Şimdi Ara

KABLO MODEM+ROUTER=WIRELESS BAGLANTI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
7
Favori
108.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Wireless ADSL modeminiz varsa routera boşuna para vermeyin.
    NetmasterCXC150 + Airties RT205 ADSL modemle 2 bilgisayar nete giriyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimurat07

    Wireless ADSL modeminiz varsa routera boşuna para vermeyin.
    NetmasterCXC150 + Airties RT205 ADSL modemle 2 bilgisayar nete giriyoruz.

    bende scientific atlanta epc2206 ve usrobotics usr9114 router özellikli kablosuz modem var.
    ancak bir türlü birden fazla bilgisayarı bağlayamadım. tek bilgisayarda sorunsuz bağlanıyorum wireless olarak.
    nerde hata yapıyorum acaba fikriniz varmı?
    teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atlasi

    arkadaslar basit bir şekilde kablo modem ile routersı birlikte kullanarak neti nasıl dagıtıldıgını anlatan resimi ekledim....

    oncelikle modemden cıkan mavi kabloyu routersa baglıyoruz. eger masa ustu var ise onuda kablo ile nete baglamak istiyorsak yine lan kablosuyla onuda routersa baglıyoruz....



    bu arada arkadaslar asagıda size yardımcı olacagını dusundugum alıntı bir bilgilendirme yazısı var:

    Yani böyle de kullanabiliyorum ama bir sorun var, işte olayın koptuğu an burası bana göre.
    Kablosuz ağımdan girdiğim netbookla MSN açılıyor, onunla msne giriş yapabiliyorum. Fakaat; ethernetimle access pointe bağladığım masaüstü bilgisayarımla msn'e giremiyorum.

    *Fakat ilk bağlantımda, yani bilgisayarım direk modeme bağlıyken msn çatır çatır açılıyor.
    *Masaüstü pc modeme bağlıyken netbookla paylaşım ağı kurmak mümkün olmuyor, bunun DHCP ile ilgisi olduğunu düşünüyorum, o yüzden Access point içindeki DHCP konfigürasyonunda olması gerekir iki bilgisayarın paylaşım olması için. (yanlışım varsa bilen biri düzeltsin birisi lütfen)


    Umarım anlaşılmıştır sorunumun nereden kaynaklandığı, bu aldığım access point içinde ethernet portlarımdan biri mi kitlendi msnle ilgili? Bunun için çözüm öneriniz var mı? Yani ethernet portlarından herhangi birine bağlıyorum pc'yi msn açılmıyor, netbookla açabiliyorum.


    Kısaca öyle bir sistem olsun ki, sürekli bir kabloyu ondan alıp ona takmıyım, dosya ve printer paylaşımını her an yapabilmeliyim herhangi kabloyu sökmeden, eminim ki bunun çözümü var. Yoksa çok abuk bir şey olur.

    Modemde ve bu Acess Point'te DHCP'yi aktif yaptım. Her yeni bağlanan cihaz için ikisinde de yeni Ip ataması yapabilir böylelikle diye düşündüm.

    Modem'e 192.168.1.1 ile giriyorum; Access PoinT'e 192.168.11.12 ile giriyorum(bunu bu forum içerisinde birisinin tavsiyesi üzerine yapmıştım IP çakışması olmasın diye.)

    Access point IP'yi modemden alsın interneti masaüstü bilgisayarıma kabloyla netbookuma kablosuz olarak taşısın istiyorum, yazıcı ve printer paylaşımım aktif olsun.

    Access point arayüz ayarlarında destination Ip subnet mask gibi terimler görünce anlamadığım için bir şey yapamıyorum nereye neler gireceğim konusunda fikrim yok, ama mutlaka bilgisi olan birileri vardır bu konuda. Access Point arızalı mıdır yoksa? Sanmıyorum böyle bir şeyin olabileceğini gerçi ama, hatta DHCP'yi kapattım access pointte, bağlantı kitlendi 2 kez hatta fabrika ayarı yaptım bunun yüzünden.

