Sigara zammı (5 eylül zamcık)

-
-
-
yapıştırrrrrrrrrrrrrrr
-
Daha nereye gelecek merakla bekliyorum.
-
Efe Aydalyoutube
Ekonomik Liderimiz Beka Meselesidirhttps://www.youtube.com/watch?si=6JGd9g-Lh3vukZIh&v=_2v1pSmxkJs&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Akaryakıta da zam gelmiş diyorlar. Doğruysa iki hafta içerisinde toplam zam miktarı 5 lira olacak.
-
Bugün saat 10'dan itibaren geçerli oldu bile dediğiniz zam,
hesabı artık düz 50 liradan yapmaya başlayın brent 90 olursa herhalde tam 50 liraya denk gelir
bu liste yanlış ama ayrıca buradan başka hiç haber yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bıraktım, siz de bırakın, buradan alamadıkları vergiyi ekmekten almak zorunda kalsınlar.
Öyle a88 alıp binsinler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tütün pakedi hala 20 lira. Bu kafayla yasal sigara bile satamayacaklar.
-
Sigara, alkol ve akaryakıt zamları enflasyonu en direkt etkileyen ürünler.
Sanayide ki usta günde 2-3 paket sigara içiyor, ortalama aylık 1000TL zam yedi yani, bar-pavyon-gece hayatında zam gelmesi demek, eskortlara/konsomatrislere/dansözlere her şeye zam gelecek demek. Akaryakıta zam demek, nakliyeye zam yani yediğin ekmeğe kadar zam (ekmeğe zam yapmıyorlar bilerek orası ayrı)
Yani demem o ki, sanayide ki usta fren balatası değişimini 1000TL'ye yapıyorsa 1500TL'ye yapacak, oraya arabasını götüren restorancı lahmacunu 150TL'den 200TL'ye çıkaracak, mercimek çorbasını 140TL'ye satan 180TL'ye çıkaracak, ona kola götüren toptancı kolayı 20TL'den 30TL'ye çıkaracak, kolacıda çalışan eleman ise maaş alamayacak sabit kalacak, sanayide ustanın yanında ki çırak zam almayacak, ama eskort zam yapacak, firma sahibi zam yapacak, restorancı zam yapacak.
Yani maaş ile çalışan asgari ücretli ve işçi ezilmekten beter olacak.
Bu iş zincirleme, bir sigara zammı her şeyi etkiler. Bu ülkede günlük 50.000.000 paket sigara tüketiliyor.
Şimşek denen ingiliz vatandaşı biraz daha görevde kalırsa, bu ülkede çok büyük sosyolojik ve adli olaylar patlama yaşar. Zaten her 3-4 kızdan 1 tanesi eskort olmuş, durum hiç iyiye gitmiyor.
-
Bir üstte ki asosyal ve gerçek hayattan uzak, eline 3-5 tane kız eli değmemiş, belli bir parası ve geliri olmayan tiplerin mesela akıl hastanesine yatırılması gerekiyor.
-
Sigaranın kesinlikle daha da pahalı olması lazım. Almanya'da 8€. Sağlık etkisi sebebiyle fiyat artışı ile kullanımı düşürmek gerekiyor. Bu kadar kansere sebep olduğu bilinen, sadece içeni değil etrafındakileri dumanıyla zehirleyen bir madde nasıl bu kadar erişilebilir olabilir aklım almıyor. Kafeye gidiyorsun yanındaki dumanı geliyor, minibüse biniyorsun şöförün dumanı, kaldırımda yürüyorsun öndekinin içtiği sigaranın dumanı geliyor. Gerçekten daha sert tedbirler alınmalı sigara için.
-
Vursunlar sigara içenlere gırbacı hiç acımam
winston sıgara içerdim 7.5 TL idi paketi ben bıraktığımda maddiyatı geçtim manevi olarak iyi ki bırakmışım diyorum. 2016 da bıraktım günde 2 paket içerdim. Darısı bırakmak isteyen herkese diyeyim.
-
-
Şunu değiştirmeden bir şey değişmez;
-
Halen daha cok ucuz. Avrupada bir paket sigara 7 € bizde 2 € ya geliyor. Baska seylerde Avrupadan daha pahaliyiz, sigara gibi gereksiz seylerde neden ucuzuz? Sigara yerine Benzin ucuz olabilirdi.
-
Sigara ve alkol fiyatları halen sembolik. En az x10 olmalı.
En Beğenilen Yanıtlar

Sigara, alkol ve akaryakıt zamları enflasyonu en direkt etkileyen ürünler. Sanayide ki usta günde 2-3 paket sigara içiyor, ortalama aylık 1000TL zam yedi yani, bar-pavyon-gece hayatında zam gelmesi demek, eskortlara/konsomatrislere/dansözlere her şeye zam gelecek demek. Akaryakıta zam demek, nakliyeye zam yani yediğin ekmeğe kadar zam (ekmeğe zam yapmıyorlar bilerek orası ayrı) Yani demem o ki, sanayide ki usta fren balatası değişimini 1000TL'ye yapıyorsa 1500TL'ye yapacak, oraya arabasını götüren restorancı lahmacunu 150TL'den 200TL'ye çıkaracak, mercimek çorbasını 140TL'ye satan 180TL'ye çıkaracak, ona kola götüren toptancı kolayı 20TL'den 30TL'ye çıkaracak, kolacıda çalışan eleman ise maaş alamayacak sabit kalacak, sanayide ustanın yanında ki çırak zam almayacak, ama eskort zam yapacak, firma sahibi zam yapacak, restorancı zam yapacak. Yani maaş ile çalışan asgari ücretli ve işçi ezilmekten beter olacak. Bu iş zincirleme, bir sigara zammı her şeyi etkiler. Bu ülkede günlük 50.000.000 paket sigara tüketiliyor. Şimşek denen ingiliz vatandaşı biraz daha görevde kalırsa, bu ülkede çok büyük sosyolojik ve adli olaylar patlama yaşar. Zaten her 3-4 kızdan 1 tanesi eskort olmuş, durum hiç iyiye gitmiyor. |
Bir üstte ki asosyal ve gerçek hayattan uzak, eline 3-5 tane kız eli değmemiş, belli bir parası ve geliri olmayan tiplerin mesela akıl hastanesine yatırılması gerekiyor. |
Şunu değiştirmeden bir şey değişmez; ![]() |
Benzer içerikler
- yetmez ama evet nedir
- çürük raporu nasıl alınır
- badelemek nedir
- memur zammı forum
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- pasaport yenileme ücreti 2025
- plaka kayıp bildirimi
- vivo v50
- 5.5 g
- mta fay haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X