Şimdi Ara

Joseph Goebbels zekası hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2. dünya savaşını büyük ölçüde yönlendşiren insan olalan goebbelsin kısa hayatı:

1921 yılında Heidelberg Üniversitesi'nde 18. yüzyıl romantik draması üzerine yazdığı tezle felsefe doktorasını tamamladıktan sonra, 1922'de 1923'te banka memuru ve borsacı olarak çalıştı. Savaşın ilk ve en istekli savunucularından olan Goebbels Alman halkını büyük ölçekli bir askeri çatışmaya hazırlamak için elinden gelen her şeyi yaptı. II. Dünya Savaşı sırasında diğer nazi liderleri ile değişen ittifaklar kurarak gücünü ve nüfuzunu artırdı. 1943'te Hava Savaşı Sivil Savunma Önlemleri Reich Müfettişi oldu. 1943 yılı sonlarında savaşın Almanya aleyhine dönmesinden sonra propagandalarını artırdı.
    Goebbels savaşın son yıllarında ilan edilen topyekün savaş projesinin de mimarıdır. 25 Eylül 1944'te Büyük Berlin bölgesinde Deutscher Volkssturm komutanı oldu. Goebbels son ana kadar Hitler ile Berlin'de kaldı. Hitler'in intihar etmesinin ardından 1 günlüğüne Üçüncü Reich'ın Şansölyeliğini yaptı. Son saatlerinde karısı Magda Goebbels önce altı çocuğunu zehirleyerek öldürdü. Kısa süre sonra Goebbels önce karısını sonra da kendisini vurdu. Karısının ve kendisinin cesetleri vasiyeti üzerine yakıldı.

birşeyler eklemek isteyen varsa bilgi paylaşımı yapalım.

• Baştan yanlış kişi ve kişilik ve varsa zeka, Hitler'in yanında olmak kimseye şeref kazandırmaz. Çocuklarını öldürmek nasıl sapık bir zeka? Zekanın tanımları arasında çocuklarını öldürmek yoktur.
  • 2004 Yapımlı Der Untergang isimli filmde bu karakter ve ailesi mevcut, o sahne çok kötüydü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Baştan yanlış kişi ve kişilik ve varsa zeka, Hitler'in yanında olmak kimseye şeref kazandırmaz. Çocuklarını öldürmek nasıl sapık bir zeka? Zekanın tanımları arasında çocuklarını öldürmek yoktur.

Ben zekanın doğru ya da yanlış olarak değerlendirilmesini uygun bulmuyorum. Birtakım kararlar vardır ve bu kararların sonucu oluşan olaylar vardır. Kimse buna doğru ya da yanlış diyemez. Özellikle de o döneme göre.
    Mesela genç bir çocuk okuldan kaçmıştır kız arkadaşıyla. Size göre kötü bir davranış olabilir fakat kız arkadaşıyla ilişkisini yükseltmek iyi bir davranıştır. Demem o ki her kararın sonucu iyi ve kötüyü birlikte oluşturduktan sonra onu iyi ya da kötü diye ayırmak olamaz, saçmadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• katılıyorum sonuç itibari ile adam nekadar kötü işlerin içindede olsa zekası sayesinde bu işi başarmıştır belki 10 yılı etkilemiştir bu zeka ama bu süre içinde istedikleri amaca ulaşmışardır akıl almaz bir hitler sevgisinde goebblesin büyük rolü vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner103

katılıyorum sonuç itibari ile adam nekadar kötü işlerin içindede olsa zekası sayesinde bu işi başarmıştır belki 10 yılı etkilemiştir bu zeka ama bu süre içinde istedikleri amaca ulaşmışardır akıl almaz bir hitler sevgisinde goebblesin büyük rolü vardır

Katılıyorum. Mesela siz bana katılarak beni mutlu ettiniz, teşekkür ederim. Bu iyi bir davranış olsun. Gelin görün ki bu mesajı atana kadar zamanınızı boşa öldürdünüz. Bu da kötü bir davranıştır. Şimdi siz burada neye göre iyi ya da neye göre kötü sıfatını yakıştırabilirsiniz ki? Zaten her olayın veya durumun kesinlikle iyi ve kötü sonuçları var. Tutup da bu iyi, bu da kötü tutumu tamamen kabul edilemez. Saçmalıktır.

