Şimdi Ara

Joystick ile Direksiyon seti. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
7
Favori
9.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: Giovannii

ya beyler ben gamepadi soktum dağıttım elimde 10 15 tane pot var 1 k dan 1m k y kadar ama hassasiyetlik hep aynı yani 1 k da aynı 1m k da hiç bir şey farketmiyor. birde direksiyon titremesini bendede yapıyor sbit değil direksiyon yani ve daha başka az bir şey direksiyon potunu çevirdiğimde direksiyon sürekli dönüyor yani az bir şey dönüp durmuyor yani gamepad ile direksiyon pek sıhhatli değil gaz fren debriyaj onlar halledilirde direksiyon sıkıntı. bakalım eğer kafayı çok bozarsak brezilyadan usb interface boardı sipariş edebilirim, adamlara mail attım ortalama teslimat süres, 45 gün dediler.

Alacağın zaman haber verirsin.

Konusunu görürsün zaten.

• @zeroplayer06 merhaba üstte verdiğiniz site kapanmış. Verdiğiniz dökümanla pedal ve vitesi yapacaktım. Tekrardan link verir misiniz? Profil olarak kestirsem demirci ne kadar para alır benden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DİSC0VERY

@zeroplayer06 merhaba üstte verdiğiniz site kapanmış. Verdiğiniz dökümanla pedal ve vitesi yapacaktım. Tekrardan link verir misiniz? Profil olarak kestirsem demirci ne kadar para alır benden?

site açık dns değiştirip deneyin birde site çalışmakta
  • @@55electronicdesign @zeroplayer06 @niyazix @samsint158 @Giovannii @Overclock Makinesi

H-shifter bitti. El frenide yaptım. Switch kullanmadim. Yeni havya aldım Cyber 936. Bilgisayarı satacağımi söylemiştim satmadim. Gamepad den 16 tuş çıktı 8 tanesi 6+1 vites ve el freni. 8 de boşta kalıyor.

Bugün klipsleri takip on kısmını boyamak kaldı.

Pedal konusunu tartismisiz simdi okuyorum ne kadar saçma düşünmüşüm piston falan ahaha Pedalı bu arkadaşın yaptığı biçimsiz dandik pedalın sisteminden yapacağım 4.22 den sonrasını izleyin -->http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DIMeNuBcri7Y&ved=0CC0QtwIwBzgK&usg=AFQjCNGnHU66RUf5uKHlnYM3-XhszSzqeg&sig2=mLOCPx4oKZuvykJffQJXng

Son olarak bu pedalı menteşe kısmı topugumun orda olmayacak araba gibi yukarıda kalacak mentşesi. Vites switchle uğraşmak yerine dibine 2 swich ve demirli sistemler çöpe atarak her vitesin dibine demir klips koydum gnd yi vites borusuna takip klipse sokunca vites geçmiş oluyor. Neyse daha fazla spoiler vermeeyim. Bugün yarin konusunu açarım.

Siz ne durumdasiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

@@55electronicdesign @zeroplayer06 @niyazix @samsint158 @Giovannii @Overclock Makinesi

H-shifter bitti. El frenide yaptım. Switch kullanmadim. Yeni havya aldım Cyber 936. Bilgisayarı satacağımi söylemiştim satmadim. Gamepad den 16 tuş çıktı 8 tanesi 6+1 vites ve el freni. 8 de boşta kalıyor.

Pedal konusunu tartismisiz simdi okuyorum ne kadar saçma düşünmüşüm piston falan ahaha Pedalı bu arkadaşın yaptığı biçimsiz dandik pedalın sisteminden yapacağım 4.22 den sonrasını izleyin -->http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DIMeNuBcri7Y&ved=0CC0QtwIwBzgK&usg=AFQjCNGnHU66RUf5uKHlnYM3-XhszSzqeg&sig2=mLOCPx4oKZuvykJffQJXng

Son olarak bu pedalı menteşe kısmı topugumun orda olmayacak araba gibi yukarıda kalacak mentşesi. Vites switchle uğraşmak yerine dibine 2 swich ve demirli sistemler çöpe atarak her vitesin dibine demir klips koydum gnd yi vites borusuna takip klipse sokunca vites geçmiş oluyor. Neyse daha fazla spoiler vermeeyim. Bugün yarin konusunu açarım.

