O kadar derdin içinde bir bu mu kaldı. İnsanlar gelecek kaygısıyla gelmişler buralara soruyorlar 10k 20k nolur diye? Onun 10 bin 20 bin olduğunu anlayamıyor musunuz? Türkçe de her şeyiniz doğru bir buranız eğri.
Elektronik birimlerinde k olarak kullanılır standartdır
Nasıl yüzde bir demiyor santi diyorsak ve c diye kısaltıyorsak bu da onun gibidir. Bence konuyu açan arkadaş "kilo" lafını duyduktan sonra ikna olup bırakmalıydı.
Aklıma bunu ilk defa duyan lisedeki arkadaşlarımın k herhalde kelvindir demesi gelmişti. Onun dışında bilimde bazı şeyler standarttır. Bu yani Almanya'da da kilo diye geçiyor, Amerikalısına da kilo deyince anlıyor. Kısaltmalar falan hep evrenselleşmiştir. Kendi kısaltmamızı yapabilmemiz için, kendi bilimimizi üretmemiz şarttır. Yoksa her halukarda, TDK bunlara karşılık bulsa dahi, uluslararası alanda zorluk çekmemek için mühendisler tarafından genel olarak yabancı karşılıkları kullanılır. Bilim üretme işi de, bugünlerde buralarda ygs zordu, lys en zoruydu zaten, bize sbs de vurmuştu falan filan diyen arkadaşlarla zor gözüküyor. Ben yıllardır görüyorum her sene birileri çıkıp zordu diyor. Hepsi de 9xlileri vurdu diyor. Neyse demem o ki, yaptığımız sıralamaya değil de bilime bakarsak işler çözülür.
quote:
Orijinalden alıntı: Spyxxx
Aklıma bunu ilk defa duyan lisedeki arkadaşlarımın k herhalde kelvindir demesi gelmişti. Onun dışında bilimde bazı şeyler standarttır. Bu yani Almanya'da da kilo diye geçiyor, Amerikalısına da kilo deyince anlıyor. Kısaltmalar falan hep evrenselleşmiştir. Kendi kısaltmamızı yapabilmemiz için, kendi bilimimizi üretmemiz şarttır. Yoksa her halukarda, TDK bunlara karşılık bulsa dahi, uluslararası alanda zorluk çekmemek için mühendisler tarafından genel olarak yabancı karşılıkları kullanılır. Bilim üretme işi de, bugünlerde buralarda ygs zordu, lys en zoruydu zaten, bize sbs de vurmuştu falan filan diyen arkadaşlarla zor gözüküyor. Ben yıllardır görüyorum her sene birileri çıkıp zordu diyor. Hepsi de 9xlileri vurdu diyor. Neyse demem o ki, yaptığımız sıralamaya değil de bilime bakarsak işler çözülür.
Forum silinebilir
quote:
Orijinalden alıntı: Erdem2602
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man
İsteyen istediğini kullanır sana ne oluyor? Ne bu Türkçe fedailiği? k yaygın bir kullanım, millet senin b'ni mi kullansın bu saatten sonra. Anlayan anlıyor. Ama k kullanınca Türkçe yok oluyor değil mi?
Arkadaş sana küfür etmek istemiyorum ama burasının hangi konu olduğuna iyi bak.Burada üniversite tercihi yapacak Türkiye Cumhuriyet'i gençleri var ve burada bulunan kişilerin böyle bir duruma hassasiyet göstermemesi gelecekte de yozlaşmaya açık kapı bırakacaktır! Ama senin gibi böyle küçük şeyleri önemsemeyen kişiler yüzünden ülkemiz ve dilimiz bu hallere geldi!
vay vay vay lise mezunu adam oturmus evden Türkiyeyi kurtarıyor helal !
1000=1k
çoğu online oyunda böyle geçtiği için ve geçmiştede pynadığımız için dilimize dolanmış
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme