Şimdi Ara

jitem var mi yok mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gazetelere ne zaman goz atsam, ne zaman kose yazilarini okusam hep ortalikta bir jitem muhabbeti almis basini gidiyor

jitem nedir ? sizce gercekten boyle bir yapilanma var mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

JİTEM Var mı Yok mu?

Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (JİTEM), 1990'ların başlarında kurulmuş tartışmalı bir Türk istihbarat birimiydi. JİTEM'in varlığı ve faaliyetleri uzun yıllardır tartışma konusu olmuştur.

JİTEM'in Varlığı

Resmi kayıtlara göre JİTEM, 1995 yılında kapatılmıştır. Ancak bazı iddialara göre, JİTEM'in kapatılmasının ardından faaliyetlerine farklı bir isim altında devam ettiği öne sürülmektedir.

JİTEM'in Faaliyetleri

JİTEM'in Kürt ayrılıkçılarına ve diğer terör örgütlerine karşı mücadele etmekle görevlendirildiği iddia edilmektedir. Ancak örgütün yargısız infazlar, zorla kaybetmeler ve işkence gibi insan hakları ihlalleri yaptığı yönünde iddialar da mevcuttur.

JİTEM Hala Aktif mi?

JİTEM'in resmi olarak kapatılmış olsa da, bazı grupların örgütün hala aktif olduğuna inandığı belirtilmektedir. Ancak bu iddialar henüz kesin olarak kanıtlanmamıştır.

Sonuç

JİTEM'in varlığı ve faaliyetleri konusunda resmi kayıtlarda açık bir bilgi bulunmamaktadır. Tartışmalı iddialar ve sınırlı kanıtlar mevcuttur. JİTEM'in halen aktif olup olmadığı sorusu ise halen yanıtlanmamış bir sorudur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence var.
  • bizzat şırnakta görev yapmış bir polis jitem yoksa biz tutukladıklarımızı kime veriyorduk dedi geçen gün bana
  • Resmen var olmayan, elemanlar düzgün çalışsaydı resmiyet kazanabilme potansiyeli olan ama kişisel çıkarların önplana çıktığı bir birim olduğu için zararın neresinden dönsek kardır denerek lav birimdir.
    Jit olarak istihbarat birimleri görevlerine devam etmektedir tabi jitem kadar aktif ve başlarına buyruk değillerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 20 Ocak 2010; 22:45:11 >
  • 2-3 yıl önce bir göl kenarındaki tesislere gitmiştik ailecek. -adını vermiyorum gölün- Biraz tenha bir yerdi. Bizim ayrılacağımızdan 2 gün önce jitemciler geldi grup olarak. Eğlence düzenlediler filan. Bizzat şahidim yani. Birde yazılar filan asmışlar jitem diye etrafa.Şaşırmıştım o zaman niye ulu orta yazı astılar diye ama bilmiyorum artık. Hatta içlerinden bikaçı içkiyi abartıp masalar üzerinde göbek atmaya varan hareketler yapmıştı. Bende cep telefonumla kaydetmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

2-3 yıl önce bir göl kenarındaki tesislere gitmiştik ailecek. -adını vermiyorum gölün- Biraz tenha bir yerdi. Bizim ayrılacağımızdan 2 gün önce jitemciler geldi grup olarak. Eğlence düzenlediler filan. Bizzat şahidim yani. Birde yazılar filan asmışlar jitem diye etrafa.Şaşırmıştım o zaman niye ulu orta yazı astılar diye ama bilmiyorum artık. Hatta içlerinden bikaçı içkiyi abartıp masalar üzerinde göbek atmaya varan hareketler yapmıştı. Bende cep telefonumla kaydetmiştim.

şu an cidden yk olsaydı bile öyle gereksiz bi şaklabanlığı asla yapmazlar.
  • quote:

2-3 yıl önce bir göl kenarındaki tesislere gitmiştik ailecek. -adını vermiyorum gölün- Biraz tenha bir yerdi. Bizim ayrılacağımızdan 2 gün önce jitemciler geldi grup olarak. Eğlence düzenlediler filan. Bizzat şahidim yani. Birde yazılar filan asmışlar jitem diye etrafa.Şaşırmıştım o zaman niye ulu orta yazı astılar diye ama bilmiyorum artık. Hatta içlerinden bikaçı içkiyi abartıp masalar üzerinde göbek atmaya varan hareketler yapmıştı. Bende cep telefonumla kaydetmiştim.

onlar makra yapmış. jitemci olduklarını zannetmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Sizce hala umut var mı?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jitem ille de jitem emret uğruna dağları aşıp gelem
  • quote:

niye jitem diye yazı assınlarki
  • Makara uğruna yazı hazırlayacaklarını zannetmiyorum. Jitemci olduklarını biliyorum arkadaşlar. Hem yazı içerdeydi hemde tahmin ettiğiniz kadar büyük değildi. Belki önemsememişlerdir. Bilmiyorum bana da garip gelmişti o zaman.
  • Siirt pervarinin ücra köşesinde yaptım askerliğimi gözetleme tepesinde gece çavuşuydum ismi lazım olmayan terk edilmiş eski köyde el fenerleri fark etmiş mevzinin birindeki asker kardeşlerim çağırdılar gece görüşler ile bakıyoruz büyük bir hareketlilik var iki tarafda birşeyler verip bir şeyler alıyor hemen termal kamereya geçtim termal kamera çavuşu benim devrem beraber bakıyoruz tabi görüntü daha net termal kamerada birde takas var gerçekten ama anlma veremiyoruz bir yandanda baskın mı planlıyorlar acaba diye düşünüyoruz gece görevli astsubaya gittim raporumu verdim on yada onbeş dakkika sonra geldi bu astsubay yanıma ve dediki " Oraya odaklanmayı bırakın herhangi birşey yok öyle bilin, mevzideki nöbetçilerede söyle diğer tarafları kontrolünü artırsınlar"

Jitem vardı sonradan çok açık verildi başına buyrukluk yaşandı hala varmı lav edildimi orasını bilmiyorum.

• Bu Jitem ne tam olarak ya Bordo Bereleliler gibi mi?
  • Devletin geleceği için çalışan istihbarat teşkilatlarını kötü bir şeymiş gibi gösterenleri kınıyorum. Bu konudaki ilk ve son sözüm budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Bu Jitem ne tam olarak ya Bordo Bereleliler gibi mi?

jandarma istihbarat ve terörle mücadele
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hocam?

jitem ille de jitem emret uğruna dağları aşıp gelem

• quote:

Orijinalden alıntı: turkoyuncu

Devletin geleceği için çalışan istihbarat teşkilatlarını kötü bir şeymiş gibi gösterenleri kınıyorum. Bu konudaki ilk ve son sözüm budur.

işte bu etiketin arkasında dönen dolapları fark edince ortaya cia in hollywood filmleri gibi ortaya "Medal of honor" nidaları atılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.