Şimdi Ara

KABIN YARDIMM.JBL GTO-1502D 38cm 1200W SUBWOOFER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar JBL GTO-1502D 38cm 1200W SUBWOOFER a göre kabın yaptırmak istiyorum ölçulerı nasıl olacak bılmıyorum orjınal ölçulerde olması lazım mış guzel ses vermesı için bende öle olmasını isitorum birde kabının içine halı koyuyolarmış öle dedıler bana ben anlamam.... yardımcı olursanız sevınırım
    şimdıden tşkler....

• yükseklik 45 cm genişlik 74 cm üst derinlik 30 cm al derinlik 40 cm
  • 150litre kabin lazım sana daha aşağısı kurtarmıyor.Bu sub için en ideal litre 370litre ediyor ama bu çok fazla.150lt ye göre ayarlarsan 33hz den sonra ki sesleri iyi vurur zaten subın 30 dan başlıyor 2-3 hz farkını algılamazsın bile. Litresiyle oynarsan(ufaltırsan yine olur ama duymaya başlayacağın frekans aralığı yukarıya doğru çıkar buda iyi olmaz)

kabin 150litre, tahta kalınlığı 2.2cm olacak
    En:58cm
    Boy:90cm
    Derinlik:36cm

port
    2 adet 8 cm çapında 23cm uzunlukta boru olacak.Boruları en iyi sesi aldığını hisettiğin yeri bulana kadar yuvasında hareket ettireceksin.bir kısmı dışarı bile taşabilir.

hoparlör deliğinin çapı 345mm açılacak.
    kabinin parçaları birbirlerine güzelce vidalıcan sonra içeriden beyaz tutkal ile sıvıcan diplerini.Eğer bez sarmak istiyorsan çok kalın olmayan birşey ile içeriyi kaplayabilirsin.

bunları yaparsan perfect ses alırsın

bukadar açıklayıcı bilgiyi kolay bulamazdın bir teşekkürü esirgemezsen sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: cankart

yükseklik 45 cm genişlik 74 cm üst derinlik 30 cm alt derinlik 40 cm

bu ölçülerde yapılan kabinde bu wooferı bağlarsan 40 hz e kadar sağır olur 40hz den sonraki sesleri alabilirsin.50-90hz arası normalden biraz daha yüksek şiddette bas vuracaktır.
    ama şuda var çok fazla dip bass dinlemiyorsan 40hz lerden başlaması pek birşey kaybettirmeyecektir sana fakat dip bass larıda duymalıyım diyorsan litreyi büyültmelisin tercih senin tamamiyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

150litre kabin lazım sana daha aşağısı kurtarmıyor.Bu sub için en ideal litre 370litre ediyor ama bu çok fazla.150lt ye göre ayarlarsan 33hz den sonra ki sesleri iyi vurur zaten subın 30 dan başlıyor 2-3 hz farkını algılamazsın bile. Litresiyle oynarsan(ufaltırsan yine olur ama duymaya başlayacağın frekans aralığı yukarıya doğru çıkar buda iyi olmaz)

kabin 150litre, tahta kalınlığı 2.2cm olacak

port
    2 adet 8 cm çapında 23cm uzunlukta boru olacak.Boruları en iyi sesi aldığını hisettiğin yeri bulana kadar yuvasında hareket ettireceksin.bir kısmı dışarı bile taşabilir.

hoparlör deliğinin çapı 345mm açılacak.
    kabinin parçaları birbirlerine güzelce vidalıcan sonra içeriden beyaz tutkal ile sıvıcan diplerini.Eğer bez sarmak istiyorsan çok kalın olmayan birşey ile içeriyi kaplayabilirsin.

bunları yaparsan perfect ses alırsın

bukadar açıklayıcı bilgiyi kolay bulamazdın bir teşekkürü esirgemezsen sevinirim.

çok açıklayıcı yazmışsın benım istediğim bas guzel vursun araba tıtresın bıraz yeter sanırım ölede olacak gıbı bu kabının fıyatı kaça olur bana çok soru soruyom ama anlamıyorum bu işlerden... açıklamarın için tşkler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacres89 -- 31 Temmuz 2008; 8:24:09 >

• malzemeleri kendin ayarlarsan 30-40 liraya falan mal edebilirsin veya sahibinden.com da hazır kabin satanlar var ölçüsünü verince sana istediğini yapıyorlar oda taş çatlasa 50-60 liraya mal olur kargosu hariç.

Bu arada senin için en iyisini düşündüğüm için JBL in teknik kataloğunda senin wooferının kabin litresine baktım oradaki değerler şöyle

adres:http://manuals.harman.com/JBL/CAR/Boxes%20and%20Parameters/GTO%201502D%20Enclosure.pdf

tercüme edecek olursak kutu 100litre 2 portlu ve portlar 10cm çapında 33cm uzunluğunda olacak

sen litresini ve port ayarlarını söylersen kabinci ona göre yapar.

buradakinin daha düşük lt olmasının sebebi sanırım araç için çok fazla büyük olmaması için lt sini düşürmüş olabilirler.Elimdeki programa göre bu wooferın teknik verilerini girince asgari 150lt olmasının uygun olduğunu görüyorum fakat yinede tercih senin

