Şimdi Ara

JetDroid Projesi - Ana Konu (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.038
Cevap
1
Favori
80.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: teto_sefa

sanki yapamıcalar bu doridi

yada bitene kadar biz yeni telefonlar almış olacağız...
  • JetDroid açıkken yapabildiklerimi gösteren birkaç fotoğraf çektim. Bakalım beğenecek misiniz: http://img827.imageshack.us/g/dsc00841i.jpg/
  • Samsung galaxy 2 çıktı.Türkiyeye gelmesini bekliyorum hemen alcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0551

Samsung galaxy 2 çıktı.Türkiyeye gelmesini bekliyorum hemen alcam

Biraz gecikecekmiş:http://www.chip.com.tr/konu/galaxy-s-ii-icin-bir-iyi-bir-kotu-haber_26245.html
  • berke kardeşim şimdi ben ilk defa yüklemeyi düşünüyorum bu son çıkan versiyonunu yüklemek için sadece onumu yükleyeceğim birde bu son versiyonu yüklersem memnun kalırmıyım yoksa biraz daha bekleyimmi şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: illegal_mck

berke kardeşim şimdi ben ilk defa yüklemeyi düşünüyorum bu son çıkan versiyonunu yüklemek için sadece onumu yükleyeceğim birde bu son versiyonu yüklersem memnun kalırmıyım yoksa biraz daha bekleyimmi şimdiden teşekkürler

Eski bir versiyon yükleyip, son yamayı üzerine kopyalaman gerekiyor.

Memnun kalır mısın bilmiyorum, nelerin çalıştığını yazmıştım, onlara bi bak.
  • 1. Uygulama yüklemek :Android için geliştirilmiş yani .apk uzantılı uygulamaları hafıza kartına atmak suretiyle yükleyebiliyorsunuz.
    2. Wi-Fi desteği :Modemlere bağlanıp internete girebilirsiniz.
    3. Kart okuma desteği :Hafıza kartının içindeki fotoğraflara filan bakabilirsiniz.
    4. Hareket Sensörü :Menüler, internet siteleri filan telefonu tutuş şeklinize göre otomatik olarak değişir.
    5. Titreşim :Titreşim motoru biraz güvenilmez olsa da çalışıyor.
    6. Grafik Hızlandırıcı :2D/3D uygulamaların daha hızlı çalışmasını sağlayan sürücü, şu an birçok uygulama çalıştırılabiliyor yine de biraz daha geliştirilmesi lazım.
    7. USB :Ubuntu ve JetDroid açıkken USB kablosunu bağladığınızda Ext3 ve Fat32 bölümleri açılabiliyor.

Yapılacaklar;
    1. GSM, 3G
    2. Bluetooth
    3. Hoparlörler
    4. 3,5 mm kulaklık girişi, ses
    5. Mikrofon
    6. Radyo
    7. GPS alıcısı
    8. Titreşim
    9. Kameralar
    10. Flaş
    11. Saat
    12. Sensörler
    13. Genel bug düzeltmeleri
    Kardeşim burayı okuduğumda biraz kafam karıştı.Yukarıda sensörler çalıştı diye yazıyor fakat alt kısımda yapılacak olanlar içinde yer alıyor.Bu yapılacaklar içinde yazan herşey son yamada hala yapılmayanlarmı.Yani 1.maddede yazan gsm,3g yoksa telefonla konuşamıyormuyuz.Hoperlör filan çalışmıyormu.Sadece cep bilgisayarı gibimi kullanabiliyoruz.Birde dili türkçemi çok soru sordum ama sabrın için şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illegal_mck -- 14 Nisan 2011; 20:44:52 >

• @illegal_mck

O yazdıklarım eski... Bu sayfada son yamanın özelliklerini vermiştim;

quote:

Son çıkan test paketi:http://www.jetdroid.org/forum/viewtopic.php?f=77&t=582
    Özellikleri;
    -Wifi
    -USB Desteği
    -SD Kart okuma
    -Hareket Sensörü
    -Saat (saat dilimini ayarlamak gerekiyor)
    -Titreşim
    -Güncellenmiş SuperUser.apk (bir tür root yöneticisi)
    -Ekran parlaklığı ayarı
    -Dokunmatik ekran parametleri değiştirildi
    -2D Grafik Hızlandırıcı (ekran titremesi sorunu çözüldü)

Bu yama ile artık "no" tuşuna basınca telefon takılmıyor.
    GApps yüklendiği taktirde "no" tuşuna basarak telefonu kilitleyebiliyorsunuz.

