Şimdi Ara

JetDroid Projesi - Ana Konu (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.038
Cevap
1
Favori
80.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasan7600

quote:

Orijinalden alıntı: eneztr2005

slmlar foruma yeni katıldım uzun zamandır bende takip ediyorum jetdroidi ve bayaı bi gelişme kaydediyolar şimdiye kadarki yüklediklerinizi silin size son güncelini vereyimhttp://github.com/JetDroid/JetPlatform_binary/tarball/0.5pre1 burdakini kurun gordugum en stabil ve sorunsuz jetdroid diyebilirim wifi bluetooth hepsi calısıyor oyunları pek denemedim ama sorun cıkcagını sanmıyorum tek eksiği gsm 3g gordum yinede daha detaylı deneyenler eksikleri yazabilir

kardeş bu çok işime yarayacak gibi çok sağol ama aklıma takılan 1 şey var suan indiriyorum. 30 dk sonra ınmıs olacak en fazla net yawas 45 le ındırıo da indikten sonra önceki gibi ubuntudan mı yüklüyoruz değişik mi yükleniyor eger deyişikse resimli veya videolu anlatımı yollayabilirmisin....çok teşekkürler bide hafıza kartını görüyomu acaba

evt hafıza kartını fat32 ve ext3 seklinde yapıyorsun ubuntudan yada baska linuxten farketmez maksat ext3 partiona ayırmak sonra verdigim linkteki dosyadan cıkanları ext3 icine at ve

sudo chmod -R 777 '/media/JetDroid ( Jetdroid yazan ext3 olan partionaun adı sizde neyse adı )
    evet hafıza kartını goruyor usb goruyor dediğim gibi bence en stabil sürümü bi kac sorun var ama en stabili bu bence

sorunlara gelince
    wifi diğer versiyonlardan daha yavas bağlanıyor ben diğerlerini eklemeyi denedim ama sıkıntı cıkarıyor ama sonucta calısıyor wifi ama bana bağlantı yavas gibi geldi
    bluetooth calisiyor ama detaylı denemedim

şimdiye kadar denediğim platformlardan en iyisi diyebilirim

oyunlardan paprtoss denedim gayet süper calisiyor
    ama root olmayı yemedi z4root calismadi gingerbreak calismadı simdilik root vs sorun deil zati

eksikleri
    bildiginiz gibi en önemlisi gsm/3g
    kamera
    batarya şarj vs olayları

• Bu arada bu sistemde CyanogenMOD 7.1 mevcut
    android versiyonu 2.3.7
    şuna 3g/gsm yaparlarsa tadından yenmez :D
  • quote:

Bu arada bu sistemde CyanogenMOD 7.1 mevcut
    android versiyonu 2.3.7

dostum ben bunu 2 saat once yukledım telefonu açtım. ,(jetdroiid açtım) açılıyor ve kerneli başlatıyor o pc dekı gıcı yazılar felan geçmiyor direk JETDROİD yazarak açılıyor ama gerisi gelmiyor yani açılıştaki jetdroid yazısından ileri gitmiyor aksam tekrar deniycem ama inş duzelr yardm pls....
  • quote:

quote:

android versiyonu 2.3.7

dostum ben bunu 2 saat once yukledım telefonu açtım. ,(jetdroiid açtım) açılıyor ve kerneli başlatıyor o pc dekı gıcı yazılar felan geçmiyor direk JETDROİD yazarak açılıyor ama gerisi gelmiyor yani açılıştaki jetdroid yazısından ileri gitmiyor aksam tekrar deniycem ama inş duzelr yardm pls....

kardes 5 10 dk bekle jetdroıd yazısı geliyorsa biraz bekle cyanegenmod animasyonu cıkcak sonra acılması lazım
  • quote:

quote:

quote:

android versiyonu 2.3.7

kardes 5 10 dk bekle jetdroıd yazısı geliyorsa biraz bekle cyanegenmod animasyonu cıkcak sonra acılması lazım

dostum vallahi açık braktım teli rahat bi 30 dk geçti gene bi baktım aynı durum yaa sımdı ubuntudayım ordan yazıyorum diski bölümlendirdim. onun kaydedilmesini bekliyorum...inş duzelir ama sizin bi çözümünüz var sa yardım pls...