    Gateway veya Router seçenekleri vardı bu cihaz içerisinde, dynamic routing statik routing gibi ayarlar var, bundan mı kaynaklı anlamadım bir türlü. Çok da kafa karıştırmasam daha iyi sanırım, Msn haricinde hiçbir sorunum yok bu arada bunu da belirteyim.
    İkinci resimdeki düzende olduğu gibi sorunsuz ve paylaşımlı bağlantı için yardımcı olursanız çok sevinirim, tüm gece sabahladım bu sorun yüzünden uğraşmakla.

    SORUNUN COZUMU ASAGIDA

    Modemime girdim; hani kullanıcıadınız@ttnet veya kullanıcıadınız@biri.com.tr veya kullanıcıadınız@smile şeklinde girdiğiniz alan olur ya, onu girmedim modeme. Sadece ADSL sinyalini alsın, AP'ye aktarsın. Yani bu durumda AP'den ziyade bir router görevi üstlensin dedim.

    Modemlerde standart kurallar vardır çoğunuzun bildiği gibi;

    Kullanıcı ADI girilir
    Şifre girilir
    PPPPoE
    Encapsulation LLC seçilir
    MTU 1492dir

    bu standart değerler modemin belleğinde tutulur artık hepimizin bildiği gibi.
    PPPoe'yi AP'de seçtim ve bu standart değerleri AP'ye girdim sadece. Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm, ve aşağıdaki gibi ayarladım.

    İkinci olan seçenek, PPPoE seçilseydi bu sefer adsl kullanıcı adım ve şifremi encapsulation değerlerini orada girmem gerekirdi ama sadece Bridging (Köprüleme) seçeneğini seçtim ve next tuşuna basar basmaz ayarlarım tamamlandı modemimde.

    Sadece Local IP adresi girmemi istedi, o da otomatik 192.168.1.1 olarak önceden yazılıydı, kaydettim ve çıktım oradan.

    Sonra da AP arayüzüne giriş yaptım ve Basic Setup kısmına girişi yaptım.

    Basic Setup kısmında ayarlar daha evvel böyleydi. Yani Automatic DHCP olarak seçiliydi. Ama PPPoE değerlerini mutlaka bir yere girmem gerekirdi, modeme girmediğime göre bunu Access Pointe girmeliydim ve öyle yaptım bu şekilde. Yani o kısıma girdiğim zaman Basic Setup'ta Internet Connection Type yazan kısımda PPPoe'yi seçtim ve gereken değerleri girdim böylelikle. AP'de DHCP açık kalıcaktı tabiki, Ip dağıtmak için gerekliydi.

    Böylelikle şu an masaüstü bilgisayarımda MSN açık, bununla yetinmeyip imageshack adresine güzelce resimleri yükleyip size sundum ve birazdan da bu mesajımı sonlandırmak üzere "Hızlı Cevap Gönder" yazan butonuna basabilecek olmamın keyifyle artık güzel güzel ev içinde kablosuz dosya ve yazıcı paylaşımım aktif şekilde tamamen istediğim şekilde rahat rahat evde internetin keyfini şimdiden çıkarmaya başlayacağım

    Önder Bey'e çok teşekkür ediyorum, sabaha kadar msnden yardımcı olmaya çalıştı, yetmedi ertesi günü telefonla arayıp sabırla yardımcı olmaya çalıştı, o gün yapamadıysak da; o kadar uğraşmasak bugün beceremezdim diye düşünüyorum çünkü DHCP'yi AP'de kapatıp sadece IP'yi alsın fikri aklıma geldi, biraz düşündüm iyice, modemden sadece sinyal alsın dedim Ap'de nasılolsa ayarlanıyo diye bir düşünceden yola AP'ye kaydettim Modemdeki bilgieri silip.


