Şimdi Ara

Jb den sonra S3 geç şarj olma sorunu. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
9.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: weros

Bende bir tavsiyede bulunayim. Direk duvardan takarsaniz sarja gene bi cesit eskisi gibi sarj ediyor. Uzatma ile bayaa yavas ama..

Güncelleme yaptınız mı güncellemeden sonra bi düzelme oldu mu ?
    Ben güncelleme yaptım.Şarj kablosunu değiştirdim.Şarj kablosunu değiştirmemle eskiye nazaran şarj olma süresinde bi kısalma oldu ama hala telefon şarjdayken gözümün önünde bataryanın eridiğini görüyorum bu çok canımı sıkmaya başladı.

Orijinalden alıntı: ramcho06

quote:

Orijinalden alıntı: weros

Bende bir tavsiyede bulunayim. Direk duvardan takarsaniz sarja gene bi cesit eskisi gibi sarj ediyor. Uzatma ile bayaa yavas ama..

Güncelleme yaptınız mı güncellemeden sonra bi düzelme oldu mu ?
    Ben güncelleme yaptım.Şarj kablosunu değiştirdim.Şarj kablosunu değiştirmemle eskiye nazaran şarj olma süresinde bi kısalma oldu ama hala telefon şarjdayken gözümün önünde bataryanın eridiğini görüyorum bu çok canımı sıkmaya başladı.

sanki biraz daha iyi oldu güncellemeden sonra. yalnız bende hiç telefon şarjdayken batarya düşmesi olmadı, sadece çok yavaş şarj oluyordu

• O zaman ben de size bir tavsiye de bulunayım, şarj kabloznuzu değiştirin. Aynı sorunu yaklaşık 1 aydır ben de yaşıyordum. Araştırma yaparken şarj kablosunun bu probeme yol açtığını öğrendim. Güncellemeden sonra meydana gelen bir sorun ve garip bir şekilde şarj kablosunun en ufak bir sorunu dahi olmasa telefon şarj olmuyor ya da çok yavaş şarj oluyor. Dün itibariyle samsungun kendi orjinal usb kablosunu aldım ve sorunu çözdüm.
  • evet bu sorun genelde şarj aletinden oluyor.bende 2 tane s3 var.bir şarj aleti 4,5 saatte ederken diğeri 2 saatte şarj ediyordu 2 telefonuda denediğimde..servisten değiştirdim yeni şarj aleti 2 saatte şarj ediyordu...şimdi diğer şarj aletinde sorun çıktı , oda 4,5 saatte şarj etmeye başladı,onuda değiştireceğim...
  • eşim ve ben de olmak üzere 2 tane s3 var. ikisini de orjinal kutusundan çıkan fiş kısmı ve usb kablo kısmı ayrılabilen şarj cihazıyla şarj ediyorduk ve abartmıyorum yüzde 3-5 gibi bir seviyeden full şarj olana kadar yaklaşık 6 saat beklediğimi bilirim. iki makineyi de birbirlerinin şarj cihazlarını değiştirerek, evde ki farklı prizlerde, açık kapalı olarak falan filan aklınıza ne geliyorsa denedim ve ciddi bir ilerleme kaydedemedim. konuştuğum arkadaşlarımda da aynı problem vardı, biri samsungun bluetooth kulaklığının şarjıyla şarj ettiğini ve şarj süresinin kısaldığını söyledi, burada veya başka forumlarda okudum bazı arkadaşlar fiş ve usb kablosu ayrılabilen değil de sabit olanlarla iyi sonuçlar elde ettiklerini yazmışlardı, gittim gittigidiyordan 24 liraya samsung şarj cihazı aldım. oooh arkadaş dünya varmış, neden sürünmüşüm bugüne kadar. yüzde 13ten yüzde 100e telefonu kapamadan veya uçuş moduna almadan yaklaşık 2 saatte full şarj etti ve ya bana öyle geliyor ya da gerçek şarjı daha uzun gidiyor gibi artık (öyle manyak bir artış değil tabii yanlış anlaşılmasın). iphone dan s3 e geçtiğimde kendimi çölden vahaya düşmüş gibi hissetmiştim ama bu şarj olayı hayatımı kabusa çevirmişti. tamam iphone da çabuk bitiyor ama çabuk dolduruyor dolayısıyla sorun etmiyordum, artık s3 te makul mantıklı zamanda şarj oluyor, sevinçliyim, tavsiye ederim. ancak yine de koskoca samsungun nasıl böyle bir salaklık yaptığını da anlamıyorum, yazılım mı, donanım mı ben bilmem ama bu işi kendi imkanlarımızla çözdürmek samsung gibi bir firmaya yakışmıyor.
    sonuç olarak tavsiyem arkadaşlar lanet olsun diyin gidin alın bu tip bir şarj cihazı, kurtulun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todor -- 22 Mart 2013; 12:53:46 >

