Şimdi Ara

Jb den sonra S3 geç şarj olma sorunu. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
9.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: W.Shakespeare
    Sanırım bir sonraki güncellemeye kadar bu sorunu çözemeyeceğiz.
    Yalnız sizin söylediğiniz bir şeyi deneyeceğim(Uzun süre açık kalması?); şarja takmadan telefonu kapatıp açıp öyle şarja takmak belki işe yarayabilir.

Denemenizde fayda var çünki düne kadar farklı yaptığım tek şey buydu.
    Denedikten sonra sonucu burda paylaşırmısınız

MacBook Pro M1 14 HP Omen 880 | Custom Desktop

Edifier S550 | Logitech Z906 | Samsung DA-F760 | Marshall Woburn 2 | Shure SE215 AONIC 50 S&B | Bang Olufsen EX & H4
  • Arkadaşlar şöyle ilginç bi yazı buldum Note 2 ile alakalı ve aklıma geldide dün akşam Tuş kilidi seslerini açmıştım ve ilk defa dün şarj problemi yaşadım.

Yazıyı paylaşıyorum alıntıdır.

Nedendir bilinmez, bazı Note 2' lerde Deep Sleep yani Derin Uyku durumuna geçememe sorunu var, bu da işlemcinin yüksek hızlarda çalışmasına doğal olarak şarjın daha erken bitmesine neden oluyordu?

Cihazınızda böyle bir sorun var mı? Veya Nasıl Düzeltebiliriz?
    Bunu öğrenmenin tek yolu ise CPU SPY uygulaması, uygulamayı açtıktan sonra, cihazınızın bir süre uyutup, sonra yeniden açtığımızda Cpu Spy aracılığı ile işlemci kullanımını takip edebilir ve bir teşhis koyabiliriz.

Cpu Spy uygulamasını Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. indirebilirsiniz.

Eğer Derin Uyku moduna geçimiyorsa çözümüde aşağıda;

1- Telefonunuzun ayarlar bölümünde, ses ayarlarına girin ve dokunma sesleri ve tuş kilidi sesleri ile ilgili kutucukları, işaretli ise işaretsiz hale getirin. (yani o sesleri kapatın) zaten kapalı ise o zaman önce tekrar aktif edin, ayarlardan çıkın, sonra tekrar girin ve tekrar aktivasyonunu kaldırın.
    2- Telefonu uçak moduna alın, bir süre bekleyin.
    3- telefonu ''power'' tuşuna uzun basarak ''çıkan menu'den'' kapatın.
    4- Telefonun ''pilini sökün'' 1 dakika kadar bekleyin.
    5- Pili takın ve cihazın açma düğmesine basın ve açılmasını bekleyin, ''AÇILDIKTAN SONRA DA 10 dakika kadar TELEFONA dokunmayın'' (Tamamen tüm özellikleri içe açılması için gerekli süre)
    6- Telefonu uçak modundan çıkarın.

bir iki saat sonra CPU SPY'ı tekrar çalıştırın ve cihazınızın artık deep sleep moda geçtiğini göreceksiniz

Edifier S550 | Logitech Z906 | Samsung DA-F760 | Marshall Woburn 2 | Shure SE215 AONIC 50 S&B | Bang Olufsen EX & H4

• Şarja takmadan telefonu yeniden başlatıyorum ve yeniden başlarken, tam açılmasını beklemeden sarja takiyorum sorun çözülüyor.
    2 gecedir deniyorum, su anda da denedim 10-12 dakikada %10 şarj olmus hatta 3 uygulama da guncelleniyordu bu arada.
    Sorun yaşayan arkadaşlara bilgi olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şarja takmadan telefonu yeniden başlatıyorum ve yeniden başlarken, tam açılmasını beklemeden sarja takiyorum sorun çözülüyor.
    2 gecedir deniyorum, su anda da denedim 10-12 dakikada %10 şarj olmus hatta 3 uygulama da guncelleniyordu bu arada.
    Sorun yaşayan arkadaşlara bilgi olsun.

teşekkürler paylaşım için.

