Şimdi Ara

KABLO MODEM+ROUTER=WIRELESS BAGLANTI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
7
Favori
108.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bugun linksyswrt54gc kablosuz routerı netmaster wds-840 ile degistirdim. (bu konuda bana boş kutu yardımında bulunan hailandkill arkadasıma cok tesekkur ederim)

    degistirmemin nedeni uydunetin bir haftadır linksys routera ip verememesiydi. sonucundada nete router uzerinden baglanamıyordum.

    netmaster router taktım cd den kurulumunu yaptım. karısık bir ara yuzu var. ozellikle şifrelemede sıkıntı cektim ve teknik servisi arayarak kablosuz sifrelemeyi yaptım. cekim gucu olarak netmaster ve linksys wrt54gc arasında pek bir fark yok..

    ama dosya paylasım hızı olarak linksys netmastera gore daha iyi geldi bana. ayrıca kucukluk bakımından tasarım bakımından ve kullanışlılık bakımından bence linksys netmasterın onunde. (uydu net linksys router sorununu cozebilseydi kesinlikle linksys wrt54gc yi iade etmezdim)

    sadece kendi izlenimlerimi konuyu okuyan arkadaslarla paylaşmak istedim. umarım yararı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atlasi -- 7 Kasım 2009; 22:00:30 >
  • bende usrobotics marka router(5463) ile sorun yaşıyorum son 10 gündür burada bu konuyu görmesem dün gece yeni router alıcaktım artık kısa sürede bu router sorunlarını çözerler umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: romulus70

    bende usrobotics marka router(5463) ile sorun yaşıyorum son 10 gündür burada bu konuyu görmesem dün gece yeni router alıcaktım artık kısa sürede bu router sorunlarını çözerler umarım


    ben sadece linksys routerların sorunlu oldugunu sanıyordum.

    ama sen emin olmak icin uydunetin teknik servisini ara. ordan modemden routera ip atayıp atamadıgını ogren bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atlasi


    quote:

    Orijinalden alıntı: romulus70

    bende usrobotics marka router(5463) ile sorun yaşıyorum son 10 gündür burada bu konuyu görmesem dün gece yeni router alıcaktım artık kısa sürede bu router sorunlarını çözerler umarım


    ben sadece linksys routerların sorunlu oldugunu sanıyordum.

    ama sen emin olmak icin uydunetin teknik servisini ara. ordan modemden routera ip atayıp atamadıgını ogren bence.


    10-15 gündür bu olayı çekiyorum ip aldırana kadar ak ile karayı seçiyorum tek pc açık iken sorun hiç olmuyor ama laptopu yada diğer masa üstlerinden 1ini açtım mı router ipyi kaybediyor diyim yeniden aldırmak bazen 15 dakkayı buluyor hala çalışıyorlarmış adam zaten dedi özelikle linkys marka routerda bu sorunu yaşıyorlarmış düzelteceklermiş bakalım ama ne zaman:D




  • atlasi sen modemi geri verme nedenin tam olarak ne? yani birden fazla ip vermeme mi yoksa aynı anda 2den fazla pc yi nete bağlayamama sorunundan dolayı mı?? şimdi bende sadece tek laptop var. diğeri kasımın sonunda gelecek. daha doğrusu vardı da şu an da yanımda değil neyse o pc de geldiğinde ben linksys ile nete aynı anda bağlanamayacakmıyım anlamına mı geliyor bu durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :::ABSOLUT®:::

    atlasi sen modemi geri verme nedenin tam olarak ne? yani birden fazla ip vermeme mi yoksa aynı anda 2den fazla pc yi nete bağlayamama sorunundan dolayı mı?? şimdi bende sadece tek laptop var. diğeri kasımın sonunda gelecek. daha doğrusu vardı da şu an da yanımda değil neyse o pc de geldiğinde ben linksys ile nete aynı anda bağlanamayacakmıyım anlamına mı geliyor bu durum.


    linksys modemi iade etmemin neden uydunetin beceriksizligi kardes. 2 pc router uzerinde nete giremiyor. nedenide uydunetin routera ip atayamaması. bunu duzeltmek icin de 10 gun gecti hala calısıyorlar ama bir turlu beceremiyorlar.

    iki routerı karşılaştırmamı istersen linksys derim. kapsama alanları aynı ama dosya transferinde kullanımında ve dizayn olarak linksys daha onde derim.

    yani bir aya kadar sanırım uydunet bu sorunu cozer (yada butun linksys routerları uydu nete iade edersiniz)

    dolayısıyla bence attan inip eşege binme gerek yok su an senin icin.




