Şimdi Ara

Jetta 1.2TSI yakıt tüketimi verisi.Marmaris-İzmir-Marmaris. 1depoyla 1000km yapar bu araba. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
7.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Batistuta

Merhaba. Konunuz hoşuma gitti çünkü bende Temmuz ayında İzmir Bornova'dan Marmaris'e gidip gelmiştim. Araç 1.2Tsi 110hp eu6 Skoda Yeti. Ben 5.7 yakmıştım. Giderken 2 kişi, sabah ve klima son 1 saat hariç kapalı, Dönüşte akşamüstü klima 4 saat boyunca açık ve 4 kişiydik. Hızda 90-110 arası gezdi benimde. Dediğiniz gibi uzun yolda 6. viteste 90la giderseniz ki bizde bebek var ben 100ü geçmem, çoğu uzun yolda çok rahat 5lt'yi geçirmeden gezebiliyorum.
    Teşekkürler. Kısaca bu 1.2tsi için uzunyolda yol şartlarına göre 5-6lt arasında bir tüketimi var diyebiliriz. Bence gayet makul bir değer. MTV si zaten şaka gibi 180tl miymis neymiş 6 aylık.

Araba tam bir ekonomi ve iktisat arabasi her yönden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

İyi günlerde kullanın. Mqb ye göre yol tutuşunu daha çok beğeniyorum. Sciroccoda da aynı alt yapı var. Golf 7 ile viraj kasınca bir yere kadar iyi tutuyor. Ama bir yerden sonra korkutucu şekilde kopuyor. Jetta ve Sciroccoda durum böyle değil.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler. Aracı sakar geçidindeki virajlarda biraz denedim. Açıkcasi normalde önden çekişli olduğu icin önden kizaklamasini beklerdim ama şaşırtıcı bir şekilde ön tarafi pek birakmadi. Limitleri aşıldığında arkadan bırakmaya basliyor ama onda da esp devreye girip şeride sokuyor zaten. Güzel ayarlamislar yürürünü.

Jetta 1.2TSI yakıt tüketimi verisi.Marmaris-İzmir-Marmaris. 1depoyla 1000km yapar bu araba.

Jetta 1.2TSI yakıt tüketimi verisi.Marmaris-İzmir-Marmaris. 1depoyla 1000km yapar bu araba.

• Geçen sene İstanbul-Marmaris Bozburun arası gidip gelmiştim. Hız 132 km/h klima açık ve bagaj ve arka koltuklar dolu halde

6.5lt/100km değeri elde etmiştim C180 1.6cgi ile.
  • ben de lincoln town car ile istanbul iş çıkısı köprü trafiğinde 8.5 lt yaktım.

not: tüketimde sallama yarışması başladı diye yukarıdaki örneği verdim.

Orijinalden alıntı: Guest-751620F32

Hocam ort. hızın 75km olduğunu göz önüne alırsak bu değerlerde şaşırılacak bir durum yok.

35-40km ort. hızla şehir içi-şehir dışı karışık kullanımı daha çok önemsiyorum ben. Sonuçta arabayı 7/24 otobanda kullanan birisi değilim ben.
    Selamlar.

Bahsettiğiniz şartlarda da 6.5-7lt civarı yakar tahminen.

Cunki 18km/h ortalamayla full şehiriçi verisi 8.2lt ve sürekli 3-4 km lik kısa güzergah kullanımı.

Mersoyla aynı yerlerde 21-22lt ile dolaniyordum. Motor zaten otobüs motoru gibi isinana kadar vilayet değiştirmen gerekiyordu.

• Jetta almayı çok düşündüm fakat hem bastığında çok yakması hemse gitmemesi beni vazgeçirdi. Bir dostumun 1.2 Tsi aracını bir hafta kadar kullandım pek memnun kalmadım eğer Jetta alacaksam 1.6 Tdi almayı planlıyorum bir sonra aracım olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Code140

saçmalamayın. Arkadaş aracı yeni almış. Kullanım sitili eski aracına göre.