• kabin 150litre, tahta kalınlığı 2.2cm olacak

bu verdiğin ölçulerde yaptıracam benım araba transporter basın guzel çıkması lazım araba buyuk guzel kalıtelı ses almak istiyosam sanırım 150 lt olması gerekıyo böle duşnuyorum dediğin gıbı ölçulerı aldım yarın yaptırcamm....
    kabının içine ınce bı bez yaptırmazsam çıkan sesın netlığinde bozulma olurmu.. ?
    bilgilerin için tşkler....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SubWoofer (JBL - Infinity - Jamo)
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kabin içerisine ince bir bez yaptırabilirsin bu kabin içerisi ani titreşimleri biraz absorbe eder fakat kullanılan malzeme ve işçilik çok önemli yoksa içerideki hava basıncı söker onu ordan ses yapar sinir bozar.yaptıracağın yere sor bunu eğerki o şekilde yapıyorlarsa yapsınlar yoksa fazla zorlama, içerisi çıplakta kalabilir fakat tahtaların birbirlerine bitiştiği kenarların izolasyonu hava geçirmezliği çok önemli özellikle buna dikkat et.Beyaz tutkalla oraları güzelce sıvamaları lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 31 Temmuz 2008; 13:44:51 >
  • bana bezı bı ıkı kişi demişti içine bez yapıyorlarmış sanada bı sorım dedım...yapılınca guzel bişey çıkacak sanırım ortaya bılgılerın için tşkler..
  • kullandığın programa yanlış bilgi giriyosun ondan okadar büyük litreler cıkıyor asla bi 38 cm subwoofer 370 litre kabin istemez ortalama istekleri 120 litredir bu değer körük genişliği diyafram genişliği mıktanıs büyüklüğü-küçüklüğü gibi durumlarda değişerek artış yada azalış gösterireger 150 litre kabin yaparsan o suba yumuşak bassların yanında birde voovvvv vovvvvv diye seslerde duyarsın

• program burda : winisd
    http://www.linearteam.dk/default.aspx?pageid=winisd

subın parametreleri burda :
    http://manuals.harman.com/JBL/CAR/Boxes%20and%20Parameters/GTO%201502D%20Enclosure.pdf

sende parametreleri girip çıkan sonuç hakkında bizi aydınlatırsan sevinirim

ben verileri girerken hata yapmadığımı düşünüyorum ama JBL bu pdfyi hazırlarken verileri hatalı girdiyse orasını bilemem veya programda oluşan bir hata varsa onada birşey diyemem fakat sonuçta gördüğüm kadarıyla yabancı forumlarda birçok insan bu programa göre kendine kabin yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 31 Temmuz 2008; 17:15:38 >

• değerleri birdaha kontrol ettim. bu sub.ın VAS değeri 171lt olarak belirtilmiş programada deneme maksadıyla 171 yerine 71lt olarak girince hemen 100lt mertebesine düştü
    bu sub. diğer sub.lara nazaran daha yüksek hacim istiyor anladığım kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 31 Temmuz 2008; 16:24:51 >
  • benım 150 lt yaptıracağim kabın duzgun çalışmazmı dıyosun nası kabın olacak buna yaa
    açıklık getirsek
    tşkler
  • ben şahsen verdiğim ölçülerin arkasındayım bu subwoofer bana ait olsaydı bu ölçülere göre kabin yaptırırdım.Çok çok zarar etsem 50 liram giderdi ama senin için 50 lira büyük paraysa eğer riske atma yukarıda verdiğim jbl in kendi kabinin litresine göre yaptır.
    Bende elimdeki wooferıma göre kendim kabin yapacağım ölçüleri bu programla çıkarttım ve yakın zamanda malzemeleri toparlamaya başlayacağım.Şu anki hali hazırda kullandığım hazır kabinden çıkan sesini beğenmiyorum ve litre hesabına göre yetersiz kalıyor zaten ve aynı programın dediği gibi o litrenin ölçüsünü verince 30hz-50hz arası sağır neredeyse, ses var ama kabinden tık yok 50hz den sonra çoşuveriyor buda aynı programda grafikte gösterdiği gibi overDb olarak çıkıyor.
    velhasıl kelam ben bu programa güveniyorum ve yakın zamanda yapacağım kabinimin litre hesabını bununla yaptım ve ortayada güzel birşey çıkacağına inanıyorum.

sen sağlamcıysan boşver o verdiğim ölçüleri sonra ses umduğun gibi çıkmaz mahçup olmayıda hiç istemem yukarıdaki jbl in kendi kutusu gibi yaptır.
    orada litresi ve port ölçüleri vardı.

• winısd hepimizin kullandığı bir program ama bazı yerleri hatalı bir program sen kaydettikten sonra ayarları bir daha gözden geçir bazı ayarları eski haline dönmüş bir biçimde bulursun onları düzelt birşey değişmeden hala aynı sonucu verdiğini görürsün bugüne kadar normal sonuc vermediğinide görmedim değil kickerin bir subunu tam litresinde vermişti winısd yi genellikle ben litre hesaplamada değil belirli litrenin kabininin ölçülerini almakta kullanırım fazlada güvenmenizi tavsiye etmem çünkü orjinal versiyonu paralı vede parasız versiyonda bazı özellikler eksik
  • arkadaşlar hepinıze bılgılerınız için tşkler sanırım kabını orjinal ölçulerde yapsam ıyı olacak kagitta yazdiği gibi
    tşkler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.