Şimdi Ara

Jetta 1.2TSI yakıt tüketimi verisi.Marmaris-İzmir-Marmaris. 1depoyla 1000km yapar bu araba. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
7.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enermax600

Atmosferik olan araba neydi?
    mitsubishi asx

Orijinalden alıntı: Uykuusuz

Araç alacağım tsi mi bakayım?
    Yılda kaç bin km yapıyorsunuz ve hangi şehirde yaşıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Deponun bitmesiyle ne alakasi var?

Yola ciktiktan itibaren yapılan km belli, yaktigi yakıt belli.

Alıntıları Göster
    Depoyu fullersin. Yola çıkarsın. Depoyu bitirirsin. Gittiğin kmyi bir kenara yazıp tekrar fullersin ve ne yaktığını bulursun. Daha az yakıtla da olur ama sağlıklı ortalama vermeyebilir. Senin yöntemle hiç olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sedan otomobil kalçalarına fetişi olan biri olarak w220 den sonra ben bu aracın da profilden kalçasını beğendim. Tam bir alman sedanı çizgileri hakim. Jantları da çok şık.

Bu da diğer araba.

Otomobil dediğin sedan olur arkadaş.
    Sizinle zevklerimiz aynıymış. Bence de otomobil dediğin kesinlikle sedan olmalı.

Ben de bir zamanlar w220 bakmıştım ve hala görünce alıcı gözüyle bakarım...

Bu arada şu an 2015 jetta kullanıyorum 1.4 TSI 150hp dsg bluemotion. Uzun yıllar binmeyi düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Depoyu fullersin. Yola çıkarsın. Depoyu bitirirsin. Gittiğin kmyi bir kenara yazıp tekrar fullersin ve ne yaktığını bulursun. Daha az yakıtla da olur ama sağlıklı ortalama vermeyebilir. Senin yöntemle hiç olmaz

Alıntıları Göster
    Kardeşim süs diye mi var o zaman bu yol bilgisayarı? Yaptığın yolu da, ortalama hızını da, ne kadar yaktığını da kuruşu kuruşuna gösteriyor. 30 sene öncesinin yöntemiyle yakıt tüketim testi yapmaya ne gerek var.

• quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

Sizinle zevklerimiz aynıymış. Bence de otomobil dediğin kesinlikle sedan olmalı.

Ben de bir zamanlar w220 bakmıştım ve hala görünce alıcı gözüyle bakarım...

Bu arada şu an 2015 jetta kullanıyorum 1.4 TSI 150hp dsg bluemotion. Uzun yıllar binmeyi düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    Bence de binin derim... Parasına göre gayet tok ve rijit bir araç. Şahsen yürüyenini ben çok begendim. Megane dan şundan bundan filan çok daha iyi bir yürüyeni var. Arkalardaki bağımsız süspansiyonları cok iyi tasarlamislar. Geometrisi çok düzgün.

Ayrıca motorlar da küçük ve hafif olduğu için ağırlık dağılımına pozitif etki yapmış. Aracın ön dingiline zebellak gibi ağırlığıyla çökmüyor bu yeni nesil ufak motorlar... Bu yuzden virajlarda önden kizaklama limitleri çok yüksek. Hatta önden bırakacağı yerlerde önden değil aksine arkadan bırakmaya basliyor önce.

Aracın eksi yönleri ise rezalet seviyedeki iç kapı döşemeleri. Resmen ticari araba seviyesinde... Ön konsol ise aksine tam tersi, dokundugun heryer yumuşak plastik. Gayet kaliteli. İşçilik ise gayet muntazam. Klasik alman standartlari icerisinde.

Şimdilik gözlemlerim bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Aracınız çok yakmış hocam.

Clio 4 dCi sabah Adana da hava sıcaklığı 0 derece 1 haftadır. Geçen hafta yakıt alınca sıfırladım yol bilgisayarını.

1 haftadır sabah soğuk motor ile 5 km git akşam soğuk motorla 5 km gel şeklinde 26 km ortalama hız ile tüketim ortalamam 4.8 lt. Eğer hava söyle 10 derece üstü olsa 4.3
    falan yakıyor. Yazın özellikle 3.9 ila 4.1 arası gidip geliyor.

Hele bir de uzun yol olunca araç bildiğiniz yakmıyor neredeyse. 2 bin devir 110 sabit hız ile şehirler arası yapıyorum 90 km kadar git ve aynı mesafe geri gel ortalama 3.5 - 3.7 lt tüketim elde ediyorum.

