Şimdi Ara

Java Derleyicisi - IDE ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar biraz java'yı kurcalamak istiyorum
    c# kullanıyorum java ile çok benzer deniyor bir merak saldı içimi java'ya karşı ama derleyici seçiminde kararsız kaldım...
    c#'ta ki bir Visual Studio benzeri ide varmı :)
    en çok kullanılan java derleyicisi nedir yada ? eclipse ve netbeans indirdim :) ama hangisi ile başlasam karar veremedim...
    cevaplarınızı bekliyorum...
    ücretsiz olursa iyi olur...
    bu arada java için bir yer bulamadım, c tabanlı bir dil olduğu için buraya açtım.

• IDE olarak Netbeans'i tavsiye ederim.www.netbeans.org'da videolu tutoriallarda bulabilirsin.
  • Bence javanın en kötü tarafı visual studio gibi bri idesi olmaması.

Jcreator fena değil. Ama hem ücretli, hem de görsel bir arayüz sunmuyor.

Eclipse kullanabilirsiniz (ibm wsad da bunun üzerine inşa edilmiş ama çok sistem kaynağı tüketiyor).
  • Eclipse tavsiye ederim.. Eclipse'in kısayolları, kod tamamlama özelliği işimizi çok kolaylaştırıyor. Pluginleri de kolayca yükleyebiliyoruz. Gerekli pluginleri yükleyince eclipse'de C kodu da yazabiliyoruz, struts2 kodu da yazabiliyoruz. Yani bir çok ihtiyacımızı karşılıyor eclipse..
    Netbeans'i görsel arayüz için kullanıyorum ben sadece.
    İkisini de yüklemişsiniz zaten, bir kurcalayın ikisini de, hangisi kolayınıza geliyorsa onu kullanın..
    Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gergozen

Bence javanın en kötü tarafı visual studio gibi bri idesi olmaması.

Jcreator fena değil. Ama hem ücretli, hem de görsel bir arayüz sunmuyor.

Eclipse kullanabilirsiniz (ibm wsad da bunun üzerine inşa edilmiş ama çok sistem kaynağı tüketiyor).

Gerçekten de Visutal Studio çok süper bence program yazmayı bu kadar kolaylaştırması çok iyi...
    Java'ya baktım c# ile aynı neredeyse class yapısı falan ama ide'lerini beğenmedim bi türlü, visual studio bizi çok alıştırdı galiba kolaylığa....
    sanırım bir java kitabı almam gerekecek :)
  • Netbeans'ın sitesinden içinde derslerin ve netbeans'ın farklı versiyonlarının bulunduğu dvd isteyebilirsin. Yani konuyla alakalı olarak ders bulma konusunda zorluk çekmezsin. Bedava bu arada bu dvd olayı.
  • Eclipse'i tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    13 yıl önce açıldı
    Php veri programlama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • NetBeans Herşeyi ayağınıza getiren bir Ide programcıyı tembelleştirir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

NetBeans Herşeyi ayağınıza getiren bir Ide programcıyı tembelleştirir.

O zaman not defteri kullanalım direk "hard code" hesabı

IDE nin amacı zaten işleri kolaylaştırmak değil mi ?

Konuya gelince bende eclipseyi öneriyorum

• Hard code kadar abartmaya gerek yok, ama bazi dillerde IDE o kadar kolaylastiriyor ki, programcinin ne kadar program yazdigi tartisilir. Sonucta program musterinin istedigi gibi calistigi surece sorun yok.

Konuya gelirsek, ben de Eclipse diyorum.
  • Bu aralar bende de bir java merakı başladı, C# ile yazıyorum uygulamalarımı, biraz, javadan anlayan arkadaşlar anlatabilirmi bizlere acaba, örneğin C# messagebox.show() methodu java da nasıl, ben system.out.println(); ile yaptım ama hep console a yazdırıyor, genel java ile ilgili biraz bilgi veririmisiniz, tarihini sormuyorum malum google da var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

C# messagebox.show() methodu java da nasıl

javax.swing paketi içinde bulunan JOptionPane sınıfının static method'ları ile yapılıyor. Method'ları görmek için tıkla.

Bir de, kimse Oracle JDeveloper'dan bahsetmemiş. Tecrübe edenler var mı?

• Eclipse kullanıyorum memnunum tavsiye ederim, NetBeans için de iyi diyorlar ama denemedim.
  • NetBeans ile başladım bende; ilk başlayan biri için herşeyi sunduğundan zararı dokunabiliyor (kalıcılık açısından) Eclipse hızlı bir geçiş yaptım şu an memnunum gözlemlediğim kadarıyla NetBeans e göre kullanan sayısıda fazla,isteğine göre eklentileriylede geliştirebiliyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SIFIR

NetBeans ile başladım bende; ilk başlayan biri için herşeyi sunduğundan zararı dokunabiliyor (kalıcılık açısından) Eclipse hızlı bir geçiş yaptım şu an memnunum gözlemlediğim kadarıyla NetBeans e göre kullanan sayısıda fazla,isteğine göre eklentileriylede geliştirebiliyorsun.