1.2 TSI ile uzun yolda 5 in üzeri 130 un üzerine çıkmadıkça zor görülür.

Alıntıları Göster
    Hocam arkadaş 140 ve üzerini diyor zaten. 70 ile gidince dizelle 3 litreleri görmek mümkün. Asıl mevzu otoban söz konusu ise 130 ve üzerindeki durum.

Açıkçası sedan otomobilden beklenti yüksek bagaj hacmi değil iyi bir yol tutuşu olur. Yol tutuşu yol tutuşu deyipte 100'ü geçmeden gitmekte kedi ciğer mevzusu gibi biraz.

Şöyle otoban kullanımlarına bakacaksak 130 ve üstü değerleri değerlendirmek lazım.

1.6 TDCI Focus 150 km/h ortalama ile 6.8 litre yakıyor. 70-100 bandını hiç denemedim bile

Şu ortalamaları TSI ile çıkarabilecek "babayiğit" varsa görelim değerleri

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB

• Arkadaşlar hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ya da anlamak işinize gelmiyor.

110 üzerine pek cikamadik, ortalama hız ise 75kmh de kaldı çünki hem iki gün boyunca izmir şehir içinde haftasonu akmayan trafikte kullanıldı araba hem de gidiş geliş yolunun yarısı dağ bayır tırmanıp inmekle geçiyor, basamiyorsun. Viraj dönmekten birhal oluyorsun.

Merak etmeyin yani o kadar rampa tırmanıp inildi ki düzde 150km/h ye sabitleyip gidecek kadar benzini harcadı zaten araba... Tek basılacak yer Aydın'dan sonra ki izmire kadar olan otoban, orda da zaten bir kere merak edip top speed deneyebildim o kadar. Arkada bayan ve çocuk vardı.

Benim anlayamadigim nokta dizelciler neden bu kadar ateş puskuruyor bu TSI Larin tüketimine onu anlayamiyorum. Resmen küfür edilmiş gibi tepki veriyorsunuz.

Yakmiyor işte araba arkadaş bu kadar basit. Neden kabullenemiyorsunuz?

Güzergah Aydın'a kadar sürekli şu şekilde; Boyle bir güzergahta full yüklü turbo benzinli bir araçtan daha ne gibi bir tüketim bekliyorsunuz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 10 Şubat 2020; 13:34:42 >

• Kullanmadığım aracın az ya da çok yakması beni ilgilendirmiyor. Ancak az yakmasını çevreye vereceği zarar daha az olacağı için tercih ederim. Forumda ne zaman tüketim konusu açılsa yaktın yakamazsın hayatta olmaz diye millet birbirine düşüyor. Herkes içten içe kendisi hariç diğer herkesin 20 litre yakmasını istiyor. Garip bir çekememezlik var. Bazıları bazı markalara karşı fanatik derecede bağlı ya da ölümüne nefret ediyor. Garip sadece garip.

yok yahu lafım sana değil 130 ile gittiği halde dizele 3.5 lt, benzinliye 5.5 lt yaktıranlara. hani hiç araba kullanmasak yiyeceğiz. fabrikanın öngörmediği değerleri tutturmakta üstümüze yok. dediğim gibi lafım sana değil diğer mesajlara bakarsan anlarsın. kaldı ki sadece test sürüşü de yapsam 1.2 tsi nin tasarruf potansiyelini biliyorum benim astra dizel otomatikle şehiriçinde 7 lt yaktığım yerde arkadaşım leon tsi ile 6.5 lt yakıyordu (manuel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texjrwillerjr -- 10 Şubat 2020; 13:27:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gkon

Benim yolum inişli çıkışlı değildi gayet düzdü. ve 110'luk versiyonla yakaladığım en iyi tüketim buydu. 120 civarı ile ise 5.1 yakıyorum.

