Şimdi Ara

Joystick ile Direksiyon seti. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
7
Favori
8.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayır 900 sağa 900 sola değil daha önce logitech g27 kullandım sağ ve sol iki tarafın toplamı 900 derece yani 1.2 tur sağa 1.2 tur sola dönüyor
  • Arkadaşlar sanırım potlarda sorun var.
    Hassaslığından ziyade dönüş yaparken normalde yağ gibi kayması gerekirken donarak kayıyor.
    Bütün hepsi öyle. Gaz verirken titreyerek veriyor sanki potla oynarmış gibi.
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    evet kaliteli bi pot almak lazım ama şu sürgülü potlar pedallarda çok işe yarayacaık hiç dişli fln uğraştırmayacak çok kolay olcak işimiz

alttaki gibi pedala bastıkca tel potansiyonmetreyi cekcek hemde arabalardaki gibi asmalı pedal olcak daha gerçekci
     Joystick ile Direksiyon seti.

• niyazix N kullanıcısına yanıt
    Yarın inşallah potans almaya gidicem. Çok hayal kırılığına uğradım çook...
    O zaman g27den iyi bir iş yapacağız buralarda

Gerçekten araba gibi olacak gaz fren yerleri fakat her çiziminizde olduğu gibi gaz pedalının yayında yayın ortasından bir çubuk geçiyor demir veya her neyse gaza yüklenince ya pedaldan yada dış kabından bir yerden çıkacak, yayın içindeki çubuk onuda hesaba katın eğer pot yaylı değil se gaza basınca geri gitmezse potun ucuna bir yay atılır bu sayede geri gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 9 Mart 2014; 20:36:00 >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    o resimlerdeki yayın ortasındaki demirin bi anlamı yok asıl amaç onu yay olduğunu anlamanız motorsiklet ve araba amansörlerinde ortada demir oluyor o yüzden çizdim
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    Hayırdır niye hayal kırıklığına uğradın ?
    quote:

Arkadaşlar sanırım potlarda sorun var.
    Hassaslığından ziyade dönüş yaparken normalde yağ gibi kayması gerekirken donarak kayıyor.
    Bütün hepsi öyle. Gaz verirken titreyerek veriyor sanki potla oynarmış gibi.

Dedi ya görmedin mi
  • arkadaşlar yeni birşey daha keşfettim (tabi eğer benden önce siz keşfetmediyseniz ) gamepadlerin içinden çıkan vibration motorunu direksiyona sabitleyecez kablosunu uzatarak G27 ler gibi titreme özelliği olacak belkide daha iyi birşey takılabilir yani sonuç olarak G27 lere bir adım daha yaklaşıyoruz
     Joystick ile Direksiyon seti.

arkadaşlar bu potlar ile düzgün bi direksiyon olcağını pek sanmıyorum genede denenebilir ama ben direksiyon yapmayacağım heralde gerçekleri kadar düzgün olmuyor ben şu pedal ile H shifter işini halledeyim direksiyon olarak DFGT almayı düşünüyorum ama genede deniyeceğim ahhh ahhh keşke dekupaj testerem olsa hemen başlıyacağım ama yok işte...
  • Güvenilir site ise bolca buldum.

http://elektrocelebi.com/urunler.php?uid=93

@samsint158 Bence vibratör gereksiz bir parça ama illa kullanacağım diyorsan direksiyondaki pot ne kadar dönerse vibratör hızı da ona göre hızlanmalı bu ayarı yapmak zor bence boşverin.
  • hayır vibratör gamepade bağlı yani tümseğe girdiğimizde direksiyon titreme yapacak daha gerçekçi olur
    veya gamepad kolunun kendisinde bu titreşim motorlarının çıkışı var

mesela resimdedki gibi bişey yapcaksanız tabi bu kadar iyi olmasada bi sandalye sabitleseniz üzerine sünger yapıştırıp suni deri ile kaplasak direksiyon sabitleme yeri fln hepsini bir yapsak bunuda alışveriş arabalarındaki gibi bi tekerin üstüne bağlsak titreşim motorlarınıda sandalyenin altına fln bağlasak bi yere çarptığımızda otomatik olarak gamepad titretiyor saten iyi olmazmı nerdeeen nereye

http://www.awesomegti.com/media/catalog/product/cache/1/image/4a1b4c9354d00a02f5cd857a476e59b1/r/a/raceroom-home-simulator-cf2-001_1.jpg

• aynen bende onu dedim ama siz anlamadiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsint158 kullanıcısına yanıt
    Ben anladım ama diğer arkadaş hani logitechlerde virajda ne kadar fazla çevirirsen direksiyonu araba dönmekte o kadar zorlanıyo ve ona görede direksiyon titriyor ya o şekil bişey yapcanız sanmış
    hee oda olurmu bilmem aynı şekilde olur diye düşünüyorum
  • Takip edilmesi gereken bi konu, emeğinize sağlık. Takipteyim
  • Ne vibratör ile araba oyunu oynadım joystikde, ne de g27 kullandım ben sadece dandik direksiyonlardan kullandım ve onda da çevirince vibratör çalışıyordu ben sadece bunu biliyorum. Ona göre yorumladım joystik lerin titreşim sağladığını şuan öğrendim daha.
    Titreşim sağlamasa içine neden titreşim motoru koysunlarki
    PS1'den çok iyi hatırlarım, araba yarışlarında sağa sola çarpınca "tar tır tır tar" diye bir titremesi var ses çıkarmıyor tabi, hiç birşey o zevki veremez.
    Ama o kadar da gerekli bir şey değil. Aslında mantıklı ama ben diyotları attım bunaldım çünkü kısa devre yaptırınca diyotlara potanslarda titreme gidiyordu jumper yaptım nasıl oluyorsa hala titriyordu. Cımbızla kısa devre yaptırınca sorun yok ama lehim yapınca tekrar eskiye dönüyor. Yarın inşallah kaliteli potans alayım da öyle test edicem. Lakin çalışırsa titreşim motorunu hallederiz bir 1N4001 diyot atar yaparız inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 10 Mart 2014; 0:32:05 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.