-İngilizce olarak açılıyor, sonradan dili Türkçe yapabiliyorsunuz.
    -Telefonla konuşulmuyor, hoparlör, kamera... filan çalışmıyor.

Bir çok sorun var. Örn: bir anda reset atabilir, ekranda çizgiler çıkabilir....

• ozman biraz daha beklemekte fayda var teşekkür ederim
  • aylar sonra bu konuya baktım ve en güncel sürümü yükledim. gelişme olması sevindirici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berke001

@illegal_mck

O yazdıklarım eski... Bu sayfada son yamanın özelliklerini vermiştim;

quote:

Son çıkan test paketi:http://www.jetdroid.org/forum/viewtopic.php?f=77&t=582
    Özellikleri;
    -Wifi
    -USB Desteği
    -SD Kart okuma
    -Hareket Sensörü
    -Saat (saat dilimini ayarlamak gerekiyor)
    -Titreşim
    -Güncellenmiş SuperUser.apk (bir tür root yöneticisi)
    -Ekran parlaklığı ayarı
    -Dokunmatik ekran parametleri değiştirildi
    -2D Grafik Hızlandırıcı (ekran titremesi sorunu çözüldü)

Bu yama ile artık "no" tuşuna basınca telefon takılmıyor.
    GApps yüklendiği taktirde "no" tuşuna basarak telefonu kilitleyebiliyorsunuz.

-İngilizce olarak açılıyor, sonradan dili Türkçe yapabiliyorsunuz.
    -Telefonla konuşulmuyor, hoparlör, kamera... filan çalışmıyor.

Bir çok sorun var. Örn: bir anda reset atabilir, ekranda çizgiler çıkabilir....

@Berke001 merhaba arkadaşım.

uzun zamandır uğramıyordum konuya.
    umarım bu proje başarıya ulaşır ya.
    ama sanki bana biraz hız kestiler gibi geldi değil mi?
    olmayan nedir anlamıyorum ki, bi linux coder bulamıyorlar mı bu cihazın donanımlarını kodlayacak_??
    Vallahi ben yazılımcı olsam tüm yeteneğimle destek olurdum bu ekibe.
    ama şansa bak daha adamların yazdığı kodları "Compile" dahi edemiyoruz.

yine efkarlandım.
    bu arada Galaxy S2 yi gördün mü?? mükemmel ötesi. 1920x1080 video oynatabiliyor ya yok böyle bişey!!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: eleanor67

@Berke001 merhaba arkadaşım.

uzun zamandır uğramıyordum konuya.
    umarım bu proje başarıya ulaşır ya.
    ama sanki bana biraz hız kestiler gibi geldi değil mi?
    olmayan nedir anlamıyorum ki, bi linux coder bulamıyorlar mı bu cihazın donanımlarını kodlayacak_??
    Vallahi ben yazılımcı olsam tüm yeteneğimle destek olurdum bu ekibe.
    ama şansa bak daha adamların yazdığı kodları "Compile" dahi edemiyoruz.

yine efkarlandım.
    bu arada Galaxy S2 yi gördün mü?? mükemmel ötesi. 1920x1080 video oynatabiliyor ya yok böyle bişey!!!!!!

Samsung azıcık yardım edip Android için uyumlu sürücüleri yayınlamış olsa bugün çok güçlü bir telefona sahip olurduk

Ekibin elinde hiçbir bilgi yok, sıfırdan sürücü kodlamaya çalışıyorlar, bu nedenle proje kolay kolay bitecek gibi görünmüyor...