• quote:

quote:

quote:

quote:

android versiyonu 2.3.7

dostum vallahi açık braktım teli rahat bi 30 dk geçti gene bi baktım aynı durum yaa sımdı ubuntudayım ordan yazıyorum diski bölümlendirdim. onun kaydedilmesini bekliyorum...inş duzelir ama sizin bi çözümünüz var sa yardım pls...

hocam disklerin hepsini sil yeniden yap snrım partition bölmeyi biliyosun o yüzden yüzeysel geciyorum
    ext3 olanı 1579mb ayarla
    ismini JetDroid yap yada sana kalmıs

bölümleme bitince
    teminali aç
    sudo nautilus
    şifreni gir enter

pencere acılcak acılan pencereden jetdroıde yani ext3 olarak actıgın bölüme gel
    sağ tarafta jetdroıd yazan yerde sağ tuşa bas properties / permissiona gel
    folder access leri create and delete files yap
    owner - group ve other tüm hepsini yap
    yani yazma düzenleme vs izni verdik partitiona

sonra verdiğim linkteki dosyayı indirip ubuntuya at
    2 kere cift tıkla içindekilerin tümünü seç
    ve jetDroide at

sonra terminali ve diğer ekranları kapat
    yeni terminal aç
    sudo chmod -R 777 '/media/JetDroid' enter
    hepsi bu
    sölediğine göre bunları yapmıssın gibi belki izinleri vermemissindir
    adım adım kısaca yazdım bi kontrol et

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

android versiyonu 2.3.7

hocam disklerin hepsini sil yeniden yap snrım partition bölmeyi biliyosun o yüzden yüzeysel geciyorum
    ext3 olanı 1579mb ayarla
    ismini JetDroid yap yada sana kalmıs

bölümleme bitince
    teminali aç
    sudo nautilus
    şifreni gir enter

pencere acılcak acılan pencereden jetdroıde yani ext3 olarak actıgın bölüme gel
    sağ tarafta jetdroıd yazan yerde sağ tuşa bas properties / permissiona gel
    folder access leri create and delete files yap
    owner - group ve other tüm hepsini yap
    yani yazma düzenleme vs izni verdik partitiona

sonra verdiğim linkteki dosyayı indirip ubuntuya at
    2 kere cift tıkla içindekilerin tümünü seç
    ve jetDroide at

sonra terminali ve diğer ekranları kapat
    yeni terminal aç
    sudo chmod -R 777 '/media/JetDroid' enter
    hepsi bu
    sölediğine göre bunları yapmıssın gibi belki izinleri vermemissindir
    adım adım kısaca yazdım bi kontrol et

kardeş söylediklerin kafamı karıştırdı. benım ubuntu yarı türkçe yani yaptıgım işlemler deki menüler türkçe. sen ingilizce anlattın kafam karıştı. o söylediğin şeyleri yapmadım ben sanırım bak benim yaptığım işlemler şöyle ( berkenin paylaştığı video daki gibi)

zaten önceki versiyonla bölümlendirmiş olduğum 500 mb bölümü siliyorum.
    tekrar bölümlendiriyorum
    ext 3 yapıyorum
    JetDroid yazıyorum

sonra kaydediyorum.

terminalı açıyorum ve şu komutları yazıyorum
    sudo nautilus
    şifrem enter

açılan klasordde .gz formatlı dosyayı klasore taşıyıp buraya çıkart diyorum

içini açıp full kopyalıyorum
    (bu arada bilgisayarımı açmadan yandakı jetdroid yazısı gelmiyo

yapıyorum ve gelen jetdroide tıklıyorum
    açılan yere yapıştırıyorum

terminale donup

sudo chmod -R 777 media/JetDroid yazıyorum
    enter liyorum tüm pencereleri kapıyorum hafıza kartını takıyorum teli 2 tuşla açıyorum. VEEEEEEEEE DURUM GENE AYNIIIIIII!!!!!!

• aynı şeyleri sölüyoruz hocam bendeki ing oldugundan senin yaptıkların dogru sadece klasöre izin vermemissin dosya yöneticisini acınca ordan izin verirsin ama snrm sende izinliki yüklemissin o zaman geriye bi tek secenek kalıyor sendeki bootloader yani jetQi versiyonu kac gerçi oda berkeninkinden aldıysan 0.2 olanıdır.