Siz ne durumdasiniz ?

Tamda dün akşam bu konuyu araştırıyordum. Ben direksiyon için planımı yaptım.

10 tur pot alacağım. Pot, 10*360'tan 3600 derece dönecek demek. Yapacağım direksiyon 900 derece olacak. 3600/900=4. Bu nedenle 4:1 oranında kasnak ve kayış alacağım.

• Hocam merhaba ben samsint158. Nickimi değiştirdim.

@linyit43 hocam bu arada verdiğiniz linke giremiyorum yeniler misiniz? Bu arada konunuzu bekliyorum.
  • quote:

@@55electronicdesign @zeroplayer06 @niyazix @samsint158 @Giovannii @Overclock Makinesi

Siz ne durumdasiniz ?

Dostum verdiğin youtube linkini ben nedense açamadım bi el atarsan sevinirim. Aslında benimde uzun süredir aklımda ama şimdi pc mod projem var onun üzerinde çalışıyorum ama bunuda çıkarıcam aradan. Aslında benim aklımda arduino üzerinden yapma fikri var çünkü vites debriyaj direksiyon falan derken ben birde bir konsol yapmak istiyorum. Amma velakin bu konsol için bolcana tuş gerekli bu tuşlarda gamepadda yok. Direksiyon için 10 tur pot bence daha kullanışlı olur çünkü oyunda hassaiyeti daha güzel ayarlanabilir. Vitese gelecek olursak bende bir ara eski bir joystick vardı onu kırıp dağıtmıştım onun dibindeki yaylı sistem benim çok hoşuma gitmişti hani joysticki bırakınca eski pozisyonuna dönüyor ya ortalanıyor aynen o şekil şimdi burada anlatmakla olmaz ben onu solidworkse çizip resim atayım belki işinize yarar.

• Arkadaşlar, bende 2 gün önce direksiyon sistemini bitirmiştim. Bu konuya cevap yazacaktım, fakat paylaşmaya vaktim olmadı.
    Okullar tatil oldu herkes bu konuya yoğunlaştı sanırım. :)
    Direksiyonun resimlerini bu gece atmaya çalışırım videoyu da yarın sabah çekerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 2 Şubat 2015; 19:04:30 >
  • Buyrun gelin.http://forum.donanimhaber.com/m_102309939/f_//tm.htm

Bu arada pedal için -->https://www.youtube.com/watch?v=IMeNuBcri7Y
    4:22 den sonrasını izleyin.
  • quote:

Buyrun gelin.http://forum.donanimhaber.com/m_102309939/f_//tm.htm

Bu arada pedal için -->https://www.youtube.com/watch?v=IMeNuBcri7Y
    4:22 den sonrasını izleyin.

Benimde son durum şöyle

Joystick ile Direksiyon seti.

Buda tacometrem

yakında bitane el freni yapıcam oda şuna benziycek

• zeroplayer06 kullanıcısına yanıt
    Oh valla sağlam sistem. Kaliteli çevre birimleri + dfgt tadından yenmez. Bütçem olsa da bende dfgt+ h shifter yapsam. Uğraşacağım artık yapacak bir şey yok. Param olsa hiç beklemem malum öğrenciyiz. Takometreyi bi anlatsanız
  • quote:

