Şimdi Ara

Kabak tadı verdi ama sormak zorundayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: İkikerekalantembeltipci Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaş 23. Bölüm biyoloji 3. Sınıfım ama zerre devam edesim yok bölümün geleceği yok.165k yapmıştım 2023'te.Sizce bölümden devam mı etmeliyim yoksa hayalim olan tıp fakültesi için hazırlanmalı mıyım ? Birde şimdi çalışmaya başlasam 2026 YKS'de 10 k gelir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 senen kalmış zaten,okulunu bitir sonra da çok iyi kpss ye çalış atan öğretmen ol rahatına bak.

Bizim sınıfta 70 yaşında adam var hiçbir şey için geç değil,hayallerinin peşinden koş vs masalları anlatanlara da aldırma.

23 yaşında 3.sınıftaysan şimdiki bölüme de epey geç başlamışsın üstüne bi de 3 yılını daha çöpe atarsan 30 yaşında hala öğrenci olursun.

• Hemen Googledan yaşadığın yere yakın mümkünse aile şehrinde eczane hizmetlerine yatay geçiş yapıyorsun. Kpss kasıp memur oluyosun. En gerçekçi Kariyer planı senin için

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Yok ben tıp için deneyecem

• 1 senen kalmış zaten,okulunu bitir sonra da çok iyi kpss ye çalış atan öğretmen ol rahatına bak.

Bizim sınıfta 70 yaşında adam var hiçbir şey için geç değil,hayallerinin peşinden koş vs masalları anlatanlara da aldırma.

23 yaşında 3.sınıftaysan şimdiki bölüme de epey geç başlamışsın üstüne bi de 3 yılını daha çöpe atarsan 30 yaşında hala öğrenci olursun.

• yks ile tıp olmaz. rusya'ya falan gitmen lazım tıp için. twitch'te bi dayı var, türkiye'de barajı aşamamış rusyaya gidip doktor olmuş 30-31 yaşında. şimdi rize'de doktor. ama bence değmez. git tıbbi sekreter ol, hastanede allah gibi dolanıyolar 70-80k maaşı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codix -- 8 Haziran 2025; 2:12:3 >
  • ben bu kadar soru sorsam linc yemiştim

• 10k gelmez tabi gercekcı degıl ilk 70k bile kolay degıl kaç yıl olmus sınava girmeyeli bence devam et bölüme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam biyoloji lisansında 3. sınıfsan 1-2 sene daha sabredip bitirmeni öneririm çünkü sonrasında tıp bile okuyacak olsan psikolojik destek olur elindeki diploma.

24-25 yaşında elinde hiçbir şey olmayan bir adam olmak psikolojik olarak çok yıpratıcı olur.

başlanıp bitirilmeyen işler insan psikolojisine zarar verir. hele bir şeye 3 sene emek verip elinde hiçbir şey olmaması. zaten geç doktor olacaksın bırak 1-2 sene daha geç ol elinde bir şeyler olsun. yarın bir gün farklı kapılar açar, farklı fırsatlar önüne çıkarır hiç bilemezsin. ama şunu merak etme 6 sene tıp okumak önüne hiçbir fırsat çıkarmayacak ve psikolojini zorlayacak.

en kötü bir gün tıptan da sıkılırsın biyolojiye dönersin tekrar, yani en azından dönme imkanın olur. ABD'de bi yüksek lisans yaparsın belki mesela bu bir yol sadece.

• ailen destek çıkmaz, mırın kırın eder bu yastan sonra.oturup calisicak ortam varsa şansın varsa az biraz para toplayip otur dersin başina 26 da gelmemesi için sebep yok tıpın,yks müfredati kolay gelir yuksek ihtimal.Hayat senin hayatın üstteki tuzu kuru arkadaşları BENCE dikkate alma tuzları kuru çünkü,para her zaman her halükarda kazaniliyor da mutlu olucak misin o mesele ömrün boyunca ezildikten kafayi yedikten sonra.otur istediğin şey için ugraş bana daha onurlu ve doğru geliyor,mesajima aksini söylicek arkadaşlardan daha çok çalışma geçmişim veyahut para sıkıntısı çekmişliğim vardır sağlık sorunlari vsler çabası ama kafamda bu yol varsa bu yoldan gitmek istiyorum,sen de tuzu kuru arkadaslarin lafini dinleme içine siniyorsa ve çok önemli,ortamin uygunsa uygun hale getirebiliceksen yaz sonu calismaya basla.işin en zor kismi psikolojik kisim halledebilicek karakterde biri degilsen girisme