    Kısaca eğer kablolu modem kullanıyorsanız ve benim gibi AP alıp da kurtulurum diyecekseniz biraz uğraşmanız gerekecektir ama işin mantığını anladım en azından size de aktarayım:

    Benim gibi birden fazla bilgisayarla çalışacaksanız ve bunları ortak paylaşımlı ağa sokacaksanız aynı switch'e bağlı olmalı, yani ya aynı modem ya da aynı AP'ye takılı olmalı. Çünkü Modemin ve AP'nin IPleri farklı olduğundan DHCPleri de farklı yönde IP dağıtımı yapabilecektir.

    Örnek:
    cihaz1'in IPsi 192.168.1.1 diyelim; DHCP aktif olursa 192.168.1.2'den başlayıp 192.168.1.254'e kadar sıralar her yeni takılı olan PC'ye Local IP numarasını.

    Cihaz2'nin IPsi mecbur farklı olacak, 192.168.32.56 da diyebilirsiniz, ya da Zoom markalardaki biri 10.0.0.1 bile diyebilirsiniz, bu sefer de

    192.168.32.57'den veya 10.0.0.2'den başlar, sonları 254'e kadar sürer.

    Yani son hanesine kadar olan kısımdaki numaralar aynı olmalı, kısaca DHCP aktif olmalı. DHCP aslında aynı ağa bağlı aynı DHCP sıralamasına girmiş tüm cihazları tek tek konfigüre etmek yerine tek bir merkezden ayarlamaya yarar.

    ARKADASLAR KAYNAK LİNKİNİ UYARI ALMAMAK İCİN YADA KONUNUN KİLİTLENMEMESİ İCİN VEREMİYORUM.

    KAYNAK LİNKE ULASMAK İSTEYEN ARKADASLAR OLURSA BANA PM DEN ULAŞABİLİRLER.


     KABLO MODEM+ROUTER=WIRELESS BAGLANTI


    merhaba,
    sizin konfigürasyonu anlayamadım. yani bir kablomodem bir wireless adsl modem birde acsess point'mi kullanıyorsunuz?
    bende router özellikli usrobotics usr9114 wireless adsl modem var. ama sadece tek bilgisayarı bağlayabildim. eve genel olarak bir wireless yayın yapamıyorum. bunun için bir tanede ap'mi almam gerekiyor?
    teşekkürler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcyigit



     KABLO MODEM+ROUTER=WIRELESS BAGLANTI


    merhaba,
    sizin konfigürasyonu anlayamadım. yani bir kablomodem bir wireless adsl modem birde acsess point'mi kullanıyorsunuz?
    bende router özellikli usrobotics usr9114 wireless adsl modem var. ama sadece tek bilgisayarı bağlayabildim. eve genel olarak bir wireless yayın yapamıyorum. bunun için bir tanede ap'mi almam gerekiyor?
    teşekkürler...



    konfigurasyon son derece basit kardes. net saglayıcınızdaki gelen kabloyu (adsl icin telefon kablosu kablo net icin canak antenlerin kullanıdıgna benzer bir kablo) modeme takıyorsun. daha sonra modemden cıkıp pcye giden kabloyu routera baglıyorsun ve router uzerinden masa ustu ne kabloyu cekiyrsun. kablosuz kullanacaksan zaten routerın ayarlamalarını yapıp nete kolaylıkla baglanıyorsun...


    ÖNEMLİ: arkadaslar uydu net ile linksys router kullanan arkadaslar sorun genel bir sorun degil. bolgesel bir sorun. bende ilk linksys router aldıgımda 2 hafta sorunsuz baglanmıstım aynı anda 3 laptop ve bir psp ile nete girebiliyordum. ne olduysa uydu netin bolgesel bir calısması sonucu oldu ve bir turlu cozemediler. router ayarları uzerinde denemedigim yol kalmadı. ama bir turlu duzelmedi. en sonunda sorunun routerla alakasının olmadıgını ögrendim. bende linksys routerı netmaster model bir routerla degistirdim ve ondan beri gayet rahat kullanıyorum.

    sizede boyle bir sorun yasıyorsanız ve duzelmiyorsa routerınızı degistirmenizi oneririm.