Galaxy S II'yi gördüm. Bilgisayardan farksız, inanılmaz özelliklere sahip;
    -1080p Full HD video kayıt + oynatma
    -Çift çekirdekli işlemci (Her çekirdeğin 1,2 Ghz olacağı söyleniyor)
    -1 GB yüksek hızlı RAM
    -4,3 Inch 480x800 SuperAmoled Plus ekran
    -Android 2.3 GingerBread İşletim sistemi + Touchwiz 4.0 Arayüzü

Ve bu özellikleri incecik bir kasada birleştirmişler, bugüne kadar üretilen en ince akıllı telefon...

• S.a arkadaşlar konu çok güzel 1 haftadır takipteyim ve uyguluyorum tek tek. Ve umutlandım açıkçası aynı zamanda da umutsuzluğa kapıldım sayfaları ilerledikçe :) . Umut sebebim androidin jete uygulanmasının başarıyla devam etmesi umutsuzluğum ise sistemin yavaş çalışması (az da olsa) ve programlayan insanların azlığı mı diyeyim yavaş ilerliyor sanki proje ... Kurdum kullanıyorum memnunum. Sim aktifleşse hep kullanırım çok güzel sistem ancak yavaş ilerliyor sim ne zaman gelir allah bilir :=) Berke teşekkürler ilgilendiğin için. Ellerine gözlerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omaTR -- 24 Nisan 2011; 1:24:29 >
  • @Berke001
    arkadaşım evet gerçekten süper ötesi bir telefon yapmışlar. millet niye Iphone4 e 2000 tl den fazla bi para verir hala anlayamıyorum açıkçası.

bişey sormak istiyorum: bu Jetdroid projesinde bugün son gelinen noktada, ilk sürümlerdeki ısınma problemi hala devam ediyor mu?
    bu ısınmanın, hafıza kartı üzerinde işletim sistemi yürütüldüğünden, microsd nin ısısı olduğunu konuşmuştuk daha önceleri, bu problem hiç hafifledi mi, yani tabi yine ısınacak çünkü hafıza birimi hala microsd.

ve sen söylemiştin; işlemci sürekli 800 Mhz de çalışıyor, touchwiz deki 4 farklı frekans modu otomatik ayarlama gibi bir olay yok demiştin. bu konuda bir değişiklik yaptılar mı? bilgilendirirsen sevinirim.

ve son olarak, sistemin performans düşüklüğü, benim tahminim, sd kartın okuma yazma hızı bir işletim sisteminin gereksinimlerini karşılamıyor olması diye düşünüyorum, bu düşüncem haklı mıdır?
    yani "bugün internal hafızaya uygulansa bu sistem %70 daha performanslı çalışır" şeklinde bir görüşteyim, sence doru mu tahmin ediyorum.

şimdiden teşekkürler.
    kolay gelsin. iyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eleanor67

@Berke001
    arkadaşım evet gerçekten süper ötesi bir telefon yapmışlar. millet niye Iphone4 e 2000 tl den fazla bi para verir hala anlayamıyorum açıkçası.

bişey sormak istiyorum: bu Jetdroid projesinde bugün son gelinen noktada, ilk sürümlerdeki ısınma problemi hala devam ediyor mu?
    bu ısınmanın, hafıza kartı üzerinde işletim sistemi yürütüldüğünden, microsd nin ısısı olduğunu konuşmuştuk daha önceleri, bu problem hiç hafifledi mi, yani tabi yine ısınacak çünkü hafıza birimi hala microsd.

ve sen söylemiştin; işlemci sürekli 800 Mhz de çalışıyor, touchwiz deki 4 farklı frekans modu otomatik ayarlama gibi bir olay yok demiştin. bu konuda bir değişiklik yaptılar mı? bilgilendirirsen sevinirim.

ve son olarak, sistemin performans düşüklüğü, benim tahminim, sd kartın okuma yazma hızı bir işletim sisteminin gereksinimlerini karşılamıyor olması diye düşünüyorum, bu düşüncem haklı mıdır?
    yani "bugün internal hafızaya uygulansa bu sistem %70 daha performanslı çalışır" şeklinde bir görüşteyim, sence doru mu tahmin ediyorum.