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

Hocam bölümle birlikte götürcem yksyi yani Bi kaybım olmayacak eğer kazanırsam çok güzel olacak pek umurumda değil açıkçası yaş konusu insan bir kere geliypr dünyaya istediğimiz mesleği 30 yıl boyunca yapıcaz

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

Bölüme devam ederken deneyeceğim hocam

• himezp2 H kullanıcısına yanıt

Bölüme devam ederken deneyeceğim hocam en kötü diplomam olacak dediğiniz gibi

• Jwthh kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• Knk sen geçen sene veterinerlikte değil miydin ne ara bio 3 oldun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codix -- 8 Haziran 2025; 15:58:7 >
  • hocam bence dişini sık 1 sene sabret. türkiye'de her şey belgeye bakar. diplomanı eline al ister esnaflık yap ister başka iş yap ama diploman elinde olsun. yarın bir gün karşına ne fırsatlar çıkacağını bilemezsin. ayrıca bu kadar sene geçtikten sonra elin boş olursa çevresel olarak çok baskı olur, psikolojini çok yıpratır. ağzı olan her türlü konuşur "okudun da ne oldu" vs. ama diploman olmazsa daha daha kötü olur bence.

tıp konusunda da yaşa takılma 25-30 yaşında bir sürü okuyan var. niyetin, azmin ve kararlılığın varsa çok güzel olur. biyolojiden gelen bir kolaylığı da illaki olur (biyokimya, tıbbi biyoda falan millet 10 çalışırken sen 3 çalışır geçersin)

Ben tıp 3.sınıfım(koü) merak ettiğin şeyler olursa sorabilirsin.

• Codix kullanıcısına yanıt

Ben de öyle hatırlıyorum la hatta nasıl staj bulunur diye başlık açmıştı

• sen millete soru sormuşsun, biz de sana soralım. 160k lık kapasiten ile 30 k yada 25k ya kendini nasıl atmayı düşünüyorsun. zaten o cevher olsaydı 160k ile dandik bi biyoloji okumaz gider daha eli ayağı düzgün bir bölüm kazanırdın. bölümden mezun olduğunda öğretmen olman için öok zeki, yetenekl yada aşırı derecede kps kasmanada gerek yok ayrıca. babanın iyi bir çevresi varsa sözlü sınavda yetebilir.

tıp bı kazanınca elbet biter de iş kazanmasında. bunu nasıl başaracaksın. daha önce yapamayığ da şimdi nasıl olacak

• Codix kullanıcısına yanıt

Yok hocam vetten bioya geçeli baya oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: maviplanet

sen millete soru sormuşsun, biz de sana soralım. 160k lık kapasiten ile 30 k yada 25k ya kendini nasıl atmayı düşünüyorsun. zaten o cevher olsaydı 160k ile dandik bi biyoloji okumaz gider daha eli ayağı düzgün bir bölüm kazanırdın. bölümden mezun olduğunda öğretmen olman için öok zeki, yetenekl yada aşırı derecede kps kasmanada gerek yok ayrıca. babanın iyi bir çevresi varsa sözlü sınavda yetebilir.

tıp bı kazanınca elbet biter de iş kazanmasında. bunu nasıl başaracaksın. daha önce yapamayığ da şimdi nasıl olacak

O 160 k da gerekli çalışmayı yapmadım.Hiç 10 saatlere çıkmadım.Şimdi son atılımım bu sefer işler farklı.Zekamda bir sorun olduğunu düşünmüyorum sorunum çalışmakta.Bu sefer çok çalışacağım hedef tıp ama olmazsa alternatiflere yönelirim dünyanın sonu değil benim için.Tıbbı çok istiyorum orası ayrı bir mevzu.Kapasitemi bu sefer sonuna kadar zorlayacağım bakalım kim bilir belki başarırsam burada konu bile açarım nasıl başardım diye hayat bize neler gösterecek bilemiyorum hayırlısı.

• LeviEfendi kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için.Bölümle beraber götüreceğim sınav sürecini bu yazı iyi değerlendirmem gerek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.