    sorun bolgesel ondan dolayı ne linksys nede uydu net yetkilileri olaya gereken onemi vermiyorlar. olan sizin sinirlerinize oluyor. bide telefon paranıza(sorun sırasında teknik servislerle baya bir konustum ve sonucunda kabarık bir tel faturası geldi. gelen tel faturasıyla yeni bir kablosuz router alabilirdim ).
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcyigit


    quote:

    Orijinalden alıntı: alimurat07

    Wireless ADSL modeminiz varsa routera boşuna para vermeyin.
    NetmasterCXC150 + Airties RT205 ADSL modemle 2 bilgisayar nete giriyoruz.

    bende scientific atlanta epc2206 ve usrobotics usr9114 router özellikli kablosuz modem var.
    ancak bir türlü birden fazla bilgisayarı bağlayamadım. tek bilgisayarda sorunsuz bağlanıyorum wireless olarak.
    nerde hata yapıyorum acaba fikriniz varmı?
    teşekkürler...


    bende de aynı problem vardı ama uğraşarak çözmüştüm hatırladığım kadarıyla yazayım

    her iki modemin adaptörlerini prizden çıkart
    kablo modem ve adsl modemin birbirine olan bağlantı kablosunu çıkart
    modemlerin ikisini de fişe tak
    iki bilgisayarda wireless adsl modeme bağlansın
    adsl modemin ayarlarını yap,kaydet
    çalışır durumdaki modemlerin birbirine olan bağlantı kablosunu tak
    her iki bilgisayarda nete girmezse sadece kablo modemi prizden çıkar ve tak
    yine de girmezse 0212 4440126 uydunet arıza bildirimi ara IP den de kaynaklanıyor olabilir

    kolay gelsin...




  • @atlasi

    Konudaki ilk mesajınıza 5. linkide ekledim (RT-205 modem ile kablosuz hale getirmek için görsel anlatım mevcut )




    Arkadaşlar sizlerden ricam. Mesajlarınızda eklemiş olduğunuz büyük boyutlu resimleri simage kodu içine almanız.

    Teşekkürler.
  • sorun tamamiyle cozulmuyor arkadaslar. benim baglantıda da anlık iyileşmeler olmustu. hatta burdaki msjlarımdan birisinde sorun duzeldi diye yazmıstım. ama ertesi gun aynı sorun yine olmustu. kablo modemin routerın kablolorını kac kere cekip taktım. hatta telde linksys ve uydunetin teknik servisleriyle konusurken onların yonlendirmeleri dogrultusunda degisik konfigurasyonlarla (once modemin sonra routerın, once routerın sonra modemin, modem online olana kadar routerı takmayıp moden online olunca roturı takmak vs....) denedik ama olmadı.

    yani size tavsiyem duzeltirim diye routerın ayarlarıyla oynamayın. sonra tamamen arap sacı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krm-iks

    @atlasi

    Konudaki ilk mesajınıza 5. linkide ekledim (RT-205 modem ile kablosuz hale getirmek için görsel anlatım mevcut )




    eline saglık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atlasi


    sizede boyle bir sorun yasıyorsanız ve duzelmiyorsa routerınızı degistirmenizi oneririm.

    sorun bolgesel ondan dolayı ne linksys nede uydu net yetkilileri olaya gereken onemi vermiyorlar. olan sizin sinirlerinize oluyor. bide telefon paranıza(sorun sırasında teknik servislerle baya bir konustum ve sonucunda kabarık bir tel faturası geldi. gelen tel faturasıyla yeni bir kablosuz router alabilirdim ).




    atlasi hocam sen yeni routeri nereden kaç aldın? bir de hangi il ve bölgedesin? ben de alsam mı diye düşünüyorum ciddi ciddi.
  • selamlar,

    scientific atlanta epc2206 ve adsl modem+router usr9114'ü bağlarken öncelikle adsl modemde dhcp kapalı yaptım ve adresini 192.168.100.10 olarak değiştirdim.