şimdiden teşekkürler.
    kolay gelsin. iyi çalışmalar.

JetDroid'in sitesinde işlemci frekansı ile ilgili hiçbir şey görmedim. Ama;

Son versiyonu kullanırken widget şeklinde çalışan bir işlemci frekansı ölçme yazılımı yükledim.
    Program telefona dokunmadığım zamanda frekansın 66 Mhz olduğunu, ekrana dokunduğumda, menüyü açtığımda filan kendi kendine 800 Mhz'e yükseldiğini gördüm.

Yani frekans otomatik olarak ayarlanıyor.
    Ve eskisi kadar çok ısınmıyor.

Tabi ki sorunsuz değil. Oyun filan çalıştırınca işlemci yine sürekli 800 Mhz'de çalıştığı için bir süre sonra ısınma oluyor.
    _________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Telefonlarda birkaç çeşit hafıza var. Jet'tekiler;
    -RAM (256 MB - Türkçesi önbellek - Her şeyin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir tür hafıza, çok yüksek okuma-yazma hızı sayesinde bunu gerçekleştiriyor)
    -ROM (256 MB - anladığım kadarıyla işletim sisteminin yüklendiği kısım burası, ama emin değilim)
    -Dahili Hafıza (Dosya depolamak için kullanılıyor - Sisteme herhangi bir katkısı yok)
    -Harici Hafıza (Micro SDHC - Dosya depolamak için kullanılıyor - hız aralığı teknik olarak 2 Mb/sn - 10 Mb/sn arası - Sisteme herhangi bir katkısı yok)

Benim kullandığım hafıza kartı "class 2" yani en az 2 Mb/sn yazma-okuma hızlarına sahip. Bir işletim sistemini çalıştırmak için çok düşük bir hız.
    İşletim sisteminin yüklendiği kısım büyük ihtimalle çok daha hızlıdır. Ne yazık ki bu bölüme erişemediğimiz için hızını ölçemedim.

Eleanor arkadaşım düşüncene katılıyorum, JetDroid ROM'dan çalışmaya başladığı zaman performansı normal düzeye çıkacaktır.

• @Berke001
    aydınlattığın için teşekkürler. benden de iyi bildiğim konuda detaylı bir aydınlatma olsun:

şimdi RAM (Random Accsess Memory) yani rastgele erişimli bellek, entegrenin istenilen bitine veri yazılıp istenildiği bitinden bu bilgiye ulaşılabilir. yani bir adresleme sorunu yok, çünkü adreslemeyi kendi içerisinde adresleme entegreleri yapıyor. işlemci yolladığında bilgiyi rastgele bir kısma yazıyor ve işlemci adres belirtmeden o veriyi istediğinde de onu geri veriyor. hızı bu yüzden zaten. adresleme bilgisi yazarken ve okurken işlemciden gel-mediği için, yazma ve okuma hızı çok yükseliyor.

ROM: (Read Only Memory) yani sadece okunabilen bellek, bunların tarihteki ilk üretilenleri, gerçekten bir defa veri yazılıp sonra hiçbir şekilde değiştirilemeyen hafıza birimiydi, ama zamanla Eprom filan geliştirilince yani "elektriksel olarak programlanabilen" anlamında, işte bizim bugün kullandığımız, firmware yüklediğimiz (her tür cihaz için geçerli) veya pc lerdeki BIOS dediğimiz kısım bu hafıza tipidir.