  • Bu ne rezalettir arkadaş. Diğer arkadaşlar gibi bende Netmaster CXC-150 ve LinkSys WRT54GC kombinasyonunu kullanıyorum. Son 1 aydır 19 ve 24 saatleri arasında yaşadığım yavaşlama sıkıntılarının yanında bir de bu router sorunu çıktı. Arayıp fırçalamadığım 126 çalışanı kalmadı. Eve gelen teknik elemanların biride routeri göre göre bana bu sıkıntılardan bahsetmedi. Adamlara inansam CXC yi kırıp atmam gerek efendim sıcaktan bir süre sonra kesebilirmiş neti. Yok Mavi bilgisayardan alınanlarda çeşitli sorunlar çıkıyormuş. Herifler bizi enayi yerine koyuyorlar resmen gecenin bu saati olmuş ancak öğrenebiliyorum bu sahtekarların suçlu olduğunu. Bu sorunun Uydu netten kaynaklandığını öğrenmeme sebep olan herkese teşekkür ederim. Zira yeni masraflardan kurtardınız. Bekleyelim bakalım neler olacak.
  • Sn.atlasi,

    Kullandığım ikinci cihazda halen kopmalar devam ediyor.Router almam gerekiyor.Ben şu an 2 cihazda kullanacağım.İlerde Notebook alırsam da kablosuz kullanacağım. Başka bir forumda Linksyswrt54gc kablosuz routeru kullanan bir arkadaş da halen çok memnun olduğunu söylüyor. Linksys modem Vatanda var.Ama netmaster wds-840 yok.Problem yaşarsam değiştirme ihtimalini düşünüyorum.

    TP-LINK WR542G 54Mbps 2.4Ghz WIRELESS ROUTER kullanan arkadaş varmı?Bilgi veren olursa sevinirim.
  • Linksyswrt54gc alalı 6 gun oldu sapasağlam sorun yok belki fason üründür ama bende bir tıkırtı yok sizinkiler bozuktur belkim neyse 50 tl için kavga etmeye gerek yok :P
  • @atlasi
    Linksys routerını boşu boşuna geri iade etmişsin çünkü problem Uydunet'de!
    Dikkatinizi çekmiştir diğer başka bir konuda aile koruma adı altında bir uygulamayla başları dertte.

    Bir sürü kişinin internetini filtrelemekle meşguller bu aralar!
    Bu poblem son 2-3 haftadır var ve gün içerisinde onlarca kez IP adresi değişiyor.

    Aradan router'ı çıkartıp tek bir PC'ye bağlamanızda sonucu değiştirmiyor ve IP adresi değişmeye devam ediyor.
    Linksys'nin routerına sahip olanlar en son firmware'leri update etsinler.
    WRT54GC version 3 için en son firmware Firmware Version: 1.00.14

    Bir de net gidince , 192.168.1.1 'den status'a girip IP release yapıp yeni IP almayı deneyin. Biraz geç geliyor yeni IP ama olsun değiştiğini göreceksiniz.

    Bu salakça prosedürü gün içinde bir kaç tekrarlamak durumunda kalınca insan ister istemez sövmek durumunda kalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 9 Kasım 2009; 15:04:02 >




  • Suavi arkadaşım merhabalar. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ben linksys nin sitesine baktım fakat uygun firmware ingilizce dilinde yok. İtalyan dilinde var.İngilizce olanda eski versiyonu mevcut. Acaba onu yüklesem bir sorun olurmu. Arayüz dilini değiştirirse bir anlamı kalmaz.

    Turksatın durumu düzeltmesini bekliyorum. Yaklaşık 12 saattir kesilmedi. Eğer düzeltilmezse firmware olayını denerim diye düşünüyorum Sonra gelen gideni aratmasın.
  • Lütfen donanım hakkında bilgisi olanlar bu işi yapsınlar.
    Çünkü yanlış yapacağınız bir adım routeri kullanılmaz hale getirir..

    lütfen bilginize! sorumluluk size aittir.


    Firmware Update için yapılması gerekenler:
    - Önce routerın versiyonunu bulalım. Dikkat! Eğer bu adımı yanlış yaparsanız indirdiğiniz firmware routerınızı açılmaz hale getirebilir.
    - Model numarası nerede diyenler 192.168.1.1 'den sağ üst köşeye baksınlar ya da routerın alt kısmındaki etikete baksın. 3 versiyonu var. ( V1, V2, V3 )
    -http://www.linksysbycisco.com/EU/en/support/WRT54GC/download adresine girip Select Hardware Version'dan V1, V2, V3'ü seçin.
    - Sonra açılan pencereden en son sürüm firmware indirin.
    - 192.168.1.1'den Administration/firmware update tıklayın ve dosyanın yerini gösterin. Hiç bir şeye dokunmadan bekleyin. Kendi ayarlarınız değişmiyor merak etmeyin.