bu sıkıntıların hepsi bir JB etmiyor ki maalesef.
    XH1|Xpro2 Graphite|16mm/1.4|23mm/2 G|35mm/2|50mm /1 | Flickr

Edifier S550 | Logitech Z906 | Samsung DA-F760 | Marshall Woburn 2 | Shure SE215 AONIC 50 S&amp;B | Bang Olufsen EX &amp; H4
  • quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

4.1.2 sürümü sızdırılmış S3 için şimdi indiriyorum kurup deneyeceğim şarj sorununu düzeltmişlerdir inş.
    Sammobile romu test etmiş offical romlar kadar düzgün çalıştığını belirtmişler

Merakla bekliyorum hocam paylaşımını...

Orijinalden alıntı: PRAVADALI

quote:

4.1.2 sürümü sızdırılmış S3 için şimdi indiriyorum kurup deneyeceğim şarj sorununu düzeltmişlerdir inş.

Hocam kurdum ancak sevmedim.
    Sevmeme nedenlerim;
    Türkçe dil desteği yok. Aslında var ama gizli bunu açabilmek için google play'den Language Enabler indirip aktif etmeniz gerekmekte. (program root gerekitirir) (Sızdırılan 4.1.2 direk rootlu geliyor)
    Yazılıma entegre arapça programlar vardı bi sürü ondan içime sinmedi kaldırdım.

Official 4.1.2 geldiğinde 4.8inc ekrana sahip kalemi olmayan note 2'niz olucak onu diyebilirim multiwindow güzel gerçekten...
    4.0.4'e geri döndüm. Hep 4.1.1'i odin ile yüklemiştim bu kez belki Wifi ile yüklerim ve bidahaki yazılım gelene kadar dokunmam telefona.

Edifier S550 | Logitech Z906 | Samsung DA-F760 | Marshall Woburn 2 | Shure SE215 AONIC 50 S&amp;B | Bang Olufsen EX &amp; H4

• quote:

quote:

quote:

Hocam kurdum ancak sevmedim.
    Sevmeme nedenlerim;
    Türkçe dil desteği yok. Aslında var ama gizli bunu açabilmek için google play'den Language Enabler indirip aktif etmeniz gerekmekte. (program root gerekitirir) (Sızdırılan 4.1.2 direk rootlu geliyor)
    Yazılıma entegre arapça programlar vardı bi sürü ondan içime sinmedi kaldırdım.

Official 4.1.2 geldiğinde 4.8inc ekrana sahip kalemi olmayan note 2'niz olucak onu diyebilirim multiwindow güzel gerçekten...
    4.0.4'e geri döndüm. Hep 4.1.1'i odin ile yüklemiştim bu kez belki Wifi ile yüklerim ve bidahaki yazılım gelene kadar dokunmam telefona.

Hocam Tesekkur ancak sarj problemi ne alemde?

• quote:

Hocam Tesekkur ancak sarj problemi ne alemde?

Hocam valla yazılımı beğenmeyince hiç bakmadım bile ama şunu söyliyim şarjım %90'daydı 15 dakikada 97 oldu.

4.0.4'te şarj problemi yok

• Tekrardan merhaba arkadaşlar mesleğimden dolayı Samsung'un Türkiye'deki yetkili servislerinden bir tanıdığıma konu hakkında bahsettim ve aldığım cevap şu;

Bu arıza ile bizde karşılasıyoruz ama bunda yapabilecek bir onarım yok.Bu yazılımsal bir arıza cihazın anakartı ısınmsın diye yavaş sarj etmesini sağlıyor ve zamana bölüyor. Bu yuzden cihazin sağlam calışması için yeni yazılım daha sağlıklı tabi...