• Katılmıyorum.
    Şayet bir kişi gelişen olaylar sonucunda ( hadi Almanyayı ve Alman ulusunu katmayım işin içine ) kendisini ve eşi-çocuklarını öldürmüşse, ( olayın ahlaki vs. diğer yanlışlıklarına girmeden ) zekanın en belli başlı özelliklerinden olan akıl yürütme ( eski deyimle muhakeme etme ) yeteneği o kişide nerdeyse yok demektir.
    Doğru veya yanlış olarak sınıflandırmadan bunu kast etmiştim yazdığımda, Goebbels yukardaki yazdığım kapsamda zeki birisi değildi ve kötü bir örnek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Başarısız kimdir
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyide konuda bir zeka belirten hikaye,bilgi yokki,araştiripmi bilgi edinip,yorum yapalim,eger oyleyse konunun geregi ne.Boş konu olmuş.

• quote:

Katılmıyorum.
    Şayet bir kişi gelişen olaylar sonucunda ( hadi Almanyayı ve Alman ulusunu katmayım işin içine ) kendisini ve eşi-çocuklarını öldürmüşse, ( olayın ahlaki vs. diğer yanlışlıklarına girmeden ) zekanın en belli başlı özelliklerinden olan akıl yürütme ( eski deyimle muhakeme etme ) yeteneği o kişide nerdeyse yok demektir.
    Doğru veya yanlış olarak sınıflandırmadan bunu kast etmiştim yazdığımda, Goebbels yukardaki yazdığım kapsamda zeki birisi değildi ve kötü bir örnek.

Zeki olup olmadığını tartışamayız. Bana göre çok doğru bir hareket yapmış. Cinnet anı gibi durumlarda insan kendisinden geçebiliyor veya psikolojik baskı sonucunda bu tür hareketlerde bulunabiliyor. Gayet normal bir durum. Her olayın sonunda mutlaka doğru ve yanlışlar oluştuğu için bir veri doğru ya da yanlış olarak nitelendirilemez. Neye göre, kime göre doğru? Başta felsefeye aykırı.

• Zeki insanlar cinnet geçirmezler!
  • quote:

Zeki insanlar cinnet geçirmezler!

Sayın arkadaşım ben zaten zeki insanlar cinnet geçirir demedim. Yazdıklarımı oku, dogmatizmden vazgeç.

• Peki.
  • Zeki bir insan olsaydı, nirvanası, kan ve gözyaşı değil, hümanizm olurdu. Zeki'den çok "deli" demek daha doğru.
  • quote:

Peki.

Size şunu da belirtmek isterim yeri gelmişken. 6 çocuğunuz var ve o dönemde diktatörsünüz. İtibar kaybettiniz ve her şey üzerinize geliyor. Evinizden başka gidecek yer yok, çaresizsiniz. Sonunuz kesin ölüm. Şimdi soruyorum size, birçok kişi tarafından canice işkence edilip öldürülmek mi istersiniz (Eşinize ne yapacaklarını siz düşünün.) yoksa kafanıza sıkıp acısız ölmek mi? Adam son çıkışlarını karısı ve çocuklarını acısız bir şekilde öldürerek bitirmiş. Bu davranış iyi mi kötü mü? Lütfen empati.

• Belli bir kitleyi belli amaç uğruna yönlendirmeyi başarmak kolay birşey değil, liderlik konusunda bell potanslyele sahip birisiymiş, intihar etmesi zekası konusunda bunun aksini göstermez diye düşünüyorum veya cinnet geçirmesi, manevi buhran herşeye sebep olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Wild Bunch

quote:

Peki.

Size şunu da belirtmek isterim yeri gelmişken. 6 çocuğunuz var ve o dönemde diktatörsünüz. İtibar kaybettiniz ve her şey üzerinize geliyor. Evinizden başka gidecek yer yok, çaresizsiniz. Sonunuz kesin ölüm. Şimdi soruyorum size, birçok kişi tarafından canice işkence edilip öldürülmek mi istersiniz (Eşinize ne yapacaklarını siz düşünün.) yoksa kafanıza sıkıp acısız ölmek mi? Adam son çıkışlarını karısı ve çocuklarını acısız bir şekilde öldürerek bitirmiş. Bu davranış iyi mi kötü mü? Lütfen empati.

