Şimdi Ara

Kablo tv yi odalara nasıl aktarırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bugun evime kablo tv bağlattım. Evimdeki 2 oda ve 1 salona yayını paylaşmak istiorum. Nasıl yaparım
    Ayrıca bu yayını paylaşırken duvarlarda monteli olan tv prizlerini kullanmak istiorm. Yani duvarlarda kablo görüntüleri olmadan bina da hazır olan sistemden bunu gerçekleştirebilirmiyim?
    Teşekkürler

“Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız; ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanla takip eylemek şarttır. Bin, iki bin, binlerce sene evvelki ilim ve fen lisanının çizdiği düsturları, şu kadar bin yıl sene evvel bugün aynen tatbike kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk.
    22 Eylül 1924, Samsun.

Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri. II. Cilt, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü yayınları: 1., Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, 1959, sayfa: 194-195
  • cevabınız için teşekkür ederim fakat bi usta getirirsem eve zaten ona yaptırırım önemli olan sorunu kendi başıma düşük maliyetle çözebilmk
    kolay gelsin...

splitter
     Kablo tv yi odalara nasıl aktarırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 24 Kasım 2008; 21:45:17 >

• evet dediğiniz şeyi biliyorum ama benim sorunum bu kabloları bina içinde hazır tesisatı çekilmiş olan tv prizleri war ya oraya takıp kullanma onu da nasıl yapacağımı soruyorum

ben başlığa bakıp açıklama yapınca haliyle yanıt öyle oldu

• o ana kabloya da splitter eklemelimiyim peki

fakat o merkez kabloyu bulmak sıkıntı

• ya şöle izah edeyim 44 daireli bir apartmanda oturuyorum kabloların olduğu bi kutu war apartman girişinde ama benim anlamadığım merkezi sistem yayın yok evde o yüzden bu evlerdeki tv prizleri ortak bir yere bağlı olamaz gibime gelio neyse sanırım profesyonel bir yardım almak gerekiyor :D
    teşekkürler yardımların için

• Hocam şimdi şöyle:
    Aslında sizin olay benimkiyle aynı mı bilmiyorum ama benzer bir olayı sizin aracılığınızla paylaşırsam belki diğer arkadaşlara da faydası olabilir diye düşünüyorum...

Merkezi sistem(uydu yayını) bağlamak istedik topluca yani apartman sakinlerince. Neyse uzatmayayım, bağladık. Sadece bir odaya Hotbird'ü verebileceklerini söylediler ve öyle de yaptılar. Tabi yerel yayınlar da var. Ama yayınlar berbat, çünkü Turksatt'ı yerel vericiden verdiler. Neyse, bende SS2 olduğu için ve PC de başka bir odada olduğu için oraya ne kadara çekerim diye sordum. Bana 25 lira dedi ve ben de tıpış tıpış ödedim. Ne yaptı biliyor musunuz? Şu bizim bahsettiğimiz ana kablodan(ki bu ana kablo bizde mutfakta ve üst taraflarda bir yerde) oradan kısa kablolarla sanırım PC'nin bulunduğu odanın kablosuna şu "splitter" denen disecQ benzeri aletle bağlantı yaptı ve hemencecik 25 kağıdını aldı. Şimdi diyelimki o alet 5 bilemedin 10 lira ama iki dakika içinde benden 15 lira kazanç elde etti :@

Şimdi sizin olaya gelirsek mantık biraz aynı. Bir "Splitter" alın (ama önce bir iki yere daha sorun) Tabii almadan önce ana, dağıtıcı kablonun hangi odada olduğunu tespit etmeniz gerekiyor. Sonra onunla birlikte bir mt(fazladır bile) ara bağlantı kablosu ve olay bitmiştir. Beleş kazanç elde edenlere, emeği çok ucuza satın alanlara hayır!!!

Not: Sonucu burada paylaşın ki, başarı durumunda benzer durumu yaşayan kişiler uygulayabilsinler.

selamlarımla.

• Benim düşünceme göre her odada televizyon prizleri varsa bunlar birbirine bağlı olmalı.Tıpkı elektrik ve telefon prizleri gibi.Yoksa onların bir manası kalmıyor.Ana kabloyu bulursanız sorun çözülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richter -- 25 Kasım 2008; 16:17:44 >
  • belki yönetici biliyordur ana kablonun nerede olduğunu. ana kablonun daireye girişine kabloluyu bağlarsan otomatik olarak tüm odalara dağıtmış olursun. tabi burada soketlerin kablolarının düzgün bağlandığı ve çalıştığını varsayıyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.