normalde kurmusun zaten ama jetdroidden sonra geçmemesine sasırdım sonrasında cyenagenmod7.0 animasyonu geliyor ve aciliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneztr2005 -- 23 Nisan 2012; 20:28:41 >
  • eğer olmuyosa istersen birde bunu denehttp://code.google.com/p/android-for-jet/downloads/detail?name=CM%206.1.1%20next%20generation%20modified.tar.gz&can=2&q= buda cok stabil üstelik wifiside daha ii baglanıyor ama ben üsttekini daha cok beğenmiştim bu cyanegonmod 6.1 istersen birde bunu kur zaten bu ikisinden baskasını tavsiye etmem
  • quote:

eğer olmuyosa istersen birde bunu denehttp://code.google.com/p/android-for-jet/downloads/detail?name=CM%206.1.1%20next%20generation%20modified.tar.gz&can=2&q= buda cok stabil üstelik wifiside daha ii baglanıyor ama ben üsttekini daha cok beğenmiştim bu cyanegonmod 6.1 istersen birde bunu kur zaten bu ikisinden baskasını tavsiye etmem

vallahi benim jetQ berke001 (ana konu sahibi) nin paylaştığı jetQ uyumsuzluk olabilirmi acaba? ve benimde çok tuhafıma gitti sende oluyo da bende neden olmuyo acaba 1.5 gb yer yerine 500 mb ayırdığım içinmi oluyor. yada jetQ uyumsuzluğundan kardeşim zahmet olmasa birkaç resi,m felan paylasabilirmisin... telefondan yada eyer yapabiklirsen kurulumdan birkaç resim veya video flaan... çok sağol yardım ettiğim için

• yada sendeki jetQ upload edebilirmsin
  • quote:

yada sendeki jetQ upload edebilirmsin

500mb mı ayırdın evet snrm ondan olmuyor 1.5 gb ayırman lazım cünkü gorunmesede sistem androidi kurarken derlenmis dosyaları acıp kuruyoro yüzden belleğin yetersizse yarıda kalır evet snrm sorunun bu kardes 1.5 gb ayırmalısın bende cok sasırdım olmamasına cünkü

500mb yetersiz kalır 1.5 gb ayır sonra verdiğimi yükle 2 tane sistem verdim ister cyanegonmod7 ister 6.1 her ikiside bana göre gayet ii geldi

yinede olmasa gerekirse video cekerim ama suan az yogunum kolay gelsin
  • quote:

quote:

yada sendeki jetQ upload edebilirmsin

500mb mı ayırdın evet snrm ondan olmuyor 1.5 gb ayırman lazım cünkü gorunmesede sistem androidi kurarken derlenmis dosyaları acıp kuruyoro yüzden belleğin yetersizse yarıda kalır evet snrm sorunun bu kardes 1.5 gb ayırmalısın bende cok sasırdım olmamasına cünkü

500mb yetersiz kalır 1.5 gb ayır sonra verdiğimi yükle 2 tane sistem verdim ister cyanegonmod7 ister 6.1 her ikiside bana göre gayet ii geldi

yinede olmasa gerekirse video cekerim ama suan az yogunum kolay gelsin

tamam dostum deniyorum hafıza kartındakileri yedekleyeyim

• kardes tekrar bolumlendirip 1500mb yer yaptim ve ayni islemleri yaptim durum pek dedeyil hic farketmedi... gene getdroid yazisindan ileri gitmiyor. veerdigin bi alt veersiyonu deneyecegim... ama yeninin pesini asla brakmam...
  • valla şaşırdım kardes nedendir bilmiyorum ama bende hiç takılmıyor ama bana kalırsa 2. verdiğim daha ii gibi geldi bende 2 sini kurcalıyorum işin aslı bu ikisini birleştirebilirsek valla jetdroit için en iyisi olur ilk verdiğimde acılış ve stabilite çalışması gayet iyi ama wifi bağlantısı cok ii değil 2 ise açılış eski usul acılış ekranı vs cıkıyor uzun suruyor biraz acılması ama acılınca gayet ii wifisi süper ayrıca market vs calısıyor tek kotu yanı açılış ve sd kartı gormuyor malesef :( aslında cm6 nın wifiyi cm 7 ye ekleyebilsek süper olcak ama bi cok deneme yaptım bi türlü olmadı sanırım diğer arkadaşlar takibi bıraktı ben yinede bişiler yapmayı seviyorum yoksaq evde 3-4 pc laptop tablet pc hepsi var :D zor işleri seviyorum birde berke arkadasımızın verdiği youtube videosu vardı adam modem driveride eklemiş onu cok aradım bulabilsem gsm olayıda halllolcak gibi yani uzun lafın kısası bu jete android cok rahat yuklencek mesele doğru sürücüleri kurmakta aslında linux bilgim fazla yok yoksa cozerdik bunu ama cogu kişi taskibi bırakmıs bizim millet alışık hazır yemeye :D