    Gözlemlerim şunlardır:

    1. Birden fazla bilgisayarı bağlıyamıyorum. sadece ilk bağlanan bilgisayar internete giriyor, diğerleri wireless ağı görüyor fakat ağ adresi alamıyor. bunu dhcp açıkkende yapıyor hatta modemin adresini değiştirmesemde yapıyor. sonuç olarak içteki ayarlarda ne yaptıysam sadece ilk bilgisayar bağlandı.
    Soru: DHCP ayarının bir fonksiyonu yok yani açıkta olsa kapalıda olsada diğer bilgisayarlardan bağlanamıyorum, hata nerde?

    2. sadece bir kere 2 laptopu bağladım o da şu şekilde oldu: önce bilgisayarları wireless ağa bağladım. sonra kablo modemin kablosunu taktım. kablo modem adres alınca her ikiside bağlanmış oldu internete, hemde sorunsuz. fakat bu seferde bunlar internete bağlıyken 3. bilgisayarı bağlayamaz oldum.
    Soru: Diyelimki eve bi misafirim geldi ve laptopunu kullanmak istedi. böyle her seferinde kablo modemin bağlantısını kes, sonra wireless ağa tanıt sonra tekrar kablo modemi tak vs vs... prosedürümü takip edilmek zorunda? ağı gören herkes neden hemen bağlanamıyor (adsl gibi) ????

    tüm bunların daha kolay bir yolu yokmu???

    belki bir çok kez anlatıldı bunlar ama maalesef herkes kendi probleminden yola çıkarak bi çözüm sunmuş. o yüzden doğrudan sorularıma verdiğiniz cevaplarınız beni daha çok memnun eder. dediğim gibi bir çok şekilde daha önceden anlatılan tüm kombinasyonları denedim ama sonuç yok.

    şimdiden teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcyigit

    selamlar,

    scientific atlanta epc2206 ve adsl modem+router usr9114'ü bağlarken öncelikle adsl modemde dhcp kapalı yaptım ve adresini 192.168.100.10 olarak değiştirdim.

    Gözlemlerim şunlardır:

    1. Birden fazla bilgisayarı bağlıyamıyorum. sadece ilk bağlanan bilgisayar internete giriyor, diğerleri wireless ağı görüyor fakat ağ adresi alamıyor. bunu dhcp açıkkende yapıyor hatta modemin adresini değiştirmesemde yapıyor. sonuç olarak içteki ayarlarda ne yaptıysam sadece ilk bilgisayar bağlandı.
    Soru: DHCP ayarının bir fonksiyonu yok yani açıkta olsa kapalıda olsada diğer bilgisayarlardan bağlanamıyorum, hata nerde?

    2. sadece bir kere 2 laptopu bağladım o da şu şekilde oldu: önce bilgisayarları wireless ağa bağladım. sonra kablo modemin kablosunu taktım. kablo modem adres alınca her ikiside bağlanmış oldu internete, hemde sorunsuz. fakat bu seferde bunlar internete bağlıyken 3. bilgisayarı bağlayamaz oldum.
    Soru: Diyelimki eve bi misafirim geldi ve laptopunu kullanmak istedi. böyle her seferinde kablo modemin bağlantısını kes, sonra wireless ağa tanıt sonra tekrar kablo modemi tak vs vs... prosedürümü takip edilmek zorunda? ağı gören herkes neden hemen bağlanamıyor (adsl gibi) ????

    tüm bunların daha kolay bir yolu yokmu???

    belki bir çok kez anlatıldı bunlar ama maalesef herkes kendi probleminden yola çıkarak bi çözüm sunmuş. o yüzden doğrudan sorularıma verdiğiniz cevaplarınız beni daha çok memnun eder. dediğim gibi bir çok şekilde daha önceden anlatılan tüm kombinasyonları denedim ama sonuç yok.

