Şimdi Ara

Jip Özentiliğinde Son Nokta..!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halk olarak malesef bazı imkansızlıklar içerisindeyiz ve bu imkansızlıklar da farklı noktalardan patlak veriyor..Gezerken gördüğüm bir ilan bunun en açık kanıtı..Gösteriş meraklısı bir sahip ve onun nacizane arabası..Buyrun yorum sizin..

• Ne alaka?

Tavan barları eşya taşımak vs.. için kullanılır genelde mesela bnm arkadaşımın 307'sinde vardı bizim Sörf Boardlarını taşımak Yelken direklerini bağlamak için kullanıyorduk.

Jiple ne alaka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Ne alaka?

Tavan barları eşya taşımak vs.. için kullanılır genelde mesela bnm arkadaşımın 307'sinde vardı bizim Sörf Boardlarını taşımak Yelken direklerini bağlamak için kullanıyorduk.

Jiple ne alaka?

Araçtaki diğer aksesuarlardan da anlarsınız ki bu araçtaki port bagaj hiç de öyle sizin dediğiniz gibi masum bir amaca hizmet etmiyor..Sizin söylediğiniz duruma benzer bir kullanım nedeniyle kendi aracımızda da port bagaj var.. Bu ihtimali göz önüne alarak mesaj yazdım merak etmeyin..
  • pardon olay nedir göremedim de?
  • hiç bişey anlamadım.

• O halde ben size şöyle ifade ediym..Sizce de "otomobil" sınıfında bir araçta port bagaj kullanılması anormal değil mi?? Yoksa bu tarz ayrıntılara takılan sadece ben miyim ?? Benim fena halde gözümü tırmaladı..
  • Megane hatchback kasa sade vede sahibi üstüne bir bar koymuş nevar ki bunda.Arabanın altını üstünü plastik koruma kaplatsa 40 cm yay koysa arkasına çeki önüne korumabarı koysa tamam diycemde bunda bişey yok ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracın orasına burasına absürt modifiyeler yapacağına belkide ihtiyacını karşıladığı için koymuştur sahibi.
    çokta yadırgayıp gösteriş meraklısı dememek lazım bence
  • Hepinizin fikrine saygı duyarım ama malesef ben sizin kadar iyi niyetli olamadım sanırım..Zira aracı gördüğümde ilk aklıma gelen at ve kelebeğin bir arada kullanıldığı son derece terbiyesiz bir söz öbeği oldu..
  • Her tavan barı takılı araç 4x4 sınıfı ile ilişkilendiriyorsa bizim iki araçta da bar yok o zaman onlar da 4x4 sayılmayıp binek mi sayılıyor?

O fotoğrafa bakıp o mantığı yürüttüğüne göre benim bu kurduğum mantığın da kahabati olmamalı.
  • hb araçların tavanlarında yasaklansın o zaman yük taşımak
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Her tavan barı takılı araç 4x4 sınıfı ile ilişkilendiriyorsa bizim iki araçta da bar yok o zaman onlar da 4x4 sayılmayıp binek mi sayılıyor?

O fotoğrafa bakıp o mantığı yürüttüğüne göre benim bu kurduğum mantığın da kahabati olmamalı.

Estğ. Belli ki bugün şamar yeme günündeyim.. Tek derdim görüntü..Yakışıyor mu Allah aşkına binek araçlara bu tarz aksesuarlar?? Aynı manzarayı bir kaç hafta önce Getz'de de gördüm..Canıma tak etmiş olacak ki konu açtım ancak sanırım bir çoğunuzla hem fikir değiliz..

• Aracın Renault Megane olması da acımasızca eleştirilmesinde pay sahibidir, vurun:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Her tavan barı takılı araç 4x4 sınıfı ile ilişkilendiriyorsa bizim iki araçta da bar yok o zaman onlar da 4x4 sayılmayıp binek mi sayılıyor?

Estğ. Belli ki bugün şamar yeme günündeyim.. Tek derdim görüntü..Yakışıyor mu Allah aşkına binek araçlara bu tarz aksesuarlar?? Aynı manzarayı bir kaç hafta önce Getz'de de gördüm..Canıma tak etmiş olacak ki konu açtım ancak sanırım bir çoğunuzla hem fikir değiliz..

Sümme haşa, ne şamarı? Burada şamarlık bir durum varsa forumun bir kısmını zaten arabanın arkasına bağlayıp arenada gezdirir gibi sürüklemem lazım.
    Belki şöyle bir antitez oluşturabiliriz; aracın sahibi evli ise, eşi de büyük bir araç kullanamıyorsa, lakin genelde ekstra bagaj gerektiren aktivitelere sahiplerse (kayak, yelken, doğa sporları, geziler vs.), üstüne bir de bütçelerine en uygun araba bu tarz bir araçsa, ben ortada bir yanlış göremiyorum. Bir de bu açıdan bakmak lazım.

• hatchback araclarda tavan barı kullanıslı olabilir zira bu kasaların bagajları bayagı bir kücük oluyor (kendi aracımdan biliyorum) uzun yolda ekstra bagaj ihtiyacını bu sekilde karsılamak en mantıklısı ve bircok araca da görünüm olarak yakısıyor. garipsenecek bir durum göremedim acıkcası.
  • Türkçe de JİP diye bir kelime varmı?

Ben CİP diye biliyorum ama...
  • Adamın sosyal faaliyetleri, spor aktiviteleri, taşıyacağı yükü, kanosu, çadırı varmış, ne güzel...

Darısı arabasına ömrü boyunca işe gidiş geliş tek kişi boş bagajla binenlerin başına...
  • quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Türkçe de JİP diye bir kelime varmı?

Ben CİP diye biliyorum ama...

Türkçe sözcüklerin başında "j" harfi bulunmaz. "Jip" İngilizceden ödünçleme bir sözcüktür ancak halkın günlük kullanımı sonucu bu kelime "cip" olarak da telaffuz edilmektedir.("j" ve "c" seslerin çıkış yerlerinin aynı olması bunu doğurmuştur.) Türkçe'ye uygunluğu ve geçmişten günümüze sirayet eden dil özellikleri neticesinde değerlendirirsek "cip" olarak yazmak ve kullanmak daha doğrudur haklısınız. Ancak bu ve bunun gibi farklı kullanımları da kabul edilen bir çok sözcük var. Bunu da malesef ortak bir yazım klavuzumuzun olmamasına bağlayabilirsiniz. Şuan 12 ayrı yazım klavuzu vardır ve bunların her biri ayrı telden çalmaktadırlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 19 Mart 2010; 14:20:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Adamın sosyal faaliyetleri, spor aktiviteleri, taşıyacağı yükü, kanosu, çadırı varmış, ne güzel...

Darısı arabasına ömrü boyunca işe gidiş geliş tek kişi boş bagajla binenlerin başına...

Haklı olabilirsiniz..Aracın Osmaniye'den satışa çıkarılmış olduğunu görmek ön yargılı düşünmeme neden olmuş olabilir..Bu da bir ihtimaldir ancak ben yine de süs için yaptırdığını düşünüyorum..
  • hazır konu tavan barından acılmısken bu sekilde aracın tavanında ne kadar agırlıkta yük tasınabilir acaba yani valizleri felan atabilir miyiz buraya yoksa tek parca boyut olarak büyük agırlık olarak fazla gelmeyen esyalar mı konur? bir de portatif (elips seklinde) bagajlar oluyor bunlar ile mi kullanılıyor bu port bagaj eklentisi.
    internetten fiyatlarına baktım da cok da uygun birsey degil hani (500 tl civarında)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.