Bildirim
JEEP RENEGADE ANA KONU (41. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
Direksiyonun sol arka tarafında yukarı-aşağı düğmeler var.O düğmeler yardımıyla daha önce hafızaya almış olduğunuz radyo kanallarını sırayla gezebiliyorsunuz.Aynı düğmelerden sağ tarafta da var onunla da sesi kısıp açabiliyorsunuz. -
quote:
Orijinalden alıntı: ferah.park
Değişik bi çalışma sistemi var onun yani ben de habire uyarı veriyordu bir kaç kere de fren yapınca sinirlendim ayarını kıstım :) şimdi ciddi anlamda tehlike fark edince ikaz ediyor ve fren yapıyor. Bir de şerit takip varki eğer e 5 te sinyal vermeyi unutup araba sollarsanız ve de yakın mesafeden allah korusun gaz köklemişken sizi hala şeritte tutuyor ve öndeki araca arkadan çarpma riski oluşturuyor. Başıma geldi aracı sollarken mesafe bırakmadığım ve sinyal vermeyi unuttuğum için beni şeritte tuttu sonra çarpışma önleyici sistem abs yi devreye soktu :) ben de şerit takibinde hassasiyetini kıstım :))
Acil Çarpışma destek sistemi nereden Açılıyor ya da ayarlanıyor bir türlü bulamıyorum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Arkadaşlar ben alalı 2 gün oldu. Bir önceki arabamda uyguladığım tüm az yakıt tüketme tektiklerini kullanarak 1,6 dizel renegade de
6,7 lt/100km ortalamaya ancak çekebildim. Kitapçık 3000 kmden sonra bu değerlere ulaşabileceğimizi söylüyor. Benden daha az yakan
ya da kitapçık rakamlarına ulaşabilen var mı?
Hoş bir önceki aracım Honda Civic 2012 1,6 idi. 6,9 lt/100km yi yakalıyordum genelde. Umarım Daha iyi performansı yakalarım:)
AVRUPA NORMLARINA GÖRE YAKIT TÜKETİMLERİ (litre/100 km)
Tipler Şehir içi - Şehir dışı - Ortalama
1.4 Turbo MultiAir 136/140 HP 7.6 - 5.1 - 6.0
1.6 16V MultiJet 115/120 HP 5.5 - 4.0 - 4.6
2.0 16V MultiJet 140 HP 6.0 / 6.9 (**) - 4.6 / 5.2 (**) - 5.1 / 5.8 (**)
2.0 16V MultiJet 170 HP 7.0 - 5.2 - 5.9 -
Bu düğmeler hafızaya aldığınız kanallar arasında geçişe degil, sıradaki radyo istasyonuna atlamaya yarıyor.
Örneğin bende radyo odtü ve max fm yani iki istasyon kayıtlı, bu düğmeler bu iki istasyon arasında geçiş yapmıyor, o anda çeken tüm radyoları sırayla açıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçtiğimiz hafta sonu, Kızılcahamam soguksu >> Güdül >> Ankara şeklinde gidip geldim, toplam 200km lik bir yol, 90'a sabitleyip 6. viteste devam ederek hiç dur kalk yapmadan 4.3 e kadar düştü, son depo dolduruşumdan beri 580 km yol yapmışım 250km şehirdışı - 300 küsür km şehiriçi (batıkent - incek arasında) şu anda ortalamam 5.9
Tabi bu sadece denemeydi, yoksa normalde bu kadar sakin kullanamıyorum, gerçek değer bir önceki depoda olduğu gibi 7.7 lerde geziyor. sizin gibi 6 civarını görsem çok iyi de öyle sakin kullanmakta keyif vermiyor. -
arkadaşlar o düğmeler sadece bulunduğunuz yerdeki radyo istasyonları arasında sıra ile gidiyor hafızaya aldığınız 12 kanal arasında gidip gelmiyor bana lazım olan bu 12 kanal arasında gidip gelmesi ben bunu manuel yapıyorum buda bu zamanda cok saçma
elinizi direksiyondan bıraktığınızda serit takip sistemi hafif seritten çıkınca ellerinizi direksiyıonu tutun diye uyarmaya başlıyor ama elleriniz direksiyonda serit değiştiriken bunu demiyor :) yani araç direksiyonu tutup tutmadığımızı anlıyor
ben sadece su çarpışma önleme sistemini anlamadım sanki bende çalışmıyor bana dediğiniz gibi hiç olmadı sadece 2 kere fren yazısı cıktı anı firen yapmadın acaba bir sorun mu var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CUPİDO76 -- 5 Mart 2015; 9:17:19 > -
Çarpışma önlemeyi test etmek için denemek lazım :) tabi kontrollü bir ortamda.. Ben çarpışma anımda sadece fren yapmasını ayarladım uyarmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Katalogda yer alan Eğlence Paketi ve Kolay Park Paketi ne zaman ve ne fiyatlarla satılacakmış, bilgisi olan var mı? -
Evet hocam haklısınız.Düğmeler scan işlevini görüyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: broadcast33
quote:
Orijinalden alıntı: ferah.park
Değişik bi çalışma sistemi var onun yani ben de habire uyarı veriyordu bir kaç kere de fren yapınca sinirlendim ayarını kıstım :) şimdi ciddi anlamda tehlike fark edince ikaz ediyor ve fren yapıyor. Bir de şerit takip varki eğer e 5 te sinyal vermeyi unutup araba sollarsanız ve de yakın mesafeden allah korusun gaz köklemişken sizi hala şeritte tutuyor ve öndeki araca arkadan çarpma riski oluşturuyor. Başıma geldi aracı sollarken mesafe bırakmadığım ve sinyal vermeyi unuttuğum için beni şeritte tuttu sonra çarpışma önleyici sistem abs yi devreye soktu :) ben de şerit takibinde hassasiyetini kıstım :))
Acil Çarpışma destek sistemi nereden Açılıyor ya da ayarlanıyor bir türlü bulamıyorum.
