Şimdi Ara

HDMİ Kablo ile Tvden Kayıt Mümkün mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle merhabalar
    çok aradım ama bir türlü başlıkta zikrettiğim bir konuya rastlamadım. o sebepten başlık açtım.
    bilen arkadaşlara bir sorum olacak. HDMİ teknolojisinin çift yönlü veri taşıdığını biliyorum ve diyorum ki tvde o anda olan görüntü ve sesin laptopa(ya da pcye) kayıt edilmesi mümkün müdür? izleyemeyeceğim programları bu yolla kaydedebilirsem çok bahtiyarım olacağım. bana olabilir gibi geliyor. hatta olmalıdır da. ama nasıl? görüşlerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotofrank -- 17 Şubat 2009; 0:23:05 >



  • o iş o kadar basit değil.
    hdmi kablosu iki yönlü veri taşır, diğer bir çok kablo gibi, FAKAT: tv niz, hdmi girişine sahiptir, ÇIKIŞINA DEĞİL, dolayısı ile girişten veri çıkışı olmaz, kayıt mayıt edemezsiniz.
    AMA: ben scartın input output switchli hali ile, scarta taktığım malzemelerden ses alabiliyorum. belki -bir ihtimal- görüntü de alınabiliyordur, denemedim. ama dediğim gibi, kırmızı beyaz sarı (RCA, composite) kabloları birleştirerek scarta çeviren parçayı tvmin arkasına takıp, üzerindeki anahtarı output yapıp, oradan sesi alabildim. görüntü alınır mı denemedim.

    gelgelelim tv nizden görüntü çıkışı alabilseydiniz, ister dediğim metodla, ister hdmi üzerinden (hdmi mümkün değil de, farz-ı misal bluray veya playstationunızın hdmi çıkışının ucunu bir şekilde bilgisayarınıza taktınız) görüntü geliyor: kablonun diğer ucunu nereye takacaksınız? Bilgisayarınızın video-IN özelliği olması gerekir. yani herhangi bir çıkış bu işi görmez. bir tv kartınız veya capture kartınızın olması gerekmekte. ancak bu şekilde kayıt yapabilir/o görüntüyü canlı olarak bilg. ekranınızdan izleyebilirsiniz. Fakat bu iş için kullanılan cihazlar da, high definitiona uyumlu değiller, o yüzden hdmi ile hiç şansınız yok.

    İlla kayıt yapmak istiyor iseniz, dahili tuner bulunduran PVR cihazlardan alabilirsiniz, veya tv kartı artı composite kablo kombinasyonu ile kayıt yapabilirsiniz.

    Gene de bence izleyemeyeceğiniz programları diziport ve muadili sitelerden izlemeniz çok daha akılcı ve pratik olacaktır. Tv'den capture işi bu işten anlayanlar için çok rahat ve pratik, acemiler için ise gerçekten can sıkan bir işlem.


    TVde o an olan görüntü demeseydiniz, bir tv kartı alın, istediğiniz gibi capture yapın derdim, ama televizyondaki görüntüyü alabilmek sıkıntılı bir işlem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ignorant

    o iş o kadar basit değil.
    hdmi kablosu iki yönlü veri taşır, diğer bir çok kablo gibi, FAKAT: tv niz, hdmi girişine sahiptir, ÇIKIŞINA DEĞİL, dolayısı ile girişten veri çıkışı olmaz, kayıt mayıt edemezsiniz.
    AMA: ben scartın input output switchli hali ile, scarta taktığım malzemelerden ses alabiliyorum. belki -bir ihtimal- görüntü de alınabiliyordur, denemedim. ama dediğim gibi, kırmızı beyaz sarı (RCA, composite) kabloları birleştirerek scarta çeviren parçayı tvmin arkasına takıp, üzerindeki anahtarı output yapıp, oradan sesi alabildim. görüntü alınır mı denemedim.................


    öncelikle ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkürler. 3 hafta sonra bile olsa bir cevap gelmesi çok güzel. aslında benim gerçekte yapmak istediğim hdmi kablo ve laptop ortaklığında video gibi kayıt yapabilmekti. dediğiniz gibi tvnin hdmi çıkış vermesi gerekir. sizin yaptığınız şekilde scartla ses alınabildiğine göre görüntü de alınabilir. bunu denemeniz mümkün mü acaba. öyle bir switch alıp denemeyi düşünüyorum. ben tvden laptopa ne şekilde olursa olsun görüntü ve ses kaydı konusunda(tv kartı olmadan) hala umutluyum.

    tekrar teşekküler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotofrank -- 10 Mart 2009; 23:18:28 >
  • Rica ederim hiç önemli değil.
    Deneme imkanım yok çünkü hali hazırda kullandığım iki bilgisayarın da capture özelliği mevcut değil (ikisi de laptop olduğundan), ama yakın zamanda bir desktop alır isem mutlaka tv kartı da olacak ve tv kartlarının çoğunda bu özellik mevcut. O şekilde bir tv kartı olan arkadaş deneyerek buraya yazabilirse herkese faydası olur diye düşünüyorum.

    Tabii istenen şey TV kartının kendi kendine capture etmesi değil, görüntü girişinden capture etmesi. Mesela analog bir video kameranın görüntüsünü capture ederek bilgisayara atma sırasında yapılan işlem gibisinden.
    Bakalım cevapları bekleyelim.
  • 2,5 yıl sonra da olsa bu konuda 2 gündür arayıp bulduğum tek forum burası samsung tv lerde anynet+ var ve kumandadan rec tuşuna basıldığında uyumlu cihaza anında kayıt ve canlı yayını ileri geri alma özelliği katıyor neden bu cihazı almadan bir pc yada notebook ile olmasınteşekkürler
  • fmulu cevabın için çok teşekkürler. 2,5 sene önce evde dreambox uydu yoktu bu şekilde çözmeye uğraşmıştım. şimdi uydudan çatır çatır kaydediyorum. kalite kaybı olmadan....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.