• akşam şarj ettim telefonu, saat 22.00 gibi çıkarttım şarjdan %100 de iken, sabah 07.00' de şarj %70 e inmişti...

ofise gelip telefondan bir kaç mail attım whatssap da biraz yazıştım, toplam 5-6 dakika konuştum bir anda %45 e indi, daha da bombası 1 saat sonra hiçbir şey yapmama rağmen %15 e indi, bir süre sonra da telefon kapandı :)

böyle şey görmedim hayatımda tüm gün telefonsuz gezdim neredeyse... telefonu açınca mail ve mesaj bombardımanı gelecek heralde...

psn: ll_renzokuken_ll

gt: vRENZOKUKENv
  • cevapları okumadım, aynısı başıma geldi. usb kabloyla şarj edince düzeldi. normal kabloyla çok ağır

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

cevapları okumadım, aynısı başıma geldi. usb kabloyla şarj edince düzeldi. normal kabloyla çok ağır

Gunlerdir yazmadigimdan da anlasilacagi uzere sorunu çözdüm ve gariptir ki sorun tamamen usb kablo ile ilgili arkadaslar. Maalesef kablo oldukca kalitesiz. Daha once farkli bir usb kablo ile denemistim sorun çözülmemisti. Evde buldugum Nokia'a nin 30 cm lik data kablosuyla sarj ettigim zaman sarj suresi 2 saat 15 dk sürdü. Daha sonra Samsung'un usb kablosuyla şarj ettiginde de tam 4 saat sürdü. Veriler kesindir. Sorunu hala asamayan arkadaslar varsa mutkaka birden fazla usb kablo denesinler. Büyük ihtimalle sorun cozulecektir. 7 dk da %5 sarj almissa telefon tamamdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

Tek parca olarak satılan şarj kablosu var mı onerilebilecek yoksa hepsi iki parçadan mı oluşuyor? (fiş + USB kablo)

Telefoncuya gidip usb data kablosu alin; orda da bir 5 dk denemek istiyorum hepsi olmuyor dersiniz.7 dk da % 5 i gorurseniz tamamdir. Herhangi bjr usb kablo olur, orijinal olması bir şey degistirmez, zafar da vermez. Zira orijinal kablosunun hali ortada.

Ancak ilginctir ki telefon onceden gec sarj olurken %15-%20 daha fazla gidiyordu sarji. Şimdi sarj olma suresinin eskiye döndüğü gibi pil ömrü de eskiye döndü...

telefonda kayıtlı şirket mail im vardı, exchange servisi nin %36 gibi devasa bir rakamda şarjdan yediğini görünce bu mail i sildim, şarjım aktif kullanımıda 37 saat dayandı, bence çok iyi bir rakam...

sonra telefon açıkken %100 şarj ettim, bu sefer 30 saat dayandı neredeyse aynı şeyleri yapmama rağmen...

şimdi gene kapalı şarj ettim, deneme sürecindeyim bakalım bu seferki ne kadar gidecek...

en iyisi kapalı şarj gibi görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

teşekkürler cevap için

telefonda kayıtlı şirket mail im vardı, exchange servisi nin %36 gibi devasa bir rakamda şarjdan yediğini görünce bu mail i sildim, şarjım aktif kullanımıda 37 saat dayandı, bence çok iyi bir rakam...

sonra telefon açıkken %100 şarj ettim, bu sefer 30 saat dayandı neredeyse aynı şeyleri yapmama rağmen...

şimdi gene kapalı şarj ettim, deneme sürecindeyim bakalım bu seferki ne kadar gidecek...

en iyisi kapalı şarj gibi görünüyor

37 saat mükemmel bence. Aktif kullanimda 10 saat gitmiyor benim sarjim. Yanliz birsey soracagim; bu 37 saatin kac saatinde ekran acikti? Hangi uygulamaları fazlaca kullandiniz. Sure cok enteresan geldi çünkü.

• Şarj konusundan bende dertliyim 4.1.1 di version güncelledim şarj olmuyordu geç oluyordu 4.0.4 e düşürdüm telefonun versionunu il kbaşta normaldi şimdi yine geç oluyor.

Ayarlarda, yedekle ve sıfırla seçeneğini deneyip sorunu düzelen kimse yok mu?

Şarj konuşunda bi gelişme varmı hocam ?

• Bende bir tavsiyede bulunayim. Direk duvardan takarsaniz sarja gene bi cesit eskisi gibi sarj ediyor. Uzatma ile bayaa yavas ama..

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.