Şimdi Ara

Jetta 1.2TSI yakıt tüketimi verisi.Marmaris-İzmir-Marmaris. 1depoyla 1000km yapar bu araba. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
7.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Hocam gereksiz tepki vermiyorum ben. Bütün arabalar 70'le 100'le sakin gidince az yakıyor zaten. 20 yıllık atmosferikle bende uzun yolda 6.4 litrelere iniyorum ki üstündeki teknoloji 1995'lerden kalma.

Sürekli sakar geçidini de atmanıza gerek yok öyle über korkunç bir geçit değil şuanki hali. Hele 2000'lerde bu geçitlerden 10'larcasını geçiyorduk. Otoban harici geçit tırmanınca çok şaşırmış gibisiniz ama eskiden tünellerimiz yoktu ;)

Benim sorum "TSI VARKEN DİZEL MANTIKSIZ" diyen tayfaya. Son konuyu siz açtığınız için size denk geldi. Madem Jetta'nız sedan bir otomobil, madem yol tutuşu çekişi çok iyi, madem yakıt tüketimi çok çok ekonomik otobanda şöyle 150 km/h ortalama gösterecek şekilde bir tüketim verisini bekliyoruz. Yüksek süratte bi ortalama atın bizde tamam tsi ekonomikmiş deyip dizelleri satıp TSI alacağız.

Ama ne hikmetse koskoca forumun yarısının kullandığı TSI motorla bir "1" tane bile yüksek süratle gidilmiş ortalaması yok. 1 tane "sert ve seri" kullanımdaki tüketimi yok. Şu motorun iki yönde ne kadar esnek olduğunu biriniz delikanlı gibi koysun ortaya bütün forum olarak rahatlayalım.

Bende bu modda kullanınca dizelle şehir içinde 4.2 litre tüketim alıyorum trafikte. Bagajın dolu olmasıda süper enteresan birşey değil bizim bagajlar sürekli dolu. 3 kişi olmanızda yine çok enteresan bir şey gibi demişsinizde zaten herkes tatile, uzun yola 3-4 kişi çıkıyor. 9 kişi + full bagaj gittiğim oldu Fiorino ile.

Alıntıları Göster
    Geçidin fotosunu atıyorum cunki mesajlarda o kadar belirtmeme rağmen millet hala bu ortalamayı dümdüz bir yolda 110a sabitleyerek elde ettigimi zannedip öyle yorum yapıyor.

Ayrıca guzergahtaki tirmanislar sadece sakar geçidinden ibaret filan değil. Marmaris - sakar arası ve mugla-çine arası da komple tirmanis.

Bukadar tırmanışın olduğu güzergahta istediğin kadar kas hiçbir dizel 5lt nin altında yakamaz. Dizelin 5 yaktığı yerde de turbo benzinli bir aracın 5.9 yakması benim için son derece kabul edilebilir bir durum. Aradaki yakıt farkını da 1.2 nin MTV si tolore ediyor zaten. Benzinli motorun konforu ve sessizliği de yanına kar kaliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Satın o aracı, 60 litre mazotla 750 km giden dizelden hayır gelmez

Benim 1.6 dizel otomatik araç, 45 litre depoyla 750-800 km menzil sunuyor şehir içi.

Alıntıları Göster
    araç nedir? benim astra dizel otomatik de antalyada şehiriçinde 6.8-7.5 arası yakıyordu.

Trafiğe, kullanım tarzına göre değişir tabi.

Ben genelde şehir içine az girip, çevreyolundan ilçeye git gel şeklinde kullanıyorum, 5 litre yakıyor. Komple şehir içi kullandığım vakit 6 litre idi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: FFFaust

Araç doblo uzun kasa hocam 1.5 ton ağırlığı var zaten.
    Normal değil midir?

Alıntıları Göster
    Dobloysa çok normal tabi, hem ağır araç hem aerodinami zayıf.

Egea

Trafiğe, kullanım tarzına göre değişir tabi.

