Şimdi Ara

'k' Ne demek? Hiç yoktan 'b' kullanın! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
12.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erdem2602

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

İsteyen istediğini kullanır sana ne oluyor? Ne bu Türkçe fedailiği? k yaygın bir kullanım, millet senin b'ni mi kullansın bu saatten sonra. Anlayan anlıyor. Ama k kullanınca Türkçe yok oluyor değil mi?

Arkadaş sana küfür etmek istemiyorum ama burasının hangi konu olduğuna iyi bak.Burada üniversite tercihi yapacak Türkiye Cumhuriyet'i gençleri var ve burada bulunan kişilerin böyle bir duruma hassasiyet göstermemesi gelecekte de yozlaşmaya açık kapı bırakacaktır! Ama senin gibi böyle küçük şeyleri önemsemeyen kişiler yüzünden ülkemiz ve dilimiz bu hallere geldi!

Ama hak veriyorum oyundan öğreniyorsanız, oyunda kullanın kardeşim, hayatın her alanında değil. Küfür ettiriceksiniz bak sonunda.

• quote:

quote:

İsteyen istediğini kullanır sana ne oluyor? Ne bu Türkçe fedailiği? k yaygın bir kullanım, millet senin b'ni mi kullansın bu saatten sonra. Anlayan anlıyor. Ama k kullanınca Türkçe yok oluyor değil mi?

Arkadaş sana küfür etmek istemiyorum ama burasının hangi konu olduğuna iyi bak.Burada üniversite tercihi yapacak Türkiye Cumhuriyet'i gençleri var ve burada bulunan kişilerin böyle bir duruma hassasiyet göstermemesi gelecekte de yozlaşmaya açık kapı bırakacaktır! Ama senin gibi böyle küçük şeyleri önemsemeyen kişiler yüzünden ülkemiz ve dilimiz bu hallere geldi!

sana katılıyorum gün boyu(sanki iş gibi) online oyun oynayıpta türkiyeye yararı olmayacak gençler yetişiyor böyle insanlar okusa ne okumasa ne beyin olarak 5 para etmedikten sonra :)

ayrıca seninde küfür etmen gerekmiyo küfür etmedende küfür gibi laflar kullanabilirsin örnek veriyim ‘ben senin ağzının orta yerine salıncak kurar sallanırım’ Hakkı Devrim

• Evet bu k olayı ilginç. Bir de "Türkiye Cumhuriyet'i" ne oluyor tam olarak? Dilimiz yaşamıyor diyorsun, yazdığına bak. Ayrıca a harfina şapka konulması olayı da kaldırıldığından haberi olmayan arkadaşlarımız var. Dilimizi savunuyorsanız, düzgün savunun. Yapıyom, ediyomi, geliyom falan diyerek de savunulmamalı.
  • quote:

Katılıyorum. Size ne? Millet burada geleceğini konuşuyor siz takmışsınız kilo ifadesini kullandılar diye. İşiniz gücünüz yok herhalde, sıkıntıdan ne yapacağınızı şaşırdınız bu olayı görünce de atladınız. Ayrıca dilimize geçmiş kilo kelimesinin kullanılmasının gelecekte bizi yozlaştıracağını düşünenleri de tebrik ediyorum. Bundan sonra uzunluk ölçü birimi olarak da karışı kullanalım madem çünkü metre türkçe değil!é Mesela İstanbul-Antalya arası birkaç milyon karış sayılabilir. Özür dilerim milyon dedim, bin tane bin demek istedim! Kilo kelimesini kg derken km derken kullanıyoruz da 1000 derken mi kullanamıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisno_spoon -- 24 Temmuz 2010; 3:25:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PunisherLord

quote:

quote:

Ama hak veriyorum oyundan öğreniyorsanız, oyunda kullanın kardeşim, hayatın her alanında değil. Küfür ettiriceksiniz bak sonunda.

hem türkçe muhabbeti yapiosun hem üniversite diyosun ...onunda türkçede doğru kullanımi evrenkenttir onu kullanman gerek seninde ..noldu k diyince türkçe mi yok oldu olmadı.. olmayacakta zaten..ingilizceyi biraz araştır bakalım ne kullanımlar var aklın durur..ama dünyada kabul gören dil

• ortak bir dil olmadan geleceğimizi nasıl tartışabiliriz dostum cevap?
  • k= bin=000
  • k bunu çok iyi şekilde ifade ediyor ve evrensel olarak kulanılıyor.
  • k bildiğim kadarıyla evrensel bi kullanım.
  • Kilo kelimesini Türkçe'de de kullanıyoruz. "K" olarak kullanılmasında bir sakınca göremiyorum ben.
  • 10bin yazmak 10k yazmakdan daha mantıklı.
    Ben geçen sene öğrendim k olayını. Ne gerek var? 10bin yazamayacak kadar aciz misiniz? k hem saçma, hem gereksiz. Özenmek bu olsa gerek.
    Siz takılın k ile. Büyüyünce gülersiniz neler yapmışım diye.
  • Yani herhalde bu başlık bütün forum.donanimhaber.com daki en gereksiz başlıktır bide konunun açıldığı yere bak millet ne ile uğraşıyor sen ne diyorsun arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış zaten hem sana mı kaldı benim Türkçeyi nasıl kullandığım arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animaniax -- 24 Temmuz 2010; 10:44:26 >
  • bunlar oturmuş kısaltmalardır, bu saatten sonra değiştirmeninde bi anlamı yoktur.

senin mantığına göre o zaman fizikteki iş konusunu harflendiren w yerine i kullanalım ? bu laf ne kadar saçmaysa oda o kadar saçma
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

10bin yazmak 10k yazmakdan daha mantıklı.
    Ben geçen sene öğrendim k olayını. Ne gerek var? 10bin yazamayacak kadar aciz misiniz? k hem saçma, hem gereksiz. Özenmek bu olsa gerek.

Ne alaka kime özeniyoruz ? 10bhin mi yazıyoruz ?
  • K Kilodan geliyor. Kilo da 1000 birim demek. Ben de kullanmıyorum ama özentilik falan diyerek çok abartmışsınız basit bir olayı.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kilo
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kilo-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 24 Temmuz 2010; 13:42:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

10bin yazmak 10k yazmakdan daha mantıklı.

Sanırım sen de bu dediğine gülersin büyüyünce.
  • zaten bu online oyuncu arkadaşlar bu kafayla daha çok ''k'' kullanırlar
  • Konuya bak ya!
  • ben bilmiyordum bu k olayını demekki evrensel değil babana sor bakalım biliyormu k nedir baban sana sorunca kaç paran var diyince 1k varmı diyorsun saçma saçma saçma özentilik ve teknik anlamlı kullanım sadece online oyun oynayanlar kullanır onlarında üniversitede işi olmaz benim görüşüm olsada mal gelip mal giderler
  • quote:

Orijinalden alıntı: avsar11

online oyun oynayanlar kullanır onlarında üniversitede işi olmaz benim görüşüm olsada mal gelip mal giderler

Katılmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.