    şimdiden teşekkürler...




    bu anlattıkların klasik uydunet baglantısında kablo modem (daha dogrusu uydunet) ile kablosuz router ın uyumsuzlugundan kaynaklanıyor. bende bazen wireless baglandım kablolu baglanamadım. bazen kablolu kablosuz her bilgisayarlar aynı anda duzgun baglandım. bazende kablo ile masa ustu baglıyken laptop ile wireless baglanmaya kalktıgımda net gitti. butun bunlar uyumsuzluktan kaynaklanıyor. dhcp ayarlarıyla oynadım bircok sey denedim ama kesin cozum hic olmadı.



    quote:

    Orijinalden alıntı: qw12

    atlasi hocam sen yeni routeri nereden kaç aldın? bir de hangi il ve bölgedesin? ben de alsam mı diye düşünüyorum ciddi ciddi.



    ben yeni router olarak netmaster wds 840 aldım 60 kusur liraya taksitle bana yakın oldugu icin ist. bahcelievler gold bilgisayarda almıstım. vatan bilgisayardada aynı urun 5 lira asagısana vardı istanbul cevizlibagda ama bana uzak oldugu icin ora gitmeye erinmistim.




  • @ atlasi:

    ee o zaman ver 200 kağıt al uydunet wireless modemmi diyosun yani?
    ne anladık bu işten o zaman, burda herkes ballandıra ballandıra anlatıyo yok şööle bağlanıyorum yok böyle diye.

    En temizi öyle olacak anlaşılan...

    bir de bir sorum daha var. 126'yı aradığımızda onlar bu konuda yardımcı oluyolarmı? yani şu kabloyu al buraya tak şu şu şu ayarları değiştir gibi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyigit -- 30 Aralık 2009; 12:33:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcyigit

    @ atlasi:

    ee o zaman ver 200 kağıt al uydunet wireless modemmi diyosun yani?
    ne anladık bu işten o zaman, burda herkes ballandıra ballandıra anlatıyo yok şööle bağlanıyorum yok böyle diye.

    En temizi öyle olacak anlaşılan...

    bir de bir sorum daha var. 126'yı aradığımızda onlar bu konuda yardımcı oluyolarmı? yani şu kabloyu al buraya tak şu şu şu ayarları değiştir gibi?



    Kesinlikle paraya kıyıp kablosuz almak lazım yoksa bizim durumumuza düşmek var işin sonunda

    126 eskiden çok kötüydü de şimdi iyi. ellerinden geldiğince bilgileri kadar yardımcı oluyorlar.

    Bir de araştıran arkadaşlar varsa fiyat/performans oranı iyi bir uydunet kablosuz modem önerebilir mi?




  • 200 lira para verip uydunet uyumlu wireless modem almayım kardesler. paranıza yazık..

    ben size netmaster wds840 kablosuz router aldım diyorum toplamda 60tlye taksitle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atlasi

    200 lira para verip uydunet uyumlu wireless modem almayım kardesler. paranıza yazık..

    ben size netmaster wds840 kablosuz router aldım diyorum toplamda 60tlye taksitle.

    dostum güzel diyosunda, şimdi 60 lira ona vericez yine olmayacak. bu sefer verdiğimiz 60 lirada elimizde patlayacak. madem masraf yapıcaz bi kere yapalım.
    dikkat edersek forumda scientific atlanta ile uyumlu kimse bir konfigürasyon sunmuyor, yani netmasterla uyumlumu değilmi onuda bilmiyoruz.
    ayrıca rputer özellikli modemim var ne diye tekrar router alıyorum, buda ayrı bir konu.
    dolayısıyla, 200 verip kurtulalım diyoum ben yine en temizi.
  • uyumsuz olan modelleri bilmiyorum kardes.

    bana linksys wrt540 modem denk geldi. netmaster routerı ise uydunetin teknik servisine telefon actım. baya laf soyledim beceriksizler vs diye. enson bıktım artık sizin bu sorundan dedim bana sorun cıkartmayacak bir router onerin dedim tabi bunları ofkeyle soyluyorum ki yılmısım artık uydunetten ve linksys router ile olan uyumsuzlugundan.

