Şimdi Ara

Kablo interneti switch kullanarak ile 1den çok PC ye dağıtmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba internet kullanıcıları. benim kullandığım uydunet modem ve switch bağlantısı ile ilgili yazdığım birkaç mesajı ayrıntılı anlatmam için özel mesajlar aldım. ben de tek tek pm yazmak yerine herkesin faydalanabilmesi için bu konuyu açtım. belki daha önce yazılmıştır ama anlatacaklarım hem teknolojiyi hem de sağlığımızı ilgilendiriyor.

    Ben ankara hoşderede 10mbit 5GB limitli aylık29tl ya uydunet abonesiyim. bundan 1 hafta önce 2mbit 1GB limitli tarifedeydim. daha önceden ise 1mbit 4GB limitli ADSL abonesiydim. özgeçmişten de anlaşılacağı üzere denediklerimin içinde en mantıklısı şu an kullandığım tarife. çünkü aylık kota kontrolü yaptığımda 4-5 GB arası kullandığımı gördüm.

    Kullandığım modem: netmaster cxc 150 (90tl ye almıştım)
    kullandığım switch: c net 8 port (20 tl ye almıştım)

    bağlantı için modem çıkışını switch girişine bulabildiğiniz en kısa ethernet kablosu ile bağladım. bu kablo cross kablo falan olmayacak. normal ethernet kablosu.
    switchin çıkışlarından birine 2mt normal ethernet kablosu ile masaüstü bilgisayarımı (pentium 4 2,66 ; 2GB ram)bağladım.
    diğer bir çıkışa da (rastgele istediğinizi seçebilirsiniz) ankara armadadaki office1superstore dan aldığım 15mt kablo ile laptopu (amd turion x64 1,5 ; 2GB RAM) bağladım.

    her iki bilgisayarda da aynı anda internete girilebiliyor, denedim birinden limewireden dosya indirirken diğerinden internete girdim takılma kilitlenme, hızda düşme olmadı ya da benim farkedemeyeceğim kadar düşük oldu onu bilemeyeceğim ama switch ile paylaştırılan bağlantılarda teorik olarak hız düşmesi olmuyor). msn de takılma bağlantı kopması vs. olmadı. onu da denedim.
    bağlantı hızı konusunda merak eden arkadaşlar için söyleyeyim. 1mbitten 2 megabite geçtiğimde web sayfalarının yüklenme hızında çok büyük fark hissettim. 2 ile 10megabit arasında bu farkı hissetmedim. demek ki en zorlu web sayfasını açmak için 2mbit hız yetiyor diye düşündüm kendimce. ama dosya indirirken de 2 ile 10mbit arasındaki fark gerçekten büyük oluyor.

    bazı arkadaşlar sorabilir neden kablosuz uydu modem almadın diye; 2 sebebi var:
    1. fiyatı yüksek
    2. ve ilkinden çok daha önemli olarak kablosuz internet yayını ingilterede ilkokullarda yasaklandı sebebi yaydığı elektromanyetik radyasyonun gelişmekte olan organizma üzerine olası kanserojen etkileri. evet bu bir radyo dalgası ama kablosuz modemin baz istasyonu yakınında bulunan kişinin ne kadar radyasyon aldığı henüz soru işareti. Evimde iki küçük çocuğum var ve bebek ve çocuklarda hücre yenilenme hızı çok yüksek. hücre yenilenmesi sırasında dışarıdan gelebilecek etki sonucu oluşacak hatalar uzun vadede kanser riskini arttırmaktadır. aynı şey evdeki masum görünen kablosuz telefonun baz istasyonu için de geçerli o istasyonun sadece telefon görüşmesi sırasında değil belli aralıklarla sinyal yaydığını öğrendim. bunu öğrendikten sonra oğlumun odasında telsiz telefonun baz istasyonu vardı onu da iptal ettim ve standart telefon taktım. cep telefonlarının ve gsm baz istasyonlarının zararları hepimizin malumu.

    Lafı fazla uzatmayacağım. yaptığım iş vücuda dışarıdan alınan her şeyin organizma üzerindeki zararlı etkileriyle ilgili. üniversitede çalışıyorum, doktora diplomasına sahibim. ama ben bu konuda otorite değilim kimseye de teknolojiyi kullanmayın demem. sadece size şu öneride bulunabilirim. evinizdeki kablosuz yayın yapan cihazlarınızı kullanmadığınız zaman kapatın. kullanmadığınız zamanlarda kapatmanın size adaptörü çıkarıp takarken harcatacağı emek dışında herhangi bir zararı olmaz. ama kablosuz cihazların oluşturduğu risk sanıldığından da fazlaysa bu emeğe değer diye düşünüyorum. hepinize bol teknolojili, kesintisiz ve hızlı internetli, keyfli ve sağlıklı bir yaşam dilerim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.