Çok şakacısınız!
    Peki, demişsem tartışmayı uzatmak istemediğimden yoksa başka bir anlamı yok.
    Verdiğiniz somut eylem üzerinden devam edeyim, daha rahat olur benim için.
    Bir kere şunu söyleyim açıkça üzerinizde biraz Türkiye ve çokça da macera kitabı etkisi var galiba. Kızılordu değil belki ( gerçi Kızılordunun da kabul görebilecek nedenleri vardı, ayrı tartışma konusu ) ama Batıya teslim olabilirdi. Hadi kendisi Almanyayı teslim edeyim diyemesin ideolojik nedenlerden ama en azından eşini ve çocuklarını rahatlıkla kurtarabilirdi.
    Eşine ve çocuklarına hiç birşey olmazdı merak etmeyin, Nazi partisinin Batıya teslim olan bir sürü üst düzey bürokrat vs. 'si, kısa sürelerle hapiste yattılar.
    Hapis yatanların ben evde yokken karıma tecavüz ettiler gibi şikayetlerini duymadım.
    Bu kadar keyfi empati yapmasını istemeyin insanlardan! Peki bende sizden empati kurmanızı isteyim; kendinizi suçsuz, günahsız 6 çocuğun yerine koyun, ne hissederdiniz?
    Siyasal olayları ve bu olaylar içinde insanın yerini birbirine karıştırmayın. O 6 çocuk için her zaman çıkış yolu bulabilirdi babaları.
    Cinnete kadar giden yol kısa değildir, ve her zaman bir çıkar yol vardır, kendisi için olmazsa en azından çocuklar için.
    Saddam,Kaddafi, Mübarek, en yakından verilebilecek bu örneklerde hangisi eşini ve çocuklarını öldürdü?
    Yukardaki yaklaşımımı doğru buluyorum. Bu türden Cinnete giden yolda bir çıkış bulamayan kişiler zeki insanlar değillerdir!

• quote:

Orijinalden alıntı: waitisova'Blazac

Belli bir kitleyi belli amaç uğruna yönlendirmeyi başarmak kolay birşey değil, liderlik konusunda bell potanslyele sahip birisiymiş, intihar etmesi zekası konusunda bunun aksini göstermez diye düşünüyorum veya cinnet geçirmesi, manevi buhran herşeye sebep olabilir

Hiç anlaşamıyoruz.
    Bende TC'ye Başbakan olurum, sizde!
    Toplumun ne olduğunu kabullenmek ve ona göre davranmak yeterde artar bile.
    Haa, birde insanın kabul etmiyeceği birçok şey yapmak gerekebilir.
    Sizi bilmem ama benim için bu ülkeye Başbakan olmak zeka kanıtı değildir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: waitisova'Blazac

Belli bir kitleyi belli amaç uğruna yönlendirmeyi başarmak kolay birşey değil, liderlik konusunda bell potanslyele sahip birisiymiş, intihar etmesi zekası konusunda bunun aksini göstermez diye düşünüyorum veya cinnet geçirmesi, manevi buhran herşeye sebep olabilir

Hiç anlaşamıyoruz.
    Bende TC'ye Başbakan olurum, sizde!
    Toplumun ne olduğunu kabullenmek ve ona göre davranmak yeterde artar bile.
    Haa, birde insanın kabul etmiyeceği birçok şey yapmak gerekebilir.
    Sizi bilmem ama benim için bu ülkeye Başbakan olmak zeka kanıtı değildir.

en azından bana sürekli muhalefet olacaksanız bu durum üzerine ortak bir payda inşa edebiliriz

başbakan olma konusunda mendersin sözüydo sanırım odunu koysam o da seçilirdi diyordu, biraz şartlara da bakmak lazım, zor durumdaki kitle sizi umut olarak görüyorsa odunu da başbakan seçerler, ama 5enel olarak dediğiniz gibi kitlenin niteliklerini kabullenip içselleştirip bunları çerçeve haline getirmek sizi onlrdan biri yapar, kitlenin sizi onlardan biri olarak görmesi de oy akışını size çevirir, ama, amaları severim işin rengi bu noktda değişir hep asıl mesele liderliğin gösterileceği an bundan sonra başlıyor, sizin seçmenleri idare etmeniz lazım onları dinamik taban olarak tutmanız lazım, chp mhp varken 2002de birden akp ortaya çıkı ve bu iki partinin oynak tabanını kendine çekti ve o yıldan beri esneme payları dışında pek kayıp yaşamadı ya da kayıpları telafi etmesini bildi adam, bunlarla birlikte seçmenler içindeki farklı fikirleri birarada tutmak tabi aykırı fikirleri etkisiz eleman olarak diğer seçmenlerde olumsuz etki olmadan idare etmek bla bla bla hocam çok ince detaylar var bence