    adam biraz beklettikten sonra netmaster kesinlikle sorun cıkartmaz dedi oylede oldu. herhangi bir sorun olmadan aylardır kullanıyorum.

    atlanta ile hangi router sorunsuz vs bilmiyorum ama butun bu sorunların kaynagı uydu net. bunu duzeltmesi gerekende uydunet beceriksizleridir.

    tabiki size ikinci bir routera para verin demiyorum. ayrı bir wireless modem alında demiyorum. hangisi kesenize durumunuza uygunsa zaten yeterli sayıda alternatifiniz var.

    bende netmaster cxc150 kablo modem vardı. onun yanına bir router almak en mantıklısıydı oyle yaptım. senin şartlarına gorede sen en uygununu sec. yada uydunetin bu sorunu cozecegi ana kadar bekle (ben 2 hafta katlanabildim beklemeye sonra yeni bir router aldım.)




  • bendede com 21 var linksys wrt 110 aldım daha önce wrt54gc vardı sırf cihaz problemli diye iade ettim wrt 110 aldım. sorun çözüldü sanmıştım ama hala gidip geliyor net. com21 fişini çıkarıp takınca düzeliyor. bu sorunun başka çözümü varmı arkadaşlar açıp bi temiz uydunete kaynıyım mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syhsiyah

    bendede com 21 var linksys wrt 110 aldım daha önce wrt54gc vardı sırf cihaz problemli diye iade ettim wrt 110 aldım. sorun çözüldü sanmıştım ama hala gidip geliyor net. com21 fişini çıkarıp takınca düzeliyor. bu sorunun başka çözümü varmı arkadaşlar açıp bi temiz uydunete kaynıyım mı


    Ip problemi gibi. Modeminizin Ip adresini bir kenara not alın. Net gidip gelince tekrar bakın. Eğer ıp değişiyorsa, statik ıp aboneliği yaparsanız. Sorun çözülecektir
  • Aynı olayhttp://forum.donanimhaber.com/m_36686434/tm.htm adresindeki konuda da vardı.

    quote:

    Orijinalden alıntı: CILGIN_BUCALI

    Arkadaşın sorun tekrar olursa yapman gereken sadece router ı pc ne bağla ve arayüzüne gir.(fabrika ayarında k.a boş- şifre "admin") Ardından Setup menüsü altında "Mac Adress Clone" sekmesini tıkla. Clone My Ps's MAC e bas ve aşağıdaki save settings le ayarları kaydet bekle. 2dk sonra router ın ve kablo modemin fişini çek. Gerekli bağlantıları yap (kablo modem router internet portuna, pc ler diğer portlara) Burası önemli İLK ÖNCE KABLO MODEMİN fişini takman gerek online ışığı yanınca router ın fişini tak. İşte bu kadar. Kolay gelsin


    CILGIN_BUCALI arkadaş dediğin işlemleri harfiyen uyguladım oldu. Allah razı olsun. şu anda hiç sorunsuz LINKSYS WRT54GC routerle 1masaüstü 1laptop aynı anda bağlanabiliyorum.
    senin işlemlerden tek farkı işlemlerden önce routeri alttaki reset yerinden kalemle resetledim. bunu yapan arkadaşlar bilir ama yine de söyleyeyim. wireless için şifre koymayı unutmayın amme hizmeti görmesin:)

    konuyu açan ve cevap yazan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim. Müşteri hizmetlerinin yapamadığını bilgi paylaşımıyla yaptık arkadaşlar.

    Aynı mesajıhttp://forum.donanimhaber.com/m_36686434/tm.htm adresindeki aynı konuya da yazdım.
    Bol ve hızlı internetli günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qw12 -- 3 Ocak 2010; 20:33:14 >




  • Aynı mesajı farklı konulara yazarak forum kirliliğine neden oluyorsunuz. Lütfen bundan sonra daha duyarlı olunuz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.