• 4.1.2 JB güncellemesinden (odin+wipe) sonra bende de şarj süresi 5-6 saatlere çıktı. önceki mesajlarda bahsedilen farklı bir usb kablo kullanarak şarj etmeyi denedim ve %50'den full şarja 1 saat 20 dakikada geldi. bu da usb kablo olayını doğruluyor gibi...

konu ile bağlantılı olabilir mi bilemiyorum fakat s3 ile ilgili bir süredir gözlemlediğim bir durumu paylaşmak istiyorum.
    cihaz başlatıldıktan sonra bir süre (bu süre 5-10 dakika gibi kısa da olabiliyor, bazen 6 saate kadar uzayabiliyor da, yani süre değişken) cihaz kullanılmasa dahi cpu deep sleep/derin uyku'ya girmiyor, ve bu süre zarfında cpu 200mhz'de çalışıyor. ve tabiki pil gözle görülür şekilde hızlı eriyor. gsam battery programı bu kullanımı wakelock olarak gösteriyor, fakat hangi app bu wakelock'u kullanıyor tespit edemedim. nihayetinde bir süre sonra bu durum sona eriyor, cpu deep sleep/derin uyku'ya girebilmeye başlıyor ve pil tüketimi normale dönüyor.
    Bunun için şöyle bir çözüm buldum kendimce, cihazı gece yatarken şarja takıp restart ediyorum. sabah kalktığımda hem bu bahsettiğim süreç hem de şarj tamamlanmış oluyor.

Citroën C4 Picasso 2014

• 6 aydır telefonu kullanıyorum. Benimde başıma 2 gündür geldi. Keyfe keder Wipe yapmıştım en son 20 gün önce. Son bikaç gündür çok yavaş sarj ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
  • bende aynı sorunu yaşıyorum jb yükledikten sonra çok geç sarj olmaya başladı. genelde 4-5 saate tam sarj oluyor. bazen daha da uzun sürüyor.
    can sıkıcı gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logitéch

Normal süre ne kadar olmalıdır?

2.5 saat civari

olay soyle ki; bataryayı bozma pahasına yavaş şarj oldugunda devamlı çıkarıp taktım..bazen hızlandı sonra asırı yavaşladı bir noktaya kadar hızlı etti sonra yavaşladı yada hep yavaş oldu yada hep hızlı oldu...kabloyu çıkarıp taktıkça (usb eklemeli orjinal kablosu 1Amper) şarj hızı ve düzeni devamlı değişiyor..

sonra bir kaç deneme ile samsung orjinal 0,7Amper şarj cihazını denedim ve hep stabil hatta daha hızlı şarj etti...

orjinal aleti(1A) her yüzdelik dilimi 1,6 dakikada ortalama şarj ederken (tabi bu normalken) 2,30 - 2,40 dakikada şarj ediyordu...
    diğer başka telefonun ama orjinal samsung şarj cihazı (0,7A) ortalama 1,2 dakikada %1 ve stabil olarak şarj ediyor..buda 2 saat gibi bir sürede sarj ediyor..

sonuç; 1 amper olan daha hızlı olmasını beklerken, kablo bozulmasa dahi yeterli akımı telefona aktaramıyor demekki...çünkü 0,7 amper lik bir cihaz daha hızlı şarj ediyor..
    adaptör 1 amper olsa bile usb kablo yetersiz arkadaşlar...