Cok konustum sen bi bak kardes 2 verdiğim de olmasa resimlerle destek vereyim kolay gelsin

• quote:

valla şaşırdım kardes nedendir bilmiyorum ama bende hiç takılmıyor ama bana kalırsa 2. verdiğim daha ii gibi geldi bende 2 sini kurcalıyorum işin aslı bu ikisini birleştirebilirsek valla jetdroit için en iyisi olur ilk verdiğimde acılış ve stabilite çalışması gayet iyi ama wifi bağlantısı cok ii değil 2 ise açılış eski usul acılış ekranı vs cıkıyor uzun suruyor biraz acılması ama acılınca gayet ii wifisi süper ayrıca market vs calısıyor tek kotu yanı açılış ve sd kartı gormuyor malesef :( aslında cm6 nın wifiyi cm 7 ye ekleyebilsek süper olcak ama bi cok deneme yaptım bi türlü olmadı sanırım diğer arkadaşlar takibi bıraktı ben yinede bişiler yapmayı seviyorum yoksaq evde 3-4 pc laptop tablet pc hepsi var :D zor işleri seviyorum birde berke arkadasımızın verdiği youtube videosu vardı adam modem driveride eklemiş onu cok aradım bulabilsem gsm olayıda halllolcak gibi yani uzun lafın kısası bu jete android cok rahat yuklencek mesele doğru sürücüleri kurmakta aslında linux bilgim fazla yok yoksa cozerdik bunu ama cogu kişi taskibi bırakmıs bizim millet alışık hazır yemeye :D

Cok konustum sen bi bak kardes 2 verdiğim de olmasa resimlerle destek vereyim kolay gelsin

tesekkurler arkadasım benım ıcın ugrasıyorsun bende senın gıbı zor işleri seviyorum bizdede senın gıbı pc felan var tablette cuma gunu gelıyor ama benım ıstedıgım basarmak...Allahın ıznı ıle olacak inşallah.... ama kardeş senide yormassam bir ricam olacak.... kurulumu falan adım adım resimveya video paylaşabilirsmisin? cm6.1 de hafıza kartı okumuyorsa bosuna kurmayayaım cunku benım sorunumda tamda o... wifi fazla hızlı olmasa sorun deıl sadece oyun ındırcem :D biraz yardımcı olursan sevinirim birde jetQ senınkını paylaşabilirmisin bence sorun yada ben kurarken yanlıs yapıyorum....çok saoğol Allah yardımcın olsun sen bana yardımcı oluyorsun....

• Lütfen Bilgisayardan fazla anlamayanlar denemesin sorumluluk size aittir ben Detaya inmeden anlatıyorum Berke arkadasın videosunu izleyin

JotQi Bootloader :https://****.com/files/2360424056/JACQUESJK_BOOTLOADER.zip
    Platform CM-7 :http://github.com/JetDroid/JetPlatform_binary/tarball/0.5pre1 altarnatif :https://****.com/files/435671475/JetDroid-JetPlatform_binary-0.5pre1-0-g646fad1.tar.gz
    Platform CM-6.1:http://code.google.com/p/android-for-jet/downloads/detail?name=CM%206.1.1%20next%20generation%20modified.tar.gz&can=2&q=

Kurulum :
    sd kartınız min 4gb yada yüksek olmalı
    ubuntuyu yada herhangi bir linuxte olabilir vMware kurun
    ubuntu download centerdan gparted indirin (Dosya partition manager )
    gparted ile hafıza kartınızı 2 parta ayırın 1 part fat32 2. part ext3 olmalı
    ext3 ile ayrılan partı 1579mb olarak ayarlayın ismi JetDroid yapın (yada siz hangi isim verirseniz ben bu adla anacağım jetplatformunu kurcağınız bölümü)
    fat32 ile ayrılanın ismini SDCard yapın (bundan sonra hafı kartı ismini bu adla ancam)

buraya kadar yaptıysanız hafıza kartla işimiz bitti yinede detaylı videohttp://www.youtube.com/watch?v=NjeRIxV8GI0&feature=fvsr burdan bakabilirsiniz
    tüm acık pencereleri kapatıp terminali acıyoruz ve şu komutu yazıyoruz

