Şimdi Ara

Digiturk'u kapattık, uydu ile nasıl kullanabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 3,5 yıldır digitürk abonesiydim ancak son zamanlardaki en ufak bir bulutlanmada dahi sinyalin tamamen gitmesi üzerine digiturk uyeliğimi iptal ettirdim. Çanak ve kutu bende kalacağı için bu sistemle uydu yayınlarını nasıl alabilirim? Kutuya bir işlem yapmaya gerek var mı? Fazla vaktinizi almadan cevaplarsanız çok memnun olurum.

• Çok şanssızmışsınız. İnanın ben kendime öyle bir sistem yaptırdım ki başında durunca adamın yapıyorlar fırtınada ne digiturke ne d-smart gitmiyor. İkisininde hd yayını. İptal ettiğiniz receiver markası nedir? Anteni turksata döndürerek kullanabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: invisible

Çok şanssızmışsınız. İnanın ben kendime öyle bir sistem yaptırdım ki başında durunca adamın yapıyorlar fırtınada ne digiturke ne d-smart gitmiyor. İkisininde hd yayını. İptal ettiğiniz receiver markası nedir? Anteni turksata döndürerek kullanabilirsiniz

Hiç sormayın, bir bakıyorum ne atv kalmış ne showtv hepsi gidiyor. Bıktım artık, kapattırdım sonunda. DCR DT 9001 model uydu alıcısı. Peki anteni turksata döndürdüğümü nasıl bileceğim?
  • Uyducu lazım
  • Uyducu getirtmeden halletme imkanım olmaz mı? Yandaki dairede de uydu var, antenlerimiz yakın mesafede, onun baktığı yöne getirip bir arama yapsam sonuç alamaz mıyım? Milimetrik bir durum sözkonusu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Uyducu getirtmeden halletme imkanım olmaz mı? Yandaki dairede de uydu var, antenlerimiz yakın mesafede, onun baktığı yöne getirip bir arama yapsam sonuç alamaz mıyım? Milimetrik bir durum sözkonusu mu?

Göz kararı birşeyler yap bakarsın yapabilirsin. Olmazsa son çare uyducu olur. Cihazla ölçüm filan yapılıyor o bakımdan dedim. Kanalllar eksik çıkarsa veya sinyal olmazsa tam ayar yapamamışsın demektir.
  • Tamam o zaman. Hiç bir işlem yapılmadan, direkt çanağı çevirdiğim an her şey tamam olacak diyorsunuz yani. Peki uydu alıcıdan kanalları aratmam için hangi uyduyu seçmem gerekecek?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O cihazda hızlı kurulum olmalı yanlış bilmiyorsam. Turksat kurulumu derseniz olabilir. ama şunu söylemekte yarar var ntv spor trt ntv de biss sorunu yaşayacaksın ve izleyemeyeceksin.
  • Evet hızlı kurulum menüsü var. Neden o saydığınız kanallarda bir sorun olacak? Ntv spor, babamın vazgeçilmez kanalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Evet hızlı kurulum menüsü var. Neden o saydığınız kanallarda bir sorun olacak? Ntv spor, babamın vazgeçilmez kanalı.

Maçlarda biss key girip şifreleniyor ve digiturk cihazda şifreyi girebilecek bir menü yok. Şifre girilebilecek bir uydu alıp izleyebilirsiniz. Aynı şekilde eğer star biss şifre girerse yine aynı durum olacaktır.(Star biss keylerini hiç paylaşmadı)
  • Ha anladım. Ben de, kendim yapacağım için bunları yaşayacağım zannettim. Kısacası bu cihaz ile kaçınılmaz bir durum bu sorun. Ne yapalım o zaman, yapacak bir şey yok. Ben bir deneyeyim bakayım hazır evdeyken şu uyduyu çevirme işini.
  • Beceremedim. Denk getiremiyorum sanırım konumu bir türlü. Bir de listemde uydu olarak Türksat 1C ile 1B var. Acaba eksik bir şey mi var ki. Sinyal gücü hiç kıpırdamadı bile.
  • Avertv Galaxy Tv tv kartı almayı düşünüyorum laptop bilgisayarım için... Digiturk u iptal ettirdim ve anten kalacak bende.. Antenden gelen kabloyu direk tv kartına taksam izleyebilirmiyim yoksa ayar falan mı yapmam lazım çatıda..?
  • Bilgililer daha iyi cevap verecektir ama benim görüşüm, bir ayar gerektirmeyeceği yönünde. Hangi uyduya dönükse, oradaki şifresiz kanalları izleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bir şey daha sorayım. Eskidende mi bu uydu bulucu cihazlar vardı? Nasıl insanlar normal tv anteni kurar gibi uydularını kuruyorlardı? Dün ben beceremedim, çok pis sinir oldum da.
  • Eskiden uydu bulucu cihazlar yoktu ancak anten ayari yaparken receiver ve tv'ye bakarak ince ayar yapilirdi.
    en azindan balkon montajlarinda
  • Benim de anten balkonda, tvyi rahatça görebiliyorum. Çanağı İzmirde nasıl bir yöne çevirmeliyim ki digitürk olmayan bir alıcı ile uydu yayınlarını alabileyim?
  • kisisel onerim , sinirlerinizi germeyin ugrasarak ve uyducu cagirin.lnb uyumsuzlugu da olabilir,ugrasir durursunuz,
    bazen turksat canagimin ayari bozuluyor firtinada balkonda saga sola asagi cevir derken milim oynamada butun kanallar yok oluyor,
    duzeltene kadar sinirim tepeme cikiyor.ayrica anten ayari nedeniyle keske iptal etmeseydiniz digiyi,90 lik canak kurdurdum nextstar marka
    digiturk icin ,digiturk bayisi bir uyducuya gecen ay, yagmur firtina bana misin demiyor artik
    kisaca zor istir,isi bilenden yardim alin
  • ARKADASLAR ELINIZDE PROFESYONEL BIR UYDU BULUCU YOKSA BOSUNA UGRASMAYIN.3 GUN BOYUNCA KAFAYI YEMEK UZEREYDIM.BIR ARKADASIMDA BU UYDU ALICI VARDI.GELDI VE UYDUYU KURMASI 10 DK BILE SURMEDI.UYDU ANTENE BAGLI LNB YE BU ALETI BAGLIYOR VE CEVIRIYOR.VE TIK DIYE EUTELSAT CIKIYOR.

BU ARADA BENIM DE BIR SORUM VAR.DIGITURK KULLANDIGIM UYDUYA IKINCI BIR LNB TAKARAK BASKA BIR RECEIVER ILE BASKA BIR TVYE BAGLANTI YAPSAM HERHANGI BIR KANAL SEYREDEBILIRMIYIM???
  • alıntı: burak_ozkan35

BU ARADA BENIM DE BIR SORUM VAR.DIGITURK KULLANDIGIM UYDUYA IKINCI BIR LNB TAKARAK BASKA BIR RECEIVER ILE BASKA BIR TVYE BAGLANTI YAPSAM HERHANGI BIR KANAL SEYREDEBILIRMIYIM???

google da veya uydu forumlarinda ,"multifeed aparat" olarak aratirsaniz sorunuzla ilgili kapsamli bilgiye ulasabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sugasa -- 22 Ekim 2010; 20:34:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.