Oh valla sağlam sistem. Kaliteli çevre birimleri + dfgt tadından yenmez. Bütçem olsa da bende dfgt+ h shifter yapsam. Uğraşacağım artık yapacak bir şey yok. Param olsa hiç beklemem malum öğrenciyiz. Takometreyi bi anlatsanız

dfgt yi ben aldığımda 200 tl gibi bişeydi şimdi 350 400 e satıyorlar ben alırken 200 ü baya zorlanarak verdim ama set bence 400tl etmez kesinlikle

tacometre için ilk önce hangi oyunu oyniyacağını soriyim sonra anlatıyım her oyun için farklı çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeroplayer06 -- 4 Şubat 2015; 20:45:19 >

• Live for speep oynayacağım.
  • quote:

Live for speep oynayacağım.

lfs ve rfactor aynı tacometreyi kullanıyo sanırım ama biraz daha uğraştırıyo bu oyun için telefonunuza idisplayi indirin full olanını play storede paralıdır ama googledan biraz arayınca bulabilirsiniz bilgisayarada bu programı kurcaksınız LİNK bu program elinizdeki telefonun sizin pcnizin 2. ekranı olarak çalışmasını sağlıyor buna benzer başka programlarda var ama bu program telefonu usb ile pcye bağlayıpta kullanmanıza olanak sağlıyor wifi den kullanırken iyi bir router yada modeminiz yok ise görüntü laglı (gecikmeli)geliyor bunun için usb den kullanmanızı tavsiye ederim.

ilk önce programı indirin
    LFS 6F için LİNK
    LFS 6E için LİNK
    Oyunun kurulu olduğu klasörün içindeki cfg.txt adlı dosyayı notpad ile açıp vereceklerimi bulup sizinkilerle değiştiriyosunuz
    OutSim Mode 2
    OutSim Delay 1
    OutSim IP 127.0.0.1
    OutSim Port 51223
    OutSim ID 0
    OutGauge Mode 2
    OutGauge Delay 1
    OutGauge IP 127.0.0.1
    OutGauge Port 51223
    OutGauge ID 0
    bunu yaptıktan sonra LFS.exe nin masa üstüne kısayolunu atın attığınız kısayolun özelliklerine girip hedefin sonuna /insim=29999 ekleyin böyle olacakhttp://i.hizliresim.com/QJ2dGk.jpg
    SIM_Monitor.exe yi çalıştırın oyuna girin "Z" tuşuyla tacometreyi açıp kapatabilirsiniz
    tacometreyi idisplayin oluşturduğu 2. ekran olan tabletinize yada telefonunuza sürükleyin tacometre küçük veya büyük geldiyce çözünütlük ayarı için indirdiğiniz SIM_Monitor adlı klasörün içinde SIM_Monitor.INI
    dosyası olacak onu not pad ile açın Xsize ve ysice olacakhttp://i.hizliresim.com/QJ2jGA.jpg x size genişlik y size yüksekliktir kendi ekranınızın boyutuna göre ayarlıyabilirsiniz kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeroplayer06 -- 5 Şubat 2015; 3:26:39 >

• zeroplayer06 kullanıcısına yanıt
    LFS dashboard indirdim. cfg yi yaptım çok fena lagli geliyo. USB bağlayıp deneyeyim bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

LFS dashboard indirdim. cfg yi yaptım çok fena lagli geliyo. USB bağlayıp deneyeyim bakalım.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hwk.lfsdashboard&hl=tr burdakinimi kullandınız burdakini kullandıysanız cfg yi nasıl yaptınız acaba ben beceremedim

Edit:Hocam hallettim olmamasının sebebi lfs nin sürümlerinde farklılı program varmış yukardaki yarım bıraktığım yorumda açıkladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeroplayer06 -- 5 Şubat 2015; 3:27:27 >

• Arkadaşlar gaz fren debriyaj pedallarına potansiyometreyi bağladıktan sonra başlangıç ve bitişini nasıl ayarlıyoruz. Yani nerde başlayıp nerde duracağını nasıl ayarlarız. Pot lar galiba 180 derece dönüyor ama pedallarda 40-50 derece dönecek.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.