• Bakalım, çok değil 6-7 yıl sonra Başbakanın zekasının tüm tablosu iyice gözler önüne serildiğinde " zeki " diyebilecekmisiniz?
    Geçmiş 10 yılda dile getirenler oldu, ama gerçeğin toplum tarafından da kavranması biraz daha zaman alacak.
    Vehbi Koç'un hayatını anlattığı kitabında bir lafı vardır " Siyasetten çok kişi zengin oldu, partileri iktidardan düşünce 10 yıl bile geçmeden yok oldular " gibi bir şeydi.
    Vehbi Koç'mu zeki yoksa bu " siyasi zenginler " mi sizce?
    Neyse benden bu konuya bu kadar, uzun yazmayı sevmiyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 16 Mart 2014; 2:29:30 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Wild Bunch

quote:

Peki.

Çok şakacısınız!
    Peki, demişsem tartışmayı uzatmak istemediğimden yoksa başka bir anlamı yok.
    Verdiğiniz somut eylem üzerinden devam edeyim, daha rahat olur benim için.
    Bir kere şunu söyleyim açıkça üzerinizde biraz Türkiye ve çokça da macera kitabı etkisi var galiba. Kızılordu değil belki ( gerçi Kızılordunun da kabul görebilecek nedenleri vardı, ayrı tartışma konusu ) ama Batıya teslim olabilirdi. Hadi kendisi Almanyayı teslim edeyim diyemesin ideolojik nedenlerden ama en azından eşini ve çocuklarını rahatlıkla kurtarabilirdi.
    Eşine ve çocuklarına hiç birşey olmazdı merak etmeyin, Nazi partisinin Batıya teslim olan bir sürü üst düzey bürokrat vs. 'si, kısa sürelerle hapiste yattılar.
    Hapis yatanların ben evde yokken karıma tecavüz ettiler gibi şikayetlerini duymadım.
    Bu kadar keyfi empati yapmasını istemeyin insanlardan! Peki bende sizden empati kurmanızı isteyim; kendinizi suçsuz, günahsız 6 çocuğun yerine koyun, ne hissederdiniz?
    Siyasal olayları ve bu olaylar içinde insanın yerini birbirine karıştırmayın. O 6 çocuk için her zaman çıkış yolu bulabilirdi babaları.
    Cinnete kadar giden yol kısa değildir, ve her zaman bir çıkar yol vardır, kendisi için olmazsa en azından çocuklar için.
    Saddam,Kaddafi, Mübarek, en yakından verilebilecek bu örneklerde hangisi eşini ve çocuklarını öldürdü?
    Yukardaki yaklaşımımı doğru buluyorum. Bu türden Cinnete giden yolda bir çıkış bulamayan kişiler zeki insanlar değillerdir!

Çok dogmatiksiniz, kendi fikriniz dışında hiç bir şeyi kabul etmiyor ve üstüne aşağılıyorsunuz. Kendimi o an masum çocuğun yerine koydum. Gayet de doğru bir hareket. O kalabalık karşısında acı çekerek ölmeyeceğim ne malum? O an en doğru hareket budur. Dönemin koşullarını bilmeden atıp tutmanıza iyi güldüm. Nereden bilecek acı çekmeyerek öleceğini? Mursi, Kaddafiyi örneklemişsin de acaba onlar çocuklarının yanına gitmek için vakit buldu mu? O an orada her şey çok ani gelişti.
    Madem bu hareketlere bakarak zeki olup olmadığını tartışıyoruz, o zaman siz de farklı fikirlere açık olmadığınız için zeki değilsiniz. Zeki insanlar fikirlere saygılıdır. Ne yazık ki sizde bundan eser yok. Gelin bunu da bir sonuca bağlayın. O insan felsefe doktorasını almış, belli bir yerlere gelmiş insan. O anda da karısıyla ve çocuklarıyla arasında ne geçti, ne konuştular(belki kendileri ölmek istedi.) bilmiyoruz. Tarihi de dönemine göre incelemezseniz böyle değişik durumlara düşersiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.