Ön bellek: (Cache): bu hafıza RAM den de hızlı. hızı inanılmaz, VE BU HAFIZA İŞLEMCİNİN İÇERİSİNDE olan bir birim. yani bir hafıza değil. işlemcinin, frekansında çalışabilen ve CPU nun yüksek yoğunlukta komutları, işleyip derlerken kullandığı bir modül. bu kısma erişilmesi ve kullanıcılar tarafından kullanılması mümkün değil ve değiştirilemez. çünkü işlemcinin içerisinde.
    ------------------------------------------------------------------------
    *İşte bunları açıkladıktan sonra; cep telefonlarında bir de "flash hafıza" denilen bir hafıza daha var. cep telefonu işletim sistemi dosyaları, telefon boot olurken ROM hafızadan alınır ve buraya "flash ram" birimine yüklenir ve burada uyku konumu filan gübü durumlarda telefon burada çalışır sürekli yani.

bu hafıza RAM olamaz çünkü, ram olsa, pili çıkardığımızda, telefon ayarları tamamen kaybolurdu, (sonradan bizim yaptığımız ayarlardan bahsediyorum.
    ROM olamaz, çünkü, her değişikliği rom a yazılamaz. zaten böyle olsaydı telefonda format diye birşey de olmazdı. firmware yükleme prosedürü dışında rom daki bilgiler telefondan değiştirilemez.
    telefona format attığımızda yüklenilen firmware in sıfır halini ROM dan alıp, bu aktif hafızaya yükler.

ama dediğim gibi burası flash hafıza, bir nevi; çok yüksek hıza sahip bizim flash belleklerdeki depolama mantığı. çünkü hem bilgiler silinmiyor yani ram değil, hem de bzim yaptığımız kişiselleştirmeler, kaydediliyor yani ROM değil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
    Biraz fazla uzattım konuyu ama: sonuç olarak; benim temennim, Android'in gelecekte çalıştırılacağı bu hafıza birimi umarım Jet de oldukça hızlı bir okuma yazma yeteneğine sahiptir.
    ve telefona format attığımızda, tüm firmware i (yaklaşık 160 MB bilgiyi); Flash hafızayı ne kadar hızlı silip, Rom dan tekrar ne kadar hızlı yüklediğini düşünürsek (bir dakikadan az), oldukça hızlı sanırım.

umarım kafa ütülemiş olmam.
    iyi çalışmalar.

• @eleanor67

Bilgiler için çok teşekkürler. Hiç sıkılmadan okudum, kafamda soru işaretleri vardı, öğrendiğim iyi oldu.
    ____________________________________________________________________________________

İlginç bir şey fark etmiştim. Şimdi aklıma geldi.

JetDroid açıkken hafıza kartını çıkarttım. Hafıza kartından çalıştığına göre mantıken donması gerekiyor. Ama öyle olmadı.
    Masaüstü ve menü, takılmadan aynı performansla çalışmaya devam etti. Sadece uygulamaları çalıştırınca hata verdi.

Yani sistemin ana faaliyeti telefonun içerisindeki bir yere kopyalanarak çalışıyor.

Not: Bu dediğim son versiyonda olmuyor, daha eski bir versiyonda isteyenler deneyip görebilir.
    Son versiyonda olmamasının nedeni Google Apps denilen, sisteme bağlı çalışan uygulamalar, ya da düzenlenmiş dokunmatik ekran parametreleri olabilir.

• Selam berke001

broje ne drumda? bitmedi mi
  • Arkadaşlar ben ilk sayfadaki kurulumun bir noktasında takıldım kaldım.
    Bu nokta

(Evet 2. aşamada bitti.
    Artık 2 bölüme sahip bir hafıza kartınız var. "Bilgisayar"'dan iki bölüme de bakabilirsiniz.
    Bu aşamada yedeklediğiniz dosyaları Fat32 formatlı kısma atabilirsiniz.)

Devam edelim...
    -Masaüstündeki Jetdroid klasörü Windows'da idi. Onu Ubuntu'nun masaüstüne kopyalayın/taşıyın.

üstte kırmızı renkte yazan yerde takıldım. Bu işlemi yapmak için ubuntuyu kurdum fakat bu seferde hafıza kartında fat32 değilde diğer ext3 formatlı diski yaratırken diskin Ünlem çıkartıyor.
    Sorunu bir türlü çözemedim. yardım lütfen...
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.