Ben genelde şehir içine az girip, çevreyolundan ilçeye git gel şeklinde kullanıyorum, 5 litre yakıyor. Komple şehir içi kullandığım vakit 6 litre idi.
    antalyada hız tümsekleri+ 90 saniyeden fazla yanan kırmızı ışıklar benim diyen arabaya yakıt tükettiriyor. benim captiva şehiriçinde 10 lt yakıyor.

Uzun ışıklarda stop start işe yarayan bi donanım haline geliyor, benim rotamda pek yok ama denk geldiği vakit devreye sokuyorum, normalde kapalı duruyor stop start sistemi.
    benim arabada da varmış ama benden önceki sahibi aküyü değiştirdiği için çalışmıyor diğer eksikliklerini gidermekten yeni akü almaya şimdilik hacet kalmadı.

Aynı motorlu o dönemin Insignia otomatiğide sehiricinde 8.5 lt nin altına inmiyor.

1.5lt fark gayet normal koca jeep için.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    katılıyorum 1.8 ton 2 lt dizel otomatik bir araç için tasarruflu bile sayılabilir. tabi herkes 5-6 lt yakınca benimki fazla duruyor

Kısa yoldan gelelim diye bir yol tarif ettiler. Torosları tırmandık bide. Araba orda yaktı zaten. Araç manuel 6.vites 110-120 ile geldik. Orduya girince aracı denedik 190-200 bastık.

Araba basmassan yakmıyor gerçekten. Ben 2.0 motordan bu motora geçtim. İçimde çekmez gitmez diyordum yanılmışım. Gaza dokunursan bağırıyor ve gidiyor seri bi araba. Vitesleri çok iyi ayarlamışlar.

Bu segment bir araba alacak olsam. Corolla veya jetta alırım. Corolla kullanma fırsatım olmadı. Corolla için ses yalıtımı vasat diye duymuştum. Corollada tüpe tam uyumlu bir araç. Tüp için yapılmış bir motor zaten çok daha ekonomik. Herkesin bütçesine göre. Herkese kendi arabası güzeldir.

ALLAH herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coastr

1040km yolu antalya-ordu
    Bir depo ile geldim. Araç 2017 1.2tsi comfortline jetta.

Kısa yoldan gelelim diye bir yol tarif ettiler. Torosları tırmandık bide. Araba orda yaktı zaten. Araç manuel 6.vites 110-120 ile geldik. Orduya girince aracı denedik 190-200 bastık.

Araba basmassan yakmıyor gerçekten. Ben 2.0 motordan bu motora geçtim. İçimde çekmez gitmez diyordum yanılmışım. Gaza dokunursan bağırıyor ve gidiyor seri bi araba. Vitesleri çok iyi ayarlamışlar.

Bu segment bir araba alacak olsam. Corolla veya jetta alırım. Corolla kullanma fırsatım olmadı. Corolla için ses yalıtımı vasat diye duymuştum. Corollada tüpe tam uyumlu bir araç. Tüp için yapılmış bir motor zaten çok daha ekonomik. Herkesin bütçesine göre. Herkese kendi arabası güzeldir.

ALLAH herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar.
    Akseki geçidini tirmandirmislar size :))

Antalya'dan toroslarin arkasındaki iç anadolu platosuna atlamanın en kısa yoludur lakin ölümcül biyerdir özellikle kışları.

Bir keresinde bir tipiye yakalanmistim orda. 5 saat yolun açılmasını beklemiştim.

• 1.6 tdi dsg passat 120 lik ile mersin şehiriçi 6.5 (+-0.2lt) oynayabilir. Kasaya göre ve kullanımıma göre bence hiç fena değil 150 tl mazot alıp 6.65 ten 450 km yol gidiyor

Onun dışında 1 depo ile golf 1.6 tdi dsg (105 lik) istanbuldan mersine gelmiştim depoyu 310 a fullemiştim. Gece yolculuğu idi birde Bolu’ya kadar 120-130 devamında 140 aşağısına hiç inmedim. Genelde 160 civarları pozantı sonrası pedal sonu geldim ezberlenen yol olunca 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toxicated -- 14 Şubat 2020; 14:6:26 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.