Şimdi Ara

Joystick ile Direksiyon seti. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
7
Favori
8.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bekliyorum şuan dekopaj testeresi almak için uğraşıyorum sonra gidip sürgülü potans, çok turlu potans, potansiyometre, yay, vumetre yapımı için parçalar alcam elimde nerden baksam 10 -15m2 sunta var çeşit çeşit bütün parçaları direksiyon için aktarma dişlilerini fln suntanın üzerine çizip kescem. Sonunda teknik resim dersleri bi işe yarıycak
  • niyazix N kullanıcısına yanıt
    Direksiyon yapımında direksiyonun turunu dişli ile arttıracağım dişli yapımı ile ilgili bu siteyi buldum burdan istediğim çapta dişli çizimini yapıp yazdıracağım kağıdıda tahtanın üstüne yapıştırıp dekopaj testeresi ile keseceğim kafamda daha çok şekillenmeye başladı direksiyon araştırmaya devam...

http://woodgears.ca/gear_cutting/template.html

devir göstergesi için vu metre yanlış çünkü oyunda arabanın frekansı değişiyor şiddeti değil mesela live for speed oynarken 4000 devirde şiddetli oluyor bu metre ful oluyor fakat 4000 den sonra sona dayandıımı azalıyor değişik bir şey oluyor bence yapma ama genede sen bilirsin.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    evet dediğiniz doğru neyse bişeyler düşünürüz onada
    1800 derece ile yaptım 900 sağa 900 sola şeklinde 1800/180=10 oldu soldaki dişliyi 40 sağdakini 4 yaptım toplam 10 tur atınca 360 derece dönecekya ben başladım döndürmeye ağır ağır döndüğü için 4 olanı 5 tur döndürdüm büyük olan yarım döndü yani oranlar tamam küçüğü 3 cm yaparsak büyüğü 30 cm yaparız biraz dişliler baya bir alan kaplayacak ama yapacak bir şey yok tabi dişli aralıkları 10mm bunları hesaplarsak çok büyük olmadan yapılabilir bence.

Edit: 2 dişli yetmeyecek direksiyona 10 dişli koyduysan pota 100 dişli koyacaksın fakat bu sefer ters yönde çalışacak direksiyon sağa gönerken pot sola dönecek bunun için pot ile direksiyon arasına bir 10 dişli daha atılması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 10 Mart 2014; 16:29:24 >
    Devir'i vu metre ile yapamazsınız.
  • Zaman geçiyor aklıma neler geliyor yeni yeni fikirler direksiyon işi halloldu büyük dişli kullanmadan halloldu sorun. İşte resimler

Joystick ile Direksiyon seti.  Joystick ile Direksiyon seti.

dediğiniz sistemi ben daha önce söylemiştim ama pedal için başka fikirlerim var daha kolay ve pratik
    bu da hidrolik :D sol taraftaki yerde iki tane dik çubuk var bunlar gerildimi geri gelebiliyor kumandalı arabalrın direksiyon sistemide böyle. Sağdaki ise potansiyometredeki çark onun ucuna bir 1 cm yüksekliğinde vide yaparız veya herhangi bişey sonra sola taraftaki ile yüz yüze kapatırız resimdeki gibi olur.

bizede açıklayın bizde faydalanalım
  • takippp
    direksiyonu bıraktımmı geri toplaması için gerçekten güzel bir yöntem
  • samsint158 kullanıcısına yanıt
    bayadır bi iş yapıp paylaşıyorum yakında bişeyler denemeye başlıyacağım burdan anlatması zor yaptıklarımıda resimleyip paylaşacağım
  • elektroniği yaptım çalışıyor sorunsuz mekaniğe geçemedik bir türlü h vites için kutu var zaten
    bu anlattığınız pistonları nerden temin edebilirim nerde satılır bende yapayım birşeyler yardımcı olun
    Pistona gerek yok yay yeterli. Arkadaş fazla çizim yapıyor sadece.
    Bizim amacımız minimum harcama yapmak.
    Yay'da aynı işi yapacaktır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 11 Mart 2014; 1:27:14 >
  • peki alttaki gibi birşey yapmak için yani sadece demirlerini nerde yaptırabilirim pek bu işleri bilmem
     Joystick ile Direksiyon seti.
    quote:

Pistona gerek yok yay yeterli. Arkadaş fazla çizim yapıyor sadece.
    Bizim amacımız minimum harcama yapmak.
    Yay'da aynı işi yapacaktır zaten.

Dikkat ederseniz önce ki mesajıma minimum harcama yapmamız gerektiğini belirttim.
    Demire gerek yok iki kalas alın, onlarla yapmayı deneyin.
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    Şimdi tamam dediğiniz doğru da araba gibi üstten askılı olmayan normal alttan tutan pedal için altına yaptığımız yayın ortasından bir demir çubuk geçecek gaza yüklenince ya ayağımızla bastığımız yerden yada altından çıkması lazım iki türlüde olmaz eğer kutuyu yüksek yaparsak alttan çıkabilir ama direk tabanı yere koyarsak olmaz bir şeyler gerek mutlaka.

Bu arada pistonu satın almayacağız biraz malzeme gerekecek pistonun nasıl yapıldığını söyledim ama el becerisi de ister o neyse buluruz çaresini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 11 Mart 2014; 0:04:42 >
  • Kalasla nasil yapabilirim hareket etmezki demir gibi sürtünme katsayısı fazla ayrıca resim temsilidir aklımıza bir fikir gelsin diye paylaştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsint158 -- 11 Mart 2014; 0:04:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bağlantı yerlerine pul takın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.