Alıntıları Göster
    araç bilgisayarına güvenmemek lazım, ek olarak yeni bir aracın o değerleri yakması gayet normal

• Yaklaşık 3-4 aydır uzun süreli yakıt tüketimine bakmıyordum, aracı rutin olarak eşim 3 km'lik mesafedeki okula git-gel için kullanıyor. Geriye kalan zamanlarda da sıkça kısa mesafe olmak üzere şehir içinde ben kullanırım. Bu kullanımın içerisinde yaklaşık 350-400 km lik bir uzun yolumuzda var belirteyim. Kasıntısız bir veri olduğundan emin olabilirsiniz.
    Jetta 1.2TSI yakıt tüketimi verisi.Marmaris-İzmir-Marmaris. 1depoyla 1000km yapar bu araba.
    Jetta 1.2TSI yakıt tüketimi verisi.Marmaris-İzmir-Marmaris. 1depoyla 1000km yapar bu araba.

• mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    O ortalama hıza göre çok iyi bir değer.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Aracın performansına göre makûl değerler diye düşünüyorum. Dediğim gibi hocam, ne yaktığını çokta umursamadığım için uzun süredir bakmıyordum. Sizin konunuzu görünce aklıma düştü:) Aracımı gerçekten seviyorum ama... Geçtiğimiz aralık ayında satmak için yıkatıp fotoğraflarını falan çektim, satıp 2. El D sınıfı bir araç alayım diye düşünüyordum ama resmen kıyamadım satmaya

Soru şikayet ya da öneriler için PM atabilirsiniz.
  • quote:

Bence de binin derim... Parasına göre gayet tok ve rijit bir araç. Şahsen yürüyenini ben çok begendim. Megane dan şundan bundan filan çok daha iyi bir yürüyeni var. Arkalardaki bağımsız süspansiyonları cok iyi tasarlamislar. Geometrisi çok düzgün.

Ayrıca motorlar da küçük ve hafif olduğu için ağırlık dağılımına pozitif etki yapmış. Aracın ön dingiline zebellak gibi ağırlığıyla çökmüyor bu yeni nesil ufak motorlar... Bu yuzden virajlarda önden kizaklama limitleri çok yüksek. Hatta önden bırakacağı yerlerde önden değil aksine arkadan bırakmaya basliyor önce.

Aracın eksi yönleri ise rezalet seviyedeki iç kapı döşemeleri. Resmen ticari araba seviyesinde... Ön konsol ise aksine tam tersi, dokundugun heryer yumuşak plastik. Gayet kaliteli. İşçilik ise gayet muntazam. Klasik alman standartlari icerisinde.

Şimdilik gözlemlerim bu kadar.

Alıntıları Göster
    İşçilik meksikalı standartları içerisinde. Alman standardı aratan golf alacak.

Full jetta alabiliyorken comfort golf seçtim ben. Aradaki kalite ve teknoloji farkı bariz. Jetta bir de üstüne golf 6 şasesinde.

• quote:

Kardeşim süs diye mi var o zaman bu yol bilgisayarı? Yaptığın yolu da, ortalama hızını da, ne kadar yaktığını da kuruşu kuruşuna gösteriyor. 30 sene öncesinin yöntemiyle yakıt tüketim testi yapmaya ne gerek var.

Alıntıları Göster
    Yol bilgisayarları tam doğru göstermez/gösteremez. Bunu herkes bilir.

• quote:

Golfe göre tabii ki iç mekanda malzeme kalitesi ciddi derecede vasat. Ama işçilik ve parça birlesim yerleri gayet muntazam ve iyi tasarlanmis. Ben herhangi bir sıkıntı göremedim.
    sıkıntı var demedim. alman işçiliği yok onu vurguladım. şu an jetta dizel hala satılıyor olsa passat bu satış rekorlarını kıramazdı. civic ve megane da nal toplardı. benzinli jetta bile piyasayı etkilerdi. dizel jetta'nın kalkması çok kötü oldu. vw türkiye onun boşluğunu passat ile doldurmaya çalışıyor ama o da biraz pahalı kalıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.4 tsi passatla 1020 km yapmisligim var tek depoyla

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Son gelen tsi degil sanirim..seatta son gelen tsi ler 110 beygir
    Evet son değil, ama ilk de değil. Golf 7 nin lansmanıyla tanıtılan 1.2 TSI 105 Bluemotion ünite, Jetta'ya sonradan eklendi.

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Evet son değil, ama ilk de değil. Golf 7 nin lansmanıyla tanıtılan 1.2 TSI 105 Bluemotion ünite, Jetta'ya sonradan eklendi.

Alıntıları Göster
    Bendeki ilk nesil 1.2 TSI imiş. 8v olan Euro5 motor yani. İlk üretilen makyajlı jettalarda ilk başlarda kullanılmış sonradan Euro6 ya geçmişler.

Bluemotionlarin aksine bunun trigerinde kayış yerine zincir varmiş ve 8v olduğu için alt devirleri de daha canlıdır büyük ihtimalle.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.