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzil

%10000 kablo kaynaklı olduğu ispat edildi...

olay soyle ki; bataryayı bozma pahasına yavaş şarj oldugunda devamlı çıkarıp taktım..bazen hızlandı sonra asırı yavaşladı bir noktaya kadar hızlı etti sonra yavaşladı yada hep yavaş oldu yada hep hızlı oldu...kabloyu çıkarıp taktıkça (usb eklemeli orjinal kablosu 1Amper) şarj hızı ve düzeni devamlı değişiyor..

sonra bir kaç deneme ile samsung orjinal 0,7Amper şarj cihazını denedim ve hep stabil hatta daha hızlı şarj etti...

orjinal aleti(1A) her yüzdelik dilimi 1,6 dakikada ortalama şarj ederken (tabi bu normalken) 2,30 - 2,40 dakikada şarj ediyordu...
    diğer başka telefonun ama orjinal samsung şarj cihazı (0,7A) ortalama 1,2 dakikada %1 ve stabil olarak şarj ediyor..buda 2 saat gibi bir sürede sarj ediyor..

sonuç; 1 amper olan daha hızlı olmasını beklerken, kablo bozulmasa dahi yeterli akımı telefona aktaramıyor demekki...çünkü 0,7 amper lik bir cihaz daha hızlı şarj ediyor..

Sorun bende de vardi sarj olurken gelen akimi gosteren bir program kurdum 0.3-0.4 ler gordum birkac defa takip cikarinca 1 ampere cikiyordu belko 1 ay boyle gitti sonra birden duzeldi artik hep taktigim gibi 1A oluyor ya kablo degisken akim vermiyor artik duzeldi eski haline dondu yada baska bir sorun vardi kendi kendine duzeldi sorun ilk kabloyu iphone adaptoruyle kullandiktan sonra baslamisti jb ye gecincd degil yanliz bende daha farkli bir sorunda olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyshock -- 16 Nisan 2013; 0:39:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

quote:

Sorun bende de vardi sarj olurken gelen akimi gosteren bir program kurdum 0.3-0.4 ler gordum birkac defa takip cikarinca 1 ampere cikiyordu belko 1 ay boyle gitti sonra birden duzeldi artik hep taktigim gibi 1A oluyor ya kablo degisken akim vermiyor artik duzeldi eski haline dondu yada baska bir sorun vardi kendi kendine duzeldi

o programın ismini alabilir miyim...

aynen dediğimde o zaten..düzensiz çok fazla..bu sürece kadar hiç sorun yoktu..sorun baş göstermeye başladı başlayalı düzensiz sarj hızı olmaya başladı..benimde 1-2 gün hah düzeldi sonunda ya dedikten sonra yine bozulmuştu...sizin sansınıza insh böyle devam eder ama ortada bi düzensizlik olduğu aşikar artık kablo kaynaklı olduğu da deneme yanılma yöntemi ile kendimce ispatladım en azından kendime

edit:%8 den itibaren kapalı 0,7 amper cihazla şarj ettim..2 saat 20 dakikada dolmuş..hatta 5 dakika daha kısa olabilir cünkü buraya yazarken tel arkamda idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 16 Nisan 2013; 0:41:31 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

quote:

Sorun bende de vardi sarj olurken gelen akimi gosteren bir program kurdum 0.3-0.4 ler gordum birkac defa takip cikarinca 1 ampere cikiyordu belko 1 ay boyle gitti sonra birden duzeldi artik hep taktigim gibi 1A oluyor ya kablo degisken akim vermiyor artik duzeldi eski haline dondu yada baska bir sorun vardi kendi kendine duzeldi

o programın ismini alabilir miyim...

aynen dediğimde o zaten..düzensiz çok fazla..bu sürece kadar hiç sorun yoktu..sorun baş göstermeye başladı başlayalı düzensiz sarj hızı olmaya başladı..benimde 1-2 gün hah düzeldi sonunda ya dedikten sonra yine bozulmuştu...sizin sansınıza insh böyle devam eder ama ortada bi düzensizlik olduğu aşikar artık kablo kaynaklı olduğu da deneme yanılma yöntemi ile kendimce ispatladım en azından kendime

edit:%8 den itibaren kapalı 0,7 amper cihazla şarj ettim..2 saat 20 dakikada dolmuş..hatta 5 dakika daha kısa olabilir cünkü buraya yazarken tel arkamda idi

Galaxychargingcurrent xda da konusu var en alttaki sayi gelen akimi gosteriyor marketre parali galiba ama gelistiricisi bedavaya koymustu xda ya bu arada 0.1A bild gordum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.