    Direk download etmek isteyenler için linkler:

    WRT54GCv1
    Firmware
    08/18/2009
    Ver.1.06.0
    Download 568 KB
    (Firmware)
    Release Notes
    http://downloads.linksysbycisco.com/downloads/firmware/1224638977338/WRT54GCv1_ETSI_FW_1.00.60_EN.ZIP


    WRT54GCv2
    Firmware
    08/18/2009
    Ver.1.00.15
    Download 608 KB
    (Firmware)
    Release Notes
    http://downloads.linksysbycisco.com/downloads/WRT54GCv2_ETSI_FW_1.00.15_EN.ZIP


    WRT54GCv3
    Firmware
    06/09/2010
    Ver.1.00.14
    Download 1.36 MB
    (Firmware)
    http://downloads.linksysbycisco.com/downloads/firmware/WRT54GCv3-ETSI-MultiLAN-FW-v1.00.14.img
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Çok teşekkür ederim fatih.089 . Şuan 24 saati geçti ip alamama yüzünden internetim kesilmedi. Düzeldimi görüp bakacağız. Değilse güncellemek gerek. Dediğin gibi geri dönüşü olmayan yola girmemek için şuan beklemedeyim. Ellerine sağlık tekrar teşekkürler.
  • arkadaslar ben linksys wrt54 routerı vermeden once 70 dk linksys teknik servisiyle konustum. routerın kurcalamdıgım yeri kalmadı. versiyon 3 vardı. telde onu 14 guncelledik sonra ben kendim ayarlarla oynadım. ama degisen birsey olmadı. aradgıım linksys teknik servisine baska ayarlarla ilgili bir suru soru sordum ama onlar mac clone ve versiyon degistirmekten başka bir mudahalede bulunmayın dedi bana. ip renew ve ip relase ne kadar yaptım hatırlamıyorum ama ip renew bir turlu olmuyor. uzak servis saglayıcısından sorun var diye uyarı veriyor. neyse sonunda routerla ilgili sorun olmadıgını sanırım linksys ve uydunet benim sayemde anladı

    yaklasık 100 dk da uydunetin teknik servisini aradım konustum bir kere yardım icin teknik servis elemanı eve geldi. kac defa modemi resetlettim vs ama sonucta bir turlu linksys router ile saglıklı baglantı kuramadım. sonra da adamları arayıp dert yanmaya başladım ne zaman bu işi halledersiniz, ne zaman baglantıyı saglıklı bir sekilde kurarsınız diye surekli sorular sordum. adamlar bugun yarın diyerek beni 5 gun geciştirdiler. en son beyfendi valla ne zaman duzelir bizde bilmiyoruz demeye başladılar. yetkiliyle gorustum kızdım vs.

    en son yeter bıktım sizdeen dedim bana sorun cıkartmayacak bir router onerin hemen diye kızarak sordum. adamlarda netmaster önerdiler.

    yani arkadaslar kopmalarda ip renewler vs seyler pek bir işe yaramadı bende. sorunun kaynagı uydunet. routerlarda modemde vs şeylerde sorun yok. sorun uydunetin kendi baglantısından kaynaklanıyor.


    bu arada hala bu sorun devam ediyormu????




  • Evet malesef devam ediyor. Belli olmuyor bazen 40 saat sorun olmuyor bazen 1-2 saat aralıklarla kopma meydana geliyor. Koptuktan sonra firmware 1.00.14 e yükselttim. 1 saat sonra tekrar koptu. Anlayacağınız firmware de işe yaramadı. Sorun düzelmezse ne yapacağım bilmiyorum. Gidipte 4 portlu ve wireless bağlantısı olan NETMASTER CBW-560'e masrafmı edeceğiz yani.
    Bu ne rezalettir.

    Son aylardaki saat 21.00 - 24.00 arasındaki yavaşlamanın yanısıra bu kopma belasıyla uğraşmak adamı sinir ediyor. Hayır alternatif bulabilsem hemen kapatacağım uyduneti. Konumum Ankara Yenimahalle, Superonline fibernet sitede olsaydı keşke bir dakika durmazdım.
  • Arkadaşlar problem kesinlikle router kaynaklı değil.
    IP değişimi Kablonetten kaynaklanıyor.

    Router'ı aradan kaldırsanız da yine aynı şey başınıza geliyor yani değişen bir şey yok.
    Bu sorun 2-3 haftadır filan var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUAVI

    Arkadaşlar problem kesinlikle router kaynaklı değil.
    IP değişimi Kablonetten kaynaklanıyor.

    Router'ı aradan kaldırsanız da yine aynı şey başınıza geliyor yani değişen bir şey yok.
    Bu sorun 2-3 haftadır filan var.


    evet sorun uydunetten kaynaklanıyor...ve 2 haftadır cözemediler

    ne zaman gececegi konusunda bilgi sahibi olan varmı merak ediyorum zaten
  • Kablonette port çalışması yapıyorlarmış.10 gündür ip değişmiyor.Bilgisayarcıdan denemek için 15 TL ye 5 portlu switch aldım.İki cihazda 2-3 gündür herhangi bir kopma olmadı.Olurda bilgisayarcı arkadaş routerle değişiriz dedi.
  • sorun hala azda olsa devam ediyor çok nadiren netten düşmeler yaşıyorum iyileşme var gibi en azından çıldırtacak kadar netten düşme yaşamıyorum
  • İki laptop ile hiç bir şekilde kablosuz olarak bağlanamıyorum..( WRT54GC ) + İlk çıkan kablo modemlerden COM21

    Ama merak etmeyin,müşteri hizmetlerine e-posta gönderdim,kısa sürede hallederler mutlaka..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.