MASTÖB'ü bilirmisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

quote:

Orjinalden alıntı: SIFIR

NetBeans ile başladım bende; ilk başlayan biri için herşeyi sunduğundan zararı dokunabiliyor (kalıcılık açısından) Eclipse hızlı bir geçiş yaptım şu an memnunum gözlemlediğim kadarıyla NetBeans e göre kullanan sayısıda fazla,isteğine göre eklentileriylede geliştirebiliyorsun.

MASTÖB'ü bilirmisin.

MÜNÖD ,MİAD VE MASTÖB ü bilirim de ancak webden takip ediyoruz.
  • Malatyalılara mahsus bir IDE falan mı çıkarıyorlar yoksa?
  • Eğer Swing kullanacaksanız kesinlikle Netbeans. Yok benim arayüzle pek işim olmaz diyorsanız Eclipse.

Bu arada şu IDE'nin işi kolaylaştırma konusuna değineyim. Programcının zamanı değerlidir. O nedenle programcının RAD kullanmasında bir sakınca yoktur. Sadece programcı ne yaptığını bilmeli. Hiçkimse Swing kullanırken kalkıp da normal metin editörü kullanmayı düşünmemeli. Zira Swing ile bir form oluştururken o kadar çok kod yazıyorsunuz ki, aynı işi Netbeans ile 20 dakikada yapabilecekken 1,5 saat harcamanın alemi yok.

Ama tabi arkaplanda neler olup bittiğinden de haberiniz olmalı.
  • kendi tecrubelerimen bahsedersem:

netbeans kullanma kolaylığı açısından en iyisi. swing olayı en stabil ve en kolay olan. eclipse te gui icin turlu eklenti kurup onları calıstırana kadar bi bakıyorsunuz proje teslim zamanı gecmiş. evet başıma geldi kılım eclipse bu konuda. tüm program bitti gui yi yetiştiremedik bu sıkıntılar yüzünden. eclipse diye tutturan takım arkadaslarımıda kınıyorum, hala sinirliymişim ben ya :) gui ve kod yazınımda en rahat ettigim IDE netbeans.

Eclipse konusunda pek iyi gecmişe sahip degilim. gui siz java yazacaksanır iyi. onun dışında pek tavsiye etmiyorum. neden derseniz dedigim gibi gui konusunda stabil degil. ama eklentisi cok UML plugini java doc icin plugini hatta CDT ile C/C++ bile yazabiliyorsnuz. Netbeans te de C yazmak icin plugun mevcut. tabi C pluginini pek onermiyorum cunku bunlarda stabil degil. CDT ye de kılım ayrıca. C/C++ yı emacs text editorunde yazarken(hard core kod mu yazmıs oluyorum =) ) bi merak ile eclipse de yazayım dedim. kurdum CDT yi ve balsadım. ama kafamı duvarlara vurdurtacak bir hata yapmıs ve bu bana 1 gun kaybettirdi(buraya uzun uzun yazmayayım salaklıgını soran olursa yazarım). Bundan sonra zaten tove ettim. text editorum ve terminalim le mutlu mesut C/C++ mı yazdım.

diger kullandıgım bir IDE de IDEAJ-Intellij: Bu IDE cok kullanmasamda en sevdigim. Gui kısmını kullanmadım pek işim olmadı ama karışık biraz. kod yazmaktan en zevk aldıgım ide. cunku most intelligent java ide sloganıyla gelistiriliyor ve program yazarken arada tavsiyelerde bulunuyor. bak bunu boyle yapabilirsin gibisine. ama bunu kullanmak icin biraz dile hakim olmak lazım cunku tavsiyeleri bazen ortalıgı dagıtabiliyor. adı ustunde intellij =) IDE nin arayuzude çok hoş. benim grup elemanları pek kullanmadıgından hatta hic kullanmadıgından kişisel projelerimde acıp kullanıyorum ne yazık ki.

jcreator ise artık mazide kaldı gibi :) ben kullanmadım.

edit: eclipse te gui de bir baska eleştirimde çok mal oto kodlar koyması. ulan elimle düzeltiyorum bazen.
    edit 2: ideaj maalesef paralı bir IDE. bazen sıkıntı olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert_rain -- 7 Temmuz 2008; 1:15:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: desert_rain

jcreator ise artık mazide kaldı gibi :) ben kullanmadım.

eclipse ve özellikle wsad (ibm'in eclipse üzerine geliştirdiği ide) çok sistem kaynağı tüketiyor.

jcreator ayarlarının basitliği ve sistem kaynaklarını harvurup harman savurmaması ile bence başlangıç için çok güzel bir editör (3.5 versiyonu daha çok seviyorum. En son 4 'ü çıkmıştı. Sonra takip etmedim).
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.