Ayni bende böyle düşünüyorum. Düz rampasiz guzergahta 110-120 arası seyirde 4.5-5 lt lerle seyehat edersin 1.2 TSI ile.

Denemedim ama tahminime göre 150-160kmh arası seyirlerde de 7lt gibi bir tüketimi olucaktir.

• Tsi'ler gerçekten az yakıyor, az yakan motorlardan. Ama bu tsi kullananlar, abartanları bir türlü anlayamıyorum.

5.9 yakmış işte, fena değil ama bunun nesini abartıyorsunuz? Güzergahtan bahsedilmiş. Bilmesek neyse. Aynı yolu auris, impreza ile gittim. Ben abartı bir tüketim göremedim. Zorlu dediğiniz yolun büyük kısmı duble yol, 100-120 gidebiliyorsunuz. En yüksek gördüğünüz rakım 1000metre olmuyor(öyle hatırlıyorum.) Bir tek marmaris çıkışından sonraki rampalar sıkıntılı, diğerleri duble rahat yol.

Eski paylaştığım tüketim konularını koyuyorum. Ben abartılacak bir tüketim göremedim bu konuda. Aurisle Marmarisin bütün koyları, Fethiye, antalya vs dahil 3bin km'lik tatilimde 6.2 ile eve dönmüştüm. Konudaki güzergahtan da geçmiştim. Impreza ile aynı güzergahta tüketimim daha yüksekti(8.1) ama hızım da yüksekti. O virajlarda çok araba sollamıştım impreza ile(inişte tabii :) ). Şu an o cesareti gösteremem, salaklık etmişim zamanında.
    https://forum.donanimhaber.com/toyota-avensis-2001-2-0-d4-uzun-yol-tecrubelerim-bitlis-istanbul-eklendi--97374893
    https://forum.donanimhaber.com/bir-tuketim-testi-de-benden-2011-subaru-impreza-1-5--125982016#125982016

• Abartılacak birşey yok. Normal şartlarda uzun yol için fazla bile. Ama Marmaris izmir arası için normal.

Orijinalden alıntı: commandx

Tsi'ler gerçekten az yakıyor, az yakan motorlardan. Ama bu tsi kullananlar, abartanları bir türlü anlayamıyorum.

5.9 yakmış işte, fena değil ama bunun nesini abartıyorsunuz? Güzergahtan bahsedilmiş. Bilmesek neyse. Aynı yolu auris, impreza ile gittim. Ben abartı bir tüketim göremedim. Zorlu dediğiniz yolun büyük kısmı duble yol, 100-120 gidebiliyorsunuz. En yüksek gördüğünüz rakım 1000metre olmuyor(öyle hatırlıyorum.) Bir tek marmaris çıkışından sonraki rampalar sıkıntılı, diğerleri duble rahat yol.

Eski paylaştığım tüketim konularını koyuyorum. Ben abartılacak bir tüketim göremedim bu konuda. Aurisle Marmarisin bütün koyları, Fethiye, antalya vs dahil 3bin km'lik tatilimde 6.2 ile eve dönmüştüm. Konudaki güzergahtan da geçmiştim. Impreza ile aynı güzergahta tüketimim daha yüksekti(8.1) ama hızım da yüksekti. O virajlarda çok araba sollamıştım impreza ile(inişte tabii :) ). Şu an o cesareti gösteremem, salaklık etmişim zamanında.
    https://forum.donanimhaber.com/toyota-avensis-2001-2-0-d4-uzun-yol-tecrubelerim-bitlis-istanbul-eklendi--97374893
    https://forum.donanimhaber.com/bir-tuketim-testi-de-benden-2011-subaru-impreza-1-5--125982016#125982016
    Tsi iyidir hocam.

• Araç alacağım tsi mi bakayım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uykuusuz

Araç alacağım tsi mi bakayım?
    Yıllık yaptığınız km ye bağlı. 15bini geçmiyorsanız yıllık tsi düşünebilirsiniz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.