Şimdi Ara

Joystick ile Direksiyon seti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
177
Cevap
7
Favori
8.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın sabah erkenden, kahvaltı yapmadan bisikletimle inşallah malzemeleri almaya gidiyorum.
    İhtiyacımız olacaklar:
    Sadece potans.

1Mohm bulursam alıcam inşallah.
    Çok turlu'dan bir kaç tane almayı düşünüyorum.
    500k altına belki fren için 200k kullanabilirim.
    Bu fikri bana enjekte eden arkadaş;
    @niyazix arkadaşımızın sayesinde başlıyorum.

Ekleme:
    Çok turlu potans 25 TL.

Lakin direnc.net te 9.31 Kdv dahil.
    http://www.direnc.net/COKTURLU-POTANSIYOMETRE,LA_321-2.html#labels=321-2
    Normal potans kullanacağız başka çare yok.

İlham aldığım konu tıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 8 Mart 2014; 21:33:54 >

• Takipteyim hocam
  • @niyazix Kaç gündür mesaj yazmadın herhalde @55electronicdesign arkadaş dayanamadı beklemeyip kendisi yapmaya karar verdi

Bende yazın yapacağım bu konuyu takibe alıyım da. Gaz fren debriyaj için mekaniği yaptıktan sonra elektroniği kolay zaten. tek sorunum 900 derecelik bir direksiyonu nasıl elde edeceğiz eğer bunu başarırsan g27 nin papucunu dama attıracaksın

Sabırsızlıkla bekliyoruz
  • bende şuanda pedal yapımının mekanik kısmını düşünüyorum 2-3 gündür ses sistemi ile uğraşıyorum okul fln hemde çok vaktim olmadı eğer bu hafta sonu işim olmazsa bi yerden başlayıp sizede resimlerini atacağım

55electronicdesing:inşallah sende başlarsın bu çok turlu potansiyometreleri ben ilk defa duyuyorum eğer böyle bi pot varsa bende alırım.

linyit43:daha öncede söyledim pot lar 180 derece oluyor 900/180=5 yani pot ile direksiyon arasında 5/1 oran 5e 1 oran olcak örnek olarak pot un arkasında 50lik motorsiklet dişlisi direksiyonun arkasında 10 luk dişli arayada bi zincir etti bize 900 derecelik dönme açısı asıl önemli olan pot un hassasiyeti takılmalar birden dönmeler donmalar fln olmazsa 900 derece kolay.

potansiyometrenin arkasına 10cm çapında bi tahta yaptınız bu tahtanın üstüne 55 lik mobilet arka teker dişlisi koydunuz yapacağınız direksiyonun arkasınada 11 lik mobilet kasnak dişlisi sabitlerseniz tam 5/1 oran oluyor arayada bi zincir çekip bunu güzel bi kasnak rulmanları ile tahtaya sabitlerseniz hem yağ gibi rahat hidrolik olur hemde 900 derece olur.

• elmde 2 tane o snopy lerin pedal takımı var aslında bunları kesip 3 pedal yapsam direkt içine potları koyup oynasam daha iyi olur çabuk kırılıyor onlar kırılasıya kadar oynarım bu arada yeni pedal yaparım
  • niyazix N kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    Eğer çok turlu potans işimi görürse dişli takımına ihtiyaç kalmaz.
    Gerçi onlarda direnci bir yere kadar diye düşünüyorum videoları da yok.
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    çok turlu potansiyometreleri ilk defa duyuyorum siz alcaksanız madem bi alın ne kadar dönüyor banada söyleyin bende alayım elektronikçi benden 6-7 km uzaktada önce bi kesinleşsin malzeme listemi yapayım öyle giderim bu pedal projesinden sonra devir göstergesi yapmayı düşünüyorum ama şuan henüz araştırma aşamasında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyon seti
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Takip
    sonuçlarını merakla bekliyorum.
    Devir saatini bulursan detaylı anlatım bir konu aç ben de yapacağım
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    aslında devir saati işini vumetre ile halletmeyi düşünüyorum sadece oyunun motor sesini açtığımız zaman müziksiz düzgün çalışır heralde

http://www.youtube.com/watch?v=KGfe9ldM9HU

videodaki ledleri daire şeklinde tahtaya sabitlesek üstünede devir saati kağıdı yapıştırsak olur diye düşünüyorum diğer analog devir saatlerinin yapılmış örnegi çok ama yapılışını yazmamışlar
    aslında pedalın yanına açacağımız bir deliğe potu sabitlesek (10 derece ölü bölgeyi hesaba katarak) dişli çarka gerek kalmaz ben öyle düşündüm hatta evde denedim çok iyi oluyor ama pedalla denemedim
  • samsint158 kullanıcısına yanıt
    resimde gösterdiğim yani sizinde söylediğiniz gibide olur ama 180 derecelik pot ile olmaz en fazla 90 derecelik pot lazım

• sürgülü potansiyometre diye bir parça buldum boylarıda değişiyor herhalde ama bilgi bulamadım bunlada yapılabilirmiş birisi söyledi

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/580818/d0de6a69-dfb8-4865-90c8-b664c29ac7ee.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsint158 -- 8 Mart 2014; 19:51:22 >
    Yayın içinden geçecek olan demir parça gaza yüklenince altından mı çıkacak

Yapmaya başlayın şimdiden bence yanlışı doğruyu öğrenelim biz tam yapalım
    Devir saatini android telefonun varsa WiFi ile gerekli ayarları yaptıktan sonra devir göstergesini kullanabilirsin.
    Aklıma ekstra şeyler sokuyon hangisini yapacam diye düşünüyorum sonra.
    Bu arada çok turlu potans 25 tl imiş.

Burada 9,31 KDV dahil. Arada ki farka bak yahu.
    http://www.direnc.net/COKTURLU-POTANSIYOMETRE,LA_321-2.html#labels=321-2
    Neyse dişli çarklara kaldı işimiz.
    Çok turlu olunca dönme derecesi mi artıyor yoksa sınırsız mı dönüyor ne oluyor bununla 900 derece elde etmek mümkün mü bu pot ile ?
  • samsint158 kullanıcısına yanıt
    bunlardan daha önce görmüştüm hiç aklıma gelmedi ya

bunlarla işimiz çok daha kolay olur
    en yakın zamanda bunlardan alırım bunlarla işin yarısı bitiyo hiç dişli döndürmeye gerek yok pedala bastımmı fren telini çektirir oda direnci çeker iş biter
    ilk defa duyuorum uygulamanın bi linki varmı peki ?
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    başka bi sitede aynı mavi renk çok turlu potansiyometre 10 tur 3600 derece yazıyor bu seferde bunu dişli ile azaltmayamı çalışcaz ahahahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyazix -- 8 Mart 2014; 23:43:13 >
    Bize 900 derece pot gerekmiyor şimdi dank etti kafama 900 sağa 900 sola çevrilebilecek toplam 1800 derecelik bir pot gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 9 Mart 2014; 0:18:54 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.