Kendi soruma kendim cevap vereyim.Ayar menü lerini çözdüm.Sabah erkenden arabanın yayına inip ayarları yaptım.
-
Fren yazısını gördüyseniz sistem çalışıyor demektir, ayarlardan uyarı + aktif frenleme işaretliyse o fren yazısından sonra 1-2 saniye içinde hala frene basmamışsanız sistem frenleme yapıyor, ancak frene basarsanız manevra kısıtlamaması için sistem fren yapmayı bırakıyor.
Kullanım kitapçığında 72-73-74. sayfalarda bu konu anlatılmış,
http://www.jeep.com.tr/download/kullaniciElKitabi/jeep/2014JeepRenegade(BU)KullanimKilavuzu0914_TR.pdf
quote:
65 ) Eğer sürücü fren pedalına tam olarak basarsa veya hızlı bir direksiyon manevrası yaparsa, otomatik frenleme fonksiyonu durabilir (örneğin engelden kaçmak için manevraya izin vermek)
-
Servisin dediğine göre Eğlence Paketi Mayıs ayında gelebilir (kesin gelecekmi belli değil gelirse mayıs), Kolay Park Paketi hiçbir zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victories -- 5 Mart 2015; 16:00:50 > -
quote:
Orijinalden alıntı: victories
Servisin dediğine göre Eğlence Paketi Mayıs ayında gelebilir (kesin gelecekmi belli değil gelirse mayıs), Kolay Park Paketi hiçbir zaman.
Çok ilginç. Gelmeyecek bir paketi Türkçe kılavuza neden koymuşlar ki o halde? -
quote:
Fren yazısını gördüyseniz sistem çalışıyor demektir, ayarlardan uyarı + aktif frenleme işaretliyse o fren yazısından sonra 1-2 saniye içinde hala frene basmamışsanız sistem frenleme yapıyor, ancak frene basarsanız manevra kısıtlamaması için sistem fren yapmayı bırakıyor.
Kullanım kitapçığında 72-73-74. sayfalarda bu konu anlatılmış,
http://www.jeep.com.tr/download/kullaniciElKitabi/jeep/2014JeepRenegade(BU)KullanimKilavuzu0914_TR.pdf
quote:
65 ) Eğer sürücü fren pedalına tam olarak basarsa veya hızlı bir direksiyon manevrası yaparsa, otomatik frenleme fonksiyonu durabilir (örneğin engelden kaçmak için manevraya izin vermek)
Bu sistemin çalışması için öndeki araca ne kadar yaklaşmak gerekiyor.Bir de sanırım sadece metal nesneleri algılayabiliyor diye anladım.Aslında yolda olan canlıları da algılayabilse daha etkin bir güvenlik sistemi olurdu.
-
Bende yol sensörü gücü en yükseğe ayarlı, normal trafikte bile sık sık --- FREN --- yazısı görüyorum Özelliklede kavşaklara yaklaşırken.
Hergün batıkent - incek arasında gidip gelirim, çayyolundaki virajlı kavşaklarda sürekli ötüyor.
Uzaklıkla beraber hızınız da çok önemli, yani örneğin 150-160 giderken önünüzdeki araç sağa sola dönüş vs yapacaksa 40 - 50 metre mesafe varken bile FREN diye ötüyor.
Sanırım sistem o anki hızınızı ve karşıdaki nesnenin mesafesini ve varsa hızını ölçüp birkaç saniye içinde yavaşlamaz veya manevra yapmazsanız çarpma olasılığınızı hesaplıyor.
Kitapçıkta sadece metal nesneler diye bahsedilmiş, ancak sadece araba gibi büyük nesnelerde değil, motorsikletleride görüp frenleme yapıyor.
-
quote:
Bende yol sensörü gücü en yükseğe ayarlı, normal trafikte bile sık sık --- FREN --- yazısı görüyorumÖzelliklede kavşaklara yaklaşırken.
Hergün batıkent - incek arasında gidip gelirim, çayyolundaki virajlı kavşaklarda sürekli ötüyor.
Uzaklıkla beraber hızınız da çok önemli, yani örneğin 150-160 giderken önünüzdeki araç sağa sola dönüş vs yapacaksa 40 - 50 metre mesafe varken bile FREN diye ötüyor.
Sanırım sistem o anki hızınızı ve karşıdaki nesnenin mesafesini ve varsa hızını ölçüp birkaç saniye içinde yavaşlamaz veya manevra yapmazsanız çarpma olasılığınızı hesaplıyor.
Kitapçıkta sadece metal nesneler diye bahsedilmiş, ancak sadece araba gibi büyük nesnelerde değil, motorsikletleride görüp frenleme yapıyor.
Az önce ben de ayarı ''yakın'' konumuna aldım.Daha önce ortadaydı.Bakalım nasıl tepki verecek.
-
arkadaşlar merhaba , 1.6 dizelden olan mutlaka vardır , şehir içi kac lt gosterıor acaba kullanımda .
yakında belkı alabılırım dıye dusunuyorum . gecen gun ınceledım gıdıp reno cıtroen dızel otomatıkler 50- 60 arası olacagına boıyle bırsey olur ,aldımı satmam dıye dusunurpoum -
Fabrika verisi şehirdışı 4 şehiriçi 5.5 ortalama 4.6
Sakin kullanımda şehiriçi 6.5 - 7.5 arası, biraz basarsanız 8.5 - 9 arası yakıyor.
Tabi benim sakin kullanmam pekte sakin değil aslında, gerçekten zorlamadan kullanan biri şehiriçinde 6 dan aşağısını görebilir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X