Şimdi Ara

Mokka veya Corsa alınır mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Mokka veya Corsa istiyordum. Sıfır olarak da diğer markalara göre daha ucuz gibi.

gerek donanımı, teknolojisi gerek sürüş keyfi açısından güzel görünüyor. Ancak 1.2 puretech motorla ilgili sıkıntı olduğunu çok yazmışlar. Siz ne diyorsunuz?

clio, i20 veya bayon da bakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2022 Mokka sahibiyim (her ne kadar önümüzdeki hafta artık devredecek olsam da). Telegram grubuna üyeydim, hâlâ da hemen her gün girip paylaşımları okuyorum. 50-60.000 km'leri doldurmuş araçlar var ve şimdiye dek motoru değiştirmek zorunda kaldığı paylaşımı yapan yok. Aklımda kalanlardan verebileceğim en yakın örneği geçen hafta okumuştum, aracı 58.000 km'ye gelmiş, minik çatlaklar vardı, kendini sağlama almak için triger kayışını değiştirdiğini yazmıştı. Gördüğüm kadarıyla bu araçların hemen hepsi yetkili servis bakımlı.

Benim kullandığım sürede (36.600 km'ye geldi) bir sorun yaşamadım, bir sorun da görmedim. Sağ dikiz ayna tarafından gelen bir zırıltı haricinde trim sesleri de yok araçta. Arka kapıların dar açıldığını bu sebeple arka tarafa inip-binmenin zor olduğu, camların nispeten küçük olduğu, arkada tavan laması olmadığı gibi olumsuzlukları var. Yakından inceleyip size uyup-uymayacağına karar vermek daha doğru olur.

Mokka ile corsa arasında yerden yüksek olması haricinde genişlikte bir fark var mı bilemiyorum, en güzeli sizin bayide araçları görüp, incelemeniz. Birinden inip, diğerine bindiğinizde fark daha anlaşılır olur. Mokka'nın konsol daha yüksek gibi geldi bana.

• 1.2 puretechlerde sanırım o problemli kayışla ilgili inatlarından vazgeçmişler. İsterseniz araştırın ama bu ay fiyat ve donanım olarak alınabilecek en iyi araç Honda Jazz. Aracın temel bileşenleri arasında sorunlu herhangi bir parça yok. Bayilerde araç mevcut. Corsa 1317 görünüyor ancak Mokka 1820. Jazz ikisinin arasında bir fiyata sahip, uzun süre sorunsuz kullanacağınız bir araba olur. İnternette şu derdi mi var bu mu var diye de arayıp durmazsınız.

• Valla kararsız kaldım en iyisi gidip görmek sanırım.
    Mokka Jazz’dan daha heyecan verici geliyor ama Jazz daha sorunsuz gibi

• Heyecan arıyorsan kesinlikle Jazz alma, opel, peugeot, citroen, vw gibi markaların iç tasarımları daha dinamik. Araç kullanırken vaktinin çoğunu geçirdiğin alan daha iyi ama şunu göz önünde bulundur, gerçekten beklenmedik bir kaç şeyle karşılaşınca altındaki araba porsche da olsa mide bulandırır. O arabaya ihtiyaç duyduğunda sorun çıkarmayacağını bildiğin için sıfır tercih ediyorsun muhtemelen. Bunu 5 sene sonra da 10 sene sonra da istemen normal. Ana bileşenlerin sorunsuz olmasını beklemek kadar doğal bir şey yok. Toyota Yaris, yaris cross da güzel hatta kullanımı bence daha rahat ama bu ayki fiyatlarda jazz en mantıklı tercih olur. Bayi eylülde fiyatlar çok artabilir, vergi diliminde araç şu anda sınırda demişti.

• Peki dinamik bir araç mı? Yani çok hız sevmem ama, uzun yolda, yokuşta, bozuk yolda falan sorun da olmazsa ne güzel.!Benim arabayı almam 2-3 ayı bulur.

• Peacifullord kullanıcısına yanıt

Full doldursan da Jazzı sorun olmaz. Gölbaşı yokuşunda denedim aracı, sorunsuz geldi bana. e-cvt den kaynaklı arada anlamsız bağırıyor ama genel olarak hızlanması güzel. Bayilerde deneme aracı var bence dene ama motor sesine göre yorumlama çünkü o sistemden çıkan ses zorlanmadan kaynaklı değil, onu sistemin normali gibi düşün.

2 3 ay sonra daha farklı fiyatlar da olabilir. Bu ay mesela corolla cross 1950 den başlıyordu, bizimkiler o fiyatlara çıkabilse kesinlikle onu alacaklardı. Biz uzun süre sorunsuz olur diye eat8 ve e-cvtlere baktık. 3 ay sonra kampanya olur ya da yepyeni vergiler gelir, bir anda anlamsızlaşabilir benim tavsiyeler.

Bir de biraz fiyat / tamir / yakıt üçlüsünü de düşünmek lazım. Eğer amaç bir noktadan diğerine gidip gelmekse bir milyon altına egea da var. 650 masraf çıkartana kadar o arabayı herhalde 300k 400k km kullanırsın, belki daha fazla da kullanırsın ve ek masraf taksit gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hades. -- 25 Ağustos 2025; 2:1:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Astra Alınır mı ?
    11 yıl önce açıldı
    Mazda Alınır mı?
    3 ay önce açıldı
    Opel Corsa D Alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir gidip bayide göreyim
    Mokka veya Corsa alınır mı
    Şu görüntü yolu çok güzel gösterir aslında ama

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.