca hem kablolu hem de kablosuz internete çıkışımı sağladım...eğer aynı durumdan muzdarip olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim.
slm benim sorunumda buna benzer laptoba kablosuz bağlantı kullanıyorum yanlız aynı laptoba ethernetten girişli farklı bir internet sunucusu takıyorum cakışıyor galiba ağ kablosu takılı değil hatası alıyorum yani aynı laptobla kablolu ve kablosuz iki ayrı bağlantıyı nasıl yapabilirim bu sadece xpde sorun yapıo w7de problem yok