sudo nautilus enter
    şifreni gir enter

dosya yonetici penceresi cıkcak JetDroide (hafıza kartımızda ext3 olarak ayırdıgımız kısım ) geciyoruz
    içi boştur muhtemelen yada lost+found diye klasor vardır silebilirsiniz
    sonra yukardaki verdiğim platformlardan birini indirin ubuntuya atın
    tıklayınca winrar tarzı acılır zaten
    içindeki tum dosyaları JetDroide (hafıza kartımızda ext3 olarak ayırdıgımız kısım ) atıyoruz.
     JetDroid Projesi - Ana Konu

sonra tüm pencereleri kapatıyoruz terminalde dahil
    sonra yeni bi terminal açıp

sudo chmod -R 777 '/media/JetDroid' (hafıza kartımızda ext3 olarak ayırdıgımız kısım ) yazıyoruz enter
    sifreyi girin (sifreyi giremiyorsanız sayısal ise numlock kapalıdır) enter

hafıza kartımızla tüm işlemler bu kadar hafıza kartınız cıkarıp telefonunuza takın açma tuşu ve arama tuşlarına birlikte basıp jetloaderi calıştırıyoruz

böle bi ekren gelcek
    sonra jetdroid yazısı gelcek
    ve yuklediğiniz platforma gore acılıs ekranı gelcek
    daha sonra cihazınız androide hazır

CM7 olan platformun izlenimleri
    açılış süper direk açılıyor
    diğer sürümlerdeki gibi msdos tarzı acılısı yok
    wifi var ama bana göre berbat
    bluetooth var pek denemedim ama çalışıyor
    ekran kalibrasyonu dokunmatiği iyi
    sanal klavyesi bence süper
    sensörü gayet ii çalışıyor
    sd kartı görüyor
    usb bağlantısı destekliyor
    batarya cok yiyor telefon ısınıyor fazla olmasada ısınıyor normal karsılamak lazım
    3g gsm olayı zaten henuz yok
    batarya sarj işlemleri yok
    gps denemedim ama çalışıyor gorunuyor bildirimlerden
    root işlemlerini yemiyor :d z4root ve gingerbreak denendi ama basarılı olmadı
    genel itibari ile stabil cok gözle gorunur durdurma işlemleri yok

CM6.1 Platformun izlenimleri
    açılış eski sürümlerdeki gibi ms dos tarzı
    ve biraz yavas acılıyor
    lancher ve go ex launxher mevcut normal launcher daha hızlı calisiyor tavsiyem
    wifi harika anında youtube vs baglanıyor
    sdcard gormuyor filemanegerdanda olabilir baska filemanager deneyim
    usb baglatıları calısıyor
    bluetooth calısıyor gorunuyor ama sanki CM 7 deki daha iyi
    gps calisiyor gorunuyor ama test etmedim henuz
    batarya durumu iyi gorunuyor cok fazla ısınma yapmıyor CM7 den iyi
    market ve googleappss calisiyor
    live walpaper var gorunuyor ama bi kac canlı duvar kagıdı denedim acamadı belki bazılarını acıyodur bilmiyorum
    genel itibari ile stabil cok gözle gorunur durdurma işlemleri yok

izlenimlerim bu kadar
    CM ( Cyanegonmod )

kolay gelsin saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneztr2005 -- 24 Nisan 2012; 20:27:56 >

• Merhaba dedikleerinizn hepsini yaptım androidi şimdi yükledim ve en sonda arkadaş hasan7600 farklı bir sürüm yayınlamış yeni fark ettim yüklemedn önce görseydim o sürümü yüklerdim başka bi zaman o sürümü yükliyeceğim anlatımlar için tşkler(bu arada forumda ilk yazışım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: deilo159

Merhaba dedikleerinizn hepsini yaptım androidi şimdi yükledim ve en sonda arkadaş hasan7600 farklı bir sürüm yayınlamış yeni fark ettim yüklemedn önce görseydim o sürümü yüklerdim başka bi zaman o sürümü yükliyeceğim anlatımlar için tşkler(bu arada forumda ilk yazışım)

hocam o sürümü ben yayınladım. en stabil sürümüdür orjinal sitesi jetdroid.com
  • k.b sizin yayınladığınız fark etmedim yanlış yere bakmışım ben bu sürümü yükledim şuan cyanogen modda takılı kaldı ok dönüp dönüp duruyor ne yapmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deilo159 -- 24 